Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Mire bracika,ako dozvoljavaš jednu malu dopunu na tvoj gornji post...
Izjava kako je Isus telesni zakon(dekalog) uzdigao na duhovni nivo tu se nebih složio a evo zašto:
Jevrejima poslanica kaže kako neki imaju ući u ODMOR tj.da ODMORE od SVOJIH DELA KAO ŠTO I BOG ODMORI OD SVOJIH čitamo u postanju da jeste Bog tad odmorio završio stvaranje.
Čitamo u Isaiji na kraju da će u milenijumu oni u carstvu dolaziti svake subote u Hram time subota kao dan ostaje doslovni odmor ali je pogrešno taj odmor smatrati nekim sredstvom spasenja.
Gospod je kao štosi lepo rekao SAV ZAKON održao i dao je NOVI ZAKON e taj novi je to o čemu si gore pisao uzdignut na duhovni nivo gde ljubav dominira i on nije telesni kao onaj zakon sa Sinaja.Stari zakonjeste Gospod ODRŽAO U CELOSTI i ko ima Gospoda taj prima svu pravdu jer je Gospod za njega održao i njemu ostaje da zahvaljuje na radosnoj vesti-jevanđelju.
Zakonici su dužni SAV ZAKON taj telesni da održe inače će ih prokletstvo stići a posto NIKO od ljudi nije uspeo sav zakon održati to znači da im ne gine izjava odlazite od mene prokleti u oganj večni jer je to neminovno za zakonike zato što se uzdaju u svoja dela i dela zakona. Zbog ateista i zbog zakonika svaka titla u zakonu stoji da bi ih mogla osuditi.
Koji su u Gospodu oni NISU pod zakonom tela jer nas Isus izmiri kroz plaćenu cenu i uračuna nam seda smo mi sve održali,naša zadužnica je isplaćena i zakon od nas nema više šta da potražuje ALI,mi imamo NOVI ZAKONa to je duhovni odnosno ZAKON LJUBAVI po kojem trebamo potvrditi da smo sinovi videla i da je naš Otac ljubav.
To je onaj zakon sa gore i iz Mateja 25 koji je VERUJUĆIMA Hristovim sledbenicima dat okretati drugi obraz,nahraniti gladnog obići bolesnog itd.
Slazem se sa svime sto si rekao, osim subote, jer tekst spominje i "mladinu" , pa zasto bismo i u vreme mladina dolazili kad danas ne drzimo?
Ne, taj tekst uopste ne govori da cemo u milenijumu drzati "mladine i subote"(jer Pavle rece da to ne vazi), vec je rec o duplo pisanom prorocanstvu, koje se ispunjava na izraelu jednim delom, ili je jednostavno rec o "kontinuiranom obozavanju", jevreji nisu mogli kazati kao mi danas: "dolazicemo jednom nedeljno da se poklonimo Bogu" , zato sto za njih nije postojala podela na sedmice kao danas, vec su upotrebili ovde izraz "od subote do subote, od mladine do mladine" - da bi ukazali na "kontinuitet". Ne radi se o drzanju doslovnih dana..
* Laodikeja, jednom recju "iz supljeg u prazno", bez ikakvih dokaza..
Poslednja izmena: