Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Mire, ako si pronašao nešto u vezi tebe - ja lično neću suditi da li je to Božje proviđenje ili ne, jer to treba sam da otkriješ.
U vezi mene 'neces suditi' a u vezi sebe 'ces prosudjivati'???
Nije nas Bog pozvao da mi 'prosudjujemo' njegova delovanja!
Svakako da je u mom slucaju providjenje igralo ulogu, i da me je Bog doveo tu gde sam sada.
Ali to sa brojevima nema veze.
Cak i da ima veze, ja nisam pozvan da racunam, ako mi sam Bog nije rekao da to radim, a on to nigde nije rekao.
U Bibliji ne pise da mi trebamo samoinicijativno racunati , odgonetati tajne ili cak tumaciti snove.
Snovima Bog ukazuje buducnost isto kao i numerologijom (Bog menja cak u imena) i slicnim podudarnostima ukazuje. Nista ne biva slucajno u zivotu nas kao pojedinaca, nas zivot je prozet duhovnim (odnosno materijalno i duhovno se stapaju i komuniciraju znacima i simbolima koji su kljuc za razumevanje - jer materija se pretvara u duh i obrnuto, cak i naucno dokazano da se materija pretvara u energiju) , ali kao i Josif koji je tumacio snove i ja kazem: "ne pripada li tumacenje samo Bogu?"
Mi kao vernici nismo pozvani da tumacimo niti snove niti da se bavimo numerologijom, jer to pripada Bogu.
Kad bi ti bio u pravu, onda nas nista ne bi sprecavalo da uzmemo sanovnike i da po njima tumacimo snove samoinicijativno. I nista nas ne bi sprecavalo da uzmemo numeroloske tablice i da racunamo i gatamo po imenima.
Laodikeja, to je tumacenje koje pripada samo Bogu, shvati!
Numerologija, snovi, cak i astrologija (astrolozi pozdravljaju Hrista) postoje, ali tumacenje tih podudarnosti pripada Bogu.
Duhovno delovanje se nama materijalnim ljudima prikazuje kao zagonetka i podudarnost, jer Duh utice na materiju, on je odrzava, a mi samo opazamo posledice njegovog delovanja, zato nam i deluje kao zagonetka, podudarnost, i zato nam treba tumacenje..
Bog nam je zabranio da mi samoinicijativno racunamo i tumacimo njegova delovanja, ili da se time bavimo, jel kao prvo mozemo biti prevareni svojim tumacenjem, a kao drugo sotona nas moze zavesti, jel on te tehnike koristi da zavede izabrane, i uveri ih u nesto sto je "polu istina" ili cak i "laz"!
Bog jedini zna sta ove podudarnosti znace, jel on je "delovao", a mi smo videli samo "posledice"!
Sada da te pitam - da li su ovo tvoja licna tumacenja dogadjaja i podudarnosti, ili ti je sam Bog rekao njihovo znacenje?
Velika je razlika izmedju ta dva.
Pozdrav i svako dobro ti zelim.
Poslednja izmena: