Ekumenizam

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Tvrtko, hvala na odgovoru.

Slazem se da pojedini kanoni mogu biti zamenjeni ili objasnjeni, ali dok postoje, a nijedan sabor ih nije demnatovao,
da li ijedna Crkva pravoslavna drzi do tih kanona. Prema ekumenskoj tendenciji dans, godotvo svi Jerasi prestupaju te kanone, a ako ce ih oni prestupati onda imali iko ko ce ih postovati.

Posto je ovo tema o ekumenizmu, mislim da je Artemija jedan od boraca protiv njega.

Moze li neko da prondaje govor koji je Artemije odrzao u Grckoj, mislim u Solunu na sveopstem zasedanju Pravoslavne crkve u vezi ekumenizma.

Taj njegov govor je velicanstven. Covek je iszneo istinu. Ja se sa njim potpuno slazem.
Ne bih rekao da se kod njega radi o bilo kojoj gordosti.
On brani ono sto smatra da je istina i sve je stavio na kocku a nije hteo da bude licemer.

Bilo je vrlo potresno gledati njegov oprastaj sa vernicima pred Crkvom u kojoj je propovedao.

Zene su dolazije da se pozdrave sa njim, ljubile su mu ruku i plakale.
Jedna po jedna su se pozdravljale i odlazile, a posle nekoliko minuta Artmije je ostao sam.
Star, iznemogao, Crkvi kojoj je posvetio sve sto je imao, i ona ga je na kraju izneverila.
Ne mislim da je trebalo sa tako dobrim i iznemoglim covekom tako postupiti.
Stradfao je samo zato sto nije mogao da pravi kompromis izmedju istine i zablude.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Moj prilog je ovaj:

Rat za duse/video/pogledajte obavezno!!!

Ovaj video ce vam sve reci.

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Brate Gero,

mnogo ti hvala za ovaj Film "Borba za duse", on za mene ima veliku vrednost.
Ja sam zahvalanh onoma koji su ga pripremili, uradili su odlican posao.

Preporucujem svima da ga makar jednom vide.

Pozdrav svima, Mika32

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Brate Gero,

mnogo ti hvala z aovaj Fim "Borba za duse", on za mene ima veliku vrednost.
Ja sam zahvalanh onoma koji su ga pripremili, uradili su odlican posao.

Preportucujem svima da ga makar jednom vide.

Pozdrav svima, Mika32

Nema na cemu brate Miko,meni se takodje jako dopao,spremam jos neke video materijale,mozda ih postavim danas ili sutra.

Pozdrav brate Miko od Gere.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
За свештеника Жарка Гавриловића могу лично да посведочим да је меродаван и посвећен Христу јер сам имао прилику да га упознам у његовом стану. Радио је православни речник верских појмова и видело се да је посвећен и веома дисциплинован.

Док се радило, морао је да постоји мир међу људима који су били на пројекту, што је за мене био страни појам јер сам тада био још млад и "немиран". Касније сам схватио многе ствари и његово залагање за посвећеност некој ствари која је јако битна за хришћане ми је постала веома јасна. Опет, за тако кратко време сам упознао човека који је остао исти као и на овом снимку, а то значи да се није "продао". Једноставно не жели да ћути и допусти да се црква православна тек тако одрекне Христа иако видим многе подругљиве коментаре на његове изјаве, то је већ стање свести наших "верника" који ни основне појмове не знају, а подсмевају се образованом човеку (у хришћанском смислу).

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Adriane,

darago mi je da si se javi i sto kazes da poznajes Zarka Gavrilovica. Vec godinam slusam njegovu kritiku, npr. da crkvom upravlja mafija i masoni pa sam zeleo da znam ko je on.

Ti rece da je on svestenik. Pravoslavni svestenik? Vidim ga u mantiji, ali malo je nobicno da se tako izrazava o crkvi kojoj sluzi.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Он служи Христу и Цркви, зато и наглашава шта се дешава. Он и не треба да ћути и да се прави да тога нема. То је класичан пример указивања да имамо "балван у оку". Проблем је што неко не жели да га извади иако га сада многи виде и говоре да не само што је велики, већ је и труо и прљав, ако разумеш шта хоћу да кажем. Обично неке друге деноминације нападају православну цркву, па је мало чудно да неко изнутра указује на проблеме. Ништа необично, због тога је и Јован Златоусти прогнан, а и многи који указују на јерес у цркви и скретање са Пута кроз историју.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Da, vrlo dobro mi je poznat Jovan Zlatousti i njegova cuvena propoved na Usekovanje Jovasnovo o ZLOJ ZENI, cime je povredio caricu i zbog toga je bio zbacen sa prestola i proteran pa je u izgnastvu i umro.

Zato me iznenasdjuje da Zarko Gvarilovic to radi vec dugo godinsa, kako da i nhejmu ne stanu naput kao i Vladiki Artemiji?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Човек који је преценио своје могућности. Напустио је парохијску службу јер се надао да ће га поставити за професора, после је имао политичку партију иако је свештеницима било забрањено да се учлањују, давао је свакакве изјаве а никад није позиван на одговорност, живи у 2. браку што је канонски преступ.....

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Човек који је преценио своје могућности. Напустио је парохијску службу јер се надао да ће га поставити за професора, после је имао политичку партију иако је свештеницима било забрањено да се учлањују, давао је свакакве изјаве а никад није позиван на одговорност, живи у 2. браку што је канонски преступ.....

Bilo bi dobro da das argument za takvu optuzbu.

pozdrav

Poslednja izmena:
Natrag