Друго редовно заседање Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Ja sam pogledao i preslušao snimak i nisam čuo da je bivši Vladika pomenuo ekumenizam, takođe nije pomenuo nekakav Papin platni spisak , a ni reč guja se nije mogla čuti iz njegovih usta .
Inače nije mi drago što je došlo do ovih svađa , to degradira ugled SPC.

Naravno da to na ovom snimku neces cuti ni videti.Ali videces uzivo ovo sto sam ja napisao idu dani ka tome jer tako je pisano i tako mora biti.Ja sam u kontaktu sa dosta monaha koji isto ovako misle kao ja samo se ne izjasnjavaju javno da ih ekumenisti ne isteraju iz manastira.Cekaju osnivanje prave Srpske Pravoslavne crkve bez ekumenista ali posto mene ekumenisti ne mogu niodakle isterati jer ne zivim u manastiru i nisam monah zato ja slobodno pisem.ekumenisti i papisti zajedno sa laznim patrijarhom irinejom na celu me mogu samo dobro povuci za donju pipu!A da imam priliku ovo bih im javno rekao na njihovom saboru kada se svi skupe!A ovako moje misljenje dele svestenici i monasi cele Rusije i tamo imam prijatelje koji mi javljaju sta Ruska Pravoslavna crkva misli o zalutaloj braci Srbima.

Član
Učlanjen(a)
04.05.2010
Poruka
115
Ja sam pogledao i preslušao snimak i nisam čuo da je bivši Vladika pomenuo ekumenizam, takođe nije pomenuo nekakav Papin platni spisak , a ni reč guja se nije mogla čuti iz njegovih usta .
Inače nije mi drago što je došlo do ovih svađa , to degradira ugled SPC.

Он живи у заблуди да ће да му врате владичанство.

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Ili se pravi Toso ili je stvarno u zabludi:dntknw:A sta god da je u pitanju sve ce biti kako je rekao sveti monah Tadej Vitovnicki i sveti monah Gavrilo.Samo mene iznenadjuje kojom to brzinom ide ja licno nisam ocekivao da ce se neki dogadjaji desiti tako brzo.:vorred:I samo da citiram svetog monaha Gavrila kada su ga pitali sta ce biti sa Srba a on je odgovorio *nema vise Srba retko, najgore cemo proci jer smo Boga zaboravili*sorry

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ili se pravi Toso ili je stvarno u zabludi:dntknw:A sta god da je u pitanju sve ce biti kako je rekao sveti monah Tadej Vitovnicki i sveti monah Gavrilo.Samo mene iznenadjuje kojom to brzinom ide ja licno nisam ocekivao da ce se neki dogadjaji desiti tako brzo.:vorred:I samo da citiram svetog monaha Gavrila kada su ga pitali sta ce biti sa Srba a on je odgovorio *nema vise Srba retko, najgore cemo proci jer smo Boga zaboravili*sorry
Kota, ili si ti nešto pobrkao ili otac Gavrilo. Ako je tačno da je rekao: "nema više Srba retko,..." to znači, ima ih često.

Član
Učlanjen(a)
04.05.2010
Poruka
115

Како Тадеј да је свет,кад је два пута био у душевној болници?Без да желим да вређам ја само преносим оно шта сам био чуо од других.

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Како Тадеј да је свет,кад је два пута био у душевној болници?Без да желим да вређам ја само преносим оно шта сам био чуо од других.

Narod je u velikom broju dolazio u manastir Vitovnicu da vide sv.monaha Tadeja i da iznesu svoje probleme i da traze reci utehe.A sv.monah Tadej je bio previse saosjecajan covek tako da je stradao sa svakom dusom koja je imala problem.Zbog te njegove preosetljivosti i sastradavanjima sa drugim ljudima imao je slom zivaca, a kada se oporavio i vratio u manastir javlja mu se Gospod i Presveta Bogorodica.Dalje detaljno imas u knjizi sv.monah Tadej mislim da bih je trebao procitati a pusti ljude sta pricaju to je bio jedan od najvecih duhovnika sto je Srpski narod imao.

