Molitva Časnom Krstu
(koja se čita pri demonskim iskušenjima)
Slava, Gospode, Krstu Tvome Časnome!
Neka vaskrsne Bog i neka se razveju neprijatelji Njegovi, i neka beže od Lica Njegova oni koji Ga mrze. Neka iščeznu kao što iščezava dim, kao što se topi vosakna domaku ognja; tako neka izginu đavoli pred licem onih koji ljube Boga i osenjuju se krsnim znakom, i koji radosno govore: Raduj se, Prečasni i Životvorni Krste Gospodnji, koji progoniš đavole silom raspetog na tebi Gospoda našeg Isusa Hrista, Koji je sišao u pakao i satro silu đavolsku, i Koji nam je darovao tebe, Krst Svoj Časni, za progonjenje svakog protivnika.
O, Prečasni i Životvorni Krste Gospodnji, pomaži mi uvek sa Svetom Vladarkom, Djevom Bogorodicom, i sa svim Svetima zanavek. Amin.
Molitva za dom uznemiravan zlim duhovima
Gospode Isuse Hriste, Bože naš Predvečni i večno postojeći zajedno sa Večnim Ocem, i Sine Živoga Boga! Ti koji se ne odvajaš od Očevih nedara, sišao si sa Nebesa i postao čovek da bi nas oslobodio od đavolske obmane i mučenja, srušio si demonsku silu i dao vlast Tvojim Učenicima i Apostolima da staju na svaku zmiju, skorpiju, i svaku đavolsku silu. Usrdno Ti se molim, pogledaj na ovaj dom koji uznemiravaju zli duhovi i nečiste sile đavolske. Kao Čovekoljubiv, Prognaj ih Svojom svemoćnom silom, i razvej ih kao prah po pustinjama i nečistim mestima, da mi Tvoji verni služitelji, koji živimo u ovom domu, prebivamo nepobedivi u Tvojoj Slavi, jer je Tvoje da nas miluješ i spasavaš; i Tebi neka je slava, Ocu i Sinu i Svetome Duhu, sada i uvek i kroza sve vekove. Amin.
Psalam 90.
(koja se čita pri demonskim iskušenjima)
Koji prebiva pod zaštitom Svevišnjega, nastaniće se pod okriljem Boga Nebeskoga. On će reći Gospodu: Ti Si moj Zastupnik i Pribežište moje, Bog moj, u koga ću se uzdati. Jer On će te izbaviti iz lovačke zamke i od reči koja zbunjuje. Svojim plećima On će te zakloniti i pod Njegovim okriljem steći ćeš pouzdanje, Njegova Istina okružiće te kao štit. Nećeš se uplašiti noćne strahote, ni od strele koja leti danju, ni od stvari koja prolazi u mraku, ni od nesreće i besa koji nasrće u podne. Pašće hiljada na Tvojoj strani i deset hiljada Tebi s desne strane, ali Tebi se neće približiti, nego ćeš gledati Svojim očima i videti odmazdu nad grešnicima. Jer ti si, Gospode, Pouzdanje moje! Postavio si se za Svevišnjega za Svoje utočište. Zlo te neće zadesiti i nevolja neće dosegnuti Tvoj šator, jer će zapovediti Svojim Anđelima za Tebe da Te sačuvaju na svim putevima Tvojim. Uzeće te na ruke, da se kako ne spotakneš o kamen nogom Svojom. Nagazićeš aspidu i zmiju, zgazićeš lava i zmaja. Izbaviću ga zato što se uzdao u Mene, zakloniću ga zato što je pozvao Moje Ime. Prizvaće Me i uslišiću ga, s njim sam u nevolji, izbaviću ga i proslaviću ga. Nasitiću ga dugim životom i pokazaću mu Svoje spasenje.