FK Partizan

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Tužba protiv Partizana zbog Ivanova

[h=1]Tužba protiv Partizana zbog Ivanova
[/h] Izvor. B92, Sport | JT

Ruska Alanija tužila je fudbalski klub Partizana zbog neisplaćenog obeštećenja za transfer bugarskog reprezentativca Ivana Ivanova prošlog leta.

807744404f7aa85b63596290283541_orig.jpg
Alanija je uputila tužbu Svetskoj fudbalskoj federaciji pokušavajući da pravnim sredstvima dođe do 400.000 evra, koliko iznosi preostali dug ’crno-belih’.
Rusi takođe prete činjenicom da bi srpski šampion zbog duga mogao da ostane bez licence za evropska takmičenja.
Ipak, i ta kazna nije sigurna, pošto, podsetimo, i Espanjol duguje Partizanu novac za transfer Milana Smiljanića još od 2008. i pitanje je kada će dug biti naplaćen, a Španci nikada nisu bili kažnjeni od strane FIFA zbog toga.

Problem sa ruskim klubom potvrdio je i generalni sekretar ’crno-belih’ Darko Grubor.

„Postoji dug prema Alaniji i tačno je da su se žalili FIFA, ali imamo dovoljno vremena i izmirićemo svoje obaveze“, rekao je Grubor.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Volkov: "Svesno išli na crveni"

Volkov: "Svesno išli na crveni"

Izvor. B92 | AK

Jedan od najboljih pojedinaca Partizana u pobedi nad Vojvodinom (4:1) bio je levi bek Vladimir Volkov koji je bio asistent i strelac u sredu veče.

17049068844f7d4fa1a2aaa779810175_orig.jpg

Iako na kraju ubedljivo, "crno-beli" su teško stigli do pobede u derbiju 22. kola nakon preokreta u drugom poluvremenu, posle penala i dva crvena kartona Novosađana.

"Trener Grant nam je na poluvremenu dao savete koji igrači imaju žute kartone i da svesno idemo na to da iznudimo još neki žuti ili crveni karton kako bi nam posao bio olakšan", rekao je posle meča Volkov.

Vojvodina je posle prvog poluvremena vodila sa 1:0, ali je lider JSL u drugih 45 minuta sve nadoknadio.

"Bila je ovo teška utakmica, Vojvodina je došla da odnese bodove. Dobro su ušli u meč, želeli su da nametnu sporu, "mrtvu" igru što im je i pošlo za rukom u prvom poluvremenu. Mi smo u drugom krenuli agresivnije, brzo smo izjednačili, a oni dobili crveni karton i posle je sve bilo lakše", rekao je Volkov.

Trener Avram Grant je nakon meča istakao da je remi Zvezde u Kragujevcu uneo nervozu u tim, uoči meča sa Vojvodinom. To potvrđuje i Volkov.

"Malo nas je početak omeo jer smo razmišljali o toj utakmici i pratili. To je na početku utakmice odvuklo koncentraciju na stranu, ali uspeli smo da se saberemo, mislim da smo drugo poluvreme odigrali odlično", zaključio je bek "crno-belih".

Volkov je prethodne dve nedelje pauzirao zbog povrede, ali se na pravi način vratio u tim.

"Osećam da sam u ovoj utakmici vratio snagu, i da će u sledećoj biti još bolje", kratko je rekao potencijalni reprezentativac Srbije.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Grant: "Pritisak i dalje isti"

[h=1]Grant: "Pritisak i dalje isti"
[/h] Izvor. B92, Tanjug | MN

Trener Partizana Avram Grant rekao je da pritisak na ekipu nije manji, nakon pobede nad Vojvodinom i uvećanja prednosti od osam bodova nad Crvenom zvezdom.

9715331544f7eef307e2ec567624585_orig.jpg

'Crno-beli' gostuju Spartaku iz Subotice i taj duel bi mogao da definitivno odluči šampiona.
"Pritisak je i dalje isti, ali ne znam zašto se to uvek doživljava kao loša stvar. Kad u fudbalu želite da napravite neki rezultat, onda je normalno da igrate pod pritiskom i ne možete da se opustite", rekao je Grant na konferenciji za novianre.
Izraelski stručnjak rekao je da se još nije odlučio za tim koji će suprostaviti Subotičanima, pre svega zbog zdravstvenih problema koje imaju kapiten Saša Ilić i Nemanja Tomić.