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Čudo kako sam ja bio u zabludi da Hrišćanstvo uči o ljubavi, praštanju, osvešćenju onih koji su zaslepljeni ili zabludeli, o revazi duha nad materijom o suzbijanju onih poriva koji čoveka čine primitivnim i zlim, a koje nazivaju smrtnim grehovima. I čudno je da sam bio u zabludi da su to opšte ljudske vrednosti, kao nešto od od opšteg moralnog značaja, bez obzira da li je čovek verujući. I tu je moja zabluda da je hrišćanski nauk univerzalan i jedinstven...
Prosvetli me par natpisa ovde gde se pominje "šutiranje u zadnjicu" od strane andjela, nabijanje na kolac, "donje pipe " za koje se neki trebaju vući...
Znači, tako izgleda pravoslavna vizija hrišćanstva, jedna kultura ophoćenja sa neistomišljenicima, izliv ljubavi prema neprijatelju i sve ono čemu teži pravoslavlje?
Prosvetliše me ljudi. Sad kad budem hteo da budem u duhu evandjeoskih poruka, treba da andjeoski šutiram u medjunožje i šiljim kočeve kad mi se ne svidja nečije mišljenje?
Sad ni Patrijah ne valja.
Ne valjaju ni episkopi.
Ni sveštenici.
Sabori su nevažeći.
valja se okrenuti poukama i podukama duhovnika koji klikću iz duševnih bolnica! Svašta ljudi od vas.

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Čudo kako sam ja bio u zabludi da Hrišćanstvo uči o ljubavi, praštanju, osvešćenju onih koji su zaslepljeni ili zabludeli, o revazi duha nad materijom o suzbijanju onih poriva koji čoveka čine primitivnim i zlim, a koje nazivaju smrtnim grehovima. I čudno je da sam bio u zabludi da su to opšte ljudske vrednosti, kao nešto od od opšteg moralnog značaja, bez obzira da li je čovek verujući. I tu je moja zabluda da je hrišćanski nauk univerzalan i jedinstven...
Prosvetli me par natpisa ovde gde se pominje "šutiranje u zadnjicu" od strane andjela, nabijanje na kolac, "donje pipe " za koje se neki trebaju vući...
Znači, tako izgleda pravoslavna vizija hrišćanstva, jedna kultura ophoćenja sa neistomišljenicima, izliv ljubavi prema neprijatelju i sve ono čemu teži pravoslavlje?
Prosvetliše me ljudi. Sad kad budem hteo da budem u duhu evandjeoskih poruka, treba da andjeoski šutiram u medjunožje i šiljim kočeve kad mi se ne svidja nečije mišljenje?
Sad ni Patrijah ne valja.
Ne valjaju ni episkopi.
Ni sveštenici.
Sabori su nevažeći.
valja se okrenuti poukama i podukama duhovnika koji klikću iz duševnih bolnica! Svašta ljudi od vas.

Posto je ovo bilo namenjeno meni pa da ti odgovorim tebi koji mislis da si intelektualac i ko zna sta si jos umislio da si ti.Takvi kao sto si ti su mlakonje od ljudi koji se povijaju kako vetar puse e takvi u ovom trenutku nam i ne trebaju za spas Pravoslavlja jer nam trebaju radikalni ljudi koji ce ne stedeci svoj zivot i po svaku cenu braniti ono sto nam je ostavio sveti otac Sava Nemanjic! E ovako moja Srpska Pravoslavna crkva je ugrozena i nema mesta za puno tolerancije jer je druga strana otvorila sirom usta da je prozdere.Prvo patrijarh irenej je lazni patrijarh jer je prodao sveto Pravoslavlje a zbog cega ga je prodao pokazace vreme!vladike i episkopi na saboru koji odlucuju njih ne zanima Pravoslavlje ni sta je rekao i napisao sveti Sava Nemanjic njih samo zanima koliko ce papa rimski da ponudi novca i da oni zadrze svoje pozicije.A ovo sto vredjas svete ljude koji su bili ugodnici Boziji na zemlji kao sto su Sveti monah Tadej Vitovnicki ti ces da vidis sta ce da se desi sa tobom jer si sam sebe osudio.A ono sutiranje u zadnjicu od strane andjela e vidis sa ovakvim tvojim stavom to ne mozes da izbegnes nikako cekaju te na mitarstvima da ti nesto objasne u poverenju pa ti tamo pokazi svoje mudrovanje da vidis kako ces da prodjes.Po ovom tvom pisanju ja odmah stvorim sliku o kakvoj se osobi radi i sta mu je krajnji cilj,mene ne mozes da prevaris sa takvim licemerima imam dosta iskustva.A kad ovi nasi izdajnici dovedu papu u Srbiju ti se proguraj da mu poljubis skute jer nista manje od tebe ne mogu da ocekujem i od takvih kao sto si ti.Gospod najvise mrzi licemere i mlake ljude pa kaze citiram*Buduci tako mlak izbljuvacu te iz svojih usta i izbrisacu te iz knjige zivota*.Opet ti ponavljam svoje mudrovanje zadrzi kada dodjes na mitarstva oni jedva cekaju da im ti fino objasnis sto si glumio licemera i vredjao svete ljude.

Član
Učlanjen(a)
12.01.2010
Poruka
472
Nece se desiti nista, Artemije ce i dalje sa svojom grupicom tumarati, a prvojerarh ce nastaviti dalje istim putem.......

Natrag