Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Komesar za takmičenje Jelen Superlige Branislav Delić rekao je za B92 da Partizan snosi odgovornost za incidente koji su se u subotu dogodili u Humskoj.
Nekolicina navijača crno-belih su nakon remija sa Slobodom upali na atletsku stazu kako bi se obračunali sa igračima, a 18-godišnji Lazar Marković je čak dobio i šamar.
„Svakako da je to zabranjeno, nedopušteno i to podleže disciplinskim sankcijama. Mi ćemo sutra imati izveštaj zvaničnih organa koji su bili na utakmici i to ćemo proslediti disciplinskoj komisiji."
"To je svakako disciplinski prekršaj i to će biti saknkcionisano“, rekao je Delić za B92.
Delić je dodao da su incidenti koji su se nakon meča dogodili na atletskoj stazi u nadležnosti disciplinske komisije.
„To se desilo unutar stadiona i svakako da smo mi nadležni. Policija iz svoga domena, a mi smo u okviru fudbalskih propisa. Ono što se dešava na stadionu, tu je ndležna naša disciplinska komisija.“
Što se kazne tiče, Delić je rekao da je još uvek nemoguće reći kolika će ona biti.
„Pa ne može se sada to decidno kazati zato što je to stvar disciplinske komisije koja treba da oceni težinu prekršaja i nakon toga da odluči o kazni.“
Fudbaleri Partizan i Slobode odigrali su pred više od 20 hiljada ljudi u subotu bez golova. Meč je protekao u 'duelu' navijačkih grupa 'Zabranjeni' i 'Alkatraz', a nakon utakmice trener crno-belih Avram Grant rekao je da nema šta da zameri svojim igračima.
Dan kasnije supertalentovani fudbaler crno-belih Lazar Marković izjavio je da incident koji se dogodio nakon utakmice neće uticati na njega, da on nema strah i da ima podršku svih ljudi u klubu.
Trener fudbalera Partizana Avram Grant odgovorio je na kritike zbog formacije na meču sa Slobodom da je Crvena zvezda sa jednim napadačem osvojila Evropu.
Izaelac je na meču sa Užičanima u napadu ostavio usamljenog Lazara Markovića.
„Crno-beli“ su zabeležili i drugi remi u prolećnom delu sezone pa je prednost u odnosu na ’večitog’ rivala šest bodova.
„Zvezda je pre 20 godina igrala sa jednim špicem i osvojila Evropu. To ne vidim kao problem, imamo dosta ofanzivnih veznih fudbalera, a i imali smo više prilika nego prošle nedelje kada smo igrali sa dva klasična napadača. A znate li da sam Čelsi doveo do finala Lige šampiona“, odgovorio je Grant pitanjem na pitanje.
Partizan u sredu gostuje OFK Beogradu na Karaburmi.
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije je po hitnom postupku pokrenula disciplinske postupke protiv Partizana, Rada i Novog Pazara.
Kako se navodi na sajtu FS Srbije, ta odluka doneta je zbog incidenata tokom i po završetku utakmica 17. kola Super lige: Partizan - Sloboda i Rad - Novi Pazar, igranih u subotu.
Svim akterima tih mečeva - sudijama, delegatima, specijalnim kontrolorima bezbednosti i klubovima, naloženo je da u roku od 24 časa dostave dopunske izveštaje.
"Zakazana je i nova sednica DK FSS za četvrtak, 15. marta 2012. godine, sa početkom u 12.00. Tom prilikom biće izrečene i disciplinske mere, a na osnovu dobijenih dopunskih izveštaja aktera", navodi se u saopštenju.
Današnjom Vanrednom sednicom predsedavao je Slobodan Pajović, prvi čovek DK FSS.
Tokom utakmice Rad - Novi Pazar navijači dva kluba su se medjusobno gađali kamenjem i bakljama i vredjali na nacionalnoj osnovi, dok je po završetku utakmice Partizan - Sloboda grupa navijača preskočila zaštitnu ogradu i ušla na atletsku stazu Partizanovog stadiona.
Tom prilikom fizički je napadnut napadač crno-belih Lazar Marković.
