FK Partizan

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Pricali su da je fantastican igrac,nesto i nisam primetio.Prosecan po meni...

Član
Učlanjen(a)
22.12.2009
Poruka
448
brat mu je kao dobar...i za ovog se isto pricalo,al kad sam ga video na delu,sve mi je bilo jasno...treba on uz Clea da se gura da ga ovaj nesto nauci...

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Partizanov lekar: Čuvamo Klea za Bragu i Zvezdu

11 Oktobar 2010 | 18:25

Posle četiri dana pauze, fudbaleri Partizana su počeli sa treninzima kako bi što spremnije dočekali nastavak sezone i borbu na tri "fronta". Trener Aleksandar Stanojević nije mogao da računa na sedam reprezentativaca (Vladimir Stojković, Radosav Petrović, Darko Brašanac, Stefan Savić, Aleksandar Lazevski, Almami Moreira i Džozef Kizito,) a neki su još uvek roviti, kao na primer Kleo, Mladen Krstajić i Pjer Boja. Za klupski sajt, "raport" je dao doktor Sead Malićević.

- Kleo već duže vreme ima problema sa desnim kolenom. Nije reč o klasičnoj povredi, već o nagnječenju i istrošenosti hrskavice. Moraćemo neke aktivnosti da mu modelujemo. Kleov nastup u sledećoj utakmici sa medicinske strane, ne bi trebalo da se dovodi u pitanje, ali ću se ja upinjati da on ne igra jer postoji mogućnost da uznemiri koleno. Kleo nam treba za značajnije utakmice koje nas očekuju (Braga u Ligi šampiona i derbi sa Crvenom zvezdom) i zato bi ga valjalo poštedeti da bismo ga imali onda kad nam bude najviše potreban - kazao je Malićević i nastavio o stanju kapitena Krstajića.

- Iskreno, sa Krstajićem prethodna četiri dana nisam imao nikakav kontakt. Znam da je imao neke tretmane u Nemačkoj. Danas je imao umerene aktivnosti i nerealno je očekivati da u punom pogonu bude do sledeće utakmice.

Van "stroja" je i Kamerunac Boja...

- Videćemo da li će on biti spreman za petak, ali njegovo koleno se sasvim dobro oporavlja. Za sve utakmuice će bito spreman. Nijedan tretman nije propustio, pa i onda kada je imao slobodne dane makar deo dana je bio posvećen terapijama i on će vrlo brzo biti u pogonu. I Aleksandar Miljković i Matija Nastasić se polako vraćaju radu sa ekipom - zaključio je lekar šampiona Srbije.

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Kazna za Tomića, ne i za Lolu

12 Oktobar 2010 | 11:31

Crveni karton u prvenstvenom meču sa Vojvodinom u Novom Sadu (2:0) prilično skupo će da košta Nemanju Tomića, koji će zbog propusta, bez obzira što je bio isprovociran od strane domaćih igrača, morati da se odrekne 20 odsto od godišnjih primanja!

Odluka disciplinske komicije crno-belih još nije verifikovana, ali je nezvanično dogovoreno da se Tomiću uskrati pomenuta cifra. To znači da će mladi fudbaler, koji na godišnjem nivou zarađuje negde oko 30.000 evra, biti kažnjen sa 6.000 evra. Generalni sekretar crno-belih Darko Grubor kaže da odluka još nije ozvaničena.

- Nismo zasedali, pa ni odluka o kazni Nemanji Tomiću još nije ozvaničena. Kada se to dogodi, izaći ćemo sa saopštenjem u javnost - kaže Grubor za Sport.

Interesantno je da se u priči ne pominje Milan Smiljanić, koji je, takođe, "pocrveneo" u Novom Sadu.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Partizan: "Upozoravali smo", Stojković na golu protiv Smedereva

Partizan: "Upozoravali smo"
13. oktobar 2010. | 17:08 |

20810897844cb5cb712b48c236094037_extreme.jpg

FK Partizan, čiji je golman Vladimir Stojković napadnut od strane huligana koji su kasnije prouzrokovali prekid meča u Đenovi, izdao je saopštenje.

