FK Partizan

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Dijara: Saši Iliću bi trebalo posvetiti internet sajt "Jedan je Ili

Dijara: Saši Iliću bi trebalo posvetiti internet sajt "Jedan je Ilić kapiten"

Beta |

Fudbaler Partizana Lamin Dijara rekao je da ta ekipa ima kvalitet da se na leto plasira u grupnu fazu Lige šampiona i da je i ove sezone veliki udeo u osvajanju prvenstva Srbije imao kapiten "crno-belih" Saša Ilić.

225895_dijara01-blic-aleksandar-dimitrijevic_f.jpg

"Sigurno je da imamo kvalitet i da možemo da se borimo za plasman u Ligu šampiona", kazao je Senegalac novinarima na prvom treningu posle osvajanja pete uzastopne titule prvaka Srbije.

Crno-beli su u nedelju u Čačku pobedili Borac sa 4:0 i tri kola pre kraja stekli nedostižnu prednost u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu.

"Kada je lepo onda je svima lepo, a kada je teško onda su svi protiv nas. Dobro smo radili cele sezone i zaslužujemo da budemo šampioni. Imali smo dosta problema i teško nam je palo što smo na početku prolećnog dela izgubili neke bodove", istakao je Dijara.

Napadač Partizana u šali je rekao da bi kapitenu Saši Iliću, koji je protiv Čačana odigrao 569. utakmicu za crno-bele, trebalo posvetiti internet sajt pod nazivom "Jedan je Ilić kapiten", zbog njegovog doprinosa klubu iz Humske.

"Ilić je legenda i na terenu se vidi njegov kvalitet", dodao je on. Partizan će naredne subote igrati "večiti derbi" sa Crvenom zvezdom, a Dijara je kazao da bi voleo da baš u tom duelu postigne jubilarni 100. gol za crno-bele.

"Protiv Borca sam imao veliku želju da dam gol, pošto sam u poslednje vreme mnogo promašivao. Ako Bog da 100. gol pada u derbiju", veruje Senegalac, koji je u Čačku postigao dva pogotka.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Lazar Marković: Očekujem da ostanem u Partizanu

Lazar Marković: Očekujem da ostanem u Partizanu

Beta |

Fudbaler Partizana Lazar Marković nada se će ostati u klubu i sledeće sezone i da će se plasirati u Ligu šampiona.
218658_lazar-markovic-foto-m-metlas_f.jpg

"Presrećan sam i hvala saigračima što su omogućili da osvojimo titulu. Očekujem da se plasiramo u Ligu šampiona, mladi smo, ali imamo kvalitet. Nadam se da ću ostati u klubu i sledeće sezone, nisam razgovarao sa čelnicima o tome, ali očekujem da neću otići", rekao je Lazar Marković novinarima na prvom treningu posle osvajanja pete uzastopne titule prvaka Srbije.

Nemanja Tomić je ocenio da ekipa Partizana ima kvalitet da se plasira u najelitnije evropsko takmičenje.
"Meni je ovo četvrta titula, a možda sledeće sezone osvojim i petu, nikada se ne zna. Možemo u Ligu šampiona, kvalitet postoji, imamo dosta mladih igrača", kazao je Tomić.
Mladi vezni igrač crno-belih Saša Marković rekao je da očekuje da sledeće sezone bude mnogo standardniji, pošto se prilagodio i dobro uklopio u ekipu.
"Vladamo već pet godina, ovo je moja prva titula, a nadam se da će ih biti još. Čekao sam svoju šansu, dobio sam je i na najbolji način iskoristio. Očekujem od sebe mnogo više, a i u klubu isto tako, sledeće sezone", kazao je Saša Marković.
Nikola Ninković je istakao da će on i njegovi saigrači biti maksimalno motivisani u "večitom" derbiju koji igraju u subotu protiv Crvene zvezde u 28. kolu Super lige Srbije.
"Zadovoljstvo je veliko, završili smo glavni posao na vreme, ali ostao je 'večiti' derbi. Bićemo maksimalno motivisani i imamo veliku želju za pobedom. Derbi je nešto sasvim posebno, sve emocije 'rade' i daću sve od sebe", istakao je Ninković.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Grant: Moramo da se pojačamo ako hoćemo u Ligu šampiona

Grant: Moramo da se pojačamo ako hoćemo u Ligu šampiona

Beta |

Trener fudbalera Partizana Avram Grant izjavio je da, iako ima dobar tim, očekuje da mu Uprava obezbedi sredstva za pojačanja, jer je to jedini način da se napravi dobar rezultat u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

219004_grant-501-blic-marko-metlas_f.jpg

"Ovo je dobar tim, ali mora da se pojača. Redovno pričam sa čelnicima kluba, ali moramo da vidimo sa kakvim ćemo novčanim sredstvima raspolagati. Nismo pričali o konkretnim igračima, ali sam im rekao na kojim pozicijama su nam potrebna pojačanja. Sve zavisi koliko novca ćemo imati", rekao je Grant na prvom treningu Partizana posle osvajanja pete uzastopne titule prvaka Srbije.

