Jedini stihovi koji dokazuju pijanstvo ljudi u NZ su ovi.
Matej 24,49, Djela 2,15, 1. Korinć. 11,21, Efescima 5,18, 1. Solunjanima 5,7, Otkrivenje 17,6
A ja ću za razliku od tebe da dokažem Biblijom ono što tvrdim i hvala Bogu za to.
Naravno ovo si zaobišao.
Suci 15,19Tada otvori Bog jednu kotlinu, kakvih je naći kod Lehija, i proteče iz nje voda. Kad se je
napio odatle, povrati mu se duh životni, i oživje opet. Zato se prozva onaj izvor En Hakore. On je još u Lehiju do današnjega dana.
Sta sam ja to zaobisao?
Nije bitan izraz ''napio se'' , ja sam ti analizirao ceo kontekst i jos postavio to u kontekst Biblije.
Tako da ova tvoja igra recima ne dokazuje nista, a Slap ti je postavio da ono sto ti citiras za rec ''napio'' u SZ i NZ nije ista rec...
Dakle ne dokazujes ovim nista..
Znaci: Ne zaobilazim ja, nego ti zaobilazis moja pitanja:
1.) ''Zasto pijete sok od 1% alkohola u sebi i zar ne shvatas da i vino koje vi koristite ''grozdjani sok'' takodje sadrzi alkohol u sebi?
Znaci i vi pijete alkohol prilikom Euharistije, a ostalima zamerate..
Zar je zaista bitan procenat alkohola koje pice sadrzi?''
2.) Zasto se svestenicima i djakonima u Bibliji zapoveda da se ''uzdrzavaju od mnogog vina'' ?
Ako je to samo ''sok'' bez imalo procenta alkohola kao sto vi tvrdite, onda je zaista besmisleno da im brani upotrebu tog napitka...
Brani im upotrebu, zato sto upotreba tog napitka ''pomracuje um'' i zato sto se radi o ''alkoholu''.
3.) Zasto se Prorocima zapoveda ''uzdrzavanje od vina'' ako je vino samo ''sok'' bez imalo procenta alkohola u njemu?
Nema razloga za zabranu sem ako je rec o ''alkoholnom picu''!
4.) Zasto Pavle Timoteju savetuje da uzima ''pomalo vina, zbog bolesti'' - Mi dobro znamo da jedino alkoholno vino ima terapeutske osobine..
Medjutim, zaista bilo bi smesno da mu je savetovao da pije ''sok'' , jer se iz konteksta vidi da on ovde ne govori o uobicajenom picu, izraz ''nemoj vise piti samo vode'' pokazuje da se ''vino'' o kojem on ovde govori koristilo retko i samo u izuzetnim prilikama, sto znaci da on ovde govori o ''alkoholnom picu''.
Vi na ovo nemate odgovor i izbegavate pitanja, a zasto?
Zato sto je vasa prica lazna i nije u skladu sa Biblijom...