Izvršni odbor srpskog šampiona imao je u sredu sednicu na kojoj je tema bila i jedan od najvećih incidenata u istoriji srpskog fudbala, a u svom saopštenju klub napominje da je upozoravao na stil ponašanja koja se nameće u srpskom fudbalu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Poštovani ljubitelji fudbala, građani Srbije,

Srpski sport je juče u Italiji doživeo jedan od najtežih udaraca u svojoj istoriji. Napad na državnog reprezentativca Vladimira Stojkovića i prekid kvalifikacione utakmice za prvenstvo Evrope zbod divljanja huligana osramotio je sve nas pred licem međunarodne sportske javnosti i izazvao štetne posledice koje ćemo sanirati godinama.

Želimo da Vas podsetimo da smo u našim prethodnim obraćanjima javnosti skretali pažnju na metode i stil ponašanja koji se nameću srpskom fudbalu – govor mržnje, verbalno nasilje i pretnje, pritisak na fudbalske organizacije i organe, uvrede i obmane, šovinizam. Ne znamo u kojoj meri su naša saopštenja doprla do svesti fudbalskih radnika i ljubitelja fudbala, ali smo prinuđeni da konstatujemo da su se naše najcrnje slutnje ostvarile – verbalno nasilje se nastavilo i transformisalo u fizičko, a kao produkt nesportske atmosfere koja se planski stvara i podgrejava.

Nikada se u istoriji srpskog sporta nije dogodilo da se navija protiv sopstvene reprezentacije, da se likuje nad njenim neuspesima, da se namerno prekida njena utakmica, da se pokušava linč državnog reprezentativca. Suvišno je konstatovati ono što je očigledno - ne radi se o spontanoj reakciji, već o unapred osmišljenom i isplaniranom činu. Inspiratori, organizatori i finansijeri nasilja u Đenovi mogu se otkriti i na nadležnima je da to i učine.

Proteklih godina celokupno srpsko društvo se trudi da usvoji i primeni najviše međunarodne standarde zaštite ljudskih prava. Svedoci smo da se jednom dugogodišnjem državnom reprezentativcu, uzornom sportisti i profesionalcu Vladimiru Stojkoviću osporava jedno od najosnovnijih ljudskih prava garantovano međunarodnim poveljama i Ustavom Republike Srbije – pravo na slobodan izbor rada. Zbog korišćenja tog prava Vladimir Stojković je izložen verbalnom i fizičkom linču, ugrožen je njegov integritet. Očekujemo da će ova pojava izazvati odlučnu reakciju srpske države i društva, istovetnu onoj kada se ugrožavaju prava drugih. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da zaštitimo našeg fudbalera, ali to neće biti dovoljno ukoliko se ne privedu pravdi svi oni koji su odgovorni za napad na njega.

Upozorenja više nisu potrebna, neophodna je akcija za hitno uklanjanje iz srpskog fudbala svih pojedinaca koji beskrupuloznim nasiljem uz odsustvo svih pravnih i moralnih kriterijuma i stega žele da ostvare svoje lične, grupne i kvazi-klupske interese. Uvereni smo da u srpskom fudbalu i među ljubiteljima sporta ogromnu većinu čine oni koji istinski vole fudbalski sport, uživaju u igri, korektno navijaju za svoj klub i državne selekcije, žele da ulože maksimum napora u pravcu razvoja i napretka srpskog fudbala, i zato je poslednji čas da se ujedinimo. Ne želimo ni da pomislimo da kulminacija nasilja koja se dogodila u Đenovi neće izazvati opštu reakciju. Odsustvo te reakcije pretvoriće srpski fudbal u gladijatorsku arenu, zverinjak, u kome niko od poštenih i ispravnih građana ove zemlje neće želeti da bude prisutan".

Izvor: B92

---------------------------------------------------------------

Stojković na golu protiv Smedereva
14. oktobar 2010. | 13:51 |

16072688714cb6eebb064cb063070403_extreme.jpg

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković braniće za Partizan u petak na utakmici sa Smederevom u osmom kolu Super lige.

Stojković će biti među stativama uprkos incidentu u utorak kada su ga u Đenovi napali srpski huligani.

"Razgovarao sam više puta sa njim (Stojkovićem), rekao sam mu da on odluči. Stojković mi je rekao da ne vidi razlog da ne brani. Kazao je da motivisan i koncetrisan", rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Stanojević, međutim, zbog zdravstvenih problema neće moći da računa na ove sezone najboljeg igrača Klea, kao i kapitena Mladena Krstajića.

Almami Moreira zato će biti u startnoj postavi crno-belih na meču koji će se u Beogradu igrati sutra od 18 sati. U tim će se vratiti i Pjer Boja, ali je pitanje koliko će Kamerunac igrati.

Pripreme ‘crno-belih’, ipak, donekle su ometene incidentom iz Đenove, kada su navijači Stojkovićevog bivšeg kluba Crvene zvezde, gnevni zbog njegovog dolaska u Partizan, napali reprezentativnog golmana pred duel sa Italijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Oseća se razočarenje u ekipi. Kada sportista, kome je nacionalni tim sve u životu, vidi šta se dešava reprezentativcu koji je u protekle četiri godine najbolje ocenjeni igrač u ekipi... normalno je da ima emocija", kazao je Stanojević.

Duel sa Smederevom za Partizan je uvod u seriju teških mečeva, prvo sa Bragom u Ligi šampiona, a potom i sa Crvenom zvezdom. ‘Crno-beli’ će u tom periodu morati da poprave utisak iz dva poslednja kola u Super ligi u kojima su igrali bez golova sa Spartakom i izgubili u Novom Sadu od Vojvodine.

"Igrali smo 16 utakmica ove sezone. Bili smo loši samo u Novom Sadu, dok protiv Spartaka nismo igrali najbolje, već nešto lošije, ali daleko smo od krize. Igramo atraktivno, postižemo dosta golova", ocenio je Stanojević.

Trenera Partizana ne brine ni ponašanje pojedinih igrača na susretu sa Vojvodinom, pre svih Nemanje Tomića i Milana Smiljanića, koji su isključeni na tom meču, pa ih je klub novčano kaznio.

"Samo želim da oni budu isti kao i pre, a da se događanja iz Novog Sada ne ponove. Ako se ponove odstranićemo ih iz kluba. Oni treba da su iznutra ratnici, a spolja nasmejani", kazao je.

Divljanje huligana u Đenovi pokrenulo je i ideju o odlaganju večitog derbija sa Zvezdom zbog bezbednosnih rizika.

"Derbi je praznik, svetinja i protiv sam odlaganja. Ali bezbednost igrača je prioritet i ako nadležni organi procene da ne postoje uslovi za njegovo održavanje... To je naša realnost. Ja se ne plašim nikoga, odrastao sam 90-ih godina u Srbiji. Brinem samo da ne razočaram naše navijače porazom", istakao je Stanojević.

Izvor: B92, Beta

Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
oni su glavni svi ostali su budale..............................................................................................................................jedva čekam derbi da Zvezda malo smiri Đurića i kompaniju.....

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Stanojević: Manje rotacija ubuduće

Stanojević: Manje rotacija ubuduće
15. oktobar 2010. | 20:45 |

21365000224ca721bad5442833864022_extreme.jpg

Trener Partizana Aleksandar Stanojević najavio je da će tokom sezone praviti manje rotacija u timu.

Stanojević je dodao da ne pamti kada je neka ekipa pravila toliko problema u odbrani njegovim fudbalerima kao Smederevo.

"Očekivao sam otvoren meč, ali ne ovoliko. Ne pamtim da nam je neka ekipa stvorila ovoliko problema u odbrani. Zadovoljan sam pobedom i igrom u napadu, ali u nastavku sezone ću definitivno praviti manje rotacija u ekipi. Ovo nam je definitivno bila opomena pred Bragu", rekao je Stanojević.

Partizan je u prvoj utakmici osmog kola danas pobedio Smederevo sa 5:3.

Golman Partizana Vladimir Stojković rekao je da mu mnogo znači što su ga navijači podržavali posle nereda u Djenovi i pretnji koje su mu huligani upućivali dok je bio sa reprezentacijom.

"Mnogo mi znači podrška sa tribina. Nadam se da ću opravdati očekivanja navijača već u Bragi", rekao je Stojković.

Na pitanje novinara da li će braniti u derbiju i da li će nastaviti da brani za reprezentaciju, odgovorio je: "Naravno".

On je stadion napustio u pratnji dvojice telohranitelja. Trener Smedereva Aleksandar Djordjević bio je zadovoljan igrom i ocenio je da je Partizan bio "za nijansu bolji".

"Očekivao sam ovako otvorenu utakmicu. Partizan je pokazao da je u ovom trenutku za nijansu bolji od nas. Napravili smo neke greške za koje se nadam da ćemo ih ispraviti do utakmice sledećeg kola sa Hajdukom", rekao je Đorđević.

