Duh,duša i telo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Osim toga apostoli su praktikovali celibat vecinom i zato se i kaze da se oni "nisu opoganili sa zenama". Sve je potpuno jasno, ako posmatramo u svetlu desavanja iz prvog veka!

Upravo tako, no "opoganili sa ženama" ima i širu konotaciju. Naime, misli se na blud, ne i na braćne odnose. Sa druge strane, zna se da je zaista većina apostola bila neoženjena, osim Petra za koga se zna da mu je Isus ozdravio taštu. Uostalom bio je i po godinama uz Jakova, najstariji među apostolima.

Sama činjenica da apostoli (većinom) nisu bili oženjeni, je i poslužila kao uzor za uvođenje svešteničkog celibata u Crkvu Zapada.

Ovih 144000 su prirodni jevreji koji su jos u prvom veku prihvatili Hrista! I zato ih je malo. I to je ispravno tumacenje! A veliko mnostvo su pagani, koji su isto u prvom veku prihvatili Hriscanatvo i njih je vise!

Da, jer zaista je mali broj hebreja po krvi prihvatio "evanđelje", uz sve to Apokalipsa govori jezikom vizija.

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Naravno da znam. Kakav je to dokaz? Samo si citirala stih iz otkrivenja i rekla da su to pomazanici koji imaju nebesku nadu? Obrazlozi, zasto smatras da jedino oni imaju nebesku nadu, a svi ostali zemaljsku?

Ovih 144000 su prirodni jevreji koji su jos u prvom veku prihvatili Hrista! I zato ih je malo. I to je ispravno tumacenje! A veliko mnostvo su pagani, koji su isto u prvom veku prihvatili Hriscanatvo i njih je vise!

I nema razlike izmedju njih s obzirom na poziv, i jedni i drugi idu na nebo!

Osim toga apostoli su praktikovali celibat vecinom i zato se i kaze da se oni "nisu opoganili sa zenama". Sve je potpuno jasno, ako posmatramo u svetlu desavanja iz prvog veka!

Naravno ovo sto je napisano za njih ima dvostruko znacenje i za poslednje vreme. Postoje indicije da ce se jevreji vecinom pred sam kraj obratiti na Hriscanatvo!
Obrazlozila sam.
Valjda rezumes iz Biblije da prema Otkrivenju 14:1-5 da se to odnosi na pomazanike, one koji su otkupljeni sa Zemlje
da bi vladali na nebu kao Kraljevi i svestenici zajedno sa Hristom.
Jasni su sami citati Biblijski.
Naravno da se onda oni koji nemaju nebesku nadu imaju Zemaljsku a tako i pise u Bibliji.
Jer broj onih koji dobijaju spasenje je neogranicen.
U 144000 nisu samo jevreji vec i ljudi ostalih nacija koje Bog bira direktno...

evo dala sam ove dokaze to je dovoljno ako razumes Bibliju
zanimljivo mi je da nakon dokaza ti napises da nisam obrazlozila

Otkrivenje 14:1-5

Otkrivenje 14
1 I pogledao sam, kad gle — Jagnje stoji na gori Sionu i s njim sto četrdeset i četiri hiljade

onih koji imaju njegovo ime i ime njegovog Oca napisano na svojim čelima.

2 I čuo sam zvuk s neba poput huke mnogih voda i poput tutnjave jakog groma.

Zvuk koji sam čuo bio je kao muzika harfista koji pevaju i sviraju svoje harfe.

3 Pevali su kao novu pesmu pred prestolom i pred četiri bića i pred starešinama.

I niko nije mogao da nauči tu pesmu osim onih sto četrdeset i četiri hiljade, koji su otkupljeni sa zemlje.

4 To su oni koji se nisu onečistili sa ženama, koji su sačuvali svoje devičanstvo.

Oni slede Jagnje kuda god ono pođe. Otkupljeni+ su od ljudi kao prvine Bogu i Jagnjetu

5 i nikakva se laž nije našla u njihovim ustima, ničim se nisu onečistili.

Jagnje je naravno Isus Hrist.