"Teško je uzeti pet titula zaredom, posebno u ovoj zemlji i to nije mala stvar. Konkurencija je jaka, ali ja se nadam i šestoj. Igramo sve bolji fudbal, ipak, mnogo toga moramo da unapredimo. Moj cilj kada sam došao bio je plasman u Ligu šampiona, što bi bio uspeh, ali cilj ostaje i osvajanje titule prvaka Srbije i u sledećoj sezoni", dodao je Grant.

Izraelski stručnjak je istakao da je važno zadržati postojeću ekipu, jer se igrači dobro poznaju.

"Potrebno je zadržati ovu ekipu, jer su to igrači koji se mnogo dobro poznaju. Svaki ozbiljniji tim hoće da svake naredne godine bude još bolji", istakao je on.

Bivši trener Čelsija, Portsmuta i Vest Hema je ocenio da će za plasman u grupnu fazu Lige šampiona biti potreban i povoljan žreb.

"Dosta zavisi od žreba, nijedna utakmica nije laka, ali je bitno da nam ne dođe neka od najjačih ekipa. To utiče na plasman u grupnu fazu", ocenio je trener crno-belih.

Partizan je na početku sezone ispao u kvalifikacijama za Ligu šampiona od belgijskog Genka, dok je u poslednjem krugu kvalifikacija za Ligu Evropa ispao od irskog Šamroka.

"Uvek govorim igračima da prošlost ne može da se ispravi. Mi iz tih stvari moramo da naučimo kako dalje. Potrebno je naći rešenja i biti koncentrisan. U Evropi nema mesta za popravni. Moramo biti što oprezniji", kazao je Grant.

Partizan se u sledećem kolu Superlige Srbije sastaje sa večitim rivalom Crvenom zvezdom, a Grant će, ako crno-beli pobede, biti prvi strani trener koji je slavio protiv crveno-belih, pošto Lotar Mateus i Jirgen Reber to prethodno nisu uspeli da urade.

"Želim pobedu u derbiju, ali ne zbog toga da bih ja izbio u prvi plan. Poslednja dva smo izgubili na nesrećan način. Razbijao sam mnoge statistike u svojoj karijeri, pa ću tako probati i ovu da rešim", rekao je Grant.

On je dodao da se nada da će golman Partizana Vladimir Stojković biti spreman za meč za vikend, pošto se na prethodnom meču protiv Borca u Čačku povredio i morao je da izađe pre vremena iz igre.

"Nadam se da će Stojković biti spreman jer sam čuo da je sinoć veoma dobro igrao u nekom noćnom klubu", našalio se Grant.

Partizan u sledećem kolu Superlige dočekuje Crvenu zvezdu u subotu
u 19.30.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Partizan dobio i licencu i kaznu

[h=1]Partizan dobio i licencu i kaznu
[/h] Izvor. B92, Beta

Fudbalski klub Partizan kažnjen je sa 30 hiljada evra zbog kašnjenja sa isplatom duga Koblencu za Marka Lomića, ali je dobio licencu.

1303445984f6edcc9f30b8965123416_orig.jpg

Partizan je Lomića vratio iz nemačke ekipe poslednjeg dana prelaznog roka u leto 2009. godine.
Uz osnovnu kaznu, Partizan je kažnjen i uslovno sa još 30 hiljada, u slučaju da isti prekršaj ponovi u naredne tri sezone. Partizan je dužan UEFA i kotizacije iz sezone kada je igrao Ligu šampiona.
Partizanovu delegaciju predstavljao je generalni sekretar Darko Grubor, a pomoć mu je pružao generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković.

Laković je pre toga učestvovao i u pregovorima UEFA sa rukovodstvom Crvene zvezde, koja je dobila kaznu od 50.000 evra i još mesec dana da pokrije dugove.

