Друго редовно заседање Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Nece se desiti nista, Artemije ce i dalje sa svojom grupicom tumarati, a prvojerarh ce nastaviti dalje istim putem.......

I tako je Gospod tumarao sa svojih 12 apostola pa nastade Hriscanstvo!A ti me podsecas na one Jevrejske svestenike sto su ogovarali Gospoda i njegovu grupicu od 12 ljudi pa kada mu je narod poceo da prilazi u velikom broju oni se uplasili pa izmolili Pontija Pilata da ga razapne.Bitno je da ima jedno zrno koje valja a to je Vladika Artemije pa ce Gospod sve ostalo urediti.Jer onog kojeg Gospod izabra ne moze ga savladati duh ovoga sveta a taj duh je licemeran i preljubotvoran.A znam i to da vi sto jedni druge hvalite ne pripadate Pravoslavnoj veri niti znate sta ona znaci jer ste sektasi! Vi ste tu da unesete jos vise razdora medju Pravoslavce pa i za vas vredi ono iz mog proslog posta za donju pipu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
kota703, nije bilo usmerno samo na tebe, jer su i drugi imali bisere. Intelektualac? Hvala ti, ali nisam. Lepo sam napisao kako čistim obuću pred železničkom stanicom. Gledanjem u ljudske noge svašta vidiš i naučiš. Prvo vidiš u šta su ugazili. Neki put i namirišeš.
Ono što meni smeta jeste toliki stepen gneva, samouverenosti, nečeg što liči na krstašku srednjovekvonu zatucanost. Nema to veze sa papizom, jer nastupanje koje se ovde primećuje jeste tipično za katolike i taj papistički stav: vladavina strahom, strašnim sudom, a ne blagošću i ljubavlju... Tipično za katoličke hramove jeste da vernika, od malih nogu i slikama plaše: krv lipti sa svetitelja probodenih strelama, odsečenih glava, plamen i zluradi demoni koji potapaju ljude u sumpor. Brojgel par ekselans.
Sad, konkretno za tebe, čitajući tvoje postove i vidjenje hrišćanstasva, deluje kao da je za vreme Nemanjića na svakm ćošku gorela lomača na kojoj se čvrlje oni što iole drugačije progovore, da su Srbi bili vodeći hrišćanski vojnici koji su sve koji drugačije misle seckali na komade, seljake plašili đavolom sa rogovima i sl. Još će ispasti gde smo bili prvoverni vojnici koji sarcene kasape džumle.
Uzgred, pogledao sam oca Tadeja i ono što se može naći na netu. Tebe to impresionira?

