FK Crvena Zvezda

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Parker umalo ponovo na "Marakani"

Bernard Parker umalo ponovo da obuče crveno-beli dres! Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde i fudbalski reprezentativac Južne Afrike bio je veoma blizu povratka na "Marakanu" u januaru! Ipak, na kraju pozajmicu nekadašnjeg člana crveno-belih stopirao je njegov menadžer Paskalis Tountouris. Bivši fudbaler Zvezde trenutno igra za poslednjeplasiranu ekipu grčkog Panaseraikosa, kao pozajmljen igrač holandskog Tventea.

00047840.jpg

- Hteli smo da vratimo Bernarda Parkera! Imali smo kontakt s njim u decembru i januaru. Objasnili smo mu da je sada stanje u klubu daleko bolje od onog kad je odlazio. U načelu se složio s povratkom, ali je pozajmicu stopirao njegov menadžer i odveo ga u Grčku - otkrio je za Kurir Andrija Kleut, generalni sekretar Crvene zvezde.

Podsećamo, Bernard Parker (25) napustio je Crvenu zvezdu u leto 2009. godine, usled velike besparice u klubu iz Ljutice Bogdana. Naime, klub je Parkeru dugovao nekoliko plata, a njegovom matičnom Tanda Rojal Zuluu 200.000 evra. Reprezentativac Južne Afrike tužio je Zvezdu FIFA i otišao u holandski Tvente, ali nije se snašao u tom klubu. Iako je imao ugovor sa Zvezdom do 2011. godine, zbog neisplaćenih rata FIFA je odlučila da je njegov transfer u Tvente legalan, bez obzira na to što nije raskinuo važeći ugovor sa crveno-belima. Zvezda je tražila obeštećenje od 800.000 evra, ali novac nije dobila.

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki upoznat je s kvalitetima Bernarda Parkera, a bočni napadač kakav je Južnoafrikanac dobro bi mu došao u postavci igre koju forsira, prenosi Kurir. Bernard Parker je za poslednjeplasirani tim grčkog prvenstva odigrao samo devet utakmica i dao jedan gol. Parkeru ugovor s Tventeom ističe u junu ove godine. Tačnije, postaje slobodan igrač. Nije isključeno da sportski menadžment Crvene zvezde ponovo "zagrize" za Južnoafrikanca. Parker je po dolasku u Evropu najbolje partije pružao baš u Beogradu, odakle je i zacementirao mesto među 22 igrača koji su igrali na SP prošle godine. U Tventeu se nije snašao, kao ni u Lesteru, gde je bio na desetodnevnoj probi u decembru 2010. godine.

(sportal.rs)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Robi precrtao Adija!

Trener Crvene zvezde ne računa na štopera iz Gane za mečeve sa Javorom i Partizanom u Kupu. Prosinečki: Li remeti mir i atmosferu u klubu i zato mora da snosi konsekvence

sp-li-adi_620x0.jpg

TRENER Crvene zvezde Robert Prosinečki ne računa na štopera Lija Adija za mečeve sa Javorom i Partizanom! To je normalna i očekivana reakcija trenera crveno-belih jer se reprezentativac Gane oglušio o disciplinu. Naime, posle utakmice sa Engleskom na Vembliju, otišao je ko zna gde ali se u klubu nikome nije javio. Dakle, u sredu uveče se nije pojavio već je samovoljno uzeo još dva slobodna dana...

- Niko nije iznad Crvene zvezde! Razgovarao sam sa igračima i to je jedini izveden zaključak. Adi nije došao kad je trebalo i ja ne razmišljam o njemu za naredne dve utakmice, subotnju sa Javorom i onu sa Partizanom u sredu. A za kasnije ćemo videti - nije okolišao Prosinečki. - Kad bude došao saslušaćemo njegove razloge, ali je nedopustivo da se ne javi na posao i tek tako nestane. Pogotovo pred dve jako važne utakmice. Ja sam rekao svoje, klub će se oglasiti kad bude obavio razgovor sa njim.

Prosinečki je ostao dosledan stavu da neće tolerisati nedisciplinu, bez obzira na sve okolnosti. Svojevoljnost i hirovitost skupo će koštati Adija, gotovo izvesno i suspenzije, jer se svima u Zvezdi popeo na vrh glave čudnim ponašanjem. I upravi, ali i treneru kome je pred oba meča polufinala Kupa sa Partizanom na neki način zabio nož u leđa.

