- Učlanjen(a)
- 18.02.2014
- Poruka
- 1.805
čitaj pažljivije što napisahZnači po tebi idmo i gore i dole.
SVI - i dobri i loši
idu u SPREMIŠTE - hangar - skladište...
i čekaju u stanju KAO - snu uskrsnuće
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
čitaj pažljivije što napisahZnači po tebi idmo i gore i dole.
I pobježe Mire kada je dobio odg. na pitanja.
Sve što si tražio dobio si. Ali dokazivanje nkom ko pripada tradiocionalnoj crkvi je nmoguća misija, jer da PC ima istinu držala bi se Biblije, a ne predanja.
I sama PC kaže da joj Biblija nije jedini izvor.
A kada nađeš da čovjek ide na nebo onda se javi do tada pozd. A vidim izbjegao si dio koji sam dao. Ja kada nečije nešto uzmem onda ga i komentarišem.
Rekao si da nema razg. sa mrtvima, eto sam ti dokazao da ima. Ali ti želiš da te svijet tapše po ramenu kako si dobar pravoslavac. I sam znaš da nisi upravu ali se bojiš većine. Šta će reći moji, šta će reći moja porodica, prijatelji itd.
Metode zastrašivanja u PC su mi jako poznate.
Ali ja imam i stih. Postanak 1,8
Postanak 8,1 Onda se Bog sjeti Noe, svih zvijeri i sve stoke što bijaše s njim u korablji, pa pokrenu vjetar nad zemljom da uzbije vodu.
Hebrejski
rū-aḥ ר֙וּחַ֙ made a wind
Tako da duh sigurno ne mora uvijek da znači osobu. Dakle mrtvi idu samo u grob do vaskrsenja.
A bio si govorio da ne znači vjetar. Već sam dokazao.
Šta da ti radim imaju ga i životinje, po tvojoj analogiji i one odlaze gore.
Samo ja za razliku od tebe imam stihove gdje odlazi čovjek.
Ali si rekao da nema stiha za vjetar.Pa ne znaci vetar kada se govori o coveku.
Ako pokusas tu rec da tumacis samo na jedan nacin kroz celu bibliju, nastala bi zbrka.
Dakle mora se tumaciti u skladu sa kontekstom..
Ima tvoja analogija, jasno piše da je isti duh (životni) ljudi i životinja, pošto po tebi taj duh je svijestan i dolazi na nebo, onda je i životinjski svijestan i odlazi na nebo.Nema moje analogije.
I zivotinje imaju ''isti duh'' - ali tekst kaze da ''duh stoke ide pod zemlju'' a ''duh covekov ide gore''.
Pravi se jasna razlika. I to kaze Biblija a ne ja.
Taj stih ne dokazuje tvoju nauku, radi se o priči u kojoj je bitna pouka, a pouka glasi da nema pokajanja nakon smrti. Kada bi se cijela ta priča shvatila bukvalno došlo bi do totalnih apsurda.Pa imam i ja stih, evo recimo Bogatas odlazi u pakao , a Lazar odlazi u raj.
Eto covek odlazi negde posle smrti..
Ali naravno ti to ne priznajes..
A ja nisam o tome ni hteo da pricam..
Pogresio sam, jer nisam gledao tekst na hebrejskom..Ali si rekao da nema stiha za vjetar.
Ima tvoja analogija, jasno piše da je isti duh (životni) ljudi i životinja, pošto po tebi taj duh je svijestan i dolazi na nebo, onda je i životinjski svijestan i odlazi na nebo.
Taj stih ne dokazuje tvoju nauku, radi se o priči u kojoj je bitna pouka, a pouka glasi da nema pokajanja nakon smrti. Kada bi se cijela ta priča shvatila bukvalno došlo bi do totalnih apsurda.
Ne piše, piše samo pitanje, a ne potvrdna rečenica.Ne, opet gresis, lepo pise da ''covekov duh ide na nebo'' a ''zivotinjski duh odlazi dole pod zemlju''.
Dakle ne stoji ti ova primedba uopste..
Opet nisi u pravu, pa Bog je uvijek koristio pagane za svoj cilj, opet te realnost demantuje. Jel ti bio Novuhodonosor pravedan ili Kir Veliki? Jel ih Bog nije upotrebio za svoj cilj za dobro ljudima.Nema sumnje da je to prica, i Hristos koristi pricu koja nema veze sa stvarnoscu u svakodnevnom zivotu.
Ali da Hristos nije verovao u zagrobni zivot tesko da bi ispricao jednu ovakvu pricu..
Bilo bi to kao da ucis nekoga ''moralnosti'' pricajuci mu pricu o ''ubicama i krvolocima'' .
Zamisli to?
I nije ovaj stih jedini koji nagovestava ''postojanje zagrobnog zivota''.
Ajde da je jedini, pa bi pomislili da je slucajnost..
Nema zastrasivanja u Pravoslavlju.
Ima zastrasivanja u sektama..