Elen Vajt i originalno Božje probuđenje

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
hm, kolega savkiću
izgleda nisi još shvatio da RIMOkatolici ovdje kao da rade što god im volja
ovo nije ništa naspram nekih uvreda koje su već pale
ali neće nas kršćane to zaustaviti u širenju istine
dok nas svijet vređa, psuje, u srcu i proklinje,
mi činimo sve da šrimo istinu, blagoslivljamo, molimo i za neprijatelje koji nas progone
rekao je Spasitelj, tko tako bude činio neče mu propasti plača,
i bit čete sinovi Oca koji je na nebu

nisu ljudi glavni krivci za te uvrede i ružne riječi,
sotona govori kroz njih
netko to radi nesvjesno, dok ne sazna istinu
zloduh se svakim danom sve više i više ispoljava

prorečeno je da če na kraju borbe pred sami drugi dolazak Kristov ljudi postati remek djelo zla
poznavače istinu ali če je potpuno odbaciti

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
hm, kolega savkiću
izgleda nisi još shvatio da RIMOkatolici ovdje kao da rade što god im volja
ovo nije ništa naspram nekih uvreda koje su već pale
ali neće nas kršćane to zaustaviti u širenju istine
dok nas svijet vređa, psuje, u srcu i proklinje,
mi činimo sve da šrimo istinu, blagoslivljamo, molimo i za neprijatelje koji nas progone
rekao je Spasitelj, tko tako bude činio neče mu propasti plača,
i bit čete sinovi Oca koji je na nebu

nisu ljudi glavni krivci za te uvrede i ružne riječi,
sotona govori kroz njih
netko to radi nesvjesno, dok ne sazna istinu
zloduh se svakim danom sve više i više ispoljava

prorečeno je da če na kraju borbe pred sami drugi dolazak Kristov ljudi postati remek djelo zla
poznavače istinu ali če je potpuno odbaciti
zato nastavi blagosiljati,doživi probuđenje Božje,ne nekog čoveka proroka proročice.. tačno je da će mnogi odbaciti istinu ali se čuvaj prijatelju da i sami mi ne ostanemo gluhi na reči Božje. sotona riče poslednji je čas i on zna. borba je velika. zato moramo gledati na Reč Božju,iskati u molitvama neprestanimda nam se Bog objavljuje. kada je laodikeja blagosiljao isebelitu ona je odgovorila malo blaže. svakako laž treba seći. vidiš ja ne respektujem ni elenu ni kardinale,papu,jer mislim da je prevara posvuda ušla negde više negde manje.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
kolega savkiću u pravu si kada govoriš o prevarama
ima ih posvuda, i treba Božanska mudrost za raspoznati dobro od zla
zato je tu Biblija, siguran vodič svakome čovjeku prema nebeskom Kanaanu
jer
ova planeta zemlja je ustvari samo dolina suza kojom Božji narod putuje, širi riječ

svakako treba biti oprezan i kada se čitaju spisi Ellen White,
jer sotona je i tamo pružio ruke svoje prljave, da bi prepravljao, izokrenuo istinu koju je sestra White pisala

dobro si rekao treba molitva biti stalno na usnama i čvrsto se osloniti na Boga i Krista
ali usput da dodam
čovjek uvijek treba gledati u Božji Zakon 10.zapovijedi, poštivati ga i proučavati
jer to če nam biti najjače oružje kada uskoro počnu katastrofe, nevolje, nesreće, sva moguća zla
mrtvi če padati posvuda, ljudi če na koljenima moliti, vapiti za mir ali ga neče biti,
i tada če se ukazati antikrist-lucifer da odglumi svoju posljednju prevaru, da zavede sve ljude na zemlji i upropasti

glumit če, imitirati Krista i tvrditi da je vjera u trojstvo ispravno i svetkovanje nedelje da je on promijenio

Božji Zakon to pobija, dakle samo poznavanje Božjeg Zakona i Biblije postaje nam najjače oružje
za raspozavanje istine od laži
uz molitvu i povjerenje u Boga i Krista

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ovo je jedan test za ateiste.
Pročitajte što pišu četiri žene: tri su svetice, a jedna je lažna.
Otkrijte koja.
Pokušajte se staviti u položaj vjernika
i ocijeniti tekstove. Koji vam se čini nadahnut? Koji vam nešto govori o Bogu? Koji je koristan za čovjeka, njegov život i njegovo spasenje?
Da li osjećate bitnu razliku u pisanju ove četiri žene? Da li među ovim tekstovima možete prepoznati tekst Ellen White i zašto?