Otkrivenje 5
9 I oni su pevali novu pesmu: „Dostojan si da uzmeš svitak i otvoriš njegove pečate,
jer si bio zaklan i svojom si krvlju kupio Bogu ljude iz svih plemena i jezika i narodnosti i naroda,

10 i učinio si ih kraljevstvom i sveštenicima našem Bogu, i oni će kraljevati nad zemljom.“

Bog je unapred odredio:
144 000 pomazanih hriscana. koji vladaju sa Hristom na nebu

dakle samo 144000 odabranih vaskrsava na nebo Otkrivenje 14:1-5
to je taj odredjen broj ljudi koji vaskrsava na nebo

............................................
Oni koji su umrli pre Hriista vaskarsavace na Zemlji

Jer je Hrist tek svojom smrcu i vaskrsenjem na nebo otvorio put nebeskog vaskrsenja
tako da je moguce samo oni posle Hrista da vaskrsnu na nebu.

I to samo odredjen broj ljudi a svi ostali tj vecina vaskrsava na Zemlji

14400 ima udeo u 1 uskrsenju to je nebesko uskrsenje
ostyali imaju Zemaljsko uskrsenje.

.............................................................
a posto Biblija govori o dve vrste uskrsenja - dve nade
evo i ova objasnjenja

VASKRSENJE

Bog je stvorio Zemlju da na njoj zive ljudi vecno.

Psalam 37: 29 Pravednici će naslediti zemlju, i živeće na njoj zauvek.

Jasno pise da ce pravednici ziveti vecno na Zemlji.
ne pise da ce ici na nebo da zive vecno...

Dakle Biblija govori o dve vrste vaskrsenja

prvo vaskrsenje je nebesko i samo odredjeni broj ljudi vaskjrsava na nebo

da bi vladali sa Hristom... - 14400 prema Otkrivenju 14:1-5

A svi ostali ocekuju vaskrsavanje na Zemlji.To je drugo vaskrsenje.

Dok je Isus bio na Zemlji radili su vaskrsavanja na Zemlji on i njegovi ucenici.
kao model toga sta ce biti u "novom svetu" na Zemlji.

1 USKRSENJE - NEBESKO USKRSENJE
i o tome govori
1 Solunjanima 4:16
“Najprije će ustati oni koji su mrtvi u zajedništvu sa Hristom”

Otkrivenje kaze da postoji prvo uskrsenje
sto znaci da postoji i drugo uskrsenje...

Otkrivenje 20
6 Srećan je i svet svako ko ima udeo u prvom uskrsenju.
Nad njima druga smrt nema vlasti, nego će biti Božji i Hristovi sveštenicii vladaće kao kraljevi s Hristom hiljadu godina.

Eto jasno pise da postoji prvo uskrsenje na nebo i njihova je uloga suvladara Hrista.
dakle Isus Hris je tek svojom smrcu i uskrsenjem otvorio put nebeskom uskrsenju.
Tako da nakon Hristovog uskrsenja od 1 veka se odvija uskrsenje na nebo
odredjenog broja ljudi....

A svi oni sto su umrli pre njega u starozavetno doba cekaju uskrsenje na zemlji.
Nakon Armagedona.

2. USKRSENJE - ZEMALJSKO USKRSENJE

Svi koji su umrli pre Hrista u starozavetno doba cekaju uskrsenje na zemlji.
Nakon Armagedona.

Tako je prema Bibliji.

u 1 veku Isus vaskrsava ljude na Zemlji.
primer vaskrsenja Lazara
Jovan 11
38 Tada je Isus, opet duboko potresen, otišao do groba.
To je u stvari bila pećina, a na ulazu je ležao kamen.
39 Isus je zapovedio: „Sklonite kamen!“ A Marta, sestra umrloga, rekla mu je: „Gospode,
sada već sigurno zaudara, jer je četvrti dan otkako je umro.“
40 A Isus joj je rekao: „Zar ti nisam rekao da ćeš videti Božju slavu ako budeš verovala?“
41 Zato su sklonili kamen. A Isus je podigao oči prema nebu i rekao: „Oče, hvala ti što si me uslišio.
42 Ja sam znao da me uvek uslišavaš, ali rekao sam to zbog naroda koji ovde stoji, da bi verovali da si me ti poslao.“
43 Rekavši to, povikao je na sav glas: „Lazare, izađi!“
44 I umrli je izašao. Noge i ruke bile su mu obavijene zavojima,+ a lice mu je bilo obavijeno platnom.
Tada im je Isus rekao: „Skinite to s njega i pustite ga nek ide.“

Sto se tice Zemaljskog vaskrsenja to je Isus demonstrirao u 1 veku
i to je sve zapisano u Biblij.