- Adi remeti mir u klubu i odličnu atmosferu. I da ne bude zabune, bez obzira na to što se tek oporavio od povrede zadnje lože, nama je drago što imamo reprezentativca i što je on odigrao dva poluvremena za Ganu. Međutim, njegovo ponašanje je nedopustivo i mora da snosi konsekvence. Kod mene će u budućnosti morati mnogo da se potrudi kako bi povratio poverenje i status u timu - najavljuje oštar kurs Robi.

Zvezda je svesna šta je čeka u subotu u Ivanjici, ali isto tako veruje da je ni uzan, neravan teren, ni dobra defanziva domaćina neće onemogućiti da osvoji tri boda. Kako smo i nagovestili, na gol ponovo staje Boban Bajković. Zbog kvaliteta, ne zbog toga što je trener kaznio Stamenkovića za navijanje na severu.
- Imam dva super golmana, u subotu će braniti Bajko, a u sredu će možda braniti Stameni. Razgovarao sam Sašom pred svima i rekao mu da nije profesionalno da dan pred utakmicu ode na sever i navija sa “delijama”, ali ga nisam kaznio. Jednostavno, odlučio sam da Bobanu pružim šansu jer je u Jagodini branio dobro - objasnio je trener Crvene zvezde.

Duško Tošić se vraća na poziciju štopera, Reljić ide na levog beka, a Lazović će odmeniti Evandra.

(novosti.rs)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Stamenog "šipka" koštala uloge startera

Stamenog "šipka" koštala uloge startera

Prosinečki nije direktno odgovorio na to da li je nestašluk Stamenkovića koštao i uloge startera za duel sa Javorom u subotu, ali se iz njegove izjave može zaključiti zbog čega je u startere uvršten Boban Bajković.

v202050p0.jpg

Navijači Crvene zvezde okupljeni na severnoj tribini, tokom utakmice mladih timova Zvezde i Zenita (1:1), bili su oduševljeni kada su na poluvremenu, među vođama, primetili standardnog golmana i povremenog kapitena Sašu Stamenkovića.

Popularni Stameni odlučio je 23. marta da napusti ložu stadiona, gde su sedeli ostali prvotimci i ostatak utakmice odgleda na severu, među najvatrenijim pristalicama. "Ti si naš kapiten, Stameniiiii", zaorilo se tada iz grla Delija, ali...

To se nimalo nije dopalo treneru Robertu Prosinečkom, najviše zbog činjenice da je ekipa već narednog dana putovala avionom u Atinu, gde je igrala utakmicu sa Olimpijakosom i da je Stamenković trebalo da brani na tom meču.

Prosinečki nije direktno odgovorio na to da li je nestašluk Stamenkovića koštao i uloge startera za duel sa Javorom u subotu, ali se iz njegove izjave može zaključiti zbog čega je u startere uvršten Boban Bajković.

"Nisam nasamo sa njim (Stamenkovićem) pričao o tome, nego sam pred svima napravio razgovor i rekao mu da mi nije normalno da jedan dan pre utakmice ode na Sever i da navija..." , rekao je Prosinečki i dodao:

"Nije mi logično!"

Prosinečki je zimus došao u klub i nije mu bilo potrebno mnogo da počne da zavodi red među igračima. Tako je standardni napadač Andrija Kaluđerović "popio" disciplinsku klupu u "večitom derbiju", jer je na prethodnom meču sa Jagodinom odlučio da on izvede penal, iako je striktno određeno da to čini Kadu Mendeš.

"Nije mi logično da dan pre utakmice odeš na sever i tamo 45 minuta sa Delijama navijaš", nastavio je priču Prosinečki, koji je još ranije najavljivao da će svaki žuti karton zbog prigovora kažnjavati sa 50 evra, da za vreme ručka u karantinu i na pripremama nikome ne sme da zvoni telefon, a u intervjuu za MONDO otkrio je da u autobusu, na putu za utakmicu, ne sme da trešti nikakva muzika.

Prosinečki ističe da mu je drago da vidi kada igrači iskazuju pripadnost klubu i navijačima, ali da i u tome mora da postoji granica, koju profesionalac ne sme da pređe.

"Meni je super drago da mi osećamo klub, da osećamo navijače, ali ipak mi smo profesionalci koji bi trebalo da se držimo reda... I da se to ne radi!" , podvukao je Prosinečki, koji je u petak najavio i da do daljeg neće računati na defanzivca Lija Adija, koji se nije javio da kasni sa obaveza reprezentacije, a na treninzima ga nema dva dana...

Ranije, suspenziju je zaradio i vezista Dejan Milovanović, kojeg je doduše zvanično suspendovala Uprava kluba, ali iako je to bilo tokom priprema u Turskoj, početkom febraura, popularni Deksa do danas nije zabeležio nastup za prvi tim.

