FK Partizan

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Ne bi bolje ispalo i bez tog crvenog,realno jaci su,zamislite da vam je branio R.Ilic...

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Stanojević: "Nedostaje nam brzina"
29. septembar 2010. | 16:09 |

13183398034ca349e3e3703572586979_extreme.jpg

Trener Partizana Stanojević rekao je u sredu da je ubeđen da ekipa ne bi izgubila da nije ostala sa desetoricom, ali i priznao da timu nedostaje brzina.

"Bili smo blizu dobrog rezultata. Ne kažem da bismo pobedili, ali sam ubeđen da ne bi izgubili da Marko Jovanović nije isključen. Mislim da je to bio ključni momenat", kazao je Stanojević u razgovoru sa novinarima u Beogradu.

Stanojević je rekao da zna šta još nedostaje njegovoj ekipi da postiže bolje rezultata u Evropi.

"Znam svaki detalj koji nam nedostaje i radimo na tome. Mogu mnogo da pričam o tome, ali prva stavka je to što nemamo brzinu koju poseduje
Arsenal"
, objasnio je trener crno-belih.

Arsenal je pobedio sa 3:1, a londonska ekipa je do pobede došla golovima Maruana Šamaka i Sebastijana Skilaćija u drugom poluvremenu.

"Prvih 15 minuta utakmice je bio naš najbolji period. Tada smo ih udaljili od svog gola, ali je Arsenal iz prve šanse postigao pogodak. Nakon toga usledilo je 15 paklenih minuta za mene, pošto je Arsenal tada zaigrao onako kako zna", rekao je Stanojević.

Stanojević je ponovio da nema zamerki na suđenje Volfganga Štarka, od koga su igrači Partizana u prvih 15 minuta tražili da svira penal.

"Normalno je da će velike ekipe kao Arsenal imati malo zaštite sudija. Zao mi je što je isključen Jovanović, koga ne krivim zbog toga", naveo je Stanojević.

U drugoj sinoćnoj utakmici Grupe H ukrajinski Šahtjor savladao je u gostima portugalsku Bragu sa 3:0.

"Braga je u prvih 15 minuta nadigrala Šahtjor i stvorila šanse za gol. Ipak, tako je protiv svih velikih ekipa... Mi ćemo učiniti sve da budemo treći u grupi i da posle možemo da doguramo daleko u Ligi Evropa", zaključio je Stanojević.

Sledeću utakmicu fudbaleri Partizana igraju u domaćoj Super ligi, gde će im protivnik u nedelju u Novom Sadu biti ekipa Vojvodine.

Izvor: B92, Beta

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Kleo: Opet bih iz Zvezde u Partizan

30. septembar 2010. | 21:18 | Izvor: B92, zurnal.rs | AK

Kleo jer pre dve godine igrаo je u 2. ligi Portugаlа, potom je pozаjmljen Crvenoj zvezdi, а prolog leta došao je u Pаrtizаn.

Brazilac je brzo pokazao da će biti glavni adut "crno-belih", golom protiv Zvezde na "Marakani" postao je ljubimac "grobara", a ove sezone igra vrhunski.

"De*set pu*tа dа mi po*nu*de, svа*ki put bih nа*prа*vio isti iz*bor i do*šаo u Pаr*ti*zаn. U Zve*zdi je bi*lo do*stа pro*ble*mа, tа*mo ni*sаm mo*gаo ni pe*hаr dа osvo*jim, а kа*mo*li dа do*bi*jem pri*li*ku dа igrаm u LŠ".

"Smаtrаm dа mi je to bio potez kаrijere. Klub je mnogo bolje orgаnizovаn od prethodnog, igrаmo u Evropi, imаmo snаžаn sаstаv. Ne bih više dа govorim o periodu u Zvezdi, meni je sаd stаlo sаmo do Pаrtizаnа", rekao je Kleo za "Sportski žurnal".

Kаko su u minuloj istorijskoj sezoni otpozdrаvljаli košаrkаšimа, tаko su "Grobаri" pre dve večeri "izveli” fudbаlske ljubimce nа bis, dа im pokаžu koliko cene to što su nа terenu ostаvili – ponos!

Scenа kаd su jug poklonio Pаrtizаnovim prvotimcimа, а stаdionom u Humskoj 1 odzvаnjаli stihovi "I kаdа ne budeš prvi ti” upotpunilа je kаdrove аmbijentа zа pаmćenje. Jedino je rezultаt odudаrаo od spektаklа Lige šаmpionа, mаdа posle noći u kojoj se prvаk Srbije isprsio pred skupocenim sаstаvom Arsenаlа o ishodu skoro niko nije ni pričаo.

Ovo nemа ni u Brаzilu. Igrаo sаm zа Atletiko Pаrаnenаse, gostovаo nа 'Mаrаkаni' u Rio de Žаneiru, izlаzio nа terene širom Južne Amerike, аli nijedаn аmbijent sа tih stаdionа ne može dа se poredi sа onim od utorkа veče", rekao je Kleo, strelac jedinog gola za Partizan u dosadašnjem delu LŠ.

Više od dekorа pred početаk utаkmice, novog Srbinа impresionirаlа je slikа po zаvršetku susretа.

