Ekumenizam

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Sta je to "Ekumenizam" i kuda vodi Hriscane i ostale religije???

Ekumenizam je nastao kao pokret milim da je u 19 vekuu protestanskim crkvama posle drugog vatikanskog sabora ili tako nesto(1962-1965)Katolicka crkva je prihvatila pocetak ekumenizma i odrice se apostolske crkve tj(prelazi u drugo-pokatoicivanje),1938.god u Utrehtu-nastao je svetcki savet srkava(World Council of Churces – WCC).

7.12.1965.god carigrad i rim-vatikan ukidaju uzajamne nesuglasice-anatemeiz 1054 goda,pravoslavnecrkve pristupaju bez nasega znanja u cemu je problem Braco Hriscani?

Zeleo bih da s vama prodiskutujem ovu temu u cilju "ISTINE" da znamo kuda nas vode nasi svestenici-crkve,organizacije,jeresi??

Veliki pozdrav svim ucesnicima ove teme od gere.Hvala.
loza.jpgpapa-vartolomej1.jpgvlcsnap-2012-02-23-22h53m08s111.jpgvlcsnap-2012-02-23-22h50m31s70.jpgvlcsnap-2012-02-23-23h06m11s23.jpgnastavak sledi.

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Екуменизам је уједињавање свих религија, окултних и паганских веровања, шамана, врачева итд. Изговор је да имамо једног истог бога и да има више различитих путева ка њему. Све се одиграва под изговором да се води дијалог о зближавању у циљу мира, размене култура и још неким лепим разлозима. Суштина је да се хришћани који добро знају да је само Исус истина, пут и живот, изједначавају са осталима признајући да постоји и други пут до Бога. До мог Бога сигурно нема другог пута сем Исуса који је Христ. Свака част осталима, али верни хришћани немају права да се одрекну апостола и светаца Божијих који су животом сведочили за Христа.

Све то лепо звучи, запаковано је "добрим намерама" и наизглед се ништа значајно не мења у одређеној цркви (секти, религији), али се врши заједничко богослужење са осталима. Сама црква се одриче својих канона, зато се сви праве блесави и говоре о неком новом појмању религије и Исуса. Народ није ни свестан да је све већ завршено, само се наводно воде дијалози. Ствар је прилично уиграна.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Ne otvarajte nove teme, prije nego se uvjerite da li takve teme već postoje i ne postavljajte linkove i druge sadržaje kojima se vrijeđaju javne ličnosti i vjerska osjećanja drugih vjerskih zajednica.[/WARNING]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Случајно (не верујем у случајност) наиђох на стихове:

8. Зато чекајте ме, говори Господ, до дана кад ћу се подигнути на плен; јер је суд мој да саберем народе и покупим царства, да излијем на њих гнев свој, сву жестину јарости своје, јер ће огањ ревности моје прождрети сву земљу.
9. Јер ћу тада променити народима усне, те ће бити чисте, да би сви призивали име Господње и служили Му сложним раменима.
12. И оставићу у теби народ невољан и сиромашан, и они ће се уздати у име Господње.
13. Остатак Израиљев неће чинити безакоња нити ће говорити лажи, нити ће се наћи у устима њиховим језик преваран; него ће пасти и лежати и неће бити никога да их плаши. (Софонија 3)

13. И видех из уста аждахиних, и из уста звериних, и из уста лажног пророка, где изиђоше три нечиста духа, као жабе.
14. Јер су ово духови ђаволски који чине чудеса и излазе к царевима свега васионог света да их скупе на бој за онај велики дан Бога Сведржитеља. (Откривење 16)

