Duh,duša i telo

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Mire vs Biblija

mire000 said:

Covek se nalazi u blizini Bozjoj.
On je Duh,
nemoze da govori ,

Po Miretu je čovek duh kada umre.

Šta kaže Bog?

Postanak 3,19U znoju lica svoga kruh svoj ćeš jesti dokle se u zemlju ne vratiš: ta iz zemlje uzet si bio - prah si, u prah ćeš se i vratiti.

Šta kaže Avram?

Postanak
18,27
"Ja se, evo, usuđujem govoriti Gospodinu", opet progovori Abraham.
- "Ja, prah i pepeo!

Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
Hvala ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela tvoja predivna. Dušu moju do dna si poznavao
kosti moje ne bjehu ti sakrite dok nastajah u tajnosti, otkan u dubini zemlje.
Oči tvoje već tada gledahu djela moja, sve već bješe zapisano u knjizi tvojoj: dani su mi određeni dok još ne bješe ni jednoga.
Kako su mi, Bože, naumi tvoji nedokučivi, kako li je neprocjenjiv zbroj njihov.
Psalam 139

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire vs Mire

mire000 said:

To su razlicite komponente koje cine coveka. Dusa nije = "ceo covek" ni po BIbliji, a ni po nasem verovanju.

I opet Mire.
A ko je rekao da nije? Dusa i jeste "ceo covek"!

Ni nama Dusa nije "nesto sto izlazi iz tela", to nije "komponenta" koja nadzivljava smrt tela. Duh je taj koji nadzivljava smrt! A Dusom se naziva "zivot". A taj zivot "napusta telo".
Svi menjamo stavove i ti si nekad tvrdio da je Bog Trojstvo a sad nije! To nije kontradikcija vec promena stava!

Mozes me i 100 puta citirati, sta sam nekad tvrdio a sta sad, time neces sakriti da si lagao za svoj identitet, da si se pretvarao da si profesor (filozof psiholog) i pravoslavac da druge navuces da ti veruju Milose Bogdanovicu!

A had je grob, fino objasni Jov.

Niie Jov nigde rekao da je Had (Sheol) grob, postoji razlika u bibliji izmedju groba i Hada. Grob je (kveber) drugacija rec se koristi, a Had je mesto gde boravi dusa!

Ako je isto, onda bi i za Had (Sheol) pisalo da se u njega 'polazu mrtvaci' ili da se 'Had kopa' .

Znaci posto to ne pise, Had nikako ne moze biti grob.

Piše da izlazi duh životni koji je isti svim živim bićima.

A Pavle pise da "izlazi ON SAM"!

Hoćeš reći da deo Biblije nije nadahnut od Boga? To si zapravo i rekao.

Pa ti ovim tvojim tvrdnjama porices Isusove reci, ne ja! Dakle porices bibliju!

Ako Isus kaze da "covek ne moze ubiti dusu" onda Isus Navin nije mogao 'ubijati duse', vec je time mislio nesto drugo!

Vec sam objasnio da se tu ne misli da Isus Navin 'doslovno ubija duse' vec se pisac izrazava figurativno narodnim jezikom, kao sto i danas pravoslavac moze reci kako - 'na ulici nema zive duse' ali time ne smatra da je 'sam covek dusa', nego se to samo tako kaze..

što ti nisi shvatio smisao Isusovih reči.

Ma jel, pa de ih objasni vec jednom, sta je rekao Isus? Koji je smisao?

već sam to davao.

Nisi "davao"!

Ako je Had (Sheol) grob, nadji mi u bibliji gde se 'telo polaze u Sheol', nadji mi gde pise da covek 'kopa Sheol'?

Pa čovek je duša.

