Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ma bravo!
Ja mislio ptice ga oživele,dobro dasi mi rekao da Bog oživljuje.
I šta hoćeš time da dokažeš? Da je duh životni osoba?
Puno filozofije daješ.
To što govoriš je nebitno, time se niko nije bavio u Bibliji. Tvoja nauka jeste nebiblijska, jer i sveti oci poistovjećuju dušu i duh i sa time žele da dokažu zagrobni život. I ti ga vjeujem dokazuješ, a to nije biblijski.
Nije opisni element nego realnost, duša znači osoba, kada nešto znači onda nije opisna riječ.
Dakle sa duhom dokazuješ zagrobni život. Opet nebiblijska nauka. Kao i PC sa dušom. Ista roba u dva pakovanja različita.
Ne negiraju vaskrsenje, nigdje Solomon nije rekao da oni neće izaći iz grobova nego da im je tako, podrazumijeva se do vaskrsenja. Isaija piše o vaskrsenju kao i u knjizi o Jovu i Danilu.
Da nisu imali ne bi tako napisali, naprotiv imali su uvid. Zato i jesu napisali da nema mišljenja u grobu. Klasična zamjena arg. pripisivanje neznanja nekom drugom jer sveti oci ne znaju tačno šta se dešava nakon smrti. A tu su nauku usvojili od pagana.
I NZ isto piše. Kakav ti je glup arg. pa svo pismo je nadahnuto od Boga. Isti Bog je dao nadahnuće i u SZ i u NZ. Zar bi Bog dao nešto jedno drugom suprotno. Drugi put ću dokazati samo sa stihovima iz NZ.
Imaš istu sliku samo sa manje stihova jer se NZ prvenstveno bavi Isusom i Jevanđeljem.
Opet glup arg. kao da NZ nije usklađen sa SZ.
Ko vjeruje kao ti taj je isključio razum.
Ajde daj te stihove iz SZ a ja cu ti pokazati da isti pisci negiraju kako zagrobni zivot tako i vaskrsenje, njima nema apsolutno nista nakon smrti "nema nade" ni u vaskrsenje uopste nikad covek nece vaskrsnuti, i onda vi te stihove takvih pisaca uzimate kao temelj doktrine? Da nije zalosno bilo bi smesno...
Oni nisu znali znacaj simbolike.Moram ti reći da lupaš bezveze. Kako nisu znali, ako su imali vjeru u obećanje o dolasku Mesije, pa praznik prvih snopova koji se slavio u okviru Pashe prvog dana sedmice je ukazivao na vaskrsenje. Čemu žrtvovanje životinja ako to nije ukazivalo na Isusovu žrtvu.
A dažu ti stihove iz SZ da su vjerovali u vaskrsenje.
Danilo 12,2 I mnogo onijeh koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se, jedni na život vječni a drugi na sramotu i prijekor vječni.
Jezekilj 37,13 I poznaćete da sam ja Gospod, kad otvorim grobove vaše, i izvedem vas iz grobova vaših, narode moj.
Jov 19,26 I ako se ova koža moja i raščini, opet ću u tijelu svom vidjeti Boga.
Isaija 26,19 Oživjeće mrtvi tvoji, i moje će mrtvo tijelo ustati. Probudite se, i pjevajte koji stanujete u prahu; jer je tvoja rosa rosa na travi, i zemlja će izmetnuti mrtvace.
ZAŠTO MRTVAC OŽIVE U MOMENTU DODIRA MESTA GDE JE JELISIJEVO TELO BILO POGREBENO?