13. Ови једну вољу имају, и силу и област своју даће звери.
14. Ови ће се побити с Јагњетом и Јагње ће их победити, јер је Господар над господарима и Цар над царевима; и који су с Њим, јесу позвани и изабрани и верни.
15. И рече ми: Воде, што си видео, где седи курва, оно су људи и народи, и племена и језици.
18. И жена, коју си видео, јесте град велики, који има царство над царствима земаљским. (Откривење 17)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Adriane, dao si mi zgodan povod da nešto napišem o načinu kako komuniciramo na forumu. Sa tvojim zadnjim postom, gdje si samo naveo citate iz Otkrovenja, i koji su, uzgred rečeno, zanimljivi, ne može se raspravljati. Nema ljudi koji so to pisali da eventualno odgovore na pitanja koja bi ljudima bila nejasna, a kao što i sam znaš, tvoja tumaćenja tih citata, razlikovaće se od tumačenja nekoga drugoga, kao što je to, uostalom, slučaj sa cijelom Biblijom. Zato, je, u principu, poželjnije iznositi svoje mišljenje o temi kao takvoj, a to se mišljenje može eventualno potkrijepiti nekim ogovarajućim citatom iz Biblije ili bilo koje druge knjige.
Razumije se, ovim neću da kažem da ne postavljate biblijske citate, ali i tu treba naći mjeru, jer je forum po svojoj definiciji, mjesto gdje se vode raprave i sučeljavaju mišljenja, a ne zidne novine na kojima se lijepe tekstovi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Adriane, dao si mi zgodan povod da nešto napišem o načinu kako komuniciramo na forumu. Sa tvojim zadnjim postom, gdje si samo naveo citate iz Otkrovenja, i koji su, uzgred rečeno, zanimljivi, ne može se raspravljati. Nema ljudi koji so to pisali da eventualno odgovore na pitanja koja bi ljudima bila nejasna, a kao što i sam znaš, tvoja tumaćenja tih citata, razlikovaće se od tumačenja nekoga drugoga, kao što je to, uostalom, slučaj sa cijelom Biblijom. Zato, je, u principu, poželjnije iznositi svoje mišljenje o temi kao takvoj, a to se mišljenje može eventualno potkrijepiti nekim ogovarajućim citatom iz Biblije ili bilo koje druge knjige.
Razumije se, ovim neću da kažem da ne postavljate biblijske citate, ali i tu treba naći mjeru, jer je forum po svojoj definiciji, mjesto gdje se vode raprave i sučeljavaju mišljenja, a ne zidne novine na kojima se lijepe tekstovi.

У праву си, требало је да ставим бар неки пасус са објашњењем, мада је све уочљиво и јасно. Да почнем од првог цитата:

8. Зато чекајте ме, говори Господ, до дана кад ћу се подигнути на плен; јер је суд мој да саберем народе и покупим царства...(Софонија 3)

Очигледна је најава да ће се сви народи и државе ујединити, само се говори. У наставку и видимо шта ће се десити тада. Такође се касније види да ће постојати један део људи који ће остати верни Господу и неће прихватити то "сабирање", и видимо њихове карактеристике:

9. Јер ћу тада променити народима усне, те ће бити чисте, да би сви призивали име Господње и служили Му сложним раменима.
12. И оставићу у теби народ невољан и сиромашан, и они ће се уздати у име Господње.
13. Остатак Израиљев неће чинити безакоња нити ће говорити лажи, нити ће се наћи у устима њиховим језик преваран; него ће пасти и лежати и неће бити никога да их плаши. (Софонија 3)

Откривење нам потврђује исто то:

13. И видех из уста аждахиних, и из уста звериних, и из уста лажног пророка, где изиђоше три нечиста духа, као жабе.
14. Јер су ово духови ђаволски који чине чудеса и излазе к царевима свега васионог света да их скупе на бој за онај велики дан Бога Сведржитеља. (Откривење 16)

У наставку видимо сукоб свих уједињених са Господом Исусом Христом, да су у питању бројни народи, језици и племена који су под утицајем једног великог града који утиче и на сва царства земаљска. Тај град сам већ дефинисао раније на другој теми, овде наводим само чему ће водити ово уједињавање свих народа и култура:

14. Ови ће се побити с Јагњетом и Јагње ће их победити, јер је Господар над господарима и Цар над царевима; и који су с Њим, јесу позвани и изабрани и верни.
15. И рече ми: Воде, што си видео, где седи курва, оно су људи и народи, и племена и језици.
18. И жена, коју си видео, јесте град велики, који има царство над царствима земаљским. (Откривење 17)

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
У праву си, требало је да ставим бар неки пасус са објашњењем, мада је све уочљиво и јасно. Да почнем од првог цитата:

8. Зато чекајте ме, говори Господ, до дана кад ћу се подигнути на плен; јер је суд мој да саберем народе и покупим царства...(Софонија 3)

Очигледна је најава да ће се сви народи и државе ујединити, само се говори. У наставку и видимо шта ће се десити тада. Такође се касније види да ће постојати један део људи који ће остати верни Господу и неће прихватити то "сабирање", и видимо њихове карактеристике:

Откривење нам потврђује исто то:

У наставку видимо сукоб свих уједињених са Господом Исусом Христом, да су у питању бројни народи, језици и племена који су под утицајем једног великог града који утиче и на сва царства земаљска. Тај град сам већ дефинисао раније на другој теми, овде наводим само чему ће водити ово уједињавање свих народа и култура:

Nije mio jasno ! sta tu nije jasno u postu sto si postavio Brate Adriane?Oni koji zele globalizaciju,NSP-ak ili ekumenizam oni nece razumeti trvoj post za razliku od mene.

Pozdrav od Gerte.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Inače, poznato je da protestanti jako proizvoljno tumače Bibliju...i u tome je problem. :???:
Pohvalno je, naravno, što je zdušno čitaju i proučavaju.

Natrag