Član
- Učlanjen(a)
- 17.01.2010
- Poruka
- 749
Nakon smrti fizičkog tela,duša odlazi u IV dimenziju i tu vidi šta je radila kroz razne periode svog bitisanja u raznoraznim telima.Tu počinje strah.
Oni koji su se pokajali za sve grehe iz predhodnih života i očistili svoju dušu odlaze u VI dimenziju , u Raj.
Oni koji nisu,odlaze u V dimenziju na očitavanje programa i rađaju se u onom okruženju koje je njihova duša prošlim (ne)delima i zaslužila.
Tako da svako nosi svoj krst iz predhodnih života i sve što mu se dešava to je duša zaradila u predhodnim životima,a ne neko prokletstvo,što imaju običaj da kažu neupućeni.
ovo sam ti već napisala na drugoj temi, ponoviću se iz razloga što ima veze i sa prethodnom tvojom trdnjom:
само за слобадидија:
"метемпсихоза (или другачије реинкарнација) јесте лажна теорија по којој душа после смрти тела улази у друго тело људско, или животињско и тако пролази бескрајни циклус рађања и смрти.
сеоба душе одговара људима, а нарочито онима који не верују. то је највеће ђаволово лукавство. ђаво их тако одржава у грешном животу са помишљу да душа непрестано поново долази на овај свет. ʺе, ако и овога пута не успешʺ, каже им ђаво, ʺвратићеш се у живот и успећеш следећи пут. а ако опет не успеш, поново ћеш да се вратиш и једном ћеш да достигнеш савршенство...!ʺ а онда и они кажу: ʺније важно ако починим и овај грехʺ, па забораве на то, живе не водећи рачуна о гресима и не кају се. видиш ли како их заслепљује ђаво и како их гура у пакао! нисам никада видео веће и вештије ђаволово лукавство од овога. тако сакупља људе у паклу! а ако те једном шчепа ђаво, хоће ли да те пусти да се вратиш? то је најгора од свих хиндуистичких теорија.
а на несрећу, постоје и образовани људи који верују у такве глупости. тамо, у близини колибе, једног магарца сам назвао насер, јер је био непослушан. једнога дана дође један грк који је живео у швајцарској и он је чуо како сам магарца звао насер. када је, после неког времена, поново дошао, донео је са собом једну кутију простих слаткиша и једну кутију финих слаткиша. ʺово је за тебеʺ, рече ми и даде ми кутију простих слаткиша. ʺови фини слаткиши суʺ рече, ʺза насера. разумео самʺ, рече, ʺкада сам прошли пут био код тебе, да је он насер. када сам га срео на путу, гледао ме је тако тужно да ми се срце цепало!ʺ он је мислио да је насер, у ʺпоновном животуʺ постао магарац! и заиста је веровао у то! ʺбре, јеси ли ти при себи?ʺ ‐ упитах га. ʺја сам га назвао насер, јер је непослушни магарац.ʺ никако то није могао да разуме.
али, то није ништа! испричаћу вам још нешто: пре много година отишли су немци на крит, да одају пошту немцима који су тамо погинули за време окупације. док су вршили помен, пролазио је један крићанин са својим натовареним магарцем. а магарац, када је видео толико људи окупљених на том месту, почне да њаче. један од окупљених немаца мислио је да је тај магарац његов брат који је био убијен за време рата, па се ʺпреселиоʺ у магарца! као, препознао га магарац, обрадовао му се, па је зато почео да њаче. немац одмах стаде у став ʺмирноʺ и, петом о пету војнички га поздрави... и удри у плач!... оде код крићанина и каже му: ʺколико тражиш за магарца?ʺ ʺма, иди, бреʺ одговори му крићанин. немац је почео да му одбројава новац: ʺтолико? толико?ʺ ʺма иди, бре, остави ме!ʺ говорио је онај. на послетку му неко дошапну: ʺнемој, бре, да будеш луд. плаћа за магарца као да је мерцедес. дај му га!ʺ и тако, крићанин скиде свој товар са магарца, скиде му самар, ослободи га, а немац сузних очију узе магарца и одведе га у немачку!"
Отац Пајсије Светогорац