1) Krist je moja ljubav, on je sav moj život! Ja ne želim skupljati zasluge za nebo, hoću raditi samo za tvoju ljubav, Isuse, s jednim ciljem da tebe razveselim...Ljubiti znači dati sve i dati samoga sebe...Ljubav mi je dala ključ moga zvanja. Shvatila sam, ako Crkva ima tijelo sastavljeno od različitih udova, da joj onda ne nedostaje najpotrebniji i najplemenitiji od svih udova: shvatila sam da Crkva ima Srce i da to Srce gori od ljubavi.Shvatila sam da jedino ljubav oživljuje udove Crkve, te kad bi se ljubav ugasila, ne bi više apostoli navješćivali Evanđelja, mučenici ne bi više htjeli prolijevati svoju krv... Shvatila sam da ljubav obuhvaća sva zvanja, da je ljubav sve, da ona obuhvaća sva vremena i sva mjesta... jednom riječju, da je ona vječna!...

2) " Bog od nas traži samo dvije stvari: Ljubav prema njemu i
ljubav prema bližnjemu.Nemojte ni pomisliti da ste u nutrini prazni. Duša je kao dijamantni dvorac u kojem ima mnogo soba, a u sredini je sam Krist.
Ništa neka te ne straši, ništa ne uznemiruje. Sve prolazi. Samo Bog ostaje isti. Tko je strpljiv sve postiže. Tko ima Boga ima sve. Jedino Bog dostaje.
Gospodine, Ti si također iznad lonaca i tava, a ja nemam vremena biti svetica i Tebi za ljubav bdjeti
noću
, niti mogu meditirati u jutarnjem sumraku ni u olujnom horizontu. Učini me sveticom dok pripremam obroke i perem tanjure...učini od svoje Pepeljuge nebesku princezu; zagrij cijelu kuhinju svojom ljubavlju i rasvjetli je svojim mirom."

3) Bog je temelj koji nosi sve, kao onaj koji svemu što postoji daje da postoji i uzdržava to u postojanju. Ono što se k njemu izvija upravo se time spušta u položaj svog sigurnog počinka.Bog je u najdubljoj nutrini duše i njemu nije skriveno ništa što je u njoj. Ipak ni jedan stvoreni duh ne može sam po sebi stupiti u taj zatvoreni vrt ili pogledom prodrijeti u njega.Misli srca, to je izvorni život duše u njezinoj biti, u dubini koja je prije svih cijepanja u razne moći i njihovu djelatnost.Duša u njima proživljava svoj život, onako kakva je u sebi, s onu stranu svega što stvorovi u njoj proizvode.Ako je ta dubina prebivalište Božje i mjesto sjedinjenja duše s Bogom, onda tu svakako teče vlastiti život prije negoli počne život sjedinjenja. Svaka duša ima svoje dno, a njegovo bivstvo je život!

4) "Veliki varalica nije dovršio svoje delo. Odlučio je da sakupi Hrišćanski svet pod svoju zastavu, i da svoju vlast ostvari preko svoga predstavnika, oholog pontifleksa, koji je tvrdio da je Hristov namjesnik. On je ovu svoju nameru sproveo preko poluobraćenih neznabožaca, častoljubivih biskupa i sveštenika, koji su voleli svet. Skoro na svakom od ovih sabora je subota, koju je Bog uspostavio, bila sve više potiskivana, dok je nedelja bivala toliko više uzdizana. Tako se napokon neznabožački praznik počeo poštovati kao božanska ustanova, dok je biblijska subota proglašena jevrejskim ostatkom, a njeni poštovaoci prokletima.
Evo, pokazano mi je, vrijedan pothvat za Božji narod da se uključi u njega. Naši ljudi bi trebali imati svoju vlastitu instituciju. Posebno treba one koji imaju sredstva za uložiti u ovaj pothvat...U Kovčegu sam vidjela zlatnu posudu s manom i Aronov procvjetali štap te kamene ploče složene kao knjiga. Isus ih je otvorio i ja sam na njima ugledala Deset zapovijedi napisanih Božjim prstom. Na jednoj ploči bilo je četiri, a na drugoj šest zapovijedi. Četiri zapovijedi na prvoj ploči sjale su jače od ostalih šest. Ali četvrta, zapovijed o suboti, sjala je jače od svih ostalih jer je subota bila odvojena da sačuva čast Božjeg svetog imena. Sveta je subota izgledala veličanstveno, okružena vijencem slave. Vidjela sam da zapovijed o suboti nije bila prikovana na križ jer da je bila ona, bilo bi i ostalih devet; u tom bismo ih slučaju smjeli prekršiti kao i četvrtu. Vidjela sam da Bog nije promijenio subotu, jer se On nikada ne mijenja. Ali ju je papa, taj oholi pontifex, promijenio iz sedmog u prvi dan tjedna jer je prorečeno da će promijeniti blagdane i Zakon..."

