To sam i sam citao, al ne nadjoh da uci da ne smemo jesti meso. Nego je sve u formi "trebalo bi" i sl.. Ne znam po kom osnovu onda reformni pokret adventista sedmog dana uopste ne jede meso?
Ovo je pravo pitanje,kako je lako sa razumnima razgovarati prosto osvežava um.
Bio sam 5 godina u maloj zajednici koja je TEMELJ Adventizma a u drugom svetskom ratu je došlo do podele jer su veliki deo tadašnjih čekalaca pristupili oružanoj borbi te su ,ortodoxni,čekaoci odvojili se uzevši svu literaturu one kuvarice imajući na neki način monopol na njenadela (plagijate) a ostali su zanemarili njene reči i počeli kasnije sami štampati njena dela vršeći neke značajne izmene i sad nije ništa čudno kad brat iz male zajednice otvori neku knjigu i ja te uporedimo iste naslove atekst izmenjen i začudimo se šta biva...potom se sastanemo i vidimo u čemuje stvar da nije ista štamparija.
Mala zajednica dobro zna o čemu ja govorim i svi do jednog će reći da u originalu stoji kako oni što jedu meso su na putu odpadništva što je direktna zabrana jedenja mesa jer se smatraju odpadnici ako jedu.Na drugom mestu kaže da oni što jedu meso su poput onih špo su kukali za Misirskim loncima ponovo u negativnom smislu kritika prema ponima što jedu meso.
A mnoga mesta su IZMENJENA jer to smeta HAC zato što oni jedu meso i ne stavljaju marame kao pokrivalo i oblače se van kuvaricinih uputstava zato nasaborima male zajednice tema je ODPALA VELIKA ZAJEDNICA kao svet.Vegetari (mala reformacija) se STRIKTNO držislova kuvarice gdestoji kako je ona napisala o hrani dok su HAC ,korigovali, sebi njene spise i tekstovi NISU ISTI u mnogim knjigama.
Pre desetak godina preko telefona čitam bratu iz Velike borbe poglavlje (originalno izdanje) a on kaže kako tekst nije isti i kad se sretosmo lično se uverismo u to a tako i čovek Mađar koji govori i našim jezikom kaže da mađarska izdanja i ova nisu isti tekstovi toliko o poštenju i znanju šta je veštica rekla.
Nisam čuo koja to još zajednica i koji to još prorok BRANI JEDENJE MESA sem veštice?