Gde idemo posle smrti?

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Nakon smrti fizičkog tela,duša odlazi u IV dimenziju i tu vidi šta je radila kroz razne periode svog bitisanja u raznoraznim telima.Tu počinje strah.
Oni koji su se pokajali za sve grehe iz predhodnih života i očistili svoju dušu odlaze u VI dimenziju , u Raj.
Oni koji nisu,odlaze u V dimenziju na očitavanje programa i rađaju se u onom okruženju koje je njihova duša prošlim (ne)delima i zaslužila.
Tako da svako nosi svoj krst iz predhodnih života i sve što mu se dešava to je duša zaradila u predhodnim životima,a ne neko prokletstvo,što imaju običaj da kažu neupućeni.

ovo sam ti već napisala na drugoj temi, ponoviću se iz razloga što ima veze i sa prethodnom tvojom trdnjom:

само за слобадидија:

"метемпсихоза (или другачије реинкарнација) јесте лажна теорија по којој душа после смрти тела улази у друго тело људско, или животињско и тако пролази бескрајни циклус рађања и смрти.

сеоба душе одговара људима, а нарочито онима који не верују. то је највеће ђаволово лукавство. ђаво их тако одржава у грешном животу са помишљу да душа непрестано поново долази на овај свет. ʺе, ако и овога пута не успешʺ, каже им ђаво, ʺвратићеш се у живот и успећеш следећи пут. а ако опет не успеш, поново ћеш да се вратиш и једном ћеш да достигнеш савршенство...!ʺ а онда и они кажу: ʺније важно ако починим и овај грехʺ, па забораве на то, живе не водећи рачуна о гресима и не кају се. видиш ли како их заслепљује ђаво и како их гура у пакао! нисам никада видео веће и вештије ђаволово лукавство од овога. тако сакупља људе у паклу! а ако те једном шчепа ђаво, хоће ли да те пусти да се вратиш? то је најгора од свих хиндуистичких теорија.
а на несрећу, постоје и образовани људи који верују у такве глупости. тамо, у близини колибе, једног магарца сам назвао насер, јер је био непослушан. једнога дана дође један грк који је живео у швајцарској и он је чуо како сам магарца звао насер. када је, после неког времена, поново дошао, донео је са собом једну кутију простих слаткиша и једну кутију финих слаткиша. ʺово је за тебеʺ, рече ми и даде ми кутију простих слаткиша. ʺови фини слаткиши суʺ рече, ʺза насера. разумео самʺ, рече, ʺкада сам прошли пут био код тебе, да је он насер. када сам га срео на путу, гледао ме је тако тужно да ми се срце цепало!ʺ он је мислио да је насер, у ʺпоновном животуʺ постао магарац! и заиста је веровао у то! ʺбре, јеси ли ти при себи?ʺ ‐ упитах га. ʺја сам га назвао насер, јер је непослушни магарац.ʺ никако то није могао да разуме.

али, то није ништа! испричаћу вам још нешто: пре много година отишли су немци на крит, да одају пошту немцима који су тамо погинули за време окупације. док су вршили помен, пролазио је један крићанин са својим натовареним магарцем. а магарац, када је видео толико људи окупљених на том месту, почне да њаче. један од окупљених немаца мислио је да је тај магарац његов брат који је био убијен за време рата, па се ʺпреселиоʺ у магарца! као, препознао га магарац, обрадовао му се, па је зато почео да њаче. немац одмах стаде у став ʺмирноʺ и, петом о пету војнички га поздрави... и удри у плач!... оде код крићанина и каже му: ʺколико тражиш за магарца?ʺ ʺма, иди, бреʺ одговори му крићанин. немац је почео да му одбројава новац: ʺтолико? толико?ʺ ʺма иди, бре, остави ме!ʺ говорио је онај. на послетку му неко дошапну: ʺнемој, бре, да будеш луд. плаћа за магарца као да је мерцедес. дај му га!ʺ и тако, крићанин скиде свој товар са магарца, скиде му самар, ослободи га, а немац сузних очију узе магарца и одведе га у немачку!"

Отац Пајсије Светогорац

Učlanjen(a)
11.06.2009
Poruka
505
Stvar razmišljanja i prihvatanja načina života.
Mišljenje mi je podeljeno:
1.Ne postoji život nakon smrti-jednostavno kraj(ovo prednjači)
2.Reinkarnacija
Naravno kada budem dobro razmislio i usaglasio misli odmah javljam.:)

Član
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poruka
603
Stvar razmišljanja i prihvatanja načina života.
Mišljenje mi je podeljeno:
1.Ne postoji život nakon smrti-jednostavno kraj(ovo prednjači)
2.Reinkarnacija
Naravno kada budem dobro razmislio i usaglasio misli odmah javljam.:)

...a treca opcija?:)

Učlanjen(a)
11.06.2009
Poruka
505
Treća bi bila, hmmmm,
hajde da kažem odlazak duše u raj ili pakao(po zasluzi). Može?:)

GKZ

Član
Učlanjen(a)
26.07.2009
Poruka
11.044
U sanduk daj boze, a ostalo ce doci na svoje ;)

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.678
Što ste se uhvatili za svete oce kada niko od njih nije svetac...znam vrlo dobro to što kažem...bolje počnite da se držite mojih reči...i da ih primenjujete u praksi...čovek sam kao i vi ali i nisam čovek...i prestanite da vređate Svetog Duha,Dažboga,nije on đavo...

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
по православном учењу душу после смрти очекује суд. то је посебан суд на коме се суди само поменутој души. на основу тог суда одређује се где ће душа бити до коначног, општег или страшног суда. до тада стање душе се још може променити нарочито помињањем на литургији, давањем мислостиње за ту душу, чињењем добрих дела, молитвама...

због тога је и важно да се у животу потрудимо јер после смрти душа сама за себе не може ништа да учини. зависи од живих и од њиховог залагања.

током прва два дана душа може да посећује места на земљи која су јој драга.

"када у трећи дан бива у цркви принос, душа преминулог прима од свог анђела чувара утеху у жалости коју осећа због раздвајања од тела. она добија утеху зато што је у цркви божјој за њу обављен принос и узнето славословље, што у њој рађа добру наду.“ у трећи дан онај који је васкрсао из мртвих заповеда свакој души хришћанској да се, подражавајући његовом васкрсењу, узнесе на небеса и поклони богу свих (речи св. макарија александријског о исходу душа праведних и грешних).
у то време (трећег дана) душа проходи кроз легион злих духова, који јој запречавају пролаз, оптужујући је за разне грехе у које су они сами увукли душу. према различитим откровењима, постоји двадесет таквих препрека, такозваних "митарстава" (царинарница) и на сваком од њих се истражује овај или онај грех; прошавши једно митарство, душа стиже на следеће, и тек када их све успешно прође, она може да продужи свој пут избегавши да одмах буде бачена у ад.“ (серафим роуз)

преподобни макарије александријски је од анђела добио откровење према коме: „преминули се у цркви помињу нарочито деветог дана по престављењу (поред опште символике везане за девет анђелских чинова) зато што су до тада души биле показиване красоте раја, а после тога, до краја четрдесетодневног периода, њој се показују мучења и ужаси ада, да би јој четрдесетог дана било одређено место где ће чекати васкрсење мртвих и страшни суд.

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.678
rekoh vam da svi ti sveti oci nisu imali pojma...evo ja sam doživeo otkrovenje,prosvetljenje,spoznaju,nazovite to kako hoćete i govorim vam istinu...
znači ja sam SVETI SLOBODAN...

Natrag