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
kolega savkiću u pravu si kada govoriš o prevarama
ima ih posvuda, i treba Božanska mudrost za raspoznati dobro od zla
zato je tu Biblija, siguran vodič svakome čovjeku prema nebeskom Kanaanu
jer
ova planeta zemlja je ustvari samo dolina suza kojom Božji narod putuje, širi riječ

svakako treba biti oprezan i kada se čitaju spisi Ellen White,
jer sotona je i tamo pružio ruke svoje prljave, da bi prepravljao, izokrenuo istinu koju je sestra White pisala

dobro si rekao treba molitva biti stalno na usnama i čvrsto se osloniti na Boga i Krista
ali usput da dodam
čovjek uvijek treba gledati u Božji Zakon 10.zapovijedi, poštivati ga i proučavati
jer to če nam biti najjače oružje kada uskoro počnu katastrofe, nevolje, nesreće, sva moguća zla
mrtvi če padati posvuda, ljudi če na koljenima moliti, vapiti za mir ali ga neče biti,
i tada če se ukazati antikrist-lucifer da odglumi svoju posljednju prevaru, da zavede sve ljude na zemlji i upropasti

glumit če, imitirati Krista i tvrditi da je vjera u trojstvo ispravno i svetkovanje nedelje da je on promijenio

Božji Zakon to pobija, dakle samo poznavanje Božjeg Zakona i Biblije postaje nam najjače oružje
za raspozavanje istine od laži
uz molitvu i povjerenje u Boga i Krista
jednom sam postavio pitanje ovde ,da li ste kršteni u ime Spasitemlja jedinoga Isusa Hrista. da li slušamo Duha svetoga?
problem stoji nauke ljudske odvode ljude u teško iskušenje velikih nevolja.galatima poslanica je tako jasna oko zakona. ili agara slika na sinaj ili sara slika na slobodnu na milost. ova dva zavetas su ispoređena tu i pavle jasno kaže rečeno je da istera sina robinje avraam. jer oba ne mogu naslediti štp? nebo. zašto D uh sveti svedoči da ne možemo zakonom plus Hristom u nebo? ja nisam odredio pravila igre,iskren da budem teško je shvatiti takav Božji promisao ali je jasno tako postavljeno. i dok se vodimo za ljudima ne vidimo Božje. elen vajt je išla suprot od Božje zapovesti ne jedne. kako neko može biti poslan od Bogaa kršiti sopstvenu službu pri Reči? zapovestje da ne može učiti. Božje slobvo spedz. moraš to izmoliti da izađež iz roblja čovekovog učenja dogme. kako može govoriti neko da je posalnik a učiti trojstvo? kako može kršiti zapovest preljuba je dva braka i reći da je poslanik? to krši tajnu hrista i crkve. to izlazi van tela van crkve,van glave Hrista. ko je njoj onda bio glava? opvih dana imam napade zbog teme elena vajt i originalno Božje probuđenje po forumima,zašto? ko se toliko prepao istine na videu? što ako Bog iza svega toga deluje? sme li neko da ispita relanost pre nego to stavi u koš?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne znam zašto bi ovo trebao biti test samo za ateiste? Ovdje se itekako mogu testirati i vjernici.
Lako je otkriti da je tekst pod brojem 4 tekst Elen Vajt, a žena koja je pisala tekst pod brojem 2, po meni, najbolje je razumjela ono što bi Bog trebao da predstavlja i veoma je upečatljivo to izrazila.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ne znam zašto bi ovo trebao biti test samo za ateiste? Ovdje se itekako mogu testirati i vjernici.
Lako je otkriti da je tekst pod brojem 4 tekst Elen Vajt, a žena koja je pisala tekst pod brojem 2, po meni, najbolje je razumjela ono što bi Bog trebao da predstavlja i veoma je upečatljivo to izrazila.

Jure, pa ti imaš dar razlikovanja duhova. :wink:
Svaka čast! Imamo čak i isti ukus, jer djela svetice pod br. 2 su moje omiljene štivo.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Jure, pa ti imaš dar razlikovanja duhova. :wink:
Svaka čast! Imamo čak i isti ukus, jer djela svetice pod br. 2 su moje omiljene štivo.
Pa nije ni čudo što sam stekao taj dar. Za tolike godine samo na ovom forumu, susreo sam mnogo duhova, svetca, proroka, antikrista, a da i ne govorim o raznim vrstama teista i ateista. "Božija bašta" je puna svega! Kada upoznaš sve što u njoj raste, i sam postaaneš duh!:D

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Pa nije ni čudo što sam stekao taj dar. Za tolike godine samo na ovom forumu, susreo sam mnogo duhova, svetca, proroka, antikrista, a da i ne govorim o raznim vrstama teista i ateista. "Božija bašta" je puna svega! Kada upoznaš sve što u njoj raste, i sam postaaneš duh!:D

Ima vise vrsta ateista?

Natrag