Takodje nas ocekuje Zemljasko uskrsenje nakon sudjenja svima i Armagedona.

Jovan 5:28,29
28 Ne čudite se tome, jer dolazi čas u koji će svi koji su u grobovima*
čuti njegov glas
29 i izaći će
— oni koji su činili dobro u uskrsenje života, a oni koji su činili zlo u uskrsenje osude.

Dela Apostolska 24:15 I imam nadu, koju imaju i oni, da će Bog uskrsnuti i pravednike i nepravednike.

Sigurno da nece na nebo uskrsnuti nepravednike.

Na nebo vaskrsavaju samo oni koji su dokazali svoju svetost i besprekornost.

A na Zemlji ce vaskrsavati ljudi za vreme hiljadugodinje vladavine Hrista nakon Armagedona.
sto sledi u buducnosti, I nakon cega ce Bog vecno unistiti zlo i zle

dakle samo 144000 odabranih vaskrsava na nebo Otkrivenje 14:1-5

a svi ostali vaskrsavaju na Zemlji, vecina....

Točno. A tko je onda u pravu? Apostoli koji su se odlučili okupljati svaki dan, ili vi JS koji se okupljate jednom godišnje? :)

A zašto se ne držiš apostola, oni su Bibliju napisali.
Svako u skladu sa pismom.
Bog je pisao Bibliju i mi se drzimo Bozje reci.
Isus je dao zapovest i nju sledimo...
a valjda je normalno da su apostoli jeli hleb svaki dan

nigde ne pise da su uzimali simbole beskvasnog hleba i vina
dakle eto izmisljas
Dela Apostoolska 2
42 I posvetili su se apostolskom učenju, dijelili su među sobom sve što su imali, zajedno su jeli i ustrajno se molili.

Dela apostolska 2:46
46 Svaki dan su jednodušno provodili mnogo vremena u hramu,a zajedno su jeli po domovima braće i uzimali hranu s velikom radošću i iskrenog srca,

Akcenat je na okupljanju, fusnote, okolni citati vode na citae u vezi redovnog okupljanja hriscana...
Danas se hriscani isto okupljaju redovno ali to nije svaki dan

To nije pravilo, nego je tada bila potreba, pa vi se ne okupljate svaki dan.
Tako je, tada su se okupljali svaki dan... vise ne ma potrebe za tim.
Da to je to

Ajde...

Još jednom si dokazao da pojma nemaš.

Svakoga dana se u Crkvi služe Sv.Mise - Liturgije. Svakog dana.

Ps. I čita se Sveto Pismo. Čitaće se i sutra,

Ili Elenini "čekaoci", koji se 4 puta godišnje okupljaju na krekerima i đusu? :D A shabatom odmaraju, ili idu da ih "duhozboritelji" podučavaju kako da postanu Ellenini "proroci"...
Sveto Pismo se cita kuci Svaki Dan.
A Nigde ne pise da Hriscani treba da se okupljaju svaki dan.
Takodje liturgija je obred koji nije hriscanski,
Isus nije imao nikakve obrede niti liturgije.
Niti je koristio krst niti idole - ikone.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Valjda rezumes iz Biblije da prema Otkrivenju 14:1-5 da se to odnosi na pomazanike, one koji su otkupljeni sa Zemlje
da bi vladali na nebu kao Kraljevi i svestenici zajedno sa Hristom.
Jasni su sami citati Biblijski.

Nisi objasnila nista. Ja te stihove ne razumem kao ti. Tamo uopste ne pise da 144000 imaju nebesku nadu a drugi zemaljsku!

Naravno da se onda oni koji nemaju nebesku nadu imaju Zemaljsku a tako i pise u Bibliji.