Partizan nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona počinje u drugoj rundi, koja se igra od 17. do 25. jula.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Grant: Da podnesem ostavku? Ne razumem pitanje

Grant: Da podnesem ostavku? Ne razumem pitanje

Tanjug

Trener Partizana Avram Grant rekao je da je razočaran zbog rezultata u 142. prvenstvenom derbiju koji je okončan pobedom Zvezde u Humskoj sa 1:0, ali i da je ponosan na igrače zbog načina na koji su osvojili petu uzastopnu titulu prvaka.

219003_grant-401-blic-marko-metlas_f.jpg

“Razočaran sam zbog rezultata, ali ponosan na igrače zbog načina na koji su uzeli titulu ove godine. I na ovoj utakmici protiv dobrog tima, bez mnogo igrača iz prvog dela sezone, bili smo bolji, stvarali šanse, a oni dali lep pogodak iz jedine prilike u drugom delu meča”, kazao je Grant.

Na insistiranje novinara da li namerava da podnese ostavku na kraju sezone, Grant je više puta, uz osmeh, rekao da ne razume pitanje.

“Više puta sam rekao da poštujem prethodnog trenera koji je napravio 10 bodova prednosti, napravio mi lakši posao za nastavak. Ipak, imali smo dosta problema tokom proleća, bili smo bez Šćepovića i sada Vukića. Osigurali smo titulu tri kola pre kraja, ovo je bio meč za prestiž. Hteli smo da pobedimo, ali nažalost nismo uspeli”, kazao je on.

Grant je dodao da je svestan da je on najodgovorniji za rezultate, ali i igru ekipe u drugom delu sezone.

"Uvek je moja krivica kada izgubimo. Svestan sam toga i ja sam uvek odgovoran", kazao je Izraelac.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Partizan osudio napad na novinara

Partizan osudio napad na novinara

Agencije |

Fudbalski klub Partizan osudio je napad na novinara dnevnog lista "Insajder" Emira Selmanija, koji se dogodio za vreme derbi utakmice protiv Crvene zvezde u prostoru predviđenom za izveštače.

223528_mar4636_f.jpg

"Najiskrenije se izvinjavamo dnevnom listu Insajder, kao i novinaru Selmaniju zbog napada. Odmah smo preduzeli sve neophodne mere da se ustanovi identitet napadača, kako bi mu se trajno zabranio pristup stadionu, a Partizan će sarađivati sa nadležnim službama MUP-a u cilju kažnjavanja odgovornog lica zbog divljastva koje je nanelo nemerljivu štetu ugledu našeg kluba", objavljeno je na zvaničnom sajtu državnog prvaka, uz poruku da je Partizan "uvek imao i imaće dobru saradnju sa predstavnicima medija".

"Insajder" je novoosnovani list čiji će prvi broj izaći 9. maja.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Grant: U Partizanu imam jedan od najlošijih ugovora u karijeri

Grant: U Partizanu imam jedan od najlošijih ugovora u karijeri

Agencije |

Trener fudbalera Partizana Avram Grant veruje da će i naredne sezone ostati na klupi kluba jer smatra da ima podršku uprave.

219000_grant-101-blic-marko-metlas_f.jpg

Do kraja Superlige ostala su još dva kola, a Partizan je ranije obezbedio petu uzastopnu titulu šampiona Srbije. Crno-beli su treći put ovog proleća izgubili od "večitog" rivala Crvene zvezde.

"Vezali smo 10 pobeda u prvenstvu, a to ne možete ako nemate zajedništvo. Isto mislim i za upravu i smatram da imam njihovu podršku. Bili smo bolji od večitog rivala u sve tri utakmice, ali nismo uspeli da pobedimo. Ne mogu da budem nezadovoljan, jer stalno napredujemo u igri. Gledao sam snimke utakmica Partizana od jesenas i mislim da igramo bolje nego tada", rekao je Grant nakon poraza od Crvene zvezde sa 0:1 u utakmici 28. kola Superlige.

Na pitanje da li je opravdao uloženi novac jer je najplaćeniji trener u istoriji Partizana, Grant je naveo da sa crno-belima ima jedan od najlošijih ugovora u svojoj karijeri.

"Ovo je jedan od manjih ugovora koji sam imao i u Partizan nisam došao zbog novca, koji ne može da se poredi sa onim u Evropi. Da li sam opravdao očekivanja pitajte ljude koji su me doveli. Žena me pita zašto za toliko para radim ovde. Ne znam kome treba da odgovorim, vama ili njoj", istakao je Grant.

On je ocenio da je jučerašnja utakmica protiv Crvene zvezde bila za prestiž, što je jednako važno kao da je imala takmičarski značaj.

"Nikada nisam srećan kada izgubim, jer je u fudbalu najbitnije pobediti, pa nivo igre koji je bio na našoj strani nije neka uteha. Utakmica se igrala za prestiž, što je jednako bitno kao da je imala i takmičarski značaj. Kvalitet je bio ponovo na našoj strani, za mene je veoma razočaravajuće što smo izgubili, a ne bih bio
zadovoljan ni da je bilo nerešeno", rekao je Grant.

Fudbaleri Partizana su posle meča dobili tri dana odmora, tako da će prvi trening imati tek u sredu uveče.

"Dolazim iz zemlje gde je to sasvim normalno, jer igrače treba odmoriti. Oni su istrošeni i ne treba ih kažnjavati kada izgube, kao što ih ne nagrađujemo mnogo kada pobede. Ne mislim da imaju slabu kondiciju, nego nekolicina njih je odigrala tri utakmice nedeljeno što je veliki napor. To je bio naš unapred utvrđen plan, bez obzira na ishod meča", kazao je Izraelac.

Formaciju sa dva zadnja vezna i jednim napadačem koju je izveo u derbiju Grant navodi kao primer igre neke od najvećih svetskih klubova.

"Real Madrid, Barselona i Čelsi često igraju sa pet igrača u veznom redu, a i Zvezda je juče imala samo jednog napadača. Uz to su nam povređeni Marko Šćepović i Lazar Marković, koji nije trebao da bude ni na klupi", ocenio je 57-godišnji trener.

Posle poraza od Zvezde, najviše emocija pokazao je 17-godišnji Nikola Ninković koji nije mogao da zaustavi suze, iako nije ulazio u igru.

"Volim da igrači na klupi pokažu emocije, to je stvarno dobro. Ninković je iz omladinske škole, ali sam procenio da on nije spreman da igra na ovoj utakmici", rekao je Grant.

Izraelski stručnjak je obrazložio zašto je Lazar Marković u poslednjih 17 zvaničnih utakmica postigao samo jedan gol, iako je u prvom delu sezone redovno pogađao.

"Ne znam ni šta je razlog Markovićevog golgeterskog posta. Kada vas niko ne zna onda vam je lakše da igrate jer imate slobodu, a kada vas znaju onda obraćaju pažnju na vas. Verovatno protivnici prilikom analiziranja igre Partizana dobar segment pridaju i njemu", rekao je on.

Bivši trener Čelsija, Portsmuta i Vest Hema ocenio je da njegova ekipa igra sve bolje, ali da za učešće u Ligi šampiona mora još mnogo da radi pošto nema mogućnost da dovodi skupe igrače.

"Mislim da smo bolji nego ranije, ali gledajući Ligu šampiona treba svi još da radimo. Konkretniji smo i stvaramo mnogo šansi. Nemamo mogućnost da dovodimo skupe igrače, već moramo da pronađemo nekog fudbalera koji ne igra u top ligama, a taj posao je veoma težak. Didije Drogba mi je dobar prijatelj, ali teško da bi došao ovde", ocenio je Grant.

Nedavno je na probi u Partizanu bio mladi vezista Hari Agombar, ali Grant misli da Englez ne bi hteo da igra u crno-belom timu.

"Nisam nijednom do probe gledao Agombara. Preporučio mi ga je jedan trener koji je mislio da ga dovede u svoj klub. Rekao sam da on može da dođe, ali da mora sam sebi da plati. Nije poenta u novcu i ne znači da svako ko plati može da dođe. Posle razgovora sa njim nisam stekao utisak da bi on hteo da igra u Partizanu", zaključio je Grant.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Novosti: Rašović menja Granta?

Novosti: Rašović menja Granta?

Izvor. B92, Večernje novosti | JT

Sadašnji trener Teleoptika Vuk Rašović mogao bi da zameni Avrama Granta na klupi Partizana po završetku ove sezone, prenose “Večenje novosti”.

11140005404fa8d537066d6949430918_orig.jpg

Prema pisanju tog lista, izraelskom stručnjaku su odbrojani dani među ‘crno-belima’, a priče o o nepoverenju čelnika kluba iz Humske prema Grantu pokrenuo je treći vezani poraz od Crvene zvezde za manje od dva meseca, uprkos time što je titula overena.

Kako navode “Novosti”, nezadovoljstvo Grantovim vođenjem tima je prisutno odavno, ali je poraz u 142. ‘večitom’ derbiju kap koja bi mogla da prelije čašu. U Humskoj trenutno ili ćute ili negiraju smenu na kraju sezonu, a jedan od retkih koji je javno obeležio Granta kao najslabiju kariku je član Upravnog odbora Dragoljub Vukadinović, koji je pričao i za ”Sport”.