Utakmica 23. kola Superlige izmedju Spartaka i Partizana igra se na Gradskom stadionu u Subotici u subotu od 16 časova.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Grant: U Subotici ne smemo da izgubimo bodove

Grant: U Subotici ne smemo da izgubimo bodove

Tanjug |

Trener fudbalera Partizana Avram Grant rekao je da pritisak na ekipu nije manji, uprkos pobedi protiv Vojvodine u prošlom kolu i uvećanju prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu na osam bodova.

225761_0402-avram-grant-foto-ap_f.jpg

"Pritisak je i dalje isti, ali ne znam zašto se to uvek doživljava kao loša stvar. Kad u fudbalu želite da napravite neki rezultat, onda je normalno da igrate pod pritiskom i ne možete da se opustite", rekao je Grant.

Crno-beli u subotu (16h) gostuju Spartaku u Subotice i taj duel bi prema mišljenju mnogih, uključujući i većinu prvotimaca Partizana mogao da definitivno odluči šampionsku trku.

"Ne znam da li je duel u Subotici najvažniji u sezoni, ali za mene trenutno jeste, jer sam pristalica teorije da je najvažniji sledeći meč. Ne bi bilo dobro da izgubimo bodove i opet dovedemo sebe u problem", poručio je Grant.

Izraelski stručnjak rekao je da se još nije odlučio za tim koji će suprostaviti Subotičanima, pre svega zbog zdravstvenih problema koje imaju kapiten Saša Ilić i Nemanja Tomić.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Nemanja Tomić: Neće biti problema da odbranimo titulu

Nemanja Tomić: Neće biti problema da odbranimo titulu

Beta

Fudbaleri Partizana bili su prilično zadovoljni posle pobede nad Spartakom do 2:1, a uoči revanš meča polufinala Kupa u kome će na svom stadionu u sredu igrati sa Crvenom zvezdom od koje su u prvoj utakmici poraženi sa 2:0.

228559_tomic-lazar01-blic-aleksandar-dimitrijevic_f.jpg

Tako je Aleksandar Miljković rekao posle trijumfa u Subotici da su crno-beli odradili veliki posao u borbi za titulu u Superligi.

"Završili smo težak period od četiri utakmice u prvenstvu kako smo hteli, sa 12 bodova. Rekli smo da sa ovim mečom donekle završavamo prvenstvo, nije gotovo, ali smo veliki posao odradili. Čekaju nas neke mirnije utakmice kod kuće, a teška gostovanja, kao što je ovo smo odlično odradili", rekao je Miljković posle meča u Subotici.

Vezni fudbaler crno-belih Nemanja Tomić istakao je da želi da ekipa nastavi sa pobedama do kraja prvenstva.

"Važna pobeda za nas, želimo da nastavimo ovako do kraja prvenstva i mislim da neće biti problema da odbranimo titulu", rekao je Nemanja Tomić.

Mladi napadač Partizana Lazar Marković istakao je da je njegova ekipa "otvorila" protivnika na početku drugog poluvremena čime je posao u nastavku bio lakši.

"Teška utakmica i gostovanje. Otvorili smo ih na početku drugog poluvremena i posle toga je sve bilo lakše", rekao je 18-godišnji Marković.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Eduardo razbio maler posle više od sedam sati

00071727.jpg

Brazilac Eduardo je od dolaska u Partizan pretrpeo more kritika, a svaka je skoro bila na mestu. Momak koji je tokom priprema bljesnuo, u utakmicama protiv Škendije u kvalifikacijama za Ligu šampiona takođe bio u dobroj formi, upao je u veliku krizu koju je pravdao umorom jer je direktno iz prvenstva Brazila stigao u Jelen Superligu Srbije. Mnogi su ga otpisali posle i više nego mršavog učinka u prvom delu sezone, ali čini se da se napadač od marta 2012. godine polako vraća u formu zbog koje je bio ljubimac navijača Sao Kaetana.