Gde pise da samo 144 000 imaju nebesku nadu a da drugi nemaju?
Gde si ti nasla dve nade u bibliji nebesku i zemaljsku? Valjda to treba jasno negde da pise, molim te navedi mi eksplicitno stih koji to govori! Ja ga ovde ne vidim!

zanimljivo mi je da nakon dokaza ti napises da nisam obrazlozila
Kakav dokaz je navodjenje stiha u kojem pise da ce 144000 biti svestenici i kraljevi? To ne dokazuje da oni imaju nebesku nadu a drugi da nemaju!

Jer broj onih koji dobijaju spasenje je neogranicen.

I sta je tu problem? Bog mora izmedju njih odabrati i buduce kraljeve nad zemljom! Ne moze buduca zemlja biti bez vlasti! Postoje kraljevi a postoje i podanici! Ali to ne dokazuje da ce kraljevi ziveti na nebu!

U 144000 nisu samo jevreji vec i ljudi ostalih nacija koje Bog bira direktno...
Cak i da je tako, to ne dokazuje da su jedino oni na nebu!

Otkrivenje 14
1 I pogledao sam, kad gle — Jagnje stoji na gori Sionu i s njim sto četrdeset i četiri hiljade

Na nebu su i 24 staresine i veliko mnostvo! A niko nije na zemlji! Dakle svi oni odlaze na nebo!

Psalam 37: 29 Pravednici će naslediti zemlju, i živeće na njoj zauvek.

Naravno, nakon 1000 godina suda, pravednici ce se sa neba vratiti na zemlju! Zemlja ce tokom tog perioda biti pusta! Pise u bibliji! Zar nisi citala o jerusalimu koji se spusta sa neba na zemlju?

A vi kazete da ce zemlja biti naseljena tokom 1000 godina, sutprotno bibliji!

Jasno pise da ce pravednici ziveti vecno na Zemlji.
ne pise da ce ici na nebo da zive vecno...

Ne idu oni na nebo da tamo vecno zive, vec odlaze, da budu sudije i svestenici! Mora se ispitati svacije delo na zemlji i to ce trajati 1000 godina!

Nepravednici ce tokom tog perioda biti u grobovima na zemlji telom, a duhom na nebu i bice prisutni na sudjenju i izricanju kazne!

Kada se to zavrsi, pravednici ce se vratiti na zemlju i naseliti je, a Bog ce svoj presto postaviti na zemlji! Tada ce vaskranuti i nepravednici, znajuci da su vec osudjeni i da idu u propast, napasce Bozji grad Jerusalim na zemlji! To ce biti njihov poslednji pokusaj da se spasu! Nakon sto se sve zavrsi i oni budu unisteni, Bog ce zauvek biti sa svojim narodom na zemlji!

Dakle Biblija govori o dve vrste vaskrsenja

Tacno, Biblija kaze da ce biti vaskrsenje pravednika i nepravednika!

1 Solunjanima 4:16
“Najprije će ustati oni koji su mrtvi u zajedništvu sa Hristom”

Naravno, oni vaskrsavaju i odlaze na nebo. Tamo dobijaju nagradu, oblast svog buduceg kraljevstva na zemlji, ali i zaduzenje da sude! Zato su oni i 'svestenici', jer ce imati zadatak da ispitaju svacije delo na zemlji! Oni ce zastupati te ljude pred Bogom kao advokati i sudije! Nakon sto se svacije delo ispita, Bog silazi sa pravednima na zemlju i vaskrsava nepravednike, da bi nad njima izrekao konacni sud!

Otkrivenje 20
6 Srećan je i svet svako ko ima udeo u prvom uskrsenju.
Nad njima druga smrt nema vlasti, nego će biti Božji i Hristovi sveštenicii vladaće kao kraljevi s Hristom hiljadu godina.

Upravo ono sto sam i rekao, pravednici vaskrsavaju tokom Hristovog drugog dolaska, i njima se ne sudi! Nad njima druga smrt nema vlasti! Kad zavrse posao sudjenja vracaju se na zemlju da prime kraljevstvo nad zemljom! Tada i nepravednici vaskrsavaju i primaju svoju kaznu!

Jovan 5:28,29
28 Ne čudite se tome, jer dolazi čas u koji će svi koji su u grobovima*
čuti njegov glas
29 i izaći će
— oni koji su činili dobro u uskrsenje života, a oni koji su činili zlo u uskrsenje osude.

