Jesu li okupljeni oko Krista i ima li Isusa Krista u zajednici koju je utemeljila
Ellen White, u kojoj se
ispovjeda vjera u Ellen White i njezine spise (adventističko vjerovanje br. 18) u kojoj se ne vjeruje ni Bibliji ako to ne potvrđuje Ellen White, a da članovi te zajednice, čim doznaju da Ellen White nije prihvaćala Trojstvo,
odbace Spasitelja i Boga Isusa Krista???
P.S. Kakva ti to bila 'zajednica okupljanja oko Krista', u kojoj se nakon 'prosvjetljenja'
odbacuje Boga Isusa Krista? Baš je šizofreno.
Ne poricu oni bibliju, i ne poricu Trojstvo. Zato smatram da Hristos jeste medju njima.. Elen White je nebitna..
Osnovna ucenja Hriscanstva su zajednicka svima (katolicma, pravoslavcima i protestantima), vera u Hrista Boga, vaskrsenje, obracenje, posvecenje, moralni zakon, ljubav prema Bogu i bliznjima.. Ako bilo sta od toga nedostaje, jedino tada Hristos nema sta da sa njima trazi..
Za zajednicu sa Hristom nije potrebno da ima više ljudi već da postoji interakcija između pojedinca i Hrista
Da, tako je. Kada se radi o pojedincu, on sam je clan duhovne crkve, makar se nalazio i u dzungli. A crkva je Hristovo telo, to su ljudi koji je cine. Zapravo izraz
EKLEZIJA - koja se prevodi sa
CRKVA znaci
SKUPSTINA. Nije to Papa ili neki vodja. To su vernici!
Fizicka crkva na zemlji, sa elementima i hijerarhijom, je samo odraz i slika duhovne crkve.
Ako cemo posmatrati fizicku crkvu sa hijerarhijom, i tvrditi da smo u obavezi da je postujemo i budemo joj slepo poslusni, to je pogresno. Mi mozemo biti poslusni jedino ako su na vrhu duhovni i neporocni ljudi, koje vodi Sveti Duh. A to se proverava rodovima..
Hristos nema "crkvu" u jednini, nego ima "crkve", to su ljudi na bilo kom mestu okupljeni oko Hrista, koji drze moralni zakon..
Da nije tako, sto bi onda djavo i demoni mrzeli i adventiste, katolike, pentakostalce, baptiste, nazarene i ostale protestante, podjednako, ako Hristos nije medju svima???
Razlike u dogmi skoro da i ne postoje, svi uce Hrista, moralni zakon, obracenje, posvecenje, vaskrsenje itd.. A subote, jela i pica, stanje umrlih i sl., to nema nikakve veze sa spasenjem...
Moj zakljucak je da je Hristos svugde gde se uce osnovne istine, ono sto je Hristos i propovedao, a to je
PROMENA ZIVOTA SVETOST I OBRACENJE OD GREHA. On se uopste nije bavio subotama, nedeljama, jelima i picem, besmrtnoscu duse, i kojekakvim glupostima, on je ucio ljude
KAKO DA POBEDE GREH!
A mi ako smo Hristove sluge, radicemo to isto!