Друго редовно заседање Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Dolazimo da se edukujemo. A ti, kota, da si malo pažljivije čitao a ne samo se zalaufao sa besom, video bi kako je moje pisanije bilo iščuđavanje nad načinom na koji pojedinici reaguju i izražavaju svoje stavove, bez da se upuštam u to da li su ili ne ispravni. Bes, agresivnost, nizak stepen tolerancije, vulgarnost... E, samo je to trebalo da bude moja opaska.
Uzgred, ovo je forum gde imaju pristup svi.
I da li se ti, dragi moj, na ovaj način oglašavaš na nekom od sajtova SPC ili nekih sajtova koji se isključivo bave srpskim nacionalnim i verskim pitanjima?
Nešt nisam primetio kako sam nekog ismevao. Jeste da se iščudjavam ... Mogu mislisti kako se tek pripadnici drugih konfesija slatko smeju ovakvim razračunavanjima u okviru vernika SPC.

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Mene licno iznervira vase mesanje u nesto sto ne poznajete.Ako ste ovde dosli da se edukujete o Pravoslavlju ili o drugim verama koje vas zanimaju onda vi ne mozete bolje znati od ljudi koji su u veri vise desetina godina.Ispade da vi kao ateisti ili komunisti bolje znate od mene Pravoslavca sta se desava u Pravoslavnoj crkvi i sta je pravilno a sta nije.Da je Bog dao da ste vi pravi Pravoslavci i da sledite put koji nam je ostavio sveti otac Sava Nemanjic,sveti Vasilije Ostroski i ostali svetitelji vi bi ste kao i ja postupali i pisali.Znaci ja vam pisem istinu za koju zna vecina Pravoslavaca ali nisu na ovom forumu a vi mene pravite budalom i tvrdite suprotno.Ja vam napisem da je vecina vladika i episkopa koji sada vladaju Srpskom Pravoslavnom crkvom na to mesto postavljena od strane komunista jos za vreme od pre Milosevica a jedan dio i za njegove vladavine vama je to smesno.E te lazne vladike i episkopi su i izabrali irineja za patrijarha a izabrali su ga zbog toga sto njima nije bitno sta ce da bude sa Srpske Pravoslavne crkve vec im je bitno da njihove sadasnje pozicije ostanu trajne i da zarade sto vise novca.Zbog toga su i izabrali irineja za patrijarha koji ce im to sve da obezbedi, a papa rimski im je obecao da ce postati jos vise mocni ako njega priznaju.Vi trebate da znate jednu istinu i da ja zapamtite a ona glasi,ako katolicki svestenik udje u Pravoslavni oltar da drzi zajednicku sluzbu sa Pravoslavnim svestenikom u toj crkvi vise nije prisutan Sveti Duh jer je katolicki svestenik oskrnavio zrtvenik!Ako to vidite da se desilo vise ne idite u tu crkvu i necete imati greha!Vi hocete da se edukujete o Pravoslavlju da bi se istinski edukovali morate uraditi sledece stvari:Krstenje,ispovest,post,odlazenje na Bogosluzenja(sredom,petkom i nedeljom) na velike svece i praznike.Morate procitati zitija svetitelja i velikih Bozijih ugodnika i kada budete sve ovo primenili onda mozete da ucestvujete u raspravi o Pravoslavlju i da znate sta je ispravno a sta nije.Kako da ja sa vama raspravljam o pravoslavlju kada vi: ne idete u crkvu,ne postite, ne ispovedate grehe,ne citate Sveto Pismo,ne palite svece za upokojene itd...???

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Ako je tako , onda ćemo se svi mi povući sa teme a ti ostani pa raspravljaj sam sa sobom - to bi pozitivno delovalo na tvoju psihu.
Nisam pipnuo kavez :roll:

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Kota, pročitao sam knjigu koju stalno pominješ i pogledao klipove i još ponešta o svetima na koje se pozivaš. Nemoj me terati da ih analiziram.

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Ako je tako , onda ćemo se svi mi povući sa teme a ti ostani pa raspravljaj sam sa sobom - to bi pozitivno delovalo na tvoju psihu.
Nisam pipnuo kavez :roll:

Nisam rekao da se povucete sa teme vec da ne mozete bolje znati o Pravoslavlju od Pravoslavaca.Kako ti mozes znati sta je ispravno a sta ne kada nisi Pravoslavac?

Dodato posle 6 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Kota, pročitao sam knjigu koju stalno pominješ i pogledao klipove i još ponešta o svetima na koje se pozivaš. Nemoj me terati da ih analiziram.