Podsetimo, posle utakmice Partizan - Sloboda grupa navijača ušla je na atletsku stazu i pokušala fizički da se obračuna sa igračima, a Lazaru Markoviću su udarali šamar. Komesar za takmičenje Jelen Superlige Branislav Delić rekao je za B92 da Partizan snosi odgovornost za incidente koji su se u subotu dogodili u Humskoj.
Iz Partizana je u ponedeljak stiglo i saopštenje povodom ovog incidenta.
Trener Partizana Avram Grant rekao je da njegova ekipa oseća pritisak zbog slabijih rezultata na početku prolećnog dela, ali da to može pozitivno da utiče.
Partizan nakon dva remija protiv Novog Pazara i Slobode gostuje OFK Breogradu na Karaburmi.
"Pritisak je deo fudbalske igre, a naš cilj ostaje isti. On nekad može da bude dobra stvar, jer drži ekipu fokusiranu na postizanje cilja", rekao je Grant.
"Razmišljamo pozitvno i znamo šta je naš posao. Očekujem da igramo dobro i da pobedimo na Karaburmi. Važno mi je da vidim kako ekipa raeguje kada imamo gust raspored, jer ćemo za dve nedelje odigrati sedam utakmica", rekao je Grant.
Izraealski stručnjak je rekao da je upoznat sa timom i igrom "romantičara".
"Gledao sam ih na snimcima sa nekoliko utakmica, uključujući i naš duel iz prvog dela sezone. Ipak, najvažnije je da se fokusiramo na sopstvenu igru, a ono što sam do sada naučio u Srbiji je da sve ekipe protiv Partizana postavljaju drugačiju taktiku od one koje obično igraju", rekao je Grant.
On je kazao da zna koji će tim u sredu istrčati na teren, ali da to nije saopštio igračima.
Izraelski stručnjak je dodao i da Lazar Marković na treninzima deluje spremno i da je zaboravio na incident posle utakmice sa Slobodom.
"Dobro je radio na treninzima, ali je još uvek mlad i bitno je da nauči da se nosi sa svim stvarima u fudbalu, iako je ono što se desilo u subotu potpuno nerpimereno", rekao je Grant.
Utakmica 18. kola Superlige OFK Beograd - Partizan igra se u sredu od 14.30 sati na Karaburmi.
Trener fudbalera Partizana Avram Grant posle pobede protiv OFK Beograda (2:1) rekao je da je srećan zbog prvog trijumfa na klupi crno-belih.
Izraelac je međutim dodao da je njegov tim odigrao slabije nego u prethodnom meču protiv Slobode.
"Srećan sam zbog svoje prve pobede u Partizanu, to je veoma lep osećaj. Zaslužili smo ove bodove, a mogli smo da postanemo još koji gol. Prošli put smo igrali bolje, ali nismo pobedili, ali danas je bilo najvažnije osvojiti tri boda", rekao je Grant na konferenciji za novinare.
Izraelski stručnjak dodao je da u nastavku šampionata očekuje bolje igre celog tima, a posebno od Zvonimira Vukića.
"Vukiću je i na početku sezone bilo potrebno vreme da počne da igra kako ume, tako je i sada, ali verujem da će u nastavku prvenstva ući u prepoznatljiv ritam", istakao je Grant i objasnio da Lazara Markovića nije zamenio samo iz taktičkih razloga, nego i zbog lakše povrede.
Trener "romantičara" Branko Babić izjavio je da je uprkos porazu zadovoljan igrom.
"Moj mladi tim je na pravom putu, jer smo manje-više odigrali onako kako smo najavili. Vidi se da ovoj ekipi nedostaje iskustva i agresivnosti, ali najvažnije je da smo pokazali mnogo bolju igru nego u prošlom kolu u Jagodini. Ovo je model po kojem treba da nastavimo", poručio je Babić.
Trener Partizana Avram Grant izjavio je pred meč protiv Jagodine u 19. kolu Superlige Srbije da očekuje pobedu, ali i da igrači pokažu visok kvalitet fudbala.
Grant je dodao da poznaje sve igrače Jagodine i da je svakog njihovog fudbalera posebno analizirao.
