Duh,duša i telo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ako čovjek i životinja imaju ISTI DUH, a tijelo im jednako propadljivo, onda Isus laže kada kaže: "Ne bojte se! Vredniji ste nego mnogo vrabaca!" :)

P.S. Zar ti zaista misliš da između tebe i zmije nema nikakve razlike!?

Vidi, možda si i u pravu, možda zaista između njega i zmije nema nikakve razlike, no koliko se sećam, zmije su mudre. (Mada se tu ne radi o zmijama koje gmižu zemljom, nego o onim drugim, o Seraphima i Kerubima, od kojih jedan se ispuni zlobom, pa postade Apopi - Leviathan)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ako čovjek i životinja imaju ISTI DUH, a tijelo im jednako propadljivo, onda Isus laže kada kaže: "Ne bojte se! Vredniji ste nego mnogo vrabaca!" :)

P.S. Zar ti zaista misliš da između tebe i zmije nema nikakve razlike!?

Nije "isti Duh", objasnio sam! Solomun kaze da je "za ateiste isti Duh" i da "svi idu na isto mesto" - "ko zna da li Duh pravednika ide gore na nebo a da Duh stoke ide dole pod zemlju", kaze ono sto su tadasnji ateisti verovali da "svima isto biva"! Ali on ne zastupa ovaj ateisticki stav, on samo kaze sta oni veruju, a on zna kao i svi vernici da Duh ljudski "ide gore ka Ocu"! I to je vise puta u svom tekstu ponovio!

Dakle, Solomun itekako pravi razliku izmedju Duha stoke i covecjeg Duha!

Samo ovima ne mozes dokazati!

A da je Duh zapravo "licnost" vec sam pokazao gornjim stihovima, jer ako je to "bezlicna sila" (struja) ne bi Boga bilo briga da je uzima nazad, kao da on nema dovoljno struje kod sebe! Onda bi i Duh covekov i Duh stoke isao dole pod zemlju!

A ni Isus ni Stefan prilikom smrti ne bi Bogu "predavali svoj Duh"! Sta ce da mu predaju "struju", zasto?

To jasno pokazuje da se radi o "licnosti", odnosno "svesti"!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Nije "isti Duh", objasnio sam!

Znači da verujemo tebi koji kažeš da nije, a Solomonu ne v. koji kaže da jeste.

:beee:

Solomun kaze da je "za ateiste isti Duh" i da "svi idu na isto mesto"

Obavezno kopiram.

"ko zna da li Duh pravednika ide gore na nebo a da Duh stoke ide dole pod zemlju",

To ne dokazuje da različitost duha.

kaze ono sto su tadasnji ateisti verovali da "svima isto biva"!

Zar je bilo tada ateista?

Ali on ne zastupa ovaj ateisticki stav, on samo kaze sta oni veruju, a on zna kao i svi vernici da Duh ljudski "ide gore ka Ocu"! I to je vise puta u svom tekstu ponovio!

Dakle, Solomun itekako pravi razliku izmedju Duha stoke i covecjeg Duha!

Samo ovima ne mozes dokazati!

A da je Duh zapravo "licnost" vec sam pokazao gornjim stihovima, jer ako je to "bezlicna sila" (struja) ne bi Boga bilo briga da je uzima nazad, kao da on nema dovoljno struje kod sebe! Onda bi i Duh covekov i Duh stoke isao dole pod zemlju!

A ni Isus ni Stefan prilikom smrti ne bi Bogu "predavali svoj Duh"! Sta ce da mu predaju "struju", zasto?

To jasno pokazuje da se radi o "licnosti", odnosno "svesti"!

Ima sve da kopiram.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Daj dokaz da jesi objavio, uslikaj da vidimo kako si postavio nas tekst i kako nam se smeju? Ajde Milose Bogdanovicu!

Ovde sam već dao komplet tekst, pre, sa komentarima.

A već sam dao samo je urednik obrisao.

Dakle dao sam celi tekst i sada kako je stizao u koment.

Besmisleno je da ljude zatrpavam u PP gomilama vaših tekstova.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovde sam već dao komplet tekst, pre, sa komentarima.

A već sam dao samo je urednik obrisao.

Dakle dao sam celi tekst i sada kako je stizao u koment.

Besmisleno je da ljude zatrpavam u PP gomilama vaših tekstova.
Ma kako da ne! Kao uzeo kopirao tekst sta je ko rekao. Daj ti nama SLIKU!

Sve i da si dao tekst, izvadio si ga van konteksta, a ti mislis da je neko samozaljubljen u sebe kao ti, pa da ga vredja necije ismejavanje?

Natrag