FK Crvena Zvezda

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Savićević: Zvezda nesrećno izgubila

Poraz Crvene zvezde teško je pao nekadašnjem njenom virtouzu Dejanu Savićeviću. Tokom igračke karijere, Genije nije navikao na poraze od večitog rivala, ali u ulozi navijača situacija je drugačija...

sp-savicevic.jpg

- Gledao sam meč na tv u jednom lokalu, ali samo do 2:0. Kada je Partizan dao drugi gol i kada su počele on dimne zavese, iznervirao sam se i otišao... A, koliko čujem nisam bog zna šta ni propustio do kraja - iskren je, kao i uvek, Savićević u telefonskom razgovoru za „Sport.

Jeste li razočarani Zvezdom?
- Nisam razočaran igrom, koliko rezultatom. Zvezda je nesrećno izgubila. U prvom poluvremenu su igrali dobro, stvarali šanse... Ali, ja stvarno ne mogu da shvatim da se onakve prilike promašuju. Katastrofa! Pa, već u 1. minutu onaj Evandro je imao zicer. I onda nam Tejgo da divlji gol! Žao mi je jer je Zvezda dobro igrala. Imali su šanse i Kadu i Borha, igrali dobro... Zvezda stvarno nije imala sreće. Ali, takav je fudbal: igraš dobro i izgubiš.

Koliko je vaš nekadašnji saigrač Robert Prosinečki uspeo da pretoči ideje u delo?
- Vidi se napredak u igri. To je sigurno. Sve šanse koje su stvorili, bile su iz akcije, iz pas igre, na čemu Robi insistira i to je ono što može da raduje.

Kakve su šanse Zvezde da u revanšu nadoknadi propušteno?
- Da je dala samo jedan gol u Humskoj, situacija bi bila mnogo, mnogo povoljnija. Ovako, težak rezultat, ali - moraju da probaju. Nemaju šta da izgube. Isto kao što su glupo primili dva gola, u revanšu mogu da ih daju. Neka odigraju požrtvovano i borbeno pa šta bude – deli savete Dejan Savićević.

(novosti.rs)

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Prosinečki: Nedisciplina je naš problem, a i odbrana kod prekida

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki željno očekuje prvenstveni duel sa BSK Borčom (nedelja, 19 časova) u kome vidi priliku da se ekipa oporavi od poraza u Kupu od Partizana.

122904_sprosinecki-foto-a-dimitrijevic_f.jpg

“Svi smo još pod utiskom meča sa Partizanom, ali što pre treba da ga zaboravimo i da se vratimo u normalu i da povratimo samopouzdanje posle bolnog poraza. Znamo da će u meču sa BSK-om ponovo protivnik stajati pozadi, sa deset igrača iza lopte. Moramo da probijemo bunker, moramo da pobedimo, a treba da igramo dobro i angažovano”, rekao je Prosinečki.
Trener Crvene zvezde se posle “večitog derbija” požalio na nedisciplinu, a pojasnio je na šta je tačno mislio.

“Mislio sam konkretno na ponašanje na terenu. Za mene je nedisciplina problem, razgovaraću sa Tošićem i Koromanom, ne mogu da shvatim da ne razmišljaju da postoji revanš i da dobiju kartone zbog prigovora sudiji. Okej, gubili smo 2:0, ne treba da primimo treći gol, ali najvažnije je to što neću moći da računam na njih dvojicu zbog problema sa kartonima”, rekao je Prosinečki.

Osim parnih kartona, prašinu je podiglo i odsustvo Lija Adija sa derbija, posle čega se postavljalo i pitanje da li je reprezentativac Gane zaista povređen.

“Što se Lija Adija tiče vidim da se stvorila halabuka. Momak ima problem sa povredom, da li je isfolirao ili nije, nemam pojma, ali ja ću u do subote videti da li je spreman, ako je polovično spreman, sigurno neće igrati”, rekao je Prosinečki.

Trener Zvezde ovog puta nije izdiktirao sastav za narednu utakmicu, ali je objasnio da je razlog za to samo zdravstveni bilten.