"Očekujem da pobeđujemo, ali i da igramo fudbal visokog kvaliteta. Jagodina je bila dobra u prva tri kola prolećeg dela, a igrali su veoma dobro i protiv nas u jesenjem delu sezone. Tada su izgubili zbog penala, veoma su opasni", kaže Grant.
Partizan dočekuje Jagodinu pred praznim tribinama zbog kazne koju mu je izrekla Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije.
"Ja sam protiv takvih vidova kazni. Ne sviđa mi se što ćemo igrati bez publike, ne volim to. Fudbal je kao pozornica kojoj su potrebni gledaoci da bi glumci bili uspešni. Postoji mnogo navijača koji vole i podržavaju tim i ništa loše nisu uradili, a sada ne mogu da gledaju tim koji vole", rekao je Grant.
Trener crno-belih je ocenio da fudbal bez pritiska više ne postoji.
"Fudbal bez pritiska više ne postoji. To je dobra stvar, jer vas pritisak tera da date sve od sebe. Uvek želite da budete još bolji. Ja volim pritisak i mislim da igrači treba da nauče da ga vole", kazao je Grant.
Partizan je u prva tri kola prolećnog dela sezone zabeležio dva remija i pobedu, a Grant je rekao da je potrebno da "prođe odrđeno vreme da bi se u potpunosti analizirali sve odigrane utakmice do sada".
"Poslednja utakmica koju smo odigrali kod kuće bila je veoma dobra. Trebalo je da bude tri ili pet nula, ali nismo uspeli. Prvo poluvreme protiv Novog Pazara nije bilo dobro, ali drugo jeste, a poslednju utakmicu smo dobili, ali nismo dobro odigrali", rekao je Izraelac.
Grant je ocenio da srpskom fudbalu nedostaje novac, ali i uslovi za igru i trening da bi bio kvalitetniji.
"Fudbal u Srbiji nije loš, naravno nije ni najbolji u Evropi. Nedostaje novac da se dovedu dobri igrači, ali i uslovi. Ima mnogo tehnički potkovanih igrača, odbrana je taktički okej, a taktika u napadu mora da se poboljša. Bolje je nego što se misli, ali mora da bude još bolje", ocenio je Grant.
Partizan u sredu igra prvi meč polufinala Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, a trener crno-belih je ocenio da je to jedan od najvećih fudbalskih derbija u Evropi.
"Mislim da imam veći pritisak nego ljudi koji su odavde, jer od prvog dana slušam samo o 'večitom' derbiju. To je jedan od najvećih derbija u Evropi i mislim da ljudi van države slabo znaju do koje mere idu osećanja ljudi koji su upleteni u njega. Ja volim velike utakmice i živim za i od njih. To je najvažniji meč, ali da biste postigli nešto morate da pobedite i u ostalim", zaključio je Grant.
Utakmica između Partiuzana i Jagodine igra se u subotu od 17 časova.
Partizan je trenutno prvi na tabeli sa 47 bodova, dok Jagodina zauzima petu poziciju sa 29 bodova.
Grant: Od prvog dana slušam samo o "večitom derbiju"
Grant: Od prvog dana slušam samo o "večitom derbiju"
Beta |
Trener Partizana Avram Grant izjavio je pred meč protiv Jagodine u 19. kolu Superlige Srbije da očekuje pobedu svog tima, ali i da igrači pokažu visok kvalitet fudbala.
"Očekujem da pobeđujemo, ali i da igramo fudbal visokog kvaliteta i mislim da ćemo to uspeti da uradimo. Jagodina je bila dobra u prva tri kola prolećeg dela, a igrali su veoma dobro i protiv nas u jesenjem delu sezone. Tada su izgubili zbog penala, veoma su opasni", rekao je Grant novinarima u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.
Grant je dodao da poznaje sve igrače Jagodine i da je svakog njihovog fudbalera posebno analizirao.
Partizan dočekuje Jagodinu u subotu u 17 časova pred praznim tribinama zbog kazne koju mu je izrekla Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije.