Licimer koji će sačekati strašni sud i koji će pre toga ljubiti skute lažnih proroka i sveštenika? Da ću ljubiti bilo čije skute... E nisam do sad nemam nameru ni u buduće. Da sam licimer? Ne mogu sebe da vidim sa strane ali mi niko to ne reče do tebe. Moguće i da jesam. Da ću na strašnom sudu morati da pravdam svoja dela? Ako postoji Strašni sud, moja dela neću braniti ja, nego drugi.
Dela kota, stvarna fizička dela prema drugim ljudima, stvane postupke... Ne reči, ne namere. A nešto nisam siguran da zaklanjanje iza drugih ili njihovih reči, bilo kog može da opravda.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Posto je ovo bilo namenjeno meni pa da ti odgovorim tebi koji mislis da si intelektualac i ko zna sta si jos umislio da si ti.Takvi kao sto si ti su mlakonje od ljudi koji se povijaju kako vetar puse e takvi u ovom trenutku nam i ne trebaju za spas Pravoslavlja jer nam trebaju radikalni ljudi koji ce ne stedeci svoj zivot i po svaku cenu braniti ono sto nam je ostavio sveti otac Sava Nemanjic! E ovako moja Srpska Pravoslavna crkva je ugrozena i nema mesta za puno tolerancije jer je druga strana otvorila sirom usta da je prozdere.Prvo patrijarh irenej je lazni patrijarh jer je prodao sveto Pravoslavlje a zbog cega ga je prodao pokazace vreme!vladike i episkopi na saboru koji odlucuju njih ne zanima Pravoslavlje ni sta je rekao i napisao sveti Sava Nemanjic njih samo zanima koliko ce papa rimski da ponudi novca i da oni zadrze svoje pozicije.A ovo sto vredjas svete ljude koji su bili ugodnici Boziji na zemlji kao sto su Sveti monah Tadej Vitovnicki ti ces da vidis sta ce da se desi sa tobom jer si sam sebe osudio.A ono sutiranje u zadnjicu od strane andjela e vidis sa ovakvim tvojim stavom to ne mozes da izbegnes nikako cekaju te na mitarstvima da ti nesto objasne u poverenju pa ti tamo pokazi svoje mudrovanje da vidis kako ces da prodjes.Po ovom tvom pisanju ja odmah stvorim sliku o kakvoj se osobi radi i sta mu je krajnji cilj,mene ne mozes da prevaris sa takvim licemerima imam dosta iskustva.A kad ovi nasi izdajnici dovedu papu u Srbiju ti se proguraj da mu poljubis skute jer nista manje od tebe ne mogu da ocekujem i od takvih kao sto si ti.Gospod najvise mrzi licemere i mlake ljude pa kaze citiram*Buduci tako mlak izbljuvacu te iz svojih usta i izbrisacu te iz knjige zivota*.Opet ti ponavljam svoje mudrovanje zadrzi kada dodjes na mitarstva oni jedva cekaju da im ti fino objasnis sto si glumio licemera i vredjao svete ljude.
Biću pristojniji da mi ne bi brisali post kao prošli put.
Ti kota napade gosn. Aleksija da je mlakonja a onaj tvoj Artemije ne sme da pisne o ekumenizmu i Papinim parama. Kakav je to čovek koji nema hrabrosti da progovori o tome već samo kuka "Vratite mi vladičanstvo i titulu" a vratiti mu neće .
Ili je Artemije kukavica i licemer ili su oni tvoji starci loše predskazali , trećeg nema.

Brojgel par ekselans.
Greška, Hieronymus Bosch par ekselans
Sad, konkretno za tebe, čitajući tvoje postove i vidjenje hrišćanstasva, deluje kao da je za vreme Nemanjića na svakm ćošku gorela lomača na kojoj se čvrlje oni što iole drugačije progovore, da su Srbi bili vodeći hrišćanski vojnici koji su sve koji drugačije misle seckali na komade, seljake plašili đavolom sa rogovima i sl. Još će ispasti gde smo bili prvoverni vojnici koji sarcene kasape džumle.

Nije bilo lomača ali se dešavalo da neko ostane bez jezika a zbivala su se i proterivanja, tamničenja, paljenja knjiga i imovine. No sve u svemu to je mačiji kašalj u odnosu na katolike.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Brkajući Boscha i Brojgela samo se dokazalo da nisam intelktualac.
A biti mlakonja ili biti vreo... Fino, neko pokazuje da je vatren tek kad mu priprepeti robija. Zato što voli pare.

Član
Učlanjen(a)
12.01.2010
Poruka
472
I tako je Gospod tumarao sa svojih 12 apostola pa nastade Hriscanstvo!A ti me podsecas na one Jevrejske svestenike sto su ogovarali Gospoda i njegovu grupicu od 12 ljudi pa kada mu je narod poceo da prilazi u velikom broju oni se uplasili pa izmolili Pontija Pilata da ga razapne.Bitno je da ima jedno zrno koje valja a to je Vladika Artemije pa ce Gospod sve ostalo urediti.Jer onog kojeg Gospod izabra ne moze ga savladati duh ovoga sveta a taj duh je licemeran i preljubotvoran.A znam i to da vi sto jedni druge hvalite ne pripadate Pravoslavnoj veri niti znate sta ona znaci jer ste sektasi! Vi ste tu da unesete jos vise razdora medju Pravoslavce pa i za vas vredi ono iz mog proslog posta za donju pipu.

Pa prijatelju nema potrebe sa srdzbom, daleko sam ja od navedenih Jevrejskih svestenika, samo sagledavam stvari realno, jer ovde se ne radi o pravovernima i novotarima, svako mora da odgovara za svoje postupke malo i na ovom, a malo i na onom svetu. Aleksej napisa lepu rec, a takvih nam reci nedostaje danas. Prvojerarh ne donosi odluke sam, i u crkvene ili tehnicke stvari, kako pojedini imenuju, treba ostaviti izabranima, a veru nosimo u sebi i ponasamo se onako kako to zelimo, jer sami biramo svoj put, a puteva je mnogo, kao i ljudi, svako ide svojom stazom, spram svoje volje. Napisa da sam ja tu, i slicni meni, da unesemo razdore u Pravoslavce. Napisa i ....malo se zamisli, ne znam odakle ti tolika sloboda da napises takve reci, i etiketiras ljude koje ne da nisi upoznao, nego cak sa njima ni razmenio jednu ljudsku misao. Pa prijatelju, kako i poceh, malo vise razmisljaj pre nego sto nesto napises, u suprotnom, za tebe ce vaziti sledeci citat obzirom da si okacio sajkacu ili ti granicarsku kastu, Sajkaca mi preko oci pala, jer mi glava, da izvines, mala." ...

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Da sad posebno ne odgovaram svakome od vas jedan odgovor ce biti dovoljan za vas sve.Zbog takvih kao sto ste vi Srpska drzava je propala sada smo gori nego pred Kosovom 1389.god.,zbog takvih kao sto ste vi koji ne poznajete sta znaci biti pravi Pravoslavac crkva je i potonula u ekumenizam.Mnogima smeta moja sajkaca a znam i zbog cega e vidis za ovu sajkacu su mnogi Srbi dali zivot da bi ti sad mogao slobodno da pises i da zivis.Da nije bilo ove sajkace jos bi Austro-Ugarska vladala Srbijom, ako mene ne postujes bar postuj one Srpske dobrovoljce koji izginuse na Solunskom frontu pod ovom kapom.Gospod je odlucio da mora biti jedno veliko ciscenje Srbije i Srpskoga naroda jer sve nevolje sto idu na Srbiju to je zbog takvih kao sto ste vi.A nije vas imao ni ko da nauci sta znaci biti Pravoslavac jer su vasi 50 godina bili u komunizmu pljuvali ste po ikonama a prave svestenike progonili i ubijali.Vas vise od pola koji su bili komunisti posle njegovog pada ste otisli u razne sekte jer ne mozete da ispunite sve sto treba da bi bili Pravoslavci.Znate li da su komunisti postavili vise od 80 % vladika i episkopa da bi mogli kontrolisati crkvu i narod, te sada lazne vladike i episkopi upravljaju crkvom i hoce ekumenizam jer njih ne zanima Pravoslavlje vec novac i moc koju imaju i koju ce im jos dati papa rimski.Znate li da je licno Slobodan Milosevic postavljao lazne vladike i oni sada sede u saboru?! Da u Srbiji ima 50% Srba koji ce da skoce na noge i proteraju ovakve:jeretike,sataniste i sektase Gospod bi postedeo Srbiju i nebi slao kaznu na nju a ovako ce da nas satare sve dok dise i jedan od pomenutih.Svako slovo sto sam napisao ce da se ispuni a vi citajte kako koja nevolja bude isla.Oni zemljotresi su bili samo pocetak budite spremni na jos vece i razornije jer sve mora da se ispuni.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Mnogima smeta moja sajkaca a znam i zbog cega e vidis za ovu sajkacu su mnogi Srbi dali zivot da bi ti sad mogao slobodno da pises i da zivis.Da nije bilo ove sajkace jos bi Austro-Ugarska vladala Srbijom, ako mene ne postujes bar postuj one Srpske dobrovoljce koji izginuse na Solunskom frontu pod ovom kapom.
Greška (boldovano) , upravo je obrnuto - da nije bilo Austrougarske nikada ne bi imali tu šajkaću, pa citat ;

