Ellen White - Božja vjesnica ili drska plagijatorica?

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Nema smisla... uživajte uz svoju pjesmu. Ljubav je zaista slijepa

Lijep pozdrav i svako dobro!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Nema potrebe za patetikom. Prosto, ovde je izneto šta je izneto, postoji argumentacija koja pobija vašu i to je sve. E sada ja ne znam kakva su tačno očekivanja bila..da ne postoji nikakav odgovor na vaše tvrdnje pa da svi budemo zadovoljni. Ne znam.

U svakom slučaju, i tebi svako dobro.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Ova je beskrajno slijepa. Pogledaj, ženu koja Boga mrziteljem djece proglašava, oni boginjom smatraju. Čitaj:

Bog mrzi neposlušnu djecu koja pokazuju strast i zlu ćud, itd. On ih ne može spasiti u vrijeme nevolje. (Ellen White, Manuscript 1, 1854, para. 12)

P.S. I ovo je bilo skriveno do SDAnonymousa.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Nema potrebe za patetikom. Prosto, ovde je izneto šta je izneto, postoji argumentacija koja pobija vašu i to je sve. E sada ja ne znam kakva su tačno očekivanja bila..da ne postoji nikakav odgovor na vaše tvrdnje pa da svi budemo zadovoljni. Ne znam.

U svakom slučaju, i tebi svako dobro.
Ne nisi ništa ti argumentirao kako tvoj prijatelj kaže argumetirao si samo u svojim snovima....

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Opet besmislena konstatacija jer iza nje stoji isključivo tvoje negiranje ali bez dokaza.
Iskreno ja sam pročitala mnoge njene spise u originalu na engleskom jeziku i zato je besmislena rasprava s tobom. I glupo je ovako razgovarati i degradirati nekoga koga ni ne poznaješ, bolje proradi na onome o čemu stalno pričaš da je važno. Već sam se susrela s iskompleksiranim ličnostima iz adventizma nažalost

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zato mislim da je moguće da će nas teške prilike i progoni dovesti k pameti i više ujediniti nego sva ljudska nastojanja.

Bice gadni progoni, tek se priprema teren. U to je ukljucena kontrola kretanja i placanja (digitalna valuta). Ne znam samp da li sam dobro cuo, ali u Zagrebu se priprema realizacija onoga sto Klaus Svab zeli da primeni, a to su 15-minutni gradovi. To znaci da ljudi nece moci da predju vise od 15min hoda. Gradovi ce biti podeljeni po zonama, i svaki prelazak, ce se sankcionisati.

Ljudi s ovim nisu upoznati, to se predstavlja kao nesto dobro, jer ce sve biti blizu, posao, skola, prodavnica, teretana, vrtic, na 15min hoda, a problem zagadjenja ce biti resen, jer nece biti prevoza - licnih automobila..

Cilj toga, uopste nije sprecavanje zagadjenja i olaksavanje zivota, vec ono sto covek ne moze da pojmi a to je - kontrla kretanja i placanja.

O tome sam govorio pre godinu dana, i to se polako pocinje desavati..

To prati digitalni novcanik, pa cipovanje..

Moguce je da nece ici toliko brzo, ali svakako ce se desiti.

Neka predvidjanja kazu da ce se izmedju 2024. do 2027. dogoditi 3. svetski rat (kineska vlada je naredila da vojska bude spremna za 2027. god), i ubrzo posle toga nas ocekuju kuge, kolere, nestasice vode i hrane, jer ce sve biti zatrovano. A od 2030. do 2035. imacemo svet koji se nece moci prepoznati..

Ja sam citirao 'proročicu nježnog srca' koja ovdje bogohuli, a sada ti citiraj "Džekova', da vidimo što on kaže.

Boze mili, oni je pravdaju i govore da se ne trebamo moliti za druge, vec samo za one u crkvi.. Ja nemam reci..

Takav vid molitve (akcenat je na posebnom vidu molitve, ne uopštene molitve), je isključivo vezan za članove zajednice. Tako govori apostol Jakov.

Ali svakodnevne molitve, bez pomazanja uljem, za zdrave i bolesne, izvan i u okviru crkve svakako je potreban i tu se molitve podrazumevaju.

Covece, ona ovo pise tako zato sto su "vrata zatvorena", a ne zato sto je akcenat na jednom stihu! Kako ste neobjektivni, to je strasno!

"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. Kad je on molio za svoje neprijatelje postojala je nada za njih, i oni su mogli biti opravdani i spašeni njegovim molitvama, i u vrijeme nakon što je bio posrednik u vanjskom boravištu za cijeli svijet. Ali sada, njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

"Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen" (James White, Present Truth, 1850. god.)

" do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet."
(Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)

Znaci, ovo sto je napisala, je zbog" "zatvorenih vrata":

"Pitate zar se ne trebamo moliti za nikog ko je bolestan osim za one u vesti trećeg anđela, ili se trebamo moliti za sve koji to žele... Jakovljeva 5:14, 15 je naše pravilo koje treba slijediti. “ Je li među vama itko bolestan? Neka zovu”... To su oni koji su među nama. Bog mi je pokazao da oni koji drže Božje zapovijedi nemaju što raditi u molitvi za bolesne onih koji ih svakodnevno gaze nogama, osim ako se radi o nekom posebnom slučaju kada su duše osvjedočene o istini i odluče je slediti. Pregradni zid koji odvaja čuvare zapovijedi od onih koji ih gaze, treba biti održan. {Lt 11, 1853, par. 8}

Kakvo pomazanje "uljem" pominjes - adventisti ne pomazuju uljem! Molitva za bolesne se uvek vrsi, bilo da je neko clan crkve ili nije, adventisticka crkva se moli za sve bolesne danas, bilo da su oni clanovi crkve ili nisu! Ali ovde se radi o tome da su "vrata zatvorena", tako su verovali. Zato ne izmisljaj!

Nego je pogrešno što ste uzeli jedan citat i vankontekstualno ga protumačili.

Ti tumacis iz predubedjenja! Ovde akcenat nije "na jednom stihu", vec da uopste ne trebamo da se molimo za "svet kojeg je Bog odbacio"! On prima molitve samo za one koji su prihvatili "trecu andjeosku vest"! Ili za one koji je prihvate s namerom da slede to ucenje, u izuzetnim slucajevima..

Kasnije je to ucenje promenjeno, jer Isus ipak nije dosao..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mire, to si ti iskonstruisao, a o zatvorenim vratima smo pisali odavno. Ovo nema veze sa time. Ovo je opšte pravilo zasnovano na Jakov 5,14-16. I sama ga citira.

Natrag