"Ja sam protiv takvih vidova kazni. Ne sviđa mi se što ćemo igrati bez publike, ne volim to. Fudbal je kao pozornica kojoj su potrebni gledaoci da bi glumci bili uspešni. Postoji mnogo navijača koji vole i podržavaju tim i ništa loše nisu uradili, a sada ne mogu da gledaju tim koji vole", rekao je Grant.
Trener crno-belih je ocenio da fudbal bez pritiska više ne postoji.
"Fudbal bez pritiska više ne postoji. To je dobra stvar, jer vas pritisak tera da date sve od sebe. Uvek želite da budete još bolji. Ja volim pritisak i mislim da igrači treba da nauče da ga vole", kazao je Grant.
Partizan je u prva tri kola prolećnog dela sezone zabeležio dva remija i pobedu, a Grant je rekao da je potrebno da "prođe određeno vreme da bi se u potpunosti analizirali sve odigrane utakmice do sada".
"Poslednja utakmica koju smo odigrali kod kuće bila je veoma dobra. Trebalo je da bude 3:0 ili 5:0, ali nismo uspeli. Prvo poluvreme protiv Novog Pazara nije bilo dobro, ali drugo jeste, a poslednju utakmicu smo dobili, ali nismo dobro odigrali", rekao je Izraelac.
Grant je ocenio da srpskom fudbalu nedostaje novac, ali i uslovi za igru i trening da bi bio kvalitetniji.
"Fudbal u Srbiji nije loš, naravno nije ni najbolji u Evropi. Nedostaje novac da se dovedu dobri igrači, ali i uslovi. Ima mnogo tehnički potkovanih igrača, odbrana je taktički okej, a taktika u napadu mora da se poboljša. Bolje je nego što se misli, ali mora da bude još bolje", ocenio je Grant.
Partizan u sredu igra prvi meč polufinala Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, a trener crno-belih je ocenio da je to jedan od najvećih fudbalskih derbija u Evropi.
"Mislim da imam veći pritisak nego ljudi koji su odavde, jer od prvog dana slušam samo o 'večitom' derbiju. To je jedan od najvećih derbija u Evropi i mislim da ljudi van države slabo znaju do koje mere idu osećanja ljudi koji su upleteni u njega. Ja volim velike utakmice i živim za i od njih. To je najvažniji meč, ali da biste
postigli nešto morate da pobedite i u ostalim", zaključio je Grant.
Verujem da možemo i bolje. Razlika u odnosu na prethodne meče je u tome što smo ovog puta bolje koristili prilike, rekao je posle pobede trener Partizana
Trener fudbalera Partizana Avram Grant posle ubedljive pobede protiv Jagodine (4:0) rekao je da njegova ekipa u nastavku prvenstva može da igra još bolje i da je ova igra veoma blizu modela koji teži.
- Srećan sam zbog pobede i zbog igre, pogotovo u prvom poluvremenu kada smo se dobro kretali i stvarali šanse. Verujem da možemo još bolje u narednim mečevima. Ovo je način na koji želim da ekipa igra. Razlika u odnosu na prethodne meče je u tome što smo ovog puta bolje koristili prilike - izjavio je Grant.
On je dodao da ne zna koliko je ozbiljna povreda Vladimira Volkova i da će tek posle detaljnih analiza biti poznato da li će levi bek biti spreman za duel sa Zvezdom u polufinalu Kupa.
Izraelski stručnjak posebno je istakao dobru igru Nikole Aksentijevića i Saše Ilića.
- Očekivao sam ovo od Aksentijevića, jer se radi o mladom igraču koji sjajno trenira i ima veliki potencijal. Takođe, kapiten Ilić je ponovo pokazao da je fantastičan, postigao je sjajne golove i zaslužio svaku pohvalu.
Trener Jagodine Simo Krunić uprkos ubedljivom porazu rekao je da ne može da bude nezadovoljan, pošto su meč odlučili rano primljeni golovi.
- Dali smo sve od sebe i pokušali smo da igramo sa Partizanom. Presekla su nas dva rano primljena gola, a i treći je pao u nezgodno vreme, krajem poluvremena. Posle je bilo teško da se vratimo u meč. Žao mi je zbog prekida serije od tri uzastopna trijumfa - istakao je Krunić.