Vidi ja tebe razumem jer tebi i da se sam Gospod javi ti opet nebi verovao.A sve ide po onoj knjizi ako si je procitao ostavio sam i link sa kog se moze skinuti.Ti si takav jer su i tvoji bili takvi i nije te imao ko da nauci o Pravoslavnoj veri a ako imas neke koji su se upokojili a bili su ateisti sta mislis kako su zavrsili?Ja cu moliti Gospoda da ti za trenutak pokaze sta se desava sa dusama ateista i gde su zavrsili.Kada bi ti to Gospod otkrio veruj mi da bi ti bio veci vernik od bilo koga na zemlji,klecao bi na koljenima celi svoj zivot i molio se da ne zavrsis kao oni ostali.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Ukoliko ti pod Pravoslavljem porazumevaš da čovek treba da neštočini i dela od ili iz straha od Boga, a ne zbog ljubavi i dobrote koja mu je data, kojoj treba da se nauči, da je Bog po tebi strah, a ne ljubav, onda si potpuno u pravu.
Ja, zaista, o takvom Pravoslavlju nemam pojma.
I zbog toga, zbog tebe i tvoje buduće porodice sa tobom i takvim stavovima u kojima je strah primaran a ne dobrota i ljubav, želim ti puno sreće. Prvo onima koji će prvo hteti a na kraju morati da žive sa tobom. Sreća će im stvarno trebati.
Ovim se definitivno odjavljujem sa ovih i ovakvih diskusija. Gluvom šaputati i ćoravom namigivati, zaludan je posao.

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Ukoliko ti pod Pravoslavljem porazumevaš da čovek treba da neštočini i dela od ili iz straha od Boga, a ne zbog ljubavi i dobrote koja mu je data, kojoj treba da se nauči, da je Bog po tebi strah, a ne ljubav, onda si potpuno u pravu.
Ja, zaista, o takvom Pravoslavlju nemam pojma.
I zbog toga, zbog tebe i tvoje buduće porodice sa tobom i takvim stavovima u kojima je strah primaran a ne dobrota i ljubav, želim ti puno sreće. Prvo onima koji će prvo hteti a na kraju morati da žive sa tobom. Sreća će im stvarno trebati.
Ovim se definitivno odjavljujem sa ovih i ovakvih diskusija. Gluvom šaputati i ćoravom namigivati, zaludan je posao.

Gospod je postavio uslove i pravila po kojima covek treba da se ponasa ako hoce da zasluzi vecni zivot i da njegova dusa posle smrti zavrsi u Raju.Vi ste od onih ljudi koji se sa tim uslovima ne slazu jer vi ste smislili svoja pravila koja vam odgovaraju.Gospod nece vas moliti da vi promenite svoje misljenje zato i postoje mitarstva na koja svaka dusa mora da dodje.Na mitarstvima nece Gospod vama suditi vec cete vi sami sebe osuditi vasim zivotom na zemlji.Sada ne postoji nacin da ja vama to pokazem i dokazem ali za jedno izvesno vreme cete sami da se uverite u ove reci.Zasto Gospod nije otkrio svakom coveku da vidi ta mitarstva?Pa zato sto onda Gospod nebi znao koji cevek njega voli i veruje u njega tako bi se provukli oni silni licemeri.Zato Gospod i kaze citiram *blago onom coveku koji ne vidje a poverova* to je Gospod rekao kada apostol Toma nije poverovao u njegovo Vaskrsenje sve dok se Gospod nije pojavio pred njim i pokazao mu rane na rukama i ngama gde je bio prikovan na Krstu.Ja ne ocekujem da dobro zivim na zemlji niti skupljam blago na njoj gde crv i moljac jede i nagriza ja skupljam blago na nebu gde je vecni zivot pored Gospoda Isusa Hrista.

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346

Taj sto je to uradio je pobegao za Grcku i on je bio zaduzen za finansije a taj sto je pobegao je bio poslat iz glavnog staba Srpske Pravoslavne crkve da to smesti vladici Artemiju jer im pomenuti vladika nije odgovarao zbog svog protivljenja ekumenizmu.Sve su mu smisljeno uradili i sada to promovisu na svom zvanicnom sajtu.Pa koga oni misle da prevare??? Mogu da prevare ne upucene u te stvari ali mene i slicne meni nikad!Vladika Artemije ih poziva na javno sudjenje da narod gleda ali oni znaju da su poslali coveka da to sve smesti vladici pa zato i izbegavaju sudjenje.

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Opet braniš tog Artemija , izdajnika, kukavicu i licemura , dokle koto dokle.
Usput, zašto si zabranio curi da piše po forumu.

Natrag