Naravno, postoje dva vaskrsenja, prvo je tokom Hristovog drugog dolaska kad vaskrsavaju pravednici, a drugo je na kraju 1000 godina, kad vaskrsavaju nepravednici!

Dela Apostolska 24:15 I imam nadu, koju imaju i oni, da će Bog uskrsnuti i pravednike i nepravednike.

Tako je, ali postoje dva vaskrsenja prvo je vaskrsenje pravednika kojima se ne sudi, a nakon 1000 godina suda vaskrsavaju i nepravednici da prime kaznu!

I gde si ti sad ovde nasla dve grupe, jedne sa nebeskom a druge sa zemaljskom nadom? Ne postoje dve grupe!

I jos zanemarujes stihove koje sam ti dao i koji pokazuju da oni iz Starog Zaveta imaju nebesku nadu. Zasto na to ne odgovaras?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Naravno, nakon 1000 godina suda, pravednici ce se sa neba vratiti na zemlju! Zemlja ce tokom tog perioda biti pusta! Pise u bibliji! Zar nisi citala o jerusalimu koji se spusta sa neba na zemlju?

A vi kazete da ce zemlja biti naseljena tokom 1000 godina, sutprotno bibliji!

Mire, Mire... ne radi se o doslovnih 1000 godina, ne padaj na milenijarske zablude. Ne zaboravi kulturološki kontekst brojeva. U pitanju je metafora "savršenosti", a ne doslovno značenje broja.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Svako u skladu sa pismom.
Bog je pisao Bibliju i mi se drzimo Bozje reci.

Auuuuuuu. Kako si ti gadno izmanipulirana. Nije Bibliju pisao Bog, nego ljudi.

nigde ne pise da su uzimali simbole beskvasnog hleba i vina
dakle eto izmisljas

Citiraj mi Bibliju gdje je Isus rekao apostolima da jedu i piju "simbole". Ako to ne nađeš u Bibliji i ne dokažeš svoju tvrdnju, ti si zapravo "trovateljica istine".

Tako je, tada su se okupljali svaki dan... vise ne ma potrebe za tim.
Da to je to

Naravno, složilo se dvoje trovatelja istine. Tripo i ti. :)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Da je Bog pisao Bibliju, tvrde i braća im po MIleru Ellenini čekaoci dana sedmoga...

Citiraj mi Bibliju gdje je Isus rekao apostolima da jedu i piju "simbole". Ako to ne nađeš u Bibliji i ne dokažeš svoju tvrdnju, ti si zapravo "trovateljica istine".

Original kanona Svetog Pisma nema takve "stihove", ali zato takve i još gore "stihove" imaju Clear Word i New World Translation. (Oba nastala kao produkt "kukuruzovanja").

Pa kako da se ne slože? Zar nisi primetio čiju "bibliju" (namerno malim slovom, jer to Sveto Pismo nije) citiraju u poslednje vreme Ellenini akoliti, posebno oni kojima je "trojstvo omega otpad"?

Mirojubov "prevod" New World Translation....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mi kršćani smo pod Kristovim zakonom, sveti Pavao tako kaže.

To po tebi znaci da trebamo da krsimo deset zapovesti, a apostoli i Hrist kazu da trebamo da ih drzimo.

Kome verovati. Tebi ili njima.

DRŽANJE ZAPOVESTI USLOV SPASENJA:

"I zapita ga jedan knez govoreći: učitelju blagi! šta da učinim da naslijedim život vječni?
A Isus reče mu: što me zoveš blagijem? niko nije blag osim jednoga Boga.
Zapovijesti znaš: ne čini preljube; ne ubij; ne ukradi; ne svjedoči lažno; poštuj oca i mater svoju.
A on reče: sve sam ovo sačuvao od mladosti svoje.
A kad to ču Isus reče mu: još ti jedno nedostaje: prodaj sve što imaš i razdaj siromasima; i imaćeš blago na nebu; i hajde za mnom.
A kad on ču to postade žalostan, jer bješe vrlo bogat.
A kad ga vidje Isus gdje postade žalostan, reče: kako je teško ući u carstvo Božije onima koji imaju bogatstvo!
Lakše je kamili proći kroz iglene uši negoli bogatome ući u carstvo Božije.
A oni koji slušahu rekoše: ko se dakle može spasti?
A on reče: što je u ljudi nemoguće u Boga je moguće"
( Jevandjelje po Mateju 19. 16 - 26 )