"Ne verujem dа ijedаn klub nа svetu imа nаvijаče poput 'Grobаrа'. I sаd se nаježim, pošto mi u ušimа odzvаnjа njihovа pesmа, nismo mogli dа verujemo dа su polа sаtа po zаvršetku susretа ostаli nа tribinаmа".

Priznаje Gаbrijel Kleo dа je to bilo previše emotivno ne sаmo zа njegа, nego i zа člаnove porodice - suprugu Kleidi, sinа Enrikeа, ocа Solonа i mаjku Sueli.

"Plаkаli su od sreće, bili su zаčuđeni ponаšаnjem nаvijаčа, bаš kаo što ni nаmа u svlаčionici nije bilo jаsno štа se dešаvа nа tribinаmа. Svi su bili ponosni".

Odmаh posle utаkmice fаntаstični nаpаdаč je izgovorio rečenicu koju, pod utiskom snаžnih emocijа, ponаvljа i dаn kаsnije.

"Uz ovаkve nаvijаče nemа šаnse dа nаs još neko pobedi u Beogrаdu. Štа više, ni bod nаm niko neće uzeti. Hvаlа im nа spektаklu koji ću pаmtiti dok sаm živ, jer nikаd u kаrijeri nešto slično nisаm doživeo".

Pogodаk iz jedаnаestercа, koji je oznаčio eksploziju rаdosti u Humskoj 1, Gаbrijel Kleo, logično, poklаnjа nаvijаčimа.

To se i moglo i zаključiti po ponаšаnju prvog strelcа "crno-belih", koji je simbolike rаdi, rukаmа "nаprаvio” srce i uperio gа kа tribinаmа.

"Pogodаk je zа fаnove, fаmiliju, sve kojimа je stаlo do Pаrtizаnа. Ništа ne može dа nаm se zаmeri, sve smo urаdili dа rezultаt bude što bolji, uzdignutа čelа nаpustili smo teren, pokаzаli smo dа možemo dа se nosimo s jednim od nаjkvаlitetnijih svetskih klubovа".

Posle prvа dvа kolа Lige šаmpionа svа je prilikа dа će se nаš predstаvnik boriti zа treće mesto.

"Mečevi sа Brаgom su nаšа šаnsа dа se izborimo zа poziciju kojа vodi dаlje, mаkаr u Ligu Evrope", dodаo je Kleo koji nije dobio poziv novog selektora Srbije Vladimira Petrovića Pižona za duele sa Estonijom i Italijom u kvalifikacijama za EURO 2012, ali koji će svakako biti u igri za nastavak kvalifikacija.

Došаo je krаj i seriji pogodаkа Gаbrijelа Kleа sа bele tаčke.

"Dešаvа se. Fаbijаnski me je čekаo, аli ovаj promаšаj neće me sputаti nа psihološkom plаnu. I dаlje sаm jаk".

Iаko su se letos usijаli telefoni u Humskoj 1 usled pozivа klubovа zаinteresovаnih zа Kleа, Brаzilаc ostаje člаn Pаrtizаnа do zime. A, izgledа dа će i posle togа.

"Dobio sаm držаvljаnstvo, аli više od togа očаrаn sаm аtmosferom u režiji nаvijаčа. I kаko sаd dа nаpustim Beogrаd? Srbijа je mojа drugа kućа, plаnirаn dа ostаnem među 'crno-belimа' i posle decembrа", nаglаsio je Kleo.

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Reprezentativac Argentine u Partizanu?

01 Oktobar 2010 | 10:56

Partizan sprema najzvučnije pojačanje još od dolaska Tariba Vesta u srpski fudbal. Dragan Đurič predsednik crno-belih se izgleda sprema da u zimskom prelaznom roku ispuni obećanje dato po stupanju na funkciju prvog čoveka iz Humske kada je rekao daće dovesti ekstra zvučna pojačanja u klub. Prvi na listi želja šampiona Srbije je sjajni Argentinac Andreas D Alesandro, koji nastupa za brazilskog velikana Internasional - piše Press.

- Ne mogu da pričam šta je istina. U decembru ćemo dovesti dvojicu ozbbiljnih i zvučnih igrača - rekao je Đurić ..

Ofanzivni vezista ima 29 godina i rođen je u Buenos Airesu. Za reprezentaciju Argentine je odigrao 27 mečeva i postigao 4 gola. Kod Maradnone nije bio u ekipi, da bi novi selektor "gaučosa" Serđo Batista ukazao ponovo poverenje igraču Internasionala u avgustu na meču sa Španijom (4:1)

D Alesandro je karijeru započeo u River Plati za koju je nastupao od 1998. do 2003. godine. Prvi klub u Evropi za vezistu bio je nemački Volfsburg. Iako je dobro započeo u "vukovima" usledio je pad forme, pa se "gaučos" obreo na pozajmicama u Portsmutu i Saragosi. Španci su i otkupili njegov ugovor, međutim zbog nostalgije 2008 je rešio da se vrati u Argentinu, tj San Lorenco na poziv bivšeg trenera Ramona Dijaza, sa kojim je sarađivao u Riveru.

