Gde idemo posle smrti?

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Elem, Gudo nije imao
kud nego poče jednog dana da udara rukom o pod, pokazujući time nameru
da ga probudi, i car se prosvetli!

Dakle, wacko2.

:???:

Kako poučno!

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Dakle, wacko2.

Kako poučno!

...I usklađeno sa temom!
Tema je: Gde idemo posle smrti? Dajte, pišite o tome, ako smijete i ako imate šta reći?!
Dakle, ja mislim da idemo u "crnu rupu", gdje nema ni sunčevog ni neonskog svjetla, nego samo vječni mrak ispunjen omamljujućom i umirujućom tišinom, tako da se ne možemo oduprijeti blaženom snu... Zbog toga neki smrt nazivaju vječnim snom...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
Dakle, wacko2.

Kako poučno!

Ne znam da li je iz konteksta pozitivnog ili iz konteksta negativno (da lupam gluposti, nema veze s vezom itd) ali ću samo da kažem da šta god rekli ovde, i davali odgovore na pitanje ‚‚gde idemo posle smrti?", biće u stvari naša iluzija, naša predpostavka bazirana na osnovu nekih knjiga, pričanja, maštanja, igrarija. Vi dajete ovde predpostavke. Istina je nešto sasvim drugo. Lepo je za diskutovati, ali čemu. Šta podrhanjujete sa time, šta opravdavate, od čega se plašite? U vašim odgovorima se nalaze ti odgovori. To nije odgovor na pitanje.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Vi dajete ovde predpostavke. Istina je nešto sasvim drugo. To nije odgovor na pitanje.

Dakle, dajemo pretpostavke. A ovo: "Istina je sasvim nešto drugo.", šta je to? Nije li i to pretpostavka?

Zvali to iznošenjem pretpostavki ili mišljenja, nije primarno da damo odgovor na pitanje, nego da iznesemo svoje mišljenje. Naravno, dobro je dati i odgovor kada se on zna i kada se to može, ali, ponavljam, nije nužno. Uostalom, kada bi uslov za diskusije i polemike na ovom Forumu bio da svako da odgovor, onda Forum ne bi mogao ni postojati.

Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
Još kada bi čitali između redova.

‚‚Istina je sasvim nešto drugo." To direktno implicira da prvi ja nemam pojma, jer kada kažem da posle smrti idem na neko lepo mesto gde je sve svetlo i puno ljubavi.............. to samo govori o meni, mom viđenju, mojim strahovima, mojim težnjama, mojoj iluziji, to nema vze sa ISTINOM (nedernjam se već spominjem Istinu, kao nešto što je izvan uma i što reči ne mogu da objasne, a ovozemljska duša i emocije ne mogu da osete).
Iznošenjem vaših ‚‚stavova i viđnjenja", pravite hiljade smrti i hiljade mesta posle smrti. Priča koju sam postovao je rekla: Kada budem umro, znaću.
Vi ste se uhvatili ruke koja lupa po podu, hehehehe. Da ste bez predrasuda, razumeli bi ste da je to u stvari momenat sadašnjosti koji je po prvi put osetio car i doživeo smrt pre smrti.

Slažem se za postojanje Foruma kao mesto gde se susreću polemike, stavovi itd. Stim što je mnogo bolje da se na istom govori nešto što je vezano za sadašnjost, za taj momenat. Vi ste svuda i u prošlosti i u budućnosti, samo niste u sadašnjem trenutku. Mnogo bi bilo pametnije pričati kako se moliti ili kako da se prevaziđu mržnja i odbojnost putem nebeske vrline koja se zove prihvatanje (bez osude). Pogledajte malo bolje kazivanje Isusa, nigde traga odbojnosti samo prihvatanje. Nigde traga osude, samo Utočište. Nigde isključivosti.

U ostalom pogrešio sam što sam se javio. Oprostite, više se neću javljati.
pozz

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Zašto si pogriješio što si se javio? Ne, nisi uopšte pogriješio što si se javio, ali griješiš kada na taj način primaš reakcije članova Foruma. Kada ovdje iskažeš neki stav, moraš biti unaprijed spreman na različite reakcije. Ta, ne mislimo svi na isti način, a različita mišljenja su normalna pojava. Ako će se te razlike u mišljenjima igdje drastičnije ispoljavati, onda će to biti baš ovdje, na Forumu.

Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
Do mene je bilo (bolje rečeno da sam osetio) da vam kažem samo da počnete da PRIHVATATE tuđa mišljenja i stavove a da li će te da verujete u to, to je ne vama na vašoj slobodi. Postavio sam mizaran broj postova a u većini sam video ništa drugo do grčevito držanja sopstvenih stavova (da nekažem iluzija, jer šta je to iluzija?). Većina tih stavova je bazirana na knjigama i svetim spisima a ne na proživljenim iskustvima iliti spoznajama. Naravno da su kazivanja svetih otaca i svetih knjiga potrebna, jer moraš imati zdravu osnovu, počtek Puta.

Kada spoznate Istinu i Lubav tada više neće biti potrebe da se nešto brani da se, u krajnjem slučaju, negira. Ljubav i Istina su večni iz samo jednog razloga, šta god vi rekli i uradili oni i dalje ostaju Ljubav i Istina.

Prihvatam sve reakcije članova, to je najmanji problem. Samo zbog negiranja i neprihvatanja vodili su se ratovi (kakvi god!!!). Patriharh Pavle je pred smrt odgovorio na pitanje doktora: ‚‚Da li će ovaj svet biti bolji", patrijarh je uz osmeh odgovorio: ‚‚Hoće kada ljudi budu bili bolji". Koren ovog njegovog uputa je i na istoku i glasi: ‚‚Kada ljudi budu slušali u tišnini". Ovde se misli na prihvatanje bez osude, bez negiranja, bez odnosa naspram neke konstatcije, stava itd. Za to vam je potreban Mir u umu. Početak tog mira je pirihvatanje bez osude. Samo to. Za to vam ništa nije potrebno.

Evo prekršio sam ne javljanje, hehehe
pozz

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Kada spoznate Istinu i Lubav tada više neće biti potrebe da se nešto brani da se, u krajnjem slučaju, negira. Ljubav i Istina su večni iz samo jednog razloga, šta god vi rekli i uradili oni i dalje ostaju Ljubav i Istina

E, dragi, moj, dok se ne spozna ljubav i istina, potrebno je da se mnogo mastila prolije:) Ti moraš biti spreman da sav poplaviš (ako upotrebljavaš plavo mastilo) u toj borbi.
Pozdrav i tebi!

Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
E, dragi, moj, dok se ne spozna ljubav i istina, potrebno je da se mnogo mastila prolije:) Ti moraš biti spreman da sav poplaviš (ako upotrebljavaš plavo mastilo) u toj borbi.
Pozdrav i tebi!

samo bih reč borba zamenio kao pokušaj ili volja. Borba je loša reč. Predstavlja nešto važno zašta se boriš. Ja se ne borim ni zašta, moje karte su otvorene. U stvari znam šta je problem, najverovatnije da očekujem uvek nešto više. Eto, napisah ga konačno.

Na mene je jako uticala anegdota o Majci Terezi. Ona, naime, nije nikada podržala inicijativu tipa ‚‚Borba protiv kriminala" uvek je bila ‚‚za Mir", ‚‚za čovečnost" i tako to. U potpunosti je promenila u meni neke koncepte. Sama ta njena inicijativa ili ti ne-borba.

pozz
(ovo sada nema nikakve veze sa temom, stoga vratite se)
HAHAHAHAHA, sada sam primetio da je bilo prihvatanja u predhodnom postu koji sam gore citirao od Jurivaka. Odlično :):):):):):):):):):):):)

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.678
Nakon smrti fizičkog tela,duša odlazi u IV dimenziju i tu vidi šta je radila kroz razne periode svog bitisanja u raznoraznim telima.Tu počinje strah.
Oni koji su se pokajali za sve grehe iz predhodnih života i očistili svoju dušu odlaze u VI dimenziju , u Raj.
Oni koji nisu,odlaze u V dimenziju na očitavanje programa i rađaju se u onom okruženju koje je njihova duša prošlim (ne)delima i zaslužila.
Tako da svako nosi svoj krst iz predhodnih života i sve što mu se dešava to je duša zaradila u predhodnim životima,a ne neko prokletstvo,što imaju običaj da kažu neupućeni.

Natrag