Elen Vajt i originalno Božje probuđenje

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
bravo laodikeja
dobro zboriš ovaj put
za one koji još nisu naučili:

krstiti u Ime Oca i Sina i Duha Svetoga znači:
-u Ime Oca - priznavajuči Boga Oca Jehovu Jedinim Pravim Bogom, kojemu je zgriješio i sad se kaje i vrača mu se
-u Ime Sina - taj povratak Bogu i to po pokajanju ne može se izvršiti ni po kome drugome osim po Sinu, kao jedinom Posredniku između palog čovjeka i Svetog Boga, i samo po Sinovoj zasluzi prolivene grijeoopraštajuče krvi
-u Ime Duha Svetoga - jedinu Silu Božju po kojoj Bog griješnika osvjedočava da je griješan i da mu je potreban Spasitelj, i po kojoj sili Božjoj krštenik prihvača oproštenje i nadu na vječni život

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
kako si primio osvedočenje o ovome,kao i do sad izneto ili nisi direktno ništa dobio? kako misliš da ovo doturiš k meni ,da su apoostoli sa napomenutom svrhom da ne citiram kako si rekao krstili u ime ,a potom da su inače i obred krštenja imali u oca sina i sv.duha, daj jedan citat o tome gde su apostolio krstili tako,jer sve osim citata je dodavanje,zar ne? jedini citati koji postoje sa krštenjem apostola je u ime Isusa. koliko mene oči ne varaju.ovo vrlo ozbiljno govorim i očekujem tvoju krajnju ozbviljnost oko ovog svega!!

Vrlo sam ozbiljan po ovom pitanju, i kada sam licno primio ovo biblijsko otkrivenje putem reci, bio sam potpuno osvedocen od Gospoda da je to tako, i tako sam i cinio po primljenoj reci, Bozanskom o0svedocenju i saveti koje su u potpunom skladu.

Vidis, ljudski problem je u tome, sto covek kada se susretne sa ovakvim naizgled tezim tekstovima u bibliji, on uglavnom ide linijom da jedan deo bilije odbaci a dugi prihvati, i time nesvesno od nje cini kontradiktornu objavu, a od njenih pisaca labilne ljude koji jedno govore na jenom mestu a onda to poricu i govore diametralno suprotne stvari na drugom, i tako ponistava nesto sto je receno na jednom mestu da bi zadrzao ono sto je izjavljeno na drugom.

To nije princip tumacenja biblije, vec sagledavanje tumacenja celog konteksta gde se ne izbacuje ni jedan deo biblijskog otkrivenja, u suprotnom u svakom slucaju se mora izbaciti jedan deo koji se nama licno ne svidja, i tada bi se neminovno moralo priznati da je biblija kontradiktorna, i da njeni pisci daju lazne izjave na jednom mestu koje ce kasnije poreci na drugom.

Prema tome, biblijko ucenje po pitanju samog cina krstenja je jasno, a ono glasi da je Isus svojim ucenicima zapovedio da krste uime tri lica - Oca, Sina i Svetoga Duha, i oni su sam obred krstenja obavljali na ovaj nacin.

"Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име Оца и Сина и Светог Духа" (Matej 28. 19 )

Apostoli su krstili uprvo ovako kako im je Isus i zapovedio, jer da su cinili drugacije, onda bi to bilo krsenje ove Isusove zapovesti.
Da je kojim slucajem ova zapovest promenjena, odnosno da je kasnije Isus promenio svoje misljenje i objavio im da je pogreio i da ne krste u ime tri lica vec samo u Ime Isusa Hrista, sam mozes zakljuciti o kakvoj bi se tu licnosti radilo, to na ne bi prikazivalo sliku ozbiljnog Isusa, vec kao onoga koji ne zna sta govori, jer na jednom mestu kaze jedno a na drugom drugo, i tako nesto bi moralo biti zabelezeno u bibliji.

