Murinjo: "Ne znam da li ostajem"
Trener Intera Žoze Murinjo rekao je da ne zna da li će ostati u redovima italijanskog prvaka, iako se tim sprema da po prvi put u istoriji osvoji triplu krunu.
Inter će se u sredu sastati sa Romom u finalu Kopa Italije, na tabeli Serije A imaju dva boda prednosti dva kola pred kraj, a za dve nedelje igraju finale Lige šampiona protiv minhenskog Bajerna. Ipak, portugalski stručnjak ne zna šta mu budućnost donosi. "Ne znam da li ću ostati, takve izjave nikada ne smete da dajete".
Portugalac ima ugovor sa "nero-azurima" do 2012, ali je u više navrata govorio da mu se ne sviđa italijanski fudbal, što je podstaklo navode da bi uskoro mogao da postane strateg Reala, ili se čak vrati u Englesku, gde je nekada vodio Čelsi.
Poznati stručnjak je u utorak održao prvu konferenciju za medije u Italiji u poslednja dva meseca, a ovoga puta na meti se našla Rosela Sensi, predsednica Rome, koja je kritikovala Inter zbog pobede nad Laciom, kada su navijači rimskog tima navijali za goste, samo da Roma ne bi uzela titulu.
"Gospođa može biti predsednica, doktorka, možda se rodila u zlatnoj kolevci, ali mora da nas poštuje. Roma već ima toliko sreće da igra finale kupa na domaćem terenu, ne znam ni jednu veliku ligu u kojoj se završnice kupova igraju na stadionu jednog od timova", rekao je Murinjo.
Sa druge strane, strateg Rome Klaudio Ranijeri, rekao je da veoma poštuje Murinja i da bi svaka titula koju osvoji bila zaslužena.
"Moj odnos sa Murinjom je dobar, poštujem ga i kao trenera i kao osobu. On je sada postao slavan i u italijanskom fudbalu, tako da stvarno zaslužuje sve što dobija", rekao je Ranijeri pred finale kupa.