Istina, nije mu se sve do meča sa Spartak Zlatibor vodom (2:1) dalo da se upiše u listu strelaca, ali je zalaganjem na terenu u duelima sa Jagodinom, Hajdukom, Radom i Vojvodinom najavio da možda i nije promašaj kakvim su ga mnogi okarakterisali.

Četiri asistencije u martu i gol Subotičanima u 23. kolu JSL (posle 472 minuta), prvi posle utakmice sa Metalcem (10.12.2011), kada je u 10. minutu postigao gol svakako bude nadu fanova crno-belih. Post koji je trajao preko sedam sati Edu je prekinuo u Subotici kada se u 49. minutu upisao u listu strelaca.

Jedino što brine jeste povreda kolena Brazilca koji je morao da napusti igru nekoliko minuta posle probijanja malera. Tek posle snimanja i dijagnostike u ponedeljak znaće se težina povreda. Trener Avram Grant, kao i navijači vlasnika "duple krune" nadaju se da ona neće biti teže prirode, jer je Edu u formi i preko potreban crno-belima u duelu sa Crvenom zvezdom u sredu, kada Partizan mora da pokuša da nadoknadi minus od 0:2 iz prvog meča.

sportal.rs

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Grant: U Čelsiju sam imao devet pobeda u nizu, ovde hoću novi rekor

Grant: U Čelsiju sam imao devet pobeda u nizu, ovde hoću novi rekord

Tanjug |

Trener fudbalera Partizana Avram Grant rekao je da je pobedom protiv Javora tim pokazao pravi karakter, posebno posle nesuepha u polufinalu nacionalnog kupa.

234551_grant01-blic-marko-metlas_f.jpg

"Ovo je veoma važna pobeda posle rezultata u sredu. Momci su pokazali da imaju pravi karakater, ponovo smo stvorili dosta šansi i zaista sam srećan zbog konačnog ishoda. Lepo je što smo zabelžili sedmu uzastopnu pobedu u prevenstvu i vratili prednost na deset bodova, jedino bih voleo da popravimo procenat realizacije šansi", rekao je Grant nakon pobede od 2:1.

Upitan da li mu je ovo najduža serija pobeda u karijeri, Grant je odgovorio:

"Nije, sa Čelsijem sam imao devet trijumfa zaredom u Premijer ligi što je rekord kluba. U Izraelu sam imao i više, ali voleo bih da ovde postavim novi rekord", dodao je Grant.

Izraelski stručnjak je navijačima Partizana i ljubiteljima fudbala čestitao Uskrs i rekao da mu je žao što zbog kazne navijači nisu moglu da vide ovu izuzetno značajnu pobedu za klub.

Trener gostiju Aleksandar Janjić istakao je da je prvi gol Partizan odlučio tok utakmice.

"Desilo se ono što nismo želeli, a to je brzi gol Partizana. Znali smo da su umorni i istrošeni posle drerbija u Kupu i nadali smo se da možemo da napravimo iznenađenje. U drugom delu meča igrali smo egal, ali kao da smo se malo uplašili i zato smo bili kažnjeni", rekao je Janjić.

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Englez stiže u Partizan: ''Ovo sam oduvek želeo...''

[h=4]17. april 2012.[/h][h=4]Sportske.net[/h]U utorak u Humsku stiže jedno novo lice. U pitanju je fudbaler engleskog Grejs Atletika Hari Agombar koji će narednih dana biti na probi u Partizanu.

hari81882020120417164939.jpg
Ekipi Partizana u utorak će se priključiti engleski fudbaler Hari Agombar, član nižerazrednog Grejs Atletika, koji će u narednom periodu pokušati da se nametne treneru Avramu Grantu i eventualno izbori za ugovor sa crno-belima, prenosi mondo.rs.
Agombar ima nepunih 20 godina, igra u veznom redu, a svojevremeno je u mlađim kategorijama igrao u Arsenalu i Totenhemu, ali je zbog loma noge sada dospeo u pomenuti nižerazredni engleski klub.
''Ne verujem da bi iko propustio ovakvu šansu koja mi se ukazala. Za takvu priliku sam oduvek radio'', izjavio je Agombar na vest o dolasku u Partizan na probu.
On je u izjavi za klupski sajt ostrvskog kluba poručio da će se vratiti u Englesku do 26. aprila, kako bi pomogao svom klubu u finišu sezone.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Pandurović: Stojković je u krizi, kasni sa reakcijama na golu

Pandurović: Stojković je u krizi, kasni sa reakcijama na golu

Blic

Prvi golman Partizana Vladimir Stojković matiran je čak devet puta u prolećnom delu sezone, što je zabrinulo stručni štab ali i njegovog trenera Gorana Pandurovića.

