kota703, nije bilo usmerno samo na tebe, jer su i drugi imali bisere. Intelektualac? Hvala ti, ali nisam. Lepo sam napisao kako čistim obuću pred železničkom stanicom. Gledanjem u ljudske noge svašta vidiš i naučiš. Prvo vidiš u šta su ugazili. Neki put i namirišeš.
Ono što meni smeta jeste toliki stepen gneva, samouverenosti, nečeg što liči na krstašku srednjovekvonu zatucanost. Nema to veze sa papizom, jer nastupanje koje se ovde primećuje jeste tipično za katolike i taj papistički stav: vladavina strahom, strašnim sudom, a ne blagošću i ljubavlju... Tipično za katoličke hramove jeste da vernika, od malih nogu i slikama plaše: krv lipti sa svetitelja probodenih strelama, odsečenih glava, plamen i zluradi demoni koji potapaju ljude u sumpor. Brojgel par ekselans.
Sad, konkretno za tebe, čitajući tvoje postove i vidjenje hrišćanstasva, deluje kao da je za vreme Nemanjića na svakm ćošku gorela lomača na kojoj se čvrlje oni što iole drugačije progovore, da su Srbi bili vodeći hrišćanski vojnici koji su sve koji drugačije misle seckali na komade, seljake plašili đavolom sa rogovima i sl. Još će ispasti gde smo bili prvoverni vojnici koji sarcene kasape džumle.
Uzgred, pogledao sam oca Tadeja i ono što se može naći na netu. Tebe to impresionira?
Licimer koji će sačekati strašni sud i koji će pre toga ljubiti skute lažnih proroka i sveštenika? Da ću ljubiti bilo čije skute... E nisam do sad nemam nameru ni u buduće. Da sam licimer? Ne mogu sebe da vidim sa strane ali mi niko to ne reče do tebe. Moguće i da jesam. Da ću na strašnom sudu morati da pravdam svoja dela? Ako postoji Strašni sud, moja dela neću braniti ja, nego drugi.
Dela kota, stvarna fizička dela prema drugim ljudima, stvane postupke... Ne reči, ne namere. A nešto nisam siguran da zaklanjanje iza drugih ili njihovih reči, bilo kog može da opravda.