------------------------------------------------------------------------

"Bez garancija ne idemo na derbi"
15. oktobar 2010. | 21:28 |

8729341584ca9fafc7516f731382238_extreme.jpg

Predsednik Partizana Dragan Đurić rekao je za ‘Novosti’ da bez garancija njegov tim neće ići na derbi.

139. večiti derbi trebalo bi da bude odigran 23. oktobra na stadionu Crvene zvezde.

“Bez pismenih garancija za bezbednost koje će potpisati MUP, FSS i Crvena zvezda kao organizator, mi nećemo ići na derbi”, rekao je Đurić.

“U ovakvoj atmosferi su 2000. godine na tom istom stadionu pretučeni naši igrači i funkcioneri. Golman Partizana je umalo pre neki dan linčovan u Đenovi. Ja kao predsednik neću dozvoliti da naša deca ponovo budu napadnuta, prebijena, neću da mene zove majka Vladimira Stojkovića kao neke druge ljude da me pita zašto joj je sinu ugrožena bezbednost”, oštar je Đurić.

Prvi čovek srpskog prvaka tvrdi da se Partizan nije saglasio sa stavom FSS, već da je jasno i glasno poručeno koji uslovi moraju da budu ispunjeni da bi „parni valjak“ došao na drugu stranu Topčiderskog brda.

“Neka Karadžić kaže sa kim je to iz Partizana pričao i dobio saglasnost o odigravanju derbija! Ne znamo odakle mu pravo da kaže da se naš klub složio da se utakmica igra u ovakvim uslovima, kada to nije tačno”, grmeo je juče Đurić.

Zajednica superligaša se obratila za mišljenje MUP i sada se očekuje stav policije po pitanju odigravanja derbija.

“Utakmica mora da protekne u sportskoj atmosferi i bez incidenata! Ovaj meč će sada biti u fokusu cele Evrope i zato je preko potrebno da se odigra u besprekornoj atmosferi, inače će posledice biti katastrofalne po naš fudbal”, tvrdi Darko Grubor, generalni sekretar Partizana.

Izvor: B92, Vecernje novosti

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Za Partizan proleće stiže u oktobru? (20:45)

Za Partizan proleće stiže u oktobru? (20:45)

stanojevic22974020101005082523.gif

Naredna dva meča protiv debitanta u Ligi Šampiona su šansa da Partizan preživi evropsku jesen i ostane na međunarodnoj sceni. Crno - beli svesni težine zadatka, ali i hrabri prikazano u Donjecku i protiv Arsenala. Stanojević zna tim...
Bod ili tri, jasna je misija Partizana, kako kaže trener Stanojević, svaki aktivan rezultat je dobar.

"Svi ovo posmatramo kao dvomeč, kao nokaut sistem. Ako izvučemo povoljan rezultat u Portugalu, imaćemo šansu da završimo kao treći i plasiramo se u Ligu Evrope", kaže mladi trener.

Proleće u Evropi zvuči primamljivo, to je za timove sa ovih prostora zabranjena zona, Partizanu je pošlo za rukom da pre nekoliko godina sačeka drugi deo sezone među odabranima.

"Napašćemo", nema dilemu Aleksandar Stanojević.

"Znam da će to biti veoma teško, ali izbor nemamo, jer da bi stigli do povoljnog rezultata, moramo da postignemo gol", to je jasno.

U prilog tome ide i činjenica da se trener Partizana opredelio za dva špica. Šćepović je partijom protiv Smedereva "kupio" poverenje trenera i igraće u špicu uz Klea.

Kako je i najavio, trener Partizana je promenio tim, pogotovo odbranu u odnosu na ono što smo videli protiv Smedereva.

Na golu je Stojković, desno Miljković umesto Stevanovića, slede Krstajić, Savić i Lazevski, zatim Smiljanić i Moreira, što ukazuje na želju da se sačuva lopta, Saša Ilić i Tomić i u napadu Šćepović i Kleo.

To bi trebalo da izgleda ovako:

Stojković
Miljković, Krstajić, Savić, Lazevski,
Smiljanić, Moreira
Tomić, Ilić,
Šćepović, Kleo

Tomić je bez problema odradio jučerašnji trening i biće u ekipi, Petrović će na klupu, a Boja nije dovoljno spreman.

Sudi Loren Duamel, meč počinje u 20:45, prenos je na RTS1.

Natrag