Gde idemo posle smrti?

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
rekoh vam da svi ti sveti oci nisu imali pojma...evo ja sam doživeo otkrovenje,prosvetljenje,spoznaju,nazovite to kako hoćete i govorim vam istinu...
znači ja sam SVETI SLOBODAN...

:confused2::confused2::confused2:????

Polako prijatelju...Nemoj dalje...:stop:...
Bojim se otisao si u...off topic...

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
rekoh vam da svi ti sveti oci nisu imali pojma...evo ja sam doživeo otkrovenje,prosvetljenje,spoznaju,nazovite to kako hoćete i govorim vam istinu...
znači ja sam SVETI SLOBODAN...

A da ti nisi malo "doživeo" prelest da ne kažem sad kako to psihijatri zovu. wacko2
Onaj ko je zaista svet to od ljudi pokušava da sakrije a ne da oglasi na sva zvona.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
U grob idemo.

— Job 21,13Dane svoje završavaju u sreći, u Podzemlje (grob) oni silaze spokojno.

— Psalam 49,15Poput stada redaju se u Podzemlju, smrt im je pastir, a dobri njima vladaju. Njihova će lika brzo nestati, Podzemlje će im biti postojbina.

— Psalam 115,17Ne, Jahvu mrtvi ne hvale, nitko od onih što siđu u Podzemlje (grob).

— Izaija 38,18Jer Podzemlje ne slavi te, ne hvali te Smrt; oni koji padnu u rupu u tvoju se vjernost više ne uzdaju.

— Postanak 3,19U znoju lica svoga kruh svoj ćeš jesti dokle se u zemlju ne vratiš: ta iz zemlje uzet si bio - prah si, u prah ćeš se i vratiti.

— Propovjednik 3,20Sve ide na jedno mjesto; sve je od praha i sve se vraća u prah.

— Propovjednik 12,7I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.

— Jov 34,15Izginulo bi svako tijelo, i čovjek bi se povratio u prah.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
U grob idemo.

— Job 21,13Dane svoje završavaju u sreći, u Podzemlje (grob) oni silaze spokojno.

— Psalam 49,15Poput stada redaju se u Podzemlju, smrt im je pastir, a dobri njima vladaju. Njihova će lika brzo nestati, Podzemlje će im biti postojbina.

— Psalam 115,17Ne, Jahvu mrtvi ne hvale, nitko od onih što siđu u Podzemlje (grob).

— Izaija 38,18Jer Podzemlje ne slavi te, ne hvali te Smrt; oni koji padnu u rupu u tvoju se vjernost više ne uzdaju.

— Postanak 3,19U znoju lica svoga kruh svoj ćeš jesti dokle se u zemlju ne vratiš: ta iz zemlje uzet si bio - prah si, u prah ćeš se i vratiti.

— Propovjednik 3,20Sve ide na jedno mjesto; sve je od praha i sve se vraća u prah.

— Propovjednik 12,7I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.

— Jov 34,15Izginulo bi svako tijelo, i čovjek bi se povratio u prah.

Sam si rekao: Propovjednik 12,7: ''I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.''

Nije da ''covek''=''licnost'' odlazi u grob, vec telo odlazi u grob, a ''duh se vrati k Bogu koji ga je i dao''.
Sve ono sto smo mi tj. ''licnost'' se vraca Bogu..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sam si rekao: Propovjednik 12,7: ''I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.''

Nije da ''covek''=''licnost'' odlazi u grob, vec telo odlazi u grob, a ''duh se vrati k Bogu koji ga je i dao''.
Sve ono sto smo mi tj. ''licnost'' se vraca Bogu..
A gdje ti piše da čovjek odlazi na nebo, piše samo u grob. Jesi ti duh pa da ideš na nebo???

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A gdje ti piše da čovjek odlazi na nebo, piše samo u grob. Jesi ti duh pa da ideš na nebo???

Sta je duh koji se vraca?
Jel to sila, energija?
Objasni...

I Isus je takodje bio u telu, pa nakon smrti napusta telo i odlazi da ''propoveda duhovima u tamnici'' , a ti tumaci to kako hoces..

Isus je takodje imao ''licnost''(duh) umetnut u telo, jer je Bog njegovu licnost preneo sa neba u telo deteta.
Tako je Bog i prilikom stvaranja u coveka ''udahnuo duh'' i covek ''posta dusa ziva''.
Sta je dobio? Silu , energiju. Ili licnost???
Po svemu sudeci , covek je bio izgradjena licnost , kada ga je Bog stvorio.
Nije bio dete , koje je trebalo da uci...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sta je duh koji se vraca?
Jel to sila, energija?
Objasni...
A ti možeš li dokazati da ljudi idu gore??

A ja ću svoje dokazati jednim stihom.

Jov 33,4 Duh Božji stvorio me je, i dah Svemogućega dao mi je život.

U originalu stoji Dah svemogućeg mi je ubrzao život. Dakle radi se o sili i energiji koja oživljava.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A ti možeš li dokazati da ljudi idu gore??

A ja ću svoje dokazati jednim stihom.

Jov 33,4 Duh Božji stvorio me je, i dah Svemogućega dao mi je život.

U originalu stoji Dah svemogućeg mi je ubrzao život. Dakle radi se o sili i energiji koja oživljava.

Ja sam ti postavio tekst koji kaze da ''DUH SE VRATI K BOGU KOJI GA JE DAO'' , tako pise u Bibliji.
Ja to nisam izmislio.
A trebalo bi i ti da prihvatis da se Duh ''vraca gore''.

Ne trazim ja da mi ovog momenta ulazimo u raspravu oko toga da li je taj duh svestan, vec da lepo identifikujemo sta je to ''duh''.

Nisi ovim stihom nista dokazao. Ono sto je Bog udahnuo bio je Duh.

Da kojim slucajem stvarno stoji ''dah'', opet se za ''duh'' kaze da ''ga je Bog dao''.
Znaci da je to nesto ''sto se daje u telo''.

Sada objasni sta je 'duh'?
Lepo citatima detaljno(ako moze sto vise njih)..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ja sam ti postavio tekst koji kaze da ''DUH SE VRATI K BOGU KOJI GA JE DAO'' , tako pise u Bibliji.
Pa ne piše da se čovjek vratio Bogu.

Ja to nisam izmislio.
A trebalo bi i ti da prihvatis da se Duh ''vraca gore''.

Pa prihvatam ali ne prihvatam da je to čovjek, čovjek je u zemlji, za čovjeka piše da ide u zemlju.

Nisi ovim stihom nista dokazao. Ono sto je Bog udahnuo bio je Duh.
Jesam jer sam ti dao originalno zančenje riječi.

Da kojim slucajem stvarno stoji ''dah'', opet se za ''duh'' kaze da ''ga je Bog dao''.
Znaci da je to nesto ''sto se daje u telo''.
A to nešto nije osoba, Bog je osoba.
Sada objasni sta je 'duh'?
Lepo citatima detaljno(ako moze sto vise njih)..
Riječ duh zavisi od konteksta.

U slučaju Poistanak 2,7 ne znači osobu, u mnogim slučajevima znači. Duh Božiji je Bog sam. Bog je duh.

Natrag