"Istorija šajkače se proteže u sredinu 19. veka. Austrougarska vojska, kao i druge evropske vojske, shvatila je da šarene, nakinđurene uniforme nisu praktične za poljske uslove, loše se uklapaju u okolinu i blato ih brzo učini pohabanim. Pored toga, neprijatelj ih lako uoči na daljini. Zato je u austrougarskoj armiji dizajnirana nova uniforma i odmah sašivena u količini od 100.000 kompleta. Kapa je bila šajkača. Nova uniforma se nije dopala vladaru Francu Ferdinandu te je urađeno novo rešenje a postojeće već sašivene unifrome je kupila Srbija u četvrt cene." (izvor ; Šajkača - Википедија)

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Greška (boldovano) , upravo je obrnuto - da nije bilo Austrougarske nikada ne bi imali tu šajkaću, pa citat ;

"Istorija šajkače se proteže u sredinu 19. veka. Austrougarska vojska, kao i druge evropske vojske, shvatila je da šarene, nakinđurene uniforme nisu praktične za poljske uslove, loše se uklapaju u okolinu i blato ih brzo učini pohabanim. Pored toga, neprijatelj ih lako uoči na daljini. Zato je u austrougarskoj armiji dizajnirana nova uniforma i odmah sašivena u količini od 100.000 kompleta. Kapa je bila šajkača. Nova uniforma se nije dopala vladaru Francu Ferdinandu te je urađeno novo rešenje a postojeće već sašivene unifrome je kupila Srbija u četvrt cene." (izvor ; Šajkača - Википедија)

Nismo pricali o nastanku sajkace ali ti to vec znas da nismo o tome pricali vec smo pricali o tome kolko je izginulo Srba pod tom kapom da nam donesu slobodu i sacuvaju Pravoslavnu veru ali tebi ta brojka izgleda nije vazna vec nesto drugo.Vidi jednu stvar ti si obicna ugladjena namirisana p...a,ja od tebe ne ocekujem ama bas nista jer kada se rodi izdajnik to ne moze da se popravi.Ti si od onih ljudi sto se boje svoje senke, sto sa zenama mogu po celi dan da piju kafu i tupe praznu pricu.Mislim da nema te zene koja bi te nadgovorila sto opet ukazuje o kakvom se coveku ovde radi.Ti si stvoren za to da kada naidje neka vojska da pokori tvoju zemlju ili bilo kakva druga nevolja ti ces izaci ispod necije suknje i mahati zastavicom neprijatelja, pljeskaces dlanovima najace od sviju da bi im se zavukao u supak.

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Koto, napisao si da nije šajkače da bi Austrougarska vladala Srbijom , a ja sam te samo ispravio da to nije tačno i to na lep način - šajkača nema veze sa tim . Da su Srbi nosili bilo kakvu kapu , na isti način bi se borili. Uostalom šajkača nam nešto nije puno pomogla u II svetskom ratu i u ovim zadnjim ratovima. Sve vreme na blag način pokušavamo da ti pokažemo da grešiš i da to što ti pričaš nema veze sa realnošću. Ali pošto sa tobom ne može ništa lepo i izokola, rećiču ti direktno.
Cela ta tvoja priča je sumanuta i ludačka , i zbog toga bi najbolje bilo da odeš da se lečiš i to odmah da ne bi postao opasan po okolinu. Da živimo u nekoj civilizovanoj zemlji , ne bi te puno pitali, samo bi te pokupili mrežom i odveli tamo gde treba.
Sve vreme pričaš nebuloze o nekakvoj božijoj kazni, a u nekim uobičajenim događanjima (zemljotresu) vidiš potvrdu tvojih tvrdnji . Takve gluposti su ljudi prestali da pričaju još od srednjeg veka . Što je najgore pozivaš se na ljude koji su očigledno mentalno bolesni ljudi a ovo je i dokazano jer su bili hospitalizovani u ludari gde ćeš i ti završiti. A ovo za Artemija je tek biser , da bi se stvari uklopile u tvoju priču ti Artemija proglašavaš herojom , proglašavaš heroja čoveka koji to nipočemu ne zaslužuje.
No ti i dalje brabonjaj o tvojim starcima, preti i vređaj ali ludara ti ne gine.

Član
Učlanjen(a)
12.01.2010
Poruka
472
Kota brate, priznaj koja te je najedila danas, pa cemo bratski da ti pomognemo, ovako, ovo nicemu nevodi.

Natrag