Nase spasenje zavisi iskljucivo od vere u Hrista i prihvatanja njega kao licnog spasitelja i njegove zrtve kao otkup za prosle grehe i poslusnosti Bozjoj volji.
Ne postoji druga mogucnost spasenja osim ove, i prema tome svaka diskusija u tom pogledu, da li trebamo slaviti odredjene biblijske licnosti i praznike posvecene njima je nepotrebna, jer uslovi spasenja su u bibliji jasno definisani, i sve drugo sto upucuje na nekakav drugaciji put spasenja osim ovog zapisanog u bibliji, je ljudska mudrost.
Mi mozemo na osnovu biblijskih izvestaja o zivotima biblijskih licnosti dobiti pouke koje ce nam pomoci u nasem licnom zivotu vere i zajednice sa Bogom, ali ove licnosti ne mogu nista uciniti po pitanju naseg licnog spasenja, jer je Isus onaj koji nas spasava od greha svojom zrtvom koju je prineo na krstu, i svojom posrednickom sluzbom u nebeskoj svetinji nad svetinjama, kao i nasom licnom odlukom da ga prihvatimo za spasitelja i krenemo da ga sledimo.
Sledeci ljude, i postavljajuci ljude kao posrednike izmedju Boga i nas, mi u stvari pokazujemo da nemamo poverenja u Boga, i da ne prihvatamo jedinog posrednika koji je premostio provaliju koju je greh napravio izmedju nas i Boga.
Isus je jedini most koji premoscava ovu provaliju, i jedino preko njega i prihvatanjem njegove zrtve i posrednicke sluzbe koju obavlja u nasu korist, mi mozemo doci Bogu, biti opravdani od proslih greha, i voditi jednu plodonosnu zajednicu sa njim.
"Ово је камен који ви зидари одбацисте, а постаде глава од угла: и нема ни у једном другом спасења;
Јер нема другог имена под небом даног људима којим би се ми могли спасти" ( dela 4. 11 - 12 )
"Ovako veli Gospod: Da je proklet čovek koji se uzda u čoveka i koji stavlja telo sebi za mišicu, a od Gospoda odstupa srce njegovo" ( Jeremija 17. 5 )
"Благодат вам и мир од Бога Оца и Господа нашег Исуса Христа,
Који даде себе за грехе наше да избави нас од садашњег света злог, по вољи Бога и Оца нашег,
Коме слава ва век века. Амин" ( Galatima 1. 3 - 5 )