Naravno, nesto je Bog uspostavio kao uspomenu na neke dogadzaje, ili su to ucinili Jevreji kao deo tradicije, ali Tipologija se odnosi na predsliku Hrista
Netacno, videli smo to na ovom primeru hrane - "simbilika" ne mora da se odnosi direktno na Hrista i njegovu zrtvu, vec se moze odnositi na brojne stvari, kao na primer konkretno na "izraelski narod", "prica o agari i sari", sto apostol Pavle koristi kao "simbologiju" da predstavi "pagane i Bozji narod", isto tako u zakonu o hrani Bog koristi "simbologiju" ili ono sto nazivamo "tipologiju" koja ukazuje na "pagane i duhovni Izrael".
Izvrnuli ste citavu "tipologiju" , i predstavljate je pogresno "na svoj nacin" , kao da "se ona uvek odnosi na zrtvu" , sto je NETACNO! Vasu pricu obara i sam Apostol Pavle, jer on simbologiju koristi mnogo puta povezujuci sa Pismom SZ, "nevezano za zrtvu", i "nevezano za zakon", a niti su svi aspekti tipoloskog zakona Mojsijevog ispunjeni direktno "na zrtvi", vec se odnose na "brojne sporedne stvari" i dogadjaje..
Opet se tu pokazuje vase nerazumevanje samog zakona i njegovo ispunjavanje u NZ.
Sto se tice ishrane - procitaj moj komentar na drugoj temi.
Ne treba mi to, ja dobro znam koja ishrana je najbolja, nego ti ne odgovaras na pitanje i filozofiras, izbegavajuci konkretni odgovor...
Po nivou formalne logike djeteta koje se hvata za slovo a ne za duh slova.
Izvini, ali nemas "pojma s pojmom".