“Na osnovu igre i rezultata, pogotovo u 'večitim' derbijima sa Crvenom zvezdom, ali i još nekoliko utakmica, ne mogu da kažem da se Grant snašao u Partizanu. Jednostavno, nije doneo ono što se očekivalo od njega i to mora da bude predmet analize. Doveli smo Granta prvenstveno zbog Lige šampiona i napretka u Evropi, ali, moram da priznam, zabrinut sam, jer je izgubio sve važnije mečeve u Srbiji i uz to je taktički nadmudren. O tome svakako mora da se priča”, rekao je Vukadinović za ”Sport”.

Na pitanje šta dalje i da li može da se desi da Grant pre isteka ugovora dobije otkaz, Vukadinović je rekao:

“Mi funkcionišemo kao podorica i moramo da napravimo pravi pristup problemu. Pokušaćemo zajedno da ga rešimo, naravno, u razgovoru sa trenerom, i vidimo da li može da se otkloni. Ako nije moguće, zna se...”.

S druge strane, prvi čovek Partizana Dragan Đurić ostao je pri stavu da do kraja sezone ništa ne komentariše, dok ni član Upravnog odbora Ratomir Babić nije bio raspoložen za priču.

“Ne, nemam komentar. Ne želim ništa da pričam”, rekao je Babić za “Novosti”.

Ni koordinator za sportska pitanja Albert Nađ nije bio dostupan, a pošto je izvesno da će Partizanom ovog leta značajno renovirati tim, “Novosti” postavljaju pitanje da li bi taj posao trebalo dati Grantu.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
FK Partizan igra za izgradnju crkve

[h=1]FK Partizan igra za izgradnju crkve
[/h] Izvor. B92, zvanični sajt | MN

Fudbalski klub Partizan odigraće u Beranama humanitarni meč protiv istoimene ekipe za izgradnju crkve u tom mestu.

Utakmica se igra u nedelju od 16 časova, a Eparhija budimljansko–nikšićka, Udruženje navijača Partizana Berane i FK Berane biće domaćini šampionu Srbije.
Od prodatih ulaznica za ovaj meč prikupiće se sredstva za izgradnju Sabornog Hrama Svetog Simeona Mirotočivog u Beranama.
Partizan je već osigurao titulu, u subotu igra meč 29. kola Jelen Superlige sa Radničkim iz Kragujevca, dok u poslednjem kolu dočekuje Metalac, koji je će naredne sezone igrati u Prvoj ligi Srbije.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Partizan: Sredstva obezbeđena

Partizan: Sredstva obezbeđena

Izvor. B92

Fudbalski klub Partizan izdao je saopštenje povodom pisanja medija o blokadi računa srpskog šampiona u deset nacionalnih banaka.

17957617374faa68795d63c215802484_orig.jpg

Naime, "crno-belima" je Narodna banka Srbije blokirala račune zbog prisline nadoknade oko 18 miliona dinara dugovanja.

Iz Partizana ističu da je neuspešno ulaganje u igrače prošlog leta nanelo veliku štetu klubu, ali da su sredstva za mirno funkcionisanje u narednim mesecima i predstojeći prelazni rok obezbeđena.

Saopštenje FK Partizan prenosimo u celosti:

"Fk Partizan je naporima svog rukovodstva obezbedio sredstva za mirno funkcionisanje kluba u narednim mesecima, kao i za neophodna pojačanja u predstojećem prelaznom roku.

U ovoj takmičarskoj sezoni izostanak plasmana u grupnu fazu evropskih kupova, a nakon rekordnog ulaganja od 3 miliona € u prelaznom roku, ne samo da je naneo nenadoknadivu materijalnu štetu klubu, već je i ugrozio likvidnost poslovanja. U zimskom prelaznom roku klub je odbio nekoliko ponuda za transfer igrača u želji da se ekipa ne oslabi i da se ostvare takmičarski ciljevi. Bio je to rizičan potez koji je dao svoj sportski rezultat, a velikim naporima rukovodstva sve obaveze su izmirivane na vreme ili sa minimalnim zakašnjenjem.

Kao što smo već naveli, stabilnost kluba je u narednim mesecima obezbeđena, a sigurno je da će deo sredstava biti usmeren ka dovođenju pojačanja", stoji u saopštenju.

Natrag