Isus je rekao da nije telo dusa, vec da dusa izlazi iz njega prilikom smrti, to je rekao pricom o bogatasu i Lazaru. Isto je potvrdio i Pavle kad govori da "vise volimo izaci iz tela i nastaniti se kod Gospoda', to potvrdjuje i Juda kada kaze da se mrtvi 'muce u vecnom ognju', potvrdjuje i Jovan kada pise da umrli vicu ispod oltara, potvrdjuje i Petar kada pise da je 'evandjelje propovedano i mrtvima'.. itd..

Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim.
Matej 11
Izgleda je po njima mislio da ce naci odmor za svoje telo.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Izgleda je po njima mislio da ce naci odmor za svoje telo.

Da, da, obećavao im je udobne krevete. Da ne bude zabune, ovi zaumni sledbenici zaumne, veruju da će biti okrunjeni na "nebesima" (ali samo ako prođu Istražni postupak - još jednu zaumnu ideju avatara kamenom udarenog u glavu).

Drugi pak, njihova braća po lažovu Mileru su još gori, Oni naime i nisu odustali od blasfemije "zatvorenih vrata", samo su je proširili tako da tvrde da su vrata odškrinuta samo za njih, Raselove džehoviste., i to odabrane među njima.

Lista zaumnih sotonskih blasfemija nastalih u umovima onih što poverovaše masonu Mileru, je ogromna.

Nisi "davao"!

Ako je Had (Sheol) grob, nadji mi u bibliji gde se 'telo polaze u Sheol', nadji mi gde pise da covek 'kopa Sheol'?

Ta njihova "davanja" nisu ništa više od njima zaumnima omiljenog "proof texting", ili branja trešanja, što je prva lekcija koju njihovi "pastori" i "teolozi" uče na shabatnjim školama.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Svi menjamo stavove i ti si nekad tvrdio da je Bog Trojstvo a sad nije! To nije kontradikcija vec promena stava!

Mozes me i 100 puta citirati, sta sam nekad tvrdio a sta sad, time neces sakriti da si lagao za svoj identitet, da si se pretvarao da si profesor (filozof psiholog) i pravoslavac da druge navuces da ti veruju Milose Bogdanovicu!

Mire, što misliš čije je ovo dolje?

Ja dajem postove svoje i svojih prijatelja sa FB i foruma i oni su mi dali puno pravo za objavljivanje ovih postova, čak mi ih šalju mailom, a mnogi su i moji. 5 teologa i sveštenika sarađuju sa mnom. Prema tome nemaš razloga za brigu. Sveti Duh jeste Bog. Zatim te pozivam da prevedeš ove tekstove sa eng. na naš jezik.

A ti možeš samo da daješ svoja tumačenja koja nisu podržana stihovima iz Biblije. Naravno nijednu stavku iz posta koji sam ja ovdje dao ne možeš oboriti. Tako da svako ko uporedi tvoj post i one stihove iz Biblije (koji jasno dokazuju da je Duh Sveti Bog) vidjeće da ti ovdje ne zastupaš istinu.

P.S. :):)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Mire, što misliš čije je ovo dolje?

Ja dajem postove svoje i svojih prijatelja sa FB i foruma i oni su mi dali puno pravo za objavljivanje ovih postova, čak mi ih šalju mailom, a mnogi su i moji. 5 teologa i sveštenika sarađuju sa mnom. Prema tome nemaš razloga za brigu. Sveti Duh jeste Bog. Zatim te pozivam da prevedeš ove tekstove sa eng. na naš jezik.

A ti možeš samo da daješ svoja tumačenja koja nisu podržana stihovima iz Biblije. Naravno nijednu stavku iz posta koji sam ja ovdje dao ne možeš oboriti. Tako da svako ko uporedi tvoj post i one stihove iz Biblije (koji jasno dokazuju da je Duh Sveti Bog) vidjeće da ti ovdje ne zastupaš istinu.

P.S. :):)

Mire možda ne zna, ali ima onih koji znaju ko je to pisao. No, neću reći ko je to, da ne pokvarim iznenađenje.

Ps. to je pisano na kainosovom forumu.

Natrag