DRŽANJE ZAPOVESTI DOKAZ LJUBAVI PREMA ISUSU:

"Po tom znamo da ljubimo djecu Božiju kad Boga ljubimo i njegove zapovijesti držimo.
Jer je ovo ljubav Božija da zapovijesti njegove držimo; i zapovijesti njegove nijesu teške"
(1 poslanica Jovanova 5. 2 - 3 )

DRŽANJE ZAPOVESTI DOKAZ POZNANSTVA SA ISUSOM:

"I po tom razumijemo da ga poznasmo, ako zapovijesti njegove držimo.
Koji govori: poznajem ga, a zapovijesti njegovijeh ne drži, laža je, i u njemu istine nema; (1 poslanica Jovanova 2. 3-5 ).

DRŽANJE ZAPOVESTI USLOV USLIŠENJA MOLITVE:

"Ljubazni! ako nam srce naše ne zazire, slobodu imamo pred Bogom;
I što god zaištemo, primićemo od njega, jer zapovijesti njegove držimo i činimo što je njemu ugodno.
I ovo je zapovijest njegova da vjerujemo u ime sina njegova Isusa Hrista, i da ljubimo jedan drugoga kao što nam je
dao zapovijest"
( 1 poslanica jovanova 3. 21 - 23 )

DRŽANJE ZAPOVESTI DOKAZ ISUSOVOG PRISUSTVA U SRCU POSREDSTVOM SVOGA DUHA:

"I koji drži zapovijesti njegove u njemu stoji, i on u njemu. I po tom poznajemo da stoji u nama, po Duhu koga nam je dao" ( Jovanova poslanica 3. 24 )

JEDINSTVO SVIH 10 ZAPOVESTI-NAZVAN ZAKON SLOBODE KOJIM ĆE SE SUDITI SVETU:

"Jer koji sav zakon održi a sagriješi u jednome, kriv je za sve,
Jer onaj koji je rekao: ne čini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik
zakona.
Tako govorite i tako tvorite kao oni koji će zakonom slobode biti suđeni" ( Jakovljeva poslanica 2. 9-11 ).

DRŽANJE ZAPOVESTI OBELEZJE BOŽJE CRKVE POSLEDNJEG VREMENA:

"Ovdje je trpljenje svetijeh, koji drže zapovijesti Božije i vjeru Isusovu" ( Otkrivenje Jovanovo 14. 12 )

ISUS NIJE DOŠAO DA UKINE ZAKON- ZAPOVESTI ZAKONA OSTAJU DO KRAJA SVETA:

"Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nijesam došao da pokvarim, nego da ispunim.
Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne title iz zakona dok se sve ne
izvrši.
Ako ko pokvari jednu od ovijeh najmanjijeh zapovijesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskome; a
ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskome"
( Jevandjelje po Mateju 5. 17 - 19 )

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371

Ne znas osnovne stvari da je Biblija Bozja rec Bog je autor.

Isus je rekao cinite ovo meni na spomen.
Imas u Bibliji pa procitaj

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne znas osnovne stvari da je Biblija Bozja rec Bog je autor.

Tko ti to jamči? Ili se i tebi ukazao sam Bog kao što tvrde tripo i Laodikeja da se njima ukazao? :)

Isus je rekao cinite ovo meni na spomen.

Točno, Isus je tako rekao, i apostoli su se, čitamo to u Bibliji, poštujući Isusovu riječ svaki dan okupljali na lomljenje kruha (Euharistiju). Zato te ponovo pitam. Zašto vi Jehovini svjedoci ne poštujete Isusovu riječ kako su je poštovali apostoli, i ne okupljate se svaki dan na lomljenje kruha kao apostoli i prva Crkva?

P.S. Ako nećeš odgovoriti zašto činite drugačije od onoga kako su činili apostoli i prva Crkva, MOLIM TE, ne odgovaraj uopće, ne truj istinu.

Natrag