“Roviti su Ninkov, Koroman i Adi, pa ne mogu da izdiktiram sastav. Ne poznajem ekipu iz Borče, u ova dva dana pred meč ćemo pogledati snimke, ali iskreno pre svega gledam da mi budemo pravi, ako to jesmo - sve ostalo je manje važno. Trenutno zabrinjava defanziva prilikom prekida, primili smo golove od Partizana i Inđije i moramo na tome da radimo i tako će i biti u narednom periodu”, rekao je Prosinečki.

Popularni Robi kaže da još nije fokusiran na revanš sa Partizanom, ali da zna da njegov tim može do povoljnog rezultata.

“Idemo meč po meč, ne želim da razmišljam o revanšu protiv Partizana, ali ne vidim ni jedan razlog zašto ne bismo mogli da im damo gol u prvih 15 minuta i posle da pojurimo minus od dva gola. Da li će posle biti produžeci ili penali to nije bitno, ali mislim da možemo da prestignemo njihovu prednost”, rekao je Prosinečki.

Blicsport.rs

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Kod drugog gola je isključiva krivica Ćosića.
Ne može igrač koga čuva da na pet metara od gola bude gotovo neometan...

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
tacno tako,mada kad sam gledao posle cini mi se da je i stamenkovic mogao malo bolje da reaguje.sad da pitam nesto,jel zna neko mozda jel ima negde da se nadje ovo sto je prosinecki polagao za pro licencu u zagrebu?neki video ili dokument sta je pricao

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Možda i jeste mogao Stamnenković bolje da reaguje ali treba imati u vidu putanju lopte...ma Ćosić je kriv, fizički je slabiji a nije prljav...to tako ne može yes3
Teško to za Prosinečkog, može da se potraži, ali ne verujem :dntknw:

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
nije mi jasno samo sto ne igraju onda zonsku odbranu kod prekida?nek cuvaju prostor kad su svi niski

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Trener valjda zna, ne bih se mešao u njegovu stručnost i ideje :)
Nema to za licencu, osim da je pričao o Barseloninoj formaciji 4-3-3 a i da treba tako da igramo, slično valjda :D

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
gde ima to sto je pricao o barsinoj formaciji?

Samo posredne informacije :dntknw:
Dakla tema o kojoj je pričao bila "Igra Barselone u oba pravca"...
A ovde se najbliže može videti šta to znači....

Robi će spremati Zvezdu po Barseloninoj matrici
D. Radović | 14. 12. 2010 Blic

99785_sprosinecki-foto-fonet_f.jpg

Na promociji u šefa stručnog štaba crveno-belih nekadašnji veliki as istakao je da želi ekipu koja dominira na terenu, napada, drži loptu u svom posedu. Svaki, pa i najmanji poznavalac fudbala kada bi zažmurio i zamislio ekipu koja baš tako deluje na ljubitelje fudbala i protivnika, video bi ispred sebe Barselonu.
Može li Prosinečki da napravi igru Crvene zvezde po uzoru na tim koji po opštim ocenama igra najlepši fudbal na svetu?
Na prvi pogled, odgovor je lak. Ako bude uspeo da prenese deo svoje virtuoznosti sa zelenog pravougaonika na svoje učenike, Crvena zvezda će krenuti krupnim koracima napred.

Igrajući za Barselonu pre petnaestak godina, Prosinečki je sarađivao sa legendarnim Johanom Krojfom, koji je jedan od najzaslužnijih za to kako klub iz Katalonije danas izgleda u odnosu na ostatak sveta. Holanđanin je udario temelje današnjih uspeha na “Nou kampu”, a samim tim imao je i veliki uticaj na fudbalska opredeljenja mladog trenera koji je u tom razdoblju svoje karijere imao priliku da sarađuje na terenu sa sadašnjim šefom stručnog štaba Barse Pepom Gvardiolom.
Prosinečki će za početak na klupi crveno-belih pokušati da iskoristi prijateljstvo sa sada već velikim stručnjakom i da na njegovu preporuku dovede kondicionog trenera iz Katalonije. Brza i tečna igra, sa preciznim pasovima, ideal je kojem će težiti novi šef stručnog štaba najtrofejnijeg srpskog kluba, koji odavno ne može da se podiči lepotom u pobedama, a ni trofeji poslednjih godina nisu baš često stizali u Ljutice Bogdana.

Bez obzira što će raditi na tome da Crvena zvezda po igri liči na Barselonu, zanimljiv je izbor Roberta Prosinečkog kada su u pitanju najbolji igrači s kojima je igrao tokom svoje prebogate fudbalske karijere. U njegovom idealnom timu mesto su pronašla petorica nekadašnjih saigrača iz Reala. Evo kako je on opisao svoje izbor:

99784_6_origh.jpg

GOLMAN - Bujo
S njim sam u Realu bio tri godine. Za deset godina u Madridu osvojio je gomilu trofeja.
DESNI BEK - Ćendo
Kapitan Reala, superkvalitetan bek. U svoje doba jedan od najboljih na svetu na poziciji desnog beka. Bio je nezaustavljiv.
ŠTOPER - Jero
Među najboljim odbrambenim fudbalerima sveta. Iako je igrao u odbrani, davao je mnogo golova. Sjajno je šutirao penale.
ŠTOPER - Nadal
Veliki smo prijatelji. On je bio pravi stub odbrane. Odličan igrač bez kog je bilo nemoguće zamisliti Barselonu. Novinari su mu dali nadimak Zver.
LEVI BEK - Jarni
Igrao za Juventus i Real, što dovoljno govori o njegovom kvalitetu. Ima više od 80 nastupa za reprezentaciju, bio velika snaga.
DESNO KRILO - Figo
Bio je savršenstvo od igrača na poziciji koju je igrao u Barseloni.
VEZNI - Mičel
Živa legenda. Igrač koji je osvojio gomilu trofeja za dugih 15 godina u Realu.
VEZNI - Boban
Hrvatski kapiten mora da bude u ovoj ekipi. Od mladih dana bio je klasa. Deset godina jedan od najboljih igrača Milana. Zvone je jednostavno legenda.
LEVO KRILO - Savićević
Genije. Igrač koji je utakmice rešavao potpuno sam. Ni sam ne znam je li bolje igrao u Crvenoj zvezdi ili Milanu. Obožavali su ga.
NAPADAČ - Ronaldo
Zmaj. Najbolji igrač svog vremena, jedan od najboljih svih vremena. Od njega svi treba da uče. Igrali smo zajedno u Barsi, bio je klasa i u Interu i u Realu.
NAPADAČ - Zamorano
U Realu smo ga zvali Bam-Bam. Da je igrao u jačoj reprezentaciji, bio bi „Zlatna kopačka“ Mondijala. S lakoćom je rešavao utakmice.

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Ne propustite, Žurnalov dodatak o 20 godina Barija

Crvena zvezda je 29. maja 1991. godine postala šampion Evrope. U sada već istorijskom finalu ekipa koju je sa klupe predvodio Ljupko Petrović popela se na krov Starog kontinenta, a bez dileme do današnjeg dana ostao je to najveći uspeh srpskog fudbala.

1991_Bari_trofej.jpg

Sportski žurnal je tada ispratio pohod crveno-belih, preko Grashopersa, Glazgov Rendžersa, Dinamo Drezdena, Bajerna iz Minhena i naravno velikog finala u Bariju protiv Olimpika iz Marseja.

zvezda28a.jpg

Slavilo se tada na stadionu Sveti Nikola u Bariju, ali i širom sveta, a Žurnal će Vam u šest dodataka omogućiti da se podsetite “ZVEZDINIH ZVEZDANIH DANA“.

dodatak_magazin_011.jpg

Prvi od njih imaćete pred sobom u nedeljnom broju Sportskog žurnala. Na 16 strana imaćete priliku da se podsetite kako je nastao šampionski tim, intervju sa Draganom Džajićem, priče o dolasku Miodraga Belodedića, Roberta Prosinečkog, Dejana Savićevića i Darka Pančeva

Sve to garnirano tekstovima Žurnala, Politike, Tempa s početka devedesetih, kao i sećanja Žurnalovih novinara koji su pratili pohod na Bari…
Sutra u Žurnalu, prvi broj Žurnalovog vremeplova “ZVEZDINI ZVEZDANI DANI“. Besplatno uz svaki primerak Sportskog žurnala!

Sportski zurnal

Natrag