EGWisti (subotari) - rodilo ih bogohulništvo

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Pnz 18,20-22: A prorok koji bi se usuđivao govoriti što u moje ime što ja ne budem zapovjedio da govori i koji bi govorio u ime drugih bogova, takav prorok neka se pogubi.' Možda ćeš reći u svome srcu: 'Kako ćemo raspoznati riječ koju Jahve nije izrekao?' Kad prorok govori u ime Jahve pa to ne bude i riječ se ne ispuni, onda je to riječ koje Jahve nije kazao. U drskosti je taj prorok govorio. Nemoj od njega strahovati.

Princeza Jelena 1851. godine: "Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. ....

Princeza Jelena 1874. godine: "Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pnz 18,20-22: A prorok koji bi se usuđivao govoriti što u moje ime što ja ne budem zapovjedio da govori i koji bi govorio u ime drugih bogova, takav prorok neka se pogubi.' Možda ćeš reći u svome srcu: 'Kako ćemo raspoznati riječ koju Jahve nije izrekao?' Kad prorok govori u ime Jahve pa to ne bude i riječ se ne ispuni, onda je to riječ koje Jahve nije kazao. U drskosti je taj prorok govorio. Nemoj od njega strahovati.

Princeza Jelena 1851. godine: "Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. ....

Aha..sad smo se prebacili na Elen. Ok.

Elen ovo nije rekla za 1844 nego za kraj vremena. Vreme pred Hristov dolazak. Ona vidi u viziji budućnost kada će verni uvideti da je molitva za ovaj svet nepotrebna. To je vreme sedam poslednjih zala.

Princeza Jelena 1874. godine: "Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen.

Tačno. Jer ona nije ovo gore iz 1851 godine izjavila za 1844 već za period najverovatnije nakon 2027.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Aha..sad smo se prebacili na Elen. Ok.

U pitanju su "Father Miller" i njegova princeza Ellen. Niti je moguće niti ih treba razdvajati po bilo kojem pitanju.

Elen ovo nije rekla za 1844 nego za kraj vremena. Vreme pred Hristov dolazak.

Rekla je upravo ono što su vjerovali i naučavali i ostali "pajonirsi", a i obični "kukuruzaši". A vjerovaše i učiše ovako:

Od završetka našeg rada za svijet, listopada 1844." (Joseph Bates, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

"Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetište, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet." (Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)

"Od uzašašća do zatvaranja vrata, u listopadu 1844., Isus je stajao raširenih ruku punih ljubavi i milosti; spreman primiti, i zastupati u parnici svakog griješnika koji bi došao pred Boga po njegu. Na deseti dan sedmoga mjeseca 1844., On je prešao u Svetinju nad svetinjama, gdje je odonda milosrdni veliki svećenik nad domom Božjim. ... Ja mislim da se slijedeće proročanstvo ispunilo listopada 1844. (James White, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

"Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. ..... Razlog da su žive grane osjećale da je njihov posao obavljen, bilo je to što je 2300 dana ispunjeno, te je došlo vrijeme da Isus zatvori vrata Svetinje i pređe u Svetinju nad svetinjama, primiti kraljevstvo i očistiti svetište. ... Isus je još uvijek milosrdan prema svojim svetima i uvijek će biti, i On je još uvijek njihov zagovornik i Veliki svećenik. Ali griješnik, kojemu je Isus ispružao ruke čitavo vrijeme, a koji je odbacio tu ponudu spasenja, ostao je bez zagovornika kad je Isus prešao iz Svetinje i zatvorio vrata 1844. god. Lažna crkva koja je odbacila istinu također je odbačena, kažnjena sljepoćom, i sada sa svojim ovcama i govedima idu tražiti Gospodina, kao da je još uvijek zagovornik griješnika. Ali, kaže prorok (Hs 5,6-7): 'Ali ga naći neće - povukao se od njih! Jahvu su iznevjerili: rodili su kopilad.' (James White, Present Truth, 1850. god.)

Tačno. Jer oni nije ovo izjavila za 1844 već za period najverovatnije nakon 2027.

Kosti bacaj "braći po princezi".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetište, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet." (Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)

Čataj ti ono što Elen sama kaže...Pusti ti Bejtsa i ostale. Sama Elen kaže da mnogi adventisti(kao i sada) nisu imali jasnu sliku ovih događaja. I Bejts i mnogi drugi su imali grešaka. I sam Džejms(ah tebi je ovo nepoznato, ti ne možeš ovako trezveno pisati o nekim u redovima tvoje crkve..kritički..) Itakako su imali. Zato je dugo vremena trebalo pojedinicima da shvate ovo potpunije.

Sama Elen kada u viziiji iz 1851 kaže da je videla da je došlo vreme kada je prestalo vreme molitve za grešnike najverovatnije nešto pre ili posle 2027.(moje slobodno tumačenje..naravno..samo ukazujm da se ne odnosi na 1851).

Kosti bacaj "braći po princezi".
Pripremi se..nije još mnogo vremena ostalo..kako god okreneš. Traži dok je vreme milosti još na delu. Odbaci grehe.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Čataj ti ono što Elen sama kaže...Pusti ti Bejtsa i ostale.

Jelena je vjerovala i vidjela upravo ono što joj je Joseph Bates rekao da vidi.

Sama Elen kaže da mnogi adventsit nisu imali jasnu sliku ovih događaja.

Ona je imala najmanje jasnu sliku. Jadnica, između tri vatre.

