- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Pogledaj šta ti je arogantni sektaš odgovorio:
Arogantni stvor, kao i svi oni čije su osnivače sotonine sluge amerikanci da su iole bili hrabri i pametni trebali strpati u institucije zatvorenog tipa, a ne dozvoliti im delovanje tvrdi da bolje od nas zna šta uči naša zajednica.
"Kukuruz sektaš". Pogledaj kako je nastala njegova "kukuruz sekta". Napominjem svima da ovo što slijedi nije moja izmišljotina i podvala "kukuruzašima", niti kopiranje sa 'pljuvačkih sajtova' kako oni kažu, nego tekst o nastanku njihove sekte iz "Adventističkog katekizma", od njih nazvanom: "Priručnik Teologije Adventista sedmog dana". Dakle, čitajte.
Dvadeset i trećeg listopada 1844. godine Hiram Edson i jedan mileritski prijatelj pošli su da ohrabre one koji su zajedno s njima doživjeli razočaranje. Dok su poslije molitve prelazili preko Edsonove njive s kukuruzom, Edson je odjednom doživio bljesak spoznaje. Mileriti su učili da je Svetište koje se trebalo očistiti (Dan 8,14) bila Crkva na zemlji, koju je prigodom drugog Kristovog dolaska trebalo očistiti od grijeha. Edson je shvatio da se Svetište koje je trebalo očistiti nije nalazilo na zemlji već na nebu; 22. listopada označio je početak, a ne kraj, antitipskog Dana pomirenja. Isus je ušao u Svetinju nad svetinjama nebeskog Svetišta da obavi naročito djelo prije no što se vrati na ovu zemlju.
Edson i njegovi mileritski prijatelji su ponovno ispitivali Sveto pismo držeći ovo na umu. Owen R. L. Crosier razradio je 1845. Edsonovo gledište, jasno iznoseći stajalište koje su adventisti sedmog dana kasnije usvojili. Dvadeset i drugi listopada 1844. označio je početak čišćenja nebeskog Svetišta i otvaranje istražnog, predadventnog suda.
------------------------------
A što je o svemu ovome rekao sam Owen R.L. Crosier, koji je vrlo brzo sam odbacio svoju vlastitu teoriju, a koja je, kao što gore vidite, i danas temelj "vjerovanja i postojanja kukuruzaške sekte". Čitajte:
Owen R.L. Crosier: "1846. godine objasnio sam ideju Svetišta u jednom članku u posebnom izdanju The Day Star, Cincinnati. Cilj tog članka bio je da podrži teoriju da su vrata milosti bila zatvorena, teoriju koju sam ja i skoro svi adventisti koji su usvojili poglede William-a Miller-a naučavali od 1844. do 1848. godine."