Mire, ako duše idu u hades, to bi onda morao biti i raj? ili?
Prema judaizmu i prema ucenju nase crkve, HADES (SHEOL) se sastoji iz delova (provalija) , sa jedne strane su oni koji su cinili dobro (iako nisu bez greha) a sa druge su oni koji su cinili zlo. Provalija ima vise, u zavisnosti od tezine greha. Svi oni se mogu gledati preko provalije, kao sto je i opisano u Hristovoj prici. Dakle, Hristos nista nije izmislio.
Pre Hrista, odnosno pre nego sto je on otkupio ljudski rod, sve duse su isle na jedno mesto, dakle u HADES (SHEOL). A njihovo stanje je predstavljalo "raj ili pakao" u zavisnosti od tezine greha!
Nakon Hrista, tj. njegove otkupne zrtve, to se menja!
Kada bi Hristos samo pricao pricu, koja nema utemeljenja u realnosti, onda bi SHEOL bio u SZ obican GROB!
Medjutim, mi pronalazimo da SEHOL nije FIZICKA LOKACIJA, jer 'zivi ljudi ne pokopavaju mrtvace u SHEOL' niti dolaze 'ispred SEHOLA da oplakuju mrtve'! A sve bi to moralo biti moguce, AKO JE TO FIZICKA LOKACIJA - GROB (kako vi ucite)!
Znaci, SHEOL NIJE FIZICKA LOKACIJA NA ZEMLJI! TO JE DUHOVNA LOKACIJA U KOJU ODLAZE SAMO DUSE, A NE TELO!
Tako je po judaizmu, tako je i po ucenju nase crkve!
Znaci vasa prica kako je SEHOL GROB nikako ne stoji!
U bibliji, apsolutno svi stihovi govore o tome da je SHEOL MESTO ZA DUSU NE I ZA TELO!
Ako je ovo tacno (a jeste) , onda se rusi vasa dogma, o telu kao dusi! Jer ne moze postojati 'nematerijalno mesto za nematerijalnu dusu' (SHEOL), ako je dusa - materija, kako vi ucite!
Dakle, vase ucenje je netacno!
Ovo takodje implicira, da posto je 'dusa nematerijalna', ona ne nestaje nakon smrti!
Sto se tice stihova, koji govore da je Isus Navin npr. "sekao duse macem" , to je narodno izrazavanje, kao kad bi ja rekao da - "na ulici nema zive duse". To ne znaci da ja mislim kako su "duse telesne", nego se ja izrazavam obicnim narodnim jezikom! Tako ni biblija ne koristi uvek "teoloski recnik" vec upotrebljava i narodni jezik, jer ona je "BOZANSKO LJUDSKA KNJIGA"!
Nemate argumenata za vase tvrdnje, vi samo mislite da imate, jer niste proverili ucenje crkve nikada ga niste proverili!!! Zato ste i postali clanovi sekte, jer svoju veru i ne poznajete, nazalost!