Postoje i druge hrišćanske zajednice koje se pridržavaju Mojsijevog zakona o čistoj i nečistoj hrani. Recimo Etiopska Pravovoslavni Crkva vekovima pre Adventista se pridržavala i do dan danas. Takođe Crkva Indije tzv. Nasrani kroz ceo srednji vek i druge istočne crkve- Nestorijanci i neke protestantske crkve poput Crkve Božije....mislim...
Nisam pitao za ČISTU ILI NEČISTU Jovančo ne izvrći reči već te upitah KO SEM ČEKALACA SEDMOG MILENIJUMA BRANI JEDENJE MESA i nisam pomenuo čisto inečisto JOVANČO nemoj se igraš tih stvari.
Dakle čekam odgovor ko sem masona čekalaca brani upotrebu mesa?
Kao što smo videli postoje mnoge hrišćanske zajednice koje drže ovu zapovest. Ali ono što možda ti trenutno neshvataš jeste da Duh Sveti deluje i preko onih koji ne znaju za punu istinu.
A za koju ja to ZAPOVEST UPITAH JOVANČO????
Ja pitam za ribe a ti govoriš o pticama....nisu te valjda programirali....
SVATAM ja Jovančo da Bog ne gleda na jelo već to činite vi na čelu sa vešticom i ti preskoči to odgovoriti već pominješ neku zapovest i meni govoriš kako je Bog milostih ZNAM JA TO Jovančo ali zato će drugi brak sankcionisati među tvojim slatkorečivim okultistima.
Tvrdio si da je u pitanju IDOLSKI PRINOS kad kažu SVE JE ČISTO i NIŠTA NE POGANI ČOVEKA što ulazi U USTA i dadoh ti citat gde kaže da ništa ne pogani čoveka što ulazi u usta a u kontekstu je reč o prljavim rukama i tako tvoja izjava da je to reč o IDOLSKOJ ŽRTVI je obična laž.
Problem je u tome što se nigde ne pominje da ne treba. Stihove koje smo protumačili ne sugerišu to. Videli smo o čemu govore.
Ne govore o IDOLSKOJ ŽRTVI Jovančo već o nečistoći ruku ali i ČITOĆI SVE HRANE kužiš?
Obrezivanje je kao što smo videli direktno pomenuto kao nepotrebno. Međutim, gde postoji takva decidna nareda u pogledu odbacivanja zakona o čistim i nečistim životinjama? Upravo takav decidan stih nepostoji.
Šališ se ili ti dioptrija nevalja?
Markirao sam ti crvenom bojom velikim slovima ali se kroz vešticin zastor ne vidi.
Jovančo,Paja kaže SVE JE ČISTO a ti kažeš NIJE Paja ponovo ČISTO JE ti NIJE i dokle tako?
Pitan si gde u SZ Duh Sveti dolazi na NEČISTE....NIGDE!
A pošto se Bog ne menja zadržavajući svoj princip ni sad se Duh Sveti ne spusta na NEČISTE i zato ga Jelenaši NEMAJU jer je nečisto učenje duha đavolskog a Duh Sveti dolazi i na one što jedu svinju jer to više za HRIŠĆANE nije nečisto jer su u Isusu ČISTI!
Ali metlica vas prevari pa vi njeni sledbenici mislite zakonom da se opravdate i samozapečatite kao i Galaćanicrni kukavci neznajući da HRISTA IZGUBISTE kao i Galaćani jer u istom zakonu odakle oni uzeše obrezanje vi uzimate desetke i subotu jer je to SAV ZAKONzato vrativši se pod zakon vi NISTE u milosti jer pogaziste isplaćenu zadužnicu i vratiste se pod DUG zato sad morate SAV ZAKON održati inače ste pod prokletstvom a znaš li crni Jovančo šta Isus kaže takvima gde da idu?
Jovančo i ti si mi nešto zaboravan počeo si skakati kao onaj skakač Born upitao sam te gde u 14 gl.Rimljanima piše o idolskim žrtvama i ti ZABORAVI pokazati a par postova pre toga tvrdiš kako je tamo reč o idloskoj žrtvi...Jovančo da i ti nisi Jelenaš možda? Počeo si izostavljati odgovore i trčati dalje da zatrpaš temu a to kod mene ne prolazi uvek ću te vraćati na pitanja dok ne odgovoriš.
Dosad me ničim nisi osvedočio o tvojoj iskrenosti,naprotiv sve više pomišljam da si Jelenaš da ne kažem drugo šta.
Potrudi se odgovoriti samo na ono što pitam kako bi i ja tebi odgovorio.
Na ovo odgovori BEZ MENJANJA mojih pitanja:
http://serbianforum.org/threads/duhovna-i-telesna-hrana-u-poredenju-sa-biblijom.711518/page-6
http://serbianforum.org/threads/duhovna-i-telesna-hrana-u-poredenju-sa-biblijom.711518/page-6