234329_fudbal-crvena-zvezda-partizan-018foto-goran-srdanov_f.jpg

Iako je Partizan ponovo stekao veliku prednost u odnosu na Crvenu zvezdu, u Humskoj su zabrinuti zbog popuštanja odbrambene linije i posebno koncentracije golmana, pošto su u jesenjem delu sezone primili samo pet golova.

"Stojković ne brani kao jesenas. Na njegov rad i zalaganje na treninzima nemam zamerke ali egzaktni podaci sve govore. Ni ja ne znam šta se dešava, ne ulazim u to da li Vladimir ima problema, privatnih ili nekih drugih, ali primetna razlika na psihičkom planu ukazuje da njegova koncentracija nije na nivou iz prvog dela prvenstva. U određenim situacijama je kasnio za delić sekunde i to se odmah odražavalo na rezultat. Zakasnele reakcije su posledica odsustnosti i dekocentracije, ključni detalji koji karakterišu lošu intervenciju", rekao je Pandurović za Sportski žurnal.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Kleo: Voleo bih opet u Partizan

Kleo: Voleo bih opet u Partizan

Izvor. B92, Večernje novosti | JT

Bivši fudbaler Partizana Kleverson Gabrijel Kordova Kleo rekao je da bi voleo da se jednog dana vrati među ‘crno-bele’.

14080409614f8e6af7b6b14427661929_orig.jpg

Kleo je redove šampiona napustio pre godinu dana, kada je prešao u kineski Gvangžu, za koji je pružao odlične partije dok nije doživeo povredu, a sada se ponovo vraća u formu.

“Voleo bih da ponovo zaigram za Partizan. Ipak, ovde imam ugovor na još dve i po godine i ko zna šta će biti posle toga, možda ‘crno-belima’ neću biti u planovima. Ali, srcem i dušom sam i dalje u Humskoj, znam svaku vest iz Partizana”, naglasio je Kleo.

Posle šestomesečne pauze zbog povrede, kada se čak pričalo da je stanje toliko ozbiljno da bi mogao da završi karijeru, Brazilac se vratio u tim Gvangžua i na devet utakmica, na dva fronta, za sada postigao četiri pogotka.

“Samo kada je povreda prošlost, sve je dobro. Nikad nisam imao toliku pauzu da nisam mogao da treniram, igram, problem je bio sa tetivom kolena koja me je izdala posle niza sitnijih povreda. Vraća mi se polako samopouzdanje, posle tolikog bolovanja svaki pogodak i odigrana utakmica mi mnogo znače”, naglasio je Brazilac, koji ima i srpski pasoš.

Kleo je jedan gol postigao za Gvangžu u prvenstvu, a tri u azijskoj Ligi šampiona.

“Vidite po golovima da se to iskustvo sa Partizanom i te kako isplatilo. Verujem da ćemo u prvenstvu odbraniti titulu, ali je Liga šampiona velika želja svih. Najvrednije takmičenje u Aziji je jako važno ljudima iz kluba, ali i navijačima, stadion je uvek pun, videćemo dokle ćemo stići”, rekao je Kleo.

Nedavno se u Kini Kleu pridružio bivši trener Aleksandar Stanojević, koji je preuzeo vođenje Dalijen Aerbinu.

“Presrećan sam što je Sale tu. Čuli smo se čim je došao, pričao sam mu o fudbalu u Kini, o zemlji, da makar pokušam da mu olakšam adaptaciju. Prošlog vikenda je zabeležio prvu pobedu i odmah sam mu poslao poruku, čuli smo se. Mnogo mi je drag, a znam i da sam ja njemu, tako da držim palčeve da ovde uspe. A, siguran sam da hoće, jer je veliki radnik, odličan trener, iako Dalijen nema neku naročito jaku ekipu. Samo kad se privikne na novu sredinu, Stanojević će pokazati šta sve zna”, istakao je bivši igrač Partizana.

Natrag