Zašto?

"Deksa je imao onih problema, bolela su ga leđa, potom je Deksa imao temperaturu, ali Deksa sigurno radi sa nama... U ovom trenutku nije u prvom planu, ali to ne znači da kroz ovih 11 utakmica i ja se nadam još jednom finalu, neće biti", rekao je Prosinečki i dodao:

"Sigurno da se radi o dobrom igraču, koji je imao problema i sada kada se vratio posle Turske u prvu ekipu, onda je imao problema sa leđima, pa još pet dana temperaturu, tj. virus, tako da nisam računao na njega".

Sa Robijem nema šale!

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
JSL: Zvezda lagano "prešla" Ivanjicu

Petu uzastopnu pobedu u prolećnom delu prvenstva fudbaleri Crvene zvezde, lakše nego što se očekivalo, zabeležili su u Ivanjici, protiv rivala koji je prethodnih sezona znao da im napravi probleme. Danas nije bilo šansi da se to desi.

Javor - Crvena zvezda 0:2.

00048274.jpg

Golovima Aleksandra Jevtića i Andrije Kaluđerovića u prvom poluvremenu ekipa Roberta Prosinečkog osvojila je tri boda i, barem na nekoliko sati, izjednačila se sa Partizanom na čelu tabele. "Večiti rivali" sada imaju po 50 bodova, s tim da aktuelni šampion države kasnije (18) igra meč 20. kola protiv čačanskog Borca u Humskoj.

Zvezda je u Ivanjici, po sunčanom vremenu i lepom ambijentu, pred oko 4.000 navijača mahom naklonjenih gostujućem timu, meč počela bez Ognjena Koromana, prvog golmana Saše Stamenkovića, kažnjenog Li Adija, i Evandra, koji je doduše ušao sa klupe. Ipak, i bez pomenutog kvarteta Beograđani su bili prejaki za tim Zorana Njeguša, koji je samo u kratkom periodu prvog poluvremena "pokazao zube" gostima. Ivanjičani gotovo da nisu imali nijednu gol-šansu, mada su u 18. minutu bili oštećeni, pošto, po mišljenju sudije Dejana Santrača, prekršaj Bobana Bajkovića nad Momčilovićem van kaznenog prostora, nije bio dovoljan razlog da pokaže crveni karton golmanu Zvezde.

jevtic.jpg

Pre i posle toga gosti su dominirali, zapaženu partiju ponovo je prikazao Jevtić, strelac prvog gola, kao i mladi Srđan Mijailović, asistent kod vodećeg pogotka gostiju. Zvezdin tinejdžer je mogao da bude i dvostruki asistent, ali mu je učinak "osiromašio" indisponirani Borha, koji je promašio prazan gol sa pola metra upravo na pas Mijailovića.

Zvezda je drugi gol postigla u pravom trenutku - u nadoknadi prvog dela igre, kada je Kaluđerović, posle pravovremenog pasa Kadua kroz odbranu Javora, rutinski matirao golmana Supića.

Nastavak igre, prilično nesadržajan, mimo očekivanja nije doneo ofanzivu Javora. Tome su doprineli i gosti odličnom postavkom u svim fazama igre, čime su potpuno "umrtvili" napade domaćih. Mogla je Zvezda u finišu da "overi" trijumf još jednim golom, ali su odlične prilike redom promašivali Perović, u dva navrata, Evandro... Prvopomenuti je bio najbliži cilju, pošto je posle efektnih "makazica" pogodio stativu!
Javor, koji nije pobedio ovog proleća, utakmicu je završio sa deset igrača, pošto je zbog dva žuta kartona pet minuta pre kraja isključen Luković.

JAVOR - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:2)

Stadion: Gradski u Ivanjici
Gledalaca: 4.000
Sudija: Dejan Santrač
Strelci: Jevtić 33, Каluđerović 45+1
Žuti kartoni: Luković, Ostojić, Stojaković - Bajković, Tošić, Kadu.
Crveni karton: Goran Luković u 83.

Javor: Supić, Milinković, Rendulić (k), Milovanović, Josović (od 68. Petrov), Luković, Ostojić, Silva Eliomar, Stojaković, Momčilović, Hadžibulić (od 75. Stevanović). Trener: Zoran Njeguš.

C. Zvezda: Bajković, Ninkov (k), Vilotić, Tošić, Reljić, Mijailović, Lazović (od 70. Isah), Kadu (od 58. Evandro), Borha, Kaluđerović (od 77. Perović), Jevtić. Trener: Robert Prosinečki.