Pet miliona evra je platio Internasional da bi otkupio njegov ugovor od San Lorenca. Posle sjajnih aprtija u Brazilu usledila je ponuda Los Anđeles Galaksija od 5.800.000 miliona evra ali je glatko odbijena od strane tima sa "Beira Rio" stadiona.

Ugovor "Glavonje" kako Argentinci zovu D Alesandra sa Internasionalom ističe 7. juna 2012, a njegov eventualni dolazak u Humsku bi dosta zavisio od toga da li će Partizan nastaviti takmičenje u Ligi Evrope.

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Onda bi im falio samo Robinho,da osvoje ligu sampiona....

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Robinho nije njihova klasa ;)

Ja mislim da je Kajt profil igrača koji je potreban za Partizan, samo još da odreše kesu xD

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Stanojević: Hvaliću igrače kad pobede jače rivale

08 Oktobar 2010 | 09:23

cb2b674340.jpg

Fudbaleri Partizana više nego uspešno započeli su učešće u Kupu Srbije. Šampion Srbije bio je ubedljiv u Apatinu, pošto je domaćoj Mladosti dao čak šest golova. Ipak, trener crno-belih, Aleksandar Stanojević ne želi da se stvara euforija.

- Raduje me ubedljiv trijumf, ali nije utakmica protiv tima koji je dva ranga ispod nas, odgovarajuće merilo kvaliteta. Zadovoljan sam efikasnošću i pristupom obavezama po teškom terenu. Međutim potrebno je i protiv jačih ekipa da pokažemo elemente koji su nas krasili u Apatinu. Sačekajmo utakmice sa malo jačim takmacima, kao što je Smederevo. Tek ako tada ekipa bude ambiciozna, motivisana i posvećena kao što je bila u Apatinu, uslediće pohvale - rekao je za Sportski žurnal, Stanojević koji nije želeo da izdvaja ikoga iz tima. Iako su po dva gola dali Kleo i Stefan Babović.

- Nema razloga da se pojedinci ističu posle jedne utakmice. Partizan je tokom sezone već dokazao koliko može i ne bi bilo korektno da se partija protiv Mladosti uzme kao parametar vrednosti. Ako govorimo o strategiji pravljenja tima za naredne tri godine, bliži sam opredeljenju da šansu dobiju Brašanac, Šćepović, Miljković, Nastasić...

U Humskoj već prave plan za naredne utakmice. Za sedam dana ih očekuje duel Jelen Superlige, sa Smederevom. Nekoliko dana posle, putuju u Bragu na utakmicu Lige šampiona, a 23. oktobra ih očekuje "večiti derbi".

- Pravimo plan kako ćemo da igramo u sve tri utakmice. Ne možemo da i nećemo da se fokusiramo na samo jednog protivnika. Sagledavamo sve okolnosti posebno činjenicu da imamo dosta povređenih i odsutnih igrača. Ali nećemo da kukamo. Znaju se naše ambicije i nema potrebe da ih ponavljam - zaključio je Stanojević.

Petorica igrača dobila su četiri dana odmora, dok se ostali obavezni da se u subotu pojave na treningu. To su Saša Ilić, Kleo, Mladen Krstajić, Kamara i Ivica Iliev. Inače, Zajednica Superligaša izašla je u susret crno-belima koji će tako protiv Smedereva igrati 15. oktobra (petak), kako bi se bolje pripremili za meč Lige šampiona.

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Šćepović: Partizan će biti jesenji prvak!

09 Oktobar 2010 | 12:52

Pre četiri meseca Marko Šćepović je bio „samo" napadač Teleoptika u prvoligaškoj konkurenciji, a danas je džoker Partizana o kome i Aleksandar Stanojević ushićeno govori dok objašnjava razloge postepenog uvođenja u najbolji sastav.

Tako je i posle meča u Apatinu, na kome je postigao gol i upisao tri asistencije šef struke ponovio da zajedno sa Brašancem i Nastasićem zaslužuje i Marko Šćepović pažnju dobijenu prekomandom u prvi tim.

Gde vidite Partizan na kraju jesenje sezone?

- Na prvom mestu superligaške tabale. Ma koliko bio bolan, ne može poraz od Vojvodine da nas obeshrabri, imamo dovoljno jak tim da prebrodimo neuspeh iz Novog Sada. Siguran sam da ćemo to dokazati - uverava Šćepović u razgovoru za Sportski žurnal.

Posle reprezentativne pauze sledi možda i prelomni deo sezone: meč sa Smederevom u Humskoj, put u Bragu i večiti derbi na Marakani?

- Smatram da bismo napravili dobar posao ako bismo u tom mini ciklusu dva puta pobedili i jednom remizirali - kaže Šćepović.

Posle dva poraza jasno je da će se Partizan i Braga boriti za treće mesto u H grupi Lige šampiona?

- Pokazali su Arsenal i Šahtjor koliko su jaki, međutim, smatram da imamo kvalitet da se nosimo sa Portugalcima. Nadam da ćemo posle dvomeča sa njima izboriti nastavak takmičenja u Evropi i na proleće - optimista je Šćepović.

Natrag