Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Oni su još dobri ,Kristovi su vjernici ,i djele nas samo neke sitnice ,isto žive sa Kristom ,i uKristu ,i mise u Hrvatskoj dobro slažemo .
Jase bojim oni zamotani , jer Evropa je skroz poludela , naseljavaju ih daju im sva prava ,pitanje je malo vremena kadće po cjeloj evropi izgraditi džamije veće nego naše KATEDRALE ,I CRKVE ,i mićemo u svojoj zemlji postati manjina
Ima dobrih niko ne spori, ali ovi ovde nisu. Oni zapravo sramote adventizam..
Međutim, nije li neobično da Isus ako je uistinu nakon uskrsnuća otišao na nebo (u raj), kaže Mariji u Ivanu 20,16 sljedeće rječi: „Nemoj me se dodirnuti, jer još nisam uzašao k Ocu svojemu. Nego idi k braći mojoj i kaži im: "Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu."
Totalno glup argumenat!
"Raj" kao destinacija nije kod Oca uopste. Gde ti je dokaz "destinacije" raja u bibliji?
Isus i raj i pakao u svojoj prici smesta na isto mesto, zato pakao ne moze biti na nebu kod Oca!
Tvoja nauka je osporena ovdje.
Ne mozes ti nas osporiti nikako, cak si zlonameran jer si "dusu i duh poistovetio" kod Petra, a onda kazes da mi pogresno poistovecujemo!
Dusa umire u bibliji s obzirom na zemaljsko a zivi s obzirom na nebesko, nikakve kontradikcije. Jer dusa znaci "zivot". Kad nekom kazes "duso moja" to znaci "zivote moj". Dakle zivot se gasi na zemlji i zato kazemo "zivot se ugasio" ili "dusa umre" ali to veze nema sa stanjem te iste duse nakon smrti, jer se o tome tu uopste ne govori! Govori se o zemaljskom zivotu!
"da umre, i ukopan bi, i grob je njegov među nama do ovoga dana. ... jer David ne izađe na nebo"(Dela 2,29.34).
Destinacija raja nije na nebu! Dokazi biblijom gde je destinacija raja???
Kad bi destinacija raja bila na nebu po Hristovoj prici (o bogatasu i Lazaru) , onda je i pakao na nebu, jer su oni medjusobno povezani!
Dakle nije!
Inace ovde se govori o "vaskrsenju tela" a ne o "stanju duse"!
"Nego kad činiš gozbu, zovi siromahe, kljaste, hrome, slepce: I blago će ti biti što ti oni ne mogu vratiti; nego će ti se vratiti o vaskrsenju pravednih." (Luka 14,13-
Sigurno, "sva materijalna dobra" ces primiti o vaskrsenju tela, jer duh ne moze primiti materijalno!
"Jer ide čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas sina Božjega, i izići će koji su činili dobro u vaskrsenje života, a koji su činili zlo u vaskrsenje suda." (Jovan 5,28-29)
Mrtav ne moze "cuti glas", poslusati i izaci! To moze samo svesna i ziva osoba!
Dok pomenuti "grob" odakle izlaze je ekvivalent "sheolu" ili " hadesu" za koji Hristos i potvrdjuje svesnost u prici o bogatasu i Lazaru.
Dakle duse su svesne u grobu!
Ostala mesta u SZ koja za sheol kazu da je to mesto neaktivnosti sam vec objasnio. To su mesta gde Solomun opisuje stav ateista (bezboznika) da "u grobu (sheolu) nema nista", da je "smrt kraj" , zato i izjavljuje "jedimo i pijmo jer cemo sutra umreti!" On je jedno vreme svog zivota zaista proveo kao ateista - bezboznik, zato i izjavljuje - "Daj da okušam užitak i vidim što naslada pruža... I što god su mi oči poželjele, nisam im uskratio, niti branih srcu svojemu kakva veselja.. " Solomun dakle ne zastupa stav da posle smrti nema nista, vec govori o besmislu zivota bez Boga i opisuje beznadje i ocaj koji to donosi! On je sam to iskusio!
Pouka knjige je jasna" zivot bez Boga donosi besmisao", ona se ne bavi stanjem mrtvih sa teoloskog aspekta, vec govori kako ateisti shvataju zivot, odnosno smrt! Za ateiste smrt je kraj, i nema nista nakon njega, cak je i "zivom psu bolje nego mrtvom lavu"!
David njegov sin, dalje postavlja pitanja i izrazava svoju nesigurnost sto se tice stanja umrlih, vecinom i ostali pisci cine isto... A u nesigurnosti nije teologija!
Adventisti te sumnje i njihova pitanja uzimaju kao teoloske cinjenice!
Nema govora o tome kako SZ uci da su mrtvi "bez svesti". To biblija nigde ne uci!
Poslednja izmena: