FK Partizan

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Grant: Dovodićemo igrače i bez prethodnog gledanja

Grant: Dovodićemo igrače i bez prethodnog gledanja

Blic

Trener Partizana iznenadio je sve dovođenjem na probu Harija Agombara, momka koji nastupa za Grejs Atletik u osmoj engleskoj ligi, nakon čega je rekao da će angažovati igrače i bez gledanja, prenosi "Sportski žurnal".

225761_0402-avram-grant-foto-ap_f.jpg

Agombar je odradio prvi trening u opremi Partizana, ali je Grant odbio da oceni mladog fudbalera koji je došao na jednonedeljnu probu u redove srpskog prvaka.

"Nikada nisam imao običaj da ocenjujem igrača posle samo jednog treninga, pa makar se na njemu pojavio i Zidan. Treba sačekati da prođe svih sedam dana koliko će Hari biti na probi, pa ćemo onda moći da damo neku konkretniju ocenu", rekao je Grant i dodao da očekuje još pojačanja.

"Dobijamo dosta dobrih preporuka za razne igrače i postoji mogućnost da do kraja sezone još dvojica dođu na test. Postoje fudbaleri koje ćemo angažovati bez gledanja, ali i oni koji moraju da prođu probu", naveo je izraelski trener.

Zanimljivo da će Agombar sam snositi troškove puta i boravka u Beogradu.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Grant: Pričao sam i sa Drogbom, ali ne može da dođe na probu

Grant: Pričao sam i sa Drogbom, ali ne može da dođe na probu

Tanjug |

Trener fudbalera Partizana Avram Grant rekao je da će sigurno ostati na klupi crno-belih, čak i u slučaju da tokom leta dobije neku odličnu ponudu.

230137_sgrant-01-foto-afp_f.jpg

"Ovde sam došao da uradim zacrtani posao, dok to ne završim neću da razmišljam o nečemu drugom. Uživam u Partizanu, ovo je pravi izazov za mene i nema ponude koja bi me poremetila u onome što želim", rekao je Grant u Sportskom centru Teleoptik.

Izraelac je priznao da još ne razmišlja o letnjim izazovima i kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Želim da prvo odbranimo titulu, a tek nakon toga razmišljaćemo o prelaznom roku i onome što nas čeka na leto. Pogotovo, ako se uzme u obzir pravilo od tri dozvoljena stranca od sledeće sezone", poručio je Grant i ponovio da mu je glavni cilj da sa crno-belima napravi iskorak u Evropi.

"To je interes celog kluba, ja sam kao trener najodgovorniji za ovaj zadatak i učiniću sve da uspemo. Redovno razgovaram sa ljudima iz Uprave oko toga kako ostvariti cilj", istakao je Grant.

On je dodao da će do kraja prvenstva sve češće davati šansu mladim igračima, zato što su oni zaslužili šansu, kao i da je otežavajuća okolnost za pojačanja loša finansijska situacija u srpskom fudbalu.

"Mi moramo da testiramo igrače koji se uklapaju u naš budžet. Čak i igrači u trećoj engleskoj ligi zarađuju više nego ovde, pa zbog toga ne možemo da tražimo pojačanja u najjačim evropskim takmičenjima. Razgovarao sam ja i sa Drogbom, koji mi je rekao da sam mu veoma drag, ali da ne može da dođe na probu u Partizan", našalio se Grant.

Kada je u pitanju prvenstveni meč i gostovanje Smederevu, Grant je bio kratak:

"Bio bih zadovoljan pobedom bilo kojim rezultatom", poručio je Izraelac.

Utakmica 25. kola Superlige Srbije između Smedereva i Partizana igra se u subotu od 16 časova.

Član
Učlanjen(a)
03.03.2012
Poruka
188
Vilotic u Partiznu???

Jedne prilike Dragan Djuric je izjavio kako mu nije u cilju da Teleoptik igra u Jelen Super ligi ?-A i zasto bi i bilo ? Zvezda iz godine u godinu pokozuje i dokazuje da radi u interesu Partizana,pa se sa velikom sigurnoscu moze tvrditi da je Zvezda Partizanova filijala.Juce Kleo i Stojkovic,danas Vilotic,a sutra...?Mozda Mikic,Lazovic il pak neko treci.
Djuric i Lukovic se takmice ko ce vise upropastit klub koji vode. Lukovic prije 2-3 godine smjeni Pizona na +5 za Zvezdu i na kraju izgubise titulu. Djuiric smjeni Stanojevica na +10 ove zime,a malo je falilo da Zvezda ucini isto ono sto i Partizan pre 2-3 sezone. Djuricu nikako da podje za rukom da izgubi titulu u prvenstvu. Rasprodaje sve sto valja,vodi klub kao da je njegovo vlasnistvo. Smjenjuje urucuje otkaze,al nece ga pa nece? Tu je Lukic u prednosti. Zahvaljujuci minusu koji je zatekao u kasi i kojeg je prosirio i produbio nemoze ni napraviti nista vise. Za nas najivne, koji volimo ovaj sport i zivimo za derbi, kobojagi, prepiru se preko medija, takmice se koce koga vise ocrniti.Pa se nabrajaju nekakve titule prije 20-30godina,pa ovo pa ono.Dosta mi ih je vise. A onda dodje kup i "francuski poljubac" izmedju njih. Smesno? Jedin spas za Partizan i Zvezdu je " UPRAVA NAPOLJE".

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Đurić: Vraćam Klea ili Tejga

[h=1]Đurić: Vraćam Klea ili Tejga
[/h] Izvor. B92, zurnal.rs | JT

Predsednik Partizana Dragan Đurić najavio je za “Sportski žurnal” da na leto ‘crno-beli’ u svoje redove vrate bivše igrače Klea ili Prinsa Tejga.

1056091424f8838f041c03003608919_orig.jpg

Šampion Srbije u finišu sezone u napadu ima velikih problema, zbog povreda Eduarda Pašeka i Marka Šćepovića, a Đurić ističe da će na leto pokušati da isprave grešku.
“Moramo da se pojačamo. Možda je nerealno da ponovo angažujemo i Klea i Tejga, ali jednog od njih svakako, da. Realnija je mogućnost da vratimo Klea. Ne verujem da bi Bursa tek tako pustila Tejga”, rekao je Đurić za “Sportski žurnal”.

I Tejgo i Kleo su poslednjih nedelja u medijima istakli da bi voleli da se vrate u Partizan, a njih dvojica trenutno brane boje turske Burse, odnosno kineskog Gvangžua.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Vilotić: Kako da igram za Partizan kad navijam za Zvezdu?

Vilotić: Kako da igram za Partizan kad navijam za Zvezdu?

Blic

Bivši kapiten Crvene zvezde Milan Vilotić ističe da neće preći u Partizan iako je u svom voljenom klubu odstranjen iz prvog tima.

237641_vilotic01-blic-goran-srdanov_f.jpg

Vilotić je prošlog leta bio suspendovan zbog imitiranja trenera Roberta Prosinečkog, zbog čega mu je bila oduzeta kapitenska traka, a potom je na intervenciju rukovodstva vraćen u ekipu. Nije se dugo zadržao u njemu, jer se jesenas sukobio sa saigračem Borhom, pa je odstranjen iz tima.

Ipak, od njegovog prelaska u Partizan, izgleda, nema ništa.

"Nisam imao kontakt sa ljudima iz Partizana, moji planovi vezani su za inostranstvo. A kao navijač Crvene zvezde ne bih mogao da igram za Partizan", rekao je, između ostalog, Vilotić za "Sport".

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Grant: Nećemo se uspavati, želimo pobede do kraja prvenstva

Grant: Nećemo se uspavati, želimo pobede do kraja prvenstva

Tanjug |

Trener fudbalera Partizana Avram Grant rekao je da ga neće uspavati činjenica da crno-beli imaju 10 bodova prednosti i da su praktično odbranili titulu šampiona Srbije.

225761_0402-avram-grant-foto-ap_f.jpg

"Volim izazove, ne zaboravite da je u jednom trenutku prednost spala na šest bodova, pa smo opet uspeli da je vratimo na 10. Nismo uspavani zbog ubedljivog vodjstva, važno je da do kraja igramo dobro i da navijači uživaju kada dođu na stadion", rekao je Grant na konferenciji za novinare u Sportskom centru Teleoptik.

Crno-beli u sredu dočekuju BSK iz Borče, a Grant ističe da ekipa mora da bude oprezna.

"Blizu smo titule, ali moramo da budemo oprezni. Nema opuštanja, želimo da pobedimo sve mečeve do kraja i ne zanima nas ko se od rivala bori za opstanak, a ko za Evropu", istakao je izraelski stručnjak, koji još nije odlučio ko će na golu da zameni Vladimira Stojkovića, koji mora da pauzira zbog četiri žuta kartona.

Grant je dodao da je uz pomoć Zvonka Živkovića odlično upoznao vrline i mane BSK-a.

"Želimo da nastavimo pobednički niz, imaćemo pristup kao na svim prethodnim utakmicama i na teren ćemo izaći u najboljem sastavu", poručio je je Grant.

On je istakao da je još rano za davanje ocena o igri Engleza Harija Agombara, koji je stigao na probu.

"Ne mogu još da komentarišem njegovu igre, ostaće još par dana na testovima, pa ćemo videti. Biće još igrača koji će dolaziti na probu i moramo dobro da vodimo računa zbog pravila o ograničenom broju stranaca", završio je Grant.

Utakmica 26. kola Superlige izmedju Partizana i BSK-a igra se u sredu od 18.30 na stadionu u Humskoj.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Partizan ceni kapitena: novi ugovor za Sašu Ilića!

Partizan ceni kapitena: novi ugovor za Sašu Ilića!

Blic

Nekoliko dana pošto je ušao u istoriji Partizana kao drugi igrač sa najviše odigranih utakmica u crno-belom dresu, Saši Iliću moglo bi da stigne novo priznanje, jer su čelnici kluba iz Humske spremni da produže saradnju sa kapitenom.

238970_fkpbsk00031_f.jpg

Iliću važeći ugovor ističe na leto, a Partizan želi da ih kapiten predvodi još godinu dana, do juna 2013. godine, piše "Sportski žurnal".

Na prvenstvenoj utakmici protiv BSK-a iz Borče iskusni vezista je po 568. put obukao omiljeni dres i tom prilikom je pre meča dobio na poklon repliku lopte Lige šampiona od legende Partizana, Momčila Moce Vukotića, a uskoro bi mogao da dobije još jedno priznanje.

"Nikad suštinski ne pregovaramo, već se u svemu dogovorimo za pet minuta. Čak mi je i Momčilo Vukotić na ceremoniji poželeo da nastavim karijeru, da igram još makar sezonu. Bio sam malo zatečen rečima najveće legende u istoriji Partizana, pomalo zbunjen priredbom i mnogobrojnim čestitkama", rekao je Ilić.

Dres i oprema koju je nosio protiv Borčanaca otišli su u klupski muzej kao eksponat za sva vremena.

Ilić je prvi meč u crno-belom dresu za prvi tim odigrao 26. oktobra 1996. godine protiv čačanskog Borca, a prvi gol je postigao nepunih godinu dana kasnije, protiv Vojvodine 23. avgusta.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Grant: Posle "večitog derbija" dolaze još dva igrača na probu

Grant: Posle "večitog derbija" dolaze još dva igrača na probu

Agencije |

Trener Partizana Avram Grant rekao je da će nastaviti da pruža šansu mladim fudbalerima, ali da nije siguran da će to učiniti u meču protiv Borca koji se bori za opstanak.

219004_grant-501-blic-marko-metlas_f.jpg

"Plan je da šansu damo mladim igračima, kao što sam pre to učinio sa Sašom Markovićem i golmanom Nikolom Petrovićem. Mlađi rade dobro na treninzima. Sigurno će dobiti priliku, ali ne znam da li na meču protiv Borca", rekao je Grant.

Partizan u nedelju gostuje Borcu u Čačku i eventualna pobeda bi mu i zvanično donela titulu, dok domaći tim mora da pobedi ako želi da zadrži šanse za opstanak u ligi.

"Svi timovi koji se bore za opstanak čine sve da dođu do bodova i zato su opasni. Ne znam sa kojom taktikom će nastupiti", kazao je izraelski trener.

Partizan ima kadrovskih problema u napadu, a neizvestan je nastup Lazara Markovića koji ima povredu trbušnih mišića. Već duže vreme su povređeni i napadači Eduardo Pašeko i Marko Šćepović.

"Lamina Dijaru ću odmoriti, zbog toliko čestih povreda prebacio sam Mangu u napad", rekao je Grant.

Trener Partizana je dodao da već sada prati nekolicinu igrača iz domaćih klubova i istakao da zna na kojim pozicijama su mu potrebna pojačanja za sledeću sezonu.

"Mladi Hari Agonbar se vratio u London, a posle večitog derbija verovatno će doći još dva igrača na probu. Tek nakon toga ćemo videti šta će biti sa eventualni pojačanjima", poručio je Grant.

Novinare je zanimalo da li Grant razume poziciju trenera Borca Slavka Vojičića, pošto se Izraelac u Premijer ligi borio za opstanak sa Vest Hemom.

"Čim poredite Premijer ligu i Superligu to je dobro, jer znači da je srpska liga napredovala", rekao je Grant.

Utakmica 27. kola između Borca i Partizana igra se u nedelju od 16 sati.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Partizan zainteresovan za Merebašvilija

Partizan zainteresovan za Merebašvilija

Blic

Prvi na listi želja Partizana u letnjem prelaznom roku biće gruzijski reprezentativac i bivši igrač Vojvodine Giorgi Merebašvili, prenosi ''Sport''.

239135_118193merebasviliadf_f.jpg

Čelnici crno-belih kontaktirali su Dinamo Tbilisi, čiji je Merebašvili igrač. Naredni potezi zavise od predsednika kluba Romana Pipije koji bi trebalo da odredi obeštećenje i samog Merebašvilija.

Gruzijski fudbaler je u prethodnom prelaznom roku napustio Vojvodinu na svoj zahtev, a u svoje redove ga je vratio Dinamo za 300.000 evra, dok je agencija koja je realizovala transfer dobila dodatnih 75.000 evra. Merebašvili nije bio u potpunosti član Vojvodine, već je novosadski klub delio ugovor sa Dinamom, pa je gruzijski klub samo otkupio drugu polovinu ugovora.

Merebašvili je karijeru počeo upravo u Dinamu, za koji je odigrao 108 utakmica i postigao 86 golova, dok je za Vojvodinu odigrao 53 meča uz 21 pogodak.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Babović: Opet smo prvi, uprkos mnogim željama da tako ne bude

Babović: Opet smo prvi, uprkos mnogim željama da tako ne bude

Blic

Posle pobede nad Borcem u Čačku 4:0 i osvajanja pete uzastopne titule prvaka, vezista Partizana Stefan Babović je rekao da su crno-beli najbolji i peti put za redom i pored mnogih kritika i velikog pritiska koji se bio stvorio.

219394_stefan-babovic01-blic-marko-metlas_f.jpg

Partizan je golovima Ivanova, Saše Markovića i Lamina Dijare, koji je bio dvostruki strelac približili Borac nižem rangu i nastavili dominaciju u Jelen Superligi.

"Sigurno je da je bilo dosta oscilacija u igri, bilo je teških trenutaka, međutim, na kraju smo prvaci, peti put zaredom, uprkos svim pričama i kritikama i željama da ne budemo prvi, mi smo ponovo prvi i najbolji na ovim prostorima" rekao je Babović posle odbrane titule u Čačku.

Vezista crno-belih se osvrnuo i na pritisak koji ih je okovao posle dva vezana remija na početku prolećnog dela prvenstva.

"Toliki je pritisak u Partizanu da ljudi to ne mogu da shvate, mladi igrači se sada susreću sa tim što im je prepreka na početku. Dugo sam ovde pa sam već i navikao. I prošle godine, kada smo došli na nulu sa Zvezdom, bio je ogroman, neshvatljiv pritisak, ali naučili smo da se borimo sa tim i sada smo, možda ne sjajnom igrom, ali smo pobedama opet došli do titule", smatra Babović

On je istakao da im je predstojeći večiti derbi 5. maja svakako važan, ali da im je bitnije što su odbranili naslov najboljeg.
"Svakako da ćemo ući da pobedimo kao i u svaku utakmicu. Nismo imali sreće u prošlim derbijima, mnogo smo šansi propustili", istakao je Babović.

Srpski vezista je najavio da je odlazak iz Humske na leto izvestan, pošto bi ponovo voleo da se oproba u inostranstvu.

Natrag