Zato covek mora doci do rezultata jedinim mogucim ispravnim principom, a to je koriscenjem celog konteksta, a on govori o tome da su apostoli krstenje obavljali u ime tri lica, ali su u kontaktu sa ljudima kojima su objavljivali spasenje verom u Hrista, te ljude upucivali da se krste verom u njega i njegovu zrtvu, i sa odlukom da od tog trenutka zive novim zivotom u zajednici sa Hristom.
To znaci krsiti se u ime Isusovo, pristupiti krstenju sa verom u njega i njegovu zrtvu kao otkup za licne grehe.
Sam cin krstenja se obavlja u ime Oca, Sina i Svetoga Duha, jer je to jasna Isusova zapovest.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
bravo laodikeja
dobro zboriš ovaj put
za one koji još nisu naučili:

krstiti u Ime Oca i Sina i Duha Svetoga znači:
-u Ime Oca - priznavajuči Boga Oca Jehovu Jedinim Pravim Bogom, kojemu je zgriješio i sad se kaje i vrača mu se
-u Ime Sina - taj povratak Bogu i to po pokajanju ne može se izvršiti ni po kome drugome osim po Sinu, kao jedinom Posredniku između palog čovjeka i Svetog Boga, i samo po Sinovoj zasluzi prolivene grijeoopraštajuče krvi
-u Ime Duha Svetoga - jedinu Silu Božju po kojoj Bog griješnika osvjedočava da je griješan i da mu je potreban Spasitelj, i po kojoj sili Božjoj krštenik prihvača oproštenje i nadu na vječni život

Spedy pa ti upravo prizna trojstvo!

Pozdravb od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
ma nemoj mi reči
opet podvaljuješ
nemoj tako brate gero

trojstvo je rimokatoličko idolopkloničko
njima je Bog trojedini, nama kršćanima Jedan Jedini

čitaj ponovo brate mili pa vidi gdje sam ja rekao da Bog ima tri lica božanstva
nigdje
čitaj ponovo što znači krstiti u Ime Oca i Sina i Duha Svetog

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
ma nemoj mi reči
opet podvaljuješ
nemoj tako brate gero

trojstvo je rimokatoličko idolopkloničko
njima je Bog trojedini, nama kršćanima Jedan Jedini

čitaj ponovo brate mili pa vidi gdje sam ja rekao da Bog ima tri lica božanstva
nigdje
čitaj ponovo što znači krstiti u Ime Oca i Sina i Duha Svetog

Kako bre bratko nigde?pa ti bre nisi u stanju ni svoj sopstveni post da rezonujes a kamoli tudji.

krstiti u Ime Oca i Sina i Duha Svetoga znači:Ovo je vec priznanje trojstva kad se KRSTIS u ime OCA,Sina,Sv Duha.

Nigde nepise da se radi o sili kao sila a vec od Duhu koji stvara,razmislja,uci,pomaze pitaj ananiju zasto je uvredio Sv Duha?

Hriscani imaju samo jednog boga a on je Hrist,Otac vecni pastir dobri,knez mirni Bog silni isaija 9.6!

Toma kaze Bog i Gospod moj!

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
grešiš kolega
kršćani imaju samo Jednog Jedinog Boga Jehovu
imaš li ti oći kad čitaš Evanđelje gdje Krist govori da odlazi Bogu

Nego idi k braći mojoj i kaži im: Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu."
Evanđelje Marko 10:18

šta ti je ovdje nejasno da ti pomognem?
kada sam Isus govori da ide Bogu i Ocu

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
grešiš kolega
kršćani imaju samo Jednog Jedinog Boga Jehovu
imaš li ti oći kad čitaš Evanđelje gdje Krist govori da odlazi Bogu

Nego idi k braći mojoj i kaži im: Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu."
Evanđelje Marko 10:18

šta ti je ovdje nejasno da ti pomognem?
kada sam Isus govori da ide Bogu i Ocu

Ne bratko jehovu imaju samo jehovini svedoci i ti,masoni.

Netreba meni pomoc bratko,Isus je otiso k Bogu da se sjedini s njim jer oni su Duhovi u obliku Elohima.

Jednina tri Bozja oblika Otac Sin Sv Duh u kog se mi i krstimo.

[h=1]Krštenje[/h]
Skoči na - Скочи на: navigacija- навигација, pretraga - претрага

Masovno krštenje na Ledinačkom jezeru koje je organizovala Srpska pravoslavna crkva u maju 2006. godine.

