FC Internazionale Milano ~ Nerazzurri

Dali će Eto igrati bolje u Interu od Ibrahimovća?

• Da

Votes: 1 12,5%
  • Ne

Votes: 7 87,5%

• Total voters
    8
  • Poll closed .
Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Josh malo i Morati iza reshetaka ! Provaljen je , gotovo ! A vi nemojte da se javljate !
Sram te bilo, kada Inter osvaja odma namešta, znači po vašoj glupoj teoriji nijedan tim ne može da osvoji titulu ako ne namešta. Pokri se ušima!

Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
646
Kambijaso i Zaneti ne idu na SP

18046173824bea74c240fdd374124340_big.jpg

Beta​
Selektor Argentine Dijego Maradona saopštio je spisak od 30 igrača koji će ići na Svetsko prvenstvo, a na njemu nema Estebana Kambijasa i Havijera Zanetija.

Na opšte iznenađenje medija, dvojica igrača koji su ove sezone blistali u Interu i doveli tim do osvajanja Kupa Italije i prvog finala Lige šampiona posle 38 godina, nisu zadovoljila standarde selektora. Iznenađenja su i izostavljanje Fernanda Gaga iz Reala, kao i odbrambenog igrača Barselone Gabrijela Milita.
Gaučose će na Svetskom prvenstvu predvoditi Leonel Mesi, a svega devet od trideset igrača je prethodno učestvovalo na nekom šampionatu sveta.

Agentina će na šampionatu sveta igrati u B grupi sa reprezentacijama Nigerije, Grčke i Južne Koreje.

Na spisku se nalaze:

golmani: Serhio Romero (AZ Alkmar), Marijano Anduhar (Katanija) i Dijego Poco (Kolon)

odbrana: Nikolas Burdiso (Inter), Martin Demikelis (Bajern Minhen), Valter Samjuel (Inter), Gabrijel Hajnce (Marselj), Nikolas Otamendi (Velez Sarsfild), Fabricio Koloćini (Njukasl), Huan Manuel Insauralde (Njuels Old Bojs), Klemente Rodriges (Estudijantes) i Arijel Garse (Kolon)

sredina terena: Havijer Maskerano (Liverpul), Sebastijan Blanko (Lanus), Huan Sebastijan Veron (Estudijantes), Hesus Datolo (Olimpijakos), Hose Sousa (Estudijantes), Maksi Rodriges (Liverpul), Mario Bolati (Fjorentina), Huan Mersijer (Argentinos Juniors), Anhel Di Marija (Benfika), Honas Gutijeres (Njukasl) i Havijer Pastore (Palermo)

napad: Serhio Aguero (Atletiko Madrid), Dijego Milito (Inter), Martin Palermo (Boka Juniors), Karlos Teves (Mančester Siti), Gonzalo Iguain (Real Madrid), Lionel Mesi (Barselona) i Ezekijel Laveci (Napoli)

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
evo jedna slikica za milosha

27754_1378314692677_1076171877_1088986_3887350_n.jpg

da nekazete da se mi neznamo zezat na nas racun.

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Veliki sam fan Intera, Arsenala, i Barselone!!! Morati je namestao ali i da nije namestao Inter bi bio najbolji i ti da cutis FORZA INTER!!! Sve cemo bre da osvojimo!!!

de nam napisi za koga navijas na islandu. neznam kako neko moze navijati za tri ekipe. za koga si navijao u utakmici barcelona - inter i barcelona - arsenal , kad si gore naveo bas ta tri kluba.

Član
Učlanjen(a)
30.06.2009
Poruka
5
Момци не се замарајте со небитни работи од типот дека Интер местел утакмици.
Размислете прво дали има причини да мести,кога веке 5 години по ред е непобедлив во Италија,кога веке се рага вториот GRANDE INTER,кога веке ја покори цела Европа на чело со најјаките екипи од Англија и Шпанија,а на ред е да ја покори и најдобрата од Германија !
Размислете прво дали има причина Интер да мести.Ако местеше Интер,немаше да има 18 титули,туку ке имаше 30 титули,исто како Јувентус во времето на Моџи кога местеше утакмици како од шала.Затоа ви викам не вреди да се замарате,љубомората ги мава од глава сите,поготово ако се фанови на Милан,Јувентус,Рома или Фиорентина ;)

Фокусирајте се на Сиена,првото од двете финалиња за титули,потоа се фокусираме на Баерн Минхен.Сиена ке ја победиме лагано,бидете сигурни,без три комада во мрежата на Сиена,Интер не си оди.
Потоа следува Баерн,можеби најважната утакмица оваа сезона.Очекувам да го победиме Баерн,имаме силна,уиграна и психички многу стабилна екипа,со многу јаки поединци на секоја позиција,додека Баерн има многу слаба одбрана,ептен глупав и нестабилен голман,малку добар среден ред,ослабен со неиграњето на Рибери,и најсилното оружје го имаат во нападот.Ако се сопре Робен и Олик,90% победуваме.Најверојатно Мурињо ке игра со иста формација како со Барса на првата утакмица во Милано,само на местото на Мота ке игра Станковик.

Пак ке ви кажам,иако сум нов,имам пропатено многу нешта со мојот Интер,ке го пребродиме и ова...“намештајките“

Avanti Inter !

П.С Во врска со Аргентинската репрезентација....не знам што да кажам во врска со Марадона,очито дрогата што ја шмркал имала големо влијание на неговиот мозок,недоволно размислува !
Па не знам бре другари,како може од состав да изостави две легенди за Аргентинскиот фудбал,како може да изостави еден Хавиер Занети,кој е како робот во Интер и тоа на полни 36 години.Да изостави играч како Камбијасо,а да земе играч како Верон,истрошен старец кој веке нема појма од фудбал !
Да даде Господ да испаднат уште во групи !

Poslednja izmena:
Natrag