(sportal.rs)

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Odlicno prvo poluvreme, drugo malo slabije. Vide se promene u igri. Mladi Lazovic konacno pokazuje svoj talenat. Dobar je bio i u mladoj reprezentaciji a i juce je odigrao dobro. Potreban je Zvezdi jedan takav profil igraca. Iako je njegovo mesto desni vezni, juce je opet igrao centralnog veznog. Kadu, takodje odlican. yes3 Disciplinu koju je uveo Robi, ocigledno daje rezultate, neki moraju da budu svesni za koji klub igraju i da ne mogu neke stvari raditi na svoju ruku.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Bajković: Ja sam golman za Partizan!

UBEDLJIVO, sigurno, bez poznatih oscilacija u igri, Crvena zvezda je pobedila Javor u Ivanjici (2:0) i napravila dobru uvertiru pred revanš Kupa protiv Partizana u sredu.
Prosinečki se kao i u Jagodini odlučio da mrežu čuva Boban Bajković i sve je bilo isto: od rezultata, sigurnih intervencija do jedne krucijalne odbrane.
S tim što je ova u Ivanjici, kad je istrčao van šesnaesterca i faulirao Momčilovića, prouzrokovala veliku buru jer je umesto isključenja zaradio samo žuti karton.

sp-bajkovic_310x186.jpg

- I taj žuti sam dobio na pravdi Boga - uverava Bajković i objašnjava. - Nisam pipnuo ni Momčilovića, ni loptu iako na televiziji izgleda kao da sam ga faulirao. On je izmakao loptu, izgubio korak i pao. Uveravama vas da je sudija pogrešio što je uopšte svirao faul. Nemam razloga da bilo šta izmišljam.

Rotacije na golu crveno-belih uopšte se ne osećaju na kvalitetu odbrana, jer i Stamenković i Bajković brane skoro bez greške. Ko će na gol protiv Partizana odlučiće Prosinečki.
- Ako je zbog taličnosti pobede od 2:0 onda ja branim sigurno - smeje se Boban. - Videćemo šta će šef odlučiti, ali ako budem branio, trudiću se da mi mreža ostane netaknuta. To je prvi garant da možemo da uzvratimo istom merom, jer tim igra sve bolje, a napadači svakome mogu da zatresu mrežu više puta.

Imaju recept za igru protiv komšija iz Humske, tvrdi Bajković i nije problem čak ni to što će odbrana opet pretrpeti izmene u odnosu na Ivanjicu.
- Povrede i problem sa Adijem remete nam ritam, a opet se ne reflektuju na funkcionisanje zadnje linije. Vilotić je već u onoj staroj formi i nadam se da možemo do 2:0. A kad dođe do penala, već ćemo se pobrinuti da mi slavimo - ističe Bajković.

Crveno-beli u nedelju nisu trenirali jer su zbog radova na elektro mreži kod stadiona ostali bez struje i vode.

PROSINEČKI JE USPEO DA ME SMIRI

BAJKOVIĆ je više puta obećavao da će se smiriti i da karijera neće trpeti zbog „lude glave“, ali tek sada ispunjava zavet.
- Trener Prosinečki me je smirio, valjda je jedino njemu to pošlo za rukom. Na koji način? Ljudskim odnosom, ali i pruženom šansom. Ne samo meni, već i svim ostalim igračima. Sve nas gleda istim očima, pravičan je i mi možemo da mu vraćamo samo na jedna način: radom i rezultatima - ne krije golman crveno-belih.

KARTE ZA DERBI

KARTE za revanš meč polufinala Kupa Srbije koji se igra u sredu na „Marakani“ od 17 časova (iako na ulaznicama greškom stoji 18.00), prodavaće se na blagajnama stadiona Crvene zvezde u ponedelja i utorak od 10 do 17 časova, dok će navijači Partizana ulaznice moći da kupe u Humskoj.
Karte za „sever“ i „jug“ koštaju po 400, za „istok“ 800, a za „zapad“ 1.000 dinara.

SVI U KARANTIN

CRVENO-BELI se u ponedeljak povlače u karantin. Baza je ista, hotel „Prezident“ u Kovilovu gde će imati i dva odlična terena za treninge i potpuni mir.
Za revanš meč polufinala Kupa, Prosinečki ne može da računa na suspendovane Koromana i Tošića i odsutnog Lija Adija.

(novosti.rs)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Zvezda pred FIFA zbog Li Adija

Zvezda pred FIFA zbog Li Adija

Predsednik Berakum Čelsija tvrdi da će se obratiti FIFA, jer Zvezda ne odgovara na pozive da uplati obeštećenje od 300 hiljada evra.

v202386p0.jpg

Li Adi ne prestaje da muči crveno-bele. Nestao je bez traga pre dve nedelje, posle utakmice reprezentacije Gane na Vembliju, i u Beogradu se pojavio tek juče (ponedeljak), a sada Crvena zvezdu očekuje još nevolja zbog 20-godišnjeg štopera.

Mediji u Gani tvrde da Adijev bivši klub Berekum Čelsi planira da prijavi Crvenu zvezdu, jer nije platila obeštećenje.

"Prošlo je devet meseci od transfera, a još nismo dobili ništa od Crvene zvezde od dogovorenih 300 hiljada evra", izjavio je predsednik Berekum Čelsija Emanuel Kjeremeh, a preneo klupski sajt.

"Pokušali smo da razgovaramo sa njima (Crvenom zvezdom), ali ne drže obećanja. Poslali smo više pisama. Nijedan odgovor nismo dobili, pa ćemo morati da se obratimo FIFA", dodao je Kjeremeh.

Osim što će se obratiti nadležnom organu "svetske kuće fudbala", lider šampionata Gane želi da vrati Li Adija.

"Hoćemo ga nazad", zaključio je Kjeremeh.

(MONDO, foto MN Press)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Nemamo para ša su navalili, dobiće kad ga budemo prodali a to će biti na leto yes3

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Bivši igrač Zvezde 20 godina kasnije

Belodedić: Bari se nikada neće ponoviti

Tanjug | 06. 04. 2011. - 18:17h | http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-fudbal/195515/Belodedic-Bari-se-nikada-nece-ponoviti/komentari

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Miodrag Belodedić rekao je da "u sadašnjim okolnostima" nije realno očekivati da "crveno-beli" ponove istorijski uspeh iz Barija, kada su osvojili titulu šampiona Evrope.

97594_sbelodedic02-foto-d-goll_f.jpg

Belodedić, koji je osim sa Zvezdom titulu prvaka Evrope osvajao i sa bukureštanskom Steauom, kaže da ista konstatacija važi i za rumunski klub.

" U ovim vremenima to je nerealno i nemoguće. Kada pogledam stanje u kakvom se nalaze i srpski i rumunski klubovi mislim da će sve teže biti da se dostigne i grupna faza Lige šampiona", rekao je Belodedić.

On je istakao da ne može da veruje kako brzo je prošlo 20 godina od Barija i trijumfa protiv Olimpika iz Marseja.

"To je baš puno vremena, ali mislim da se nisam mnogo promenio. Nadam se da će Zvezda praviti proslavu godišnjice, pa da se opet svi okupimo, proćaskamo, malo počastimo".

Belodedić, koji je i danas veliki ljubimac navijača Crvene zvezde, kaže da mu "srce uvek zatreperi kada vidi crveno-belu boju".

"Zaista se nisam mnogo promenio, iako mi neverovatno zvuči da je od Barija već prošlo 20 godina. Žao mi je što neću moći da budem na derbiju, ali čuo sam se Prosinečkim i poželeo sam mu sve najbolje".

Belodedić trenutno obavlja funkciju direktora omladinske škole u Fudbalskom savezu Rumunije i bio je vodja njihove delegacije na žrebu za kadetski šampionat Evrope, koji će od 5. do 15. maja biti održan u našoj zemlji.

"Često dolazim u Srbiju, u Beograd, bio sam nedavno u Zrenjaninu gde smo igrali prijateljske utakmice. Ovde mi je uvek lepo, zadovoljan sam što Rumunija nije u grupi sa Srbijom, a nadamo se i podršci navijača".

Prema njegovim rečima, srpski i rumunski fudbal muče isti problemi, a posebno ističe lošu infrastrukturu.

"U Rumuniji se godinama nije ulagalo u fudbal, loše se radilo i zato smo platili skupu cenu. Ipak, u poslednje vreme napravili smo neki pomak, izgradjeno je pet novih terena i ovaj plasman kadetske selekcije na finalni turnir, prvi posle deset godina, posledica je tog rada", rekao je Belodedić.

Kada nije u Rumuniji ili Srbiji, Belodedić je uglavnom u Španiji, gde je igrao za Valensiju, Valjadolid i Viljareal.
Upravo zato uveren je da će Barselona osvojiti trofej u Ligi šampiona.

"Ja uvek navijam za Špance. Najveće šanse dajem Barseloni, zatim Barseloni i Barseloni. Jednostavno, mislim da niko ne može da ih ugrozi jer igraju ubedljivo najbolji i najlepši fudbal", zaključio je Belodedić.

Natrag