[TABLE="width: 15"]
[TR]
Dio serije članaka na temuHrišćanstvo

Kršćanstvo
[/TR]
[TR]
[TD]Isus Krist
Rođenje · Krštenje · Učenje
Smrt · Uskrsnuće
Osnove
Apostoli · Evanđelje · Crkva
Historija
Rano kršćanstvo · Oci · Sabori
Ikonoborstvo · Šizma · Križari
Reformacija · Ekumenizam
Tradicije
[TABLE="class: toccolours collapsible collapsed, width: 100%"]
[TR]
[pokaži]Istočne[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[pokaži]Zapadne[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[pokaži]Netrinitarne[/TR]
[/TABLE]
Teologija
Stvaranje · Pad · Grijeh · Sud
Spasenje · Carstvo · Hristologija
Trojstvo (Otac, Sin, Sveti duh)
Biblija
Stari zavjet · Novi zavjet
Knjige · Kanon · Apokrifi
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Portal:Kršćanstvo
Ova kutijica: pogledajrazgovoruredi
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Krštenje djeteta

Krštenje je prvi od sedam svetih sakramenata, temeljni sakramenat; postupak, kojim se postaje član zajednice vjernika kod hrišćana: katolika, pravoslavaca i protestanata i ponekih nekršćanskih zajednica poput Sikha.
Grčka riječ baptizein - odakle latinski izraz baptismus - znači "uroniti", "uranjati". Uranjanje u vodu je središnji obred krštenja. U srpskohrvatskom i drugim slovenskim jezicima riječ krstiti (krst, krštenje) pobliže znači: unijeti u Krista, učiniti (nekoga) Kristovim.
Krštenje je temelj cijeloga hrišćanskog života, ulaz u život Duha i vrata koja otvaraju pristup drugim sakramentima. Po krštenju smo oslobođeni od istočnog greha i nanovo rođeni kao sinovi Božiji, postajemo Kristovi udovi i pritelovljeni smo Crkvi te bivamo dionici njezina poslanja.
Isus tvrdi kako je krštenje nužno za spasenje. Stoga je zapovjedio učenicima da naviještaju Evanđelje i da krste sve narode. Krštenje je nužno za spasenje onih kojima je evanđelje navešteno te koji su imali mogućnost da zatraže sakrament. Crkva ne poznaje drugog sredstva osim krštenja, da zajamči ulazak u vječno blaženstvo; zbog toga pazi da ne zanemari poslanja što ga je primila od Gospodina, tj. da "iz vode i Duha nanovo rađa" sve koji mogu biti kršteni. Oduvijek je Crkva čvrsto uvjerena da su svi koji su podnijeli smrt radi vere, premda nisu primili krštenje, kršteni svojom smrću za Krista i s njime. To krštenje krvlju, kao i želja za krštenjem, donose plod krštenja, a da po sebi nisu sakrament. Što se tiče katekumena koji umru prije krštenja, izričita želja da ga prime, sjedinjena s kajanjem za grehe i s ljubavlju, jamči im spasenje koje nisu mogli primiti po sakramentu. Svaki čovek koji, ne poznavajući Kristovo evanđelje i njegovu Crkvu, traži istinu i čini volju Božiju onako kako je spozna, može biti spašen. Što se tiče djece umrle bez krštenja, Crkva ne može drugo nego ih povjeriti Božijem milosrđu, što i čini u obredu njihova ukopa. Veliko Božije milosrđe, koje želi da se svi ljudi spase, i Isusova nježnost prema djeci, dopuštaju da se nadamo, da postoji put spasenja i za djecu umrlu bez krštenja.
Krštenje utiskuje kršteniku u dušu neizbrisiv duhovni biljeg, karakter, koji vjernika posvećuje za bogoslužje hrišćanske vjere. Zbog toga pečata krštenje se ne može ponoviti.
Redoviti službenici krštenja jesu biskup i svećenik, u latinskoj Crkvi također i đakon. Vidljivim znakovima sakramentalnog obreda simbolički se označuju različiti krsni učinci. Uranjanje u vodu upozorava na smrt i čišćenje, ali također na obnavljanje i novo rođenje. Dakle, dva poglavita krsna učinka jesu očišćenje od greha i novo rođenje u Svetom Duhu.