Levi bek Partizana Vladimir Volkov nezgodno je doskočio u utakmici sa Jagodinom i zaradio distorziju skočnog zgloba.
Prvobitno je postojao strah da je Volkov teže povređen, ali će on zbog povrde odsustvovati sa terena dve nedelje.
25-godišnji Volkov će propustiti utakmicu sa Crvenom zvezdom u prvom meču polufinala Kupa Srbije, kao i meč 20. kola Jelen Superlige u kome Partizan igra sa Hajdukom u Kuli.
Trener Partizana Avram Grant će umesto Volkova na poziciju levog beka poslati Aleksandra Lazevskog koji se oporavlja od povrede koju je zaradio u meču sa Slobodom ili Vojislava Stankovića.
Volkov je debitovao za reprezentaciju Srbije 15. novembra prošle godine u utakmici sa Hondurasom.
Grant: Nadam se da nas Zvezda neće pobediti bar još tri godine
Grant: Nadam se da nas Zvezda neće pobediti bar još tri godine
Blic
Trener Partizana Avram Grant istakao je uoči duela sa Crvenom zvezdom u polufinalu Kupa Srbije da će njegovi izabranici ići na pobedu
"Veoma sam uzbuđen zbog utakmice, jer znam koliko je velika. Oseća se naboj, i ja sam se tako osećao na klupi Portsmauta kada smo igrali protiv Sautemptona. Imam u glavi nekoliko scenarija i kako se meč bude razvijao, tako ću postaviti taktiku. Idemo da pobedimo, mada još nisam svestan koliko ovde znači pobeda protivničkog tima na psihičkom planu", rekao je Grant.
Izraelski stučnjak nije želeo da otkriva sve karte i startnih 11, ali je pohvalio Milana Smiljanića za prikazane partije.
"U prošlim utakmicama dobro je odigrao Smiljanić, bio je blizu golu protiv Slobode i to mi se sviđa, pa će on verovatno biti među starterima", naveo je Grant.
Trener Partizana je prokomentarisao i pozitivan niz u duelima sa večitim rivalom.
"Ne znam kakav će ishod biti, ali nijedan niz ne traje večno. Iskreno se nadam, da će trajati još dve, tri godine. Takav zadatak sam dobio u Čelsiju i ispunio sam datu reč", poručio je izraelski trener.
Grant se osvrnuo i na taktiku koju forsira trener Crvene zvezde Robert Prosinečki.
"Prosinečki je bio veoma dobar igrač, pa smatram da je takav i trener. Ljubomoran sam na svakog igrača koji je igrao fudbal pošto nisam imao tu mogućnost i to mi je neostvarena želja, zato sam ljubomoran i na njega. Čim uočimo njihove slabosti, pretočićemo to u našu ofanzivu. Imaju veoma dobar tim, ali mi moramo da se fokusiramo na našu igru. Ova utakmica neće odlučiti ništa, jer postoji i revanš na našem stadionu", smatra Grant i dodaje da se uzda u međusobno poznanstvo igrača dva tima.
On je dodao još da njegovi najavljeni prijatelji koji su trebali da prisustvuju derbiju verovatno neće moći da dođu, ali nije hteo da otkriva o kojim ljudima je reč. Samo je poznato da njegov dugogodišnji prijatelj Hari Rednap neće moći da prisustvuje zbog obaveza u svom klubu.
"Ne želim da otkrivan ko bi to trebao da bude, ali se još ne zna da li će doći. Hari Rednap neće moći jer ima utakmicu, u to sam siguran, ali se nadam da će doći jednom kada ne bude imao meč da pogleda našu utakmicu. Ako bude izabran za trenera engleske reprezentacije, što bih voleo da se desi, želim mu svu sreću ur radu", naveo je Izraelac.
"Nisam mogao da verujem koliko znaju jedni od drugima i nadam se da bi to moglo da bude naše oružje. Znam da je Dijara najubojitiji protiv Zvezde, ali i takođe znam da je Saša Ilić vođa i talija u tim mečevima", završio je Grant.