I Bejts i mnogi drugi su imali grešaka. I sam Džejms

Ja ti rekoh, Jelena je vidjela i zapisivala sve što joj prvih godina rekao Joseph Bates da vidi. Znaš li ti, kukuruzašu, zašto su ti pioniri čitavih devet godina "krali Bogu njegovo sveto vrijeme" - subotu počinjali i završavali u 18 sati. Znaš li kukuruzašu odakle ti Jeleni i pajonirsima početak subote od 18 sati. I znaš li kukuruzašu, odakle ti Jeleni subota uopće. I nju baštini od Josepha Batesa.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jelena je vjerovala i vidjela upravo ono što joj je Joseph Bates rekao da vidi.

A da..ti bi izabrao onog adventistu kao reprezenta koji tebi odgovara. Ali ne ide tako.

Ona je imala najmanje jasnu sliku. Jadnica, između tri vatre.

Ona sama kaže..do decembra 1844 lično je imala utisak da su vrata zatvorena za svet nakon toga ne.

Znaš li ti zašto su ti pioniri čitavih devet godina "krali Bogu njegovo sveto vrijeme" - subotu počinjali i završavali u 18 sati. Znaš li odakle ti Jeleni i pajonirsima početak subote od 18 sati. I znaš li odakle ti Jeleni subota uopće. I nju baštini od Josepha Batesa.

Odakle su izišli..nisu izišli od adventsta..naravno...nego baš od tradicoinalista koji nisu subotu poštovali. Dakle, i to se postepeno razumevalo...eto baš kao i ovo oko zatvorenih vrata. Tako da si dao upravo primer koji pokazuje da se ne mogu sve istine odmah razumeti.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Elen... Ona vidi u viziji budućnost kada će verni uvideti da je molitva za ovaj svet nepotrebna. To je vreme sedam poslednjih zala.

Vjerni/vjernici mole dok žive. “Budite u nadi radosni, u nevolji strpljivi i u molitvi postojani!”
Molitva
nikada nije uzalaudna, a kamoli nepotrebna. Molim te ..."Isuse, sjeti me se, kad dođeš u kraljevstvo svoje."
Isus nikada nije rekao da će naša molitva biti nepotrebna ni uzaludna, dakle, Ellen opet proturječi Gospodinu.
Doduše, u prispodobi o mudrim i ludim djevicama, Isus govori da se će se vrata zatvoriti onima koje nisu bile pripravne. Što to znači? Lude djevice nisu imale ulja, tj. vjeru, a to im mudre nisu mogle dati. Kao ni dobra djela.

Vjera je osobni čin i u tome se razlikujemo. Jest da je ona i Božji dar, ali ako ne dozvolimo da nam razum bude prosvijetljen vjerom u Boga, vjera može oslabiti ili se izgubiti, uvijek kad naš zemaljski život nije ispunjen Božjim životom. I protagonizam (i vlastita korist) je jedna velika zamka za vjeru.
Tako da...Ellen spada u kategoriju nepouzdanih. :) Baš svako joj se viđenje može opovrći s Biblijom.

P. S. Hvala za citat. Da, bit će da je to što sam tražila. Dobar je Danijel. Kako je bio mudar i pronicljiv. Od prve je raskrinkao ona dva starca, Bog mu dao pa je mogao.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja ti rekoh, Jelena je vidjela i zapisivala sve što joj prvih godina rekao Joseph Bates da vidi. Znaš li ti, kukuruzašu, zašto su ti pioniri čitavih devet godina "krali Bogu njegovo sveto vrijeme" - subotu počinjali i završavali u 18 sati. Znaš li kukuruzašu odakle ti Jeleni i pajonirsima početak subote od 18 sati. I znaš li kukuruzašu, odakle ti Jeleni subota uopće. I nju baštini od Josepha Batesa.

Odakle su izišli..nisu izišli od adventsta..naravno...nego baš od tradicoinalista koji nisu subotu poštovali. Dakle, i to se postepeno razumevalo...eto baš kao i ovo oko zatvorenih vrata. Tako da si dao upravo primer koji pokazuje da se ne mogu sve istine odmah razumeti.

Lijepo od tebe da priznaš kako je "Jelena vidjela ono što joj je Bates pokazao rekao da vidi". Bates je Jeleni bio učitelj, zato je ona i postala subotarka, i zato je sedam godina bogohulila kako je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike, kako je tada Bog odbacio sve grešnike i kako je tada završilo vrijeme spasenja za grešnika. Vidu kako ju je Joseph Bates lijepo podučavao i podučio bogohuljenju: :)

"Sedam kapi krvi na zlatni žrtvenik i pred Pomirilište, ja u potpunosti vjerujem, predstavlja trajanje sudskog postupka za žive svete u Svetinji nad svetinjama, sve to vrijeme oni će biti u nevolji, čak sedam godina, Bog će ih na njihov glas izbaviti, jer to je krv pomirenja za dušu." (Lev. 17:11) Tada će s brojem sedam završiti dan pomirenja (ne otkup). Posljednjih šest mjeseci ovog vremena, ja razumijem, Isus će na bijelom oblaku sabirati u žetvi sa svojim srpom." Opet: "Ovo također govori da su vrata zatvorena - na kraju 2300 dana. Vremena pogana su završena. Hos 5,6-7:... 'Ići će s ovcama i govedima Jahvu tražiti ali ga naći neće - povukao se od njih. Proždrijet će ih s njihovim udjelom.' Evidentno je da je ovo, nakon što su vrata zatvorena, a Isus otišao ili se povukao u Svetinju. ... Čim je Dan pomirenja završio, sedam anđela izlazi iz hrama sa sedam posljednjih zala. (s 5, 6) Ovo je vrijeme trajanja poruke trećeg anđela u Otk. 14,9-13." (The Typical and Anti-typical Sanctuary, str 10-13, 15, Joseph Bates, 1850.)

P.S. O Bogu na Orionu princeza Jelena također je slušala od "mornara Batesa".

A znaš li zašto su subotu počinjali u 18 sati, a ne sa zalaskom sunca?

Natrag