U latinskoj Crkvi službenik uz trostruko polijevanje izgovara riječi: "I. (ime), ja te krstim u ime Oca, i Sina, i Duha Svetoga". U istočnim liturgijama katekumen je okrenut prema Istoku, a svećenik govori: "Sluga Božji I. (ime), krsti se u ime Oca, i Sina, i Duha Svetoga". Na zaziv svake od osoba Presvetog Trojstva on ga uranja u vodu i pridiže.
Neke protestantske crkve poput Adventista, Baptista i Kristove crkve pak krštavaju samo one koji prihvaćaju Kristov nauk, Njegovo poglavarstvo nad crkvom i spremni su živjeti po Njegovim načelima. Naime Novi zavet govori da je preduvjet za krštenje obraćenje, odnosno vjera.
Odgovarajući na Božiji poziv, ljudi uviđaju svoje izgubljeno stanje, priznaju svoju grješnost, pokoravaju se Bogu, kaju zbog svojih greha, prihvaćaju Kristovu žrtvu pomirnicu i posvećuju se novome životu s Njim. Bez obraćenja ne mogu stupiti u osobni odnos s Isusom Kristom. Samo pokajanjem oni mogu iskusiti umiranje grijehu - preduvjet za krštenje. Smatraju da im samo krštenje ne jamči vječno blaženstvo, već da je za vječno blaženstvo potrebna osobna vjera u Isusa Krista, ljubav prema Bogu i ljudima, te samim time i krštenje, dakle smatraju krštenje posljedicom vjere, a ne obrnuto. Vjeruju da samo krštenje bez vjere, ne jamči da će se netko spasiti, te isto tako i da će se onaj koji vjeruje krstiti, te tako ispuniti uvjet za spasenje.
Krštenje podrazumeva i priključenje crkvi, koje se događa prilikom "novorođenja", a ne prilikom "rođenja malog djeteta". Budući da bebe i mala djeca ne mogu doživjeti obraćenje, smatraju da ona nisu osposobljena za krštenje. Međutim, sam Isus, nikada ih nije isključio iz svoga kraljevstva milosti. Dakle, verni roditelji igraju životno važnu ulogu u izgradnji odnosa između svoje djece i Krista koji će ih na kraju dovesti do krštenja.
Isusov odgovor majkama koje su mu dovele djecu da ih blagoslovi prouzročio je pojavu običaja posvećenja djece. Za ovu službu roditelji dovode svoju djecu u crkvu da ih prikažu, odnosno posvete Bogu.
[h=2] [/h] tako se krsta pravi Hriscani.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
"A ti, O Jehova, ostaješ dovijeka i Tvoje ime kroza sva koljena... " Psalam 100:13

da te pitam gdje su bili j.s. dok je pisana psalam 100?

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
"A ti, O Jehova, ostaješ dovijeka i Tvoje ime kroza sva koljena... " Psalam 100:13

da te pitam gdje su bili j.s. dok je pisana psalam 100?

U tom psalmu u orginalu nepise Jehova,posto nemam bibliju na Hebrejski zamolicu Geru da postavi taj citat.

Gero mozes li molim te za moju dusu da postavis taj citat u originalu?

A ti ako se krstis u ime Oca i Sina I Sv Duha automacki priznajes trojstvo evo pitaj koga oces ovde na forumu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
04.07.2013
Poruka
60
Upravo je suprotno, problem je u tvom neverstvu, a ja znam šta mi Gospod svedoči.
Ti se moli Bogu pa neka te on lično osvedoči u istinu.

Pozdrav

Mozda ga je svedocio, otkud ti Laodikeja znas kako Bog svedoci druge ljude? Ako tebe svedoci tako, ne znaci da svedoci i druge na isti nacim
Ni apostoli nisu Isusa videli svi isto, pa ne mozes ti i tvoje preduzece Adventisticka crkva da budete izuzeci

Natrag