da li Božja zapovest ,ženi zabranjujem da uči,omalovažava ženu,ovog puta sami Bog koji je to izgovorio?!Проблем настаје када се неки стихови из јеванђеља прескачу. Нико не говори да ми обожавамо кипове или им се клањамо (има и тога, на жалост), већ колико се унижава жена. Господ Исус Христ је жене и мушкарце благодаћу изједначио, да смо сви као анђели Божији. Колико је жена уздигнута видимо управо из јеванђеља где се сведочанство о Васкрсењу ослања управо на жене као прве сведоке, а знамо да у то време мишљење жене није било ни по чему релевантно, чак је било кажњиво.
Потоји једна истина која се провлачи још из Едема, а то је непријатељство између жене (Израиља) и змије (сотоне). Још онда је најављено разрешење насталог проблема тако што ће пород женин (Месија) уништити пород змијин (антихриста). Отуда сотона презире жену и све везано за њу. Како презире жену (Израиљ), тако презире и унижава Сина (Месију). Тачно можемо видети како дух антихриста покушава да жену унизи и пребаци у небитну раван, а да не Говорим о унижавању Сина.
Зато се и прескачу стихови:
8. И ушавши к њој анђео рече: Радуј се, благодатна! Господ је с тобом, благословена си ти међу женама.
42. И повика здраво и рече: Благословена си ти међу женама, и благословен је плод утробе твоје.
47. И обрадова се дух мој Богу Спасу мом, 48. Што погледа на понижење слушкиње своје; јер гле, одсад ће ме звати блаженом сви нараштаји; (Лука 1)
[TABLE]
[TR]
[TD] Богородице Дјево радујса Благодатнаја Марије, Господ с Тобоју, благословенна Ти в женах, и благословен плод чрева Твоего, јако Спаса родила јеси душ наших. [/TD]
[TD][/TD]
[TD="width: 244"] Богородице Дјево, Радуј се, благодатна Маријо, Господ је с Тобом. Благословена си Ти међу женама и благословен је плод утробе твоје, Јер си родила Спаситеља душа наших. [/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Богородице - Богородица (која је родила Бога); Благодатнаја - испуњена благодаћу Духа Светога; с Тобоју - са Тобом; благословенна - прослављена или достојна прослављења; в женах - међу женама; плод чрева Твојего - плод утробе Твоје, рођен од Тебе Исус Христос; јако -јер; Спаса - Спаситеља. То је молитва Пресветој Богородици, коју ми називамо благодатном, тојест испуњеном благодаћу Светога Духа, и благословенијом од свих жена, јер је од Ње благоволео, или пожелео, да се роди Спаситељ наш Исус Христос, Син Божији. Молитва ова назива се још и ангелским поздравом, јер у њој су речи ангела (архангела Гаврила): радуј се благодатна Маријо, Господ је с Тобом: благословена си Ти међу женама - речи које је он изрекао Дјеви Марији, када се Њој јавио у граду Назарету, да би Јој јавио велику радост, да ће се од Ње родити Спаситељ Света. Такође - благословена си Ти међу женама и благословен плод утробе Твоје, казала је Дјеви Марији, при сусрету са Њом, и праведна Јелисавета, мати светог Јована Крститеља. Богородицом се Дјева Марија назива зато, што се од Ње родио Исус Христос који је истинити Бог наш.
Дјевом се назива зато, што је Она до рођења Христовог била Девица и приликом рођења као и после рођења такође је таква и остала, она је дала завет (обећање) Богу да се неће удати - пребивајући заувек Дјевом, и родила је Сина Свога од Духа Светога на чудесан начин.
HTML:http://www.dobrodrvo.orthodox.ru/PRAVOSLAVLJE/ZAKON BOZIJI/GLAVNI/02 - MOLITVE/HTML/010.htm
Ми поштујемо и сећамо се свих светаца и мученика, многи то одбацују говорећи о паганским коренима. Има ли ичега ненормалног у речима:
1. Даље, браћо, молите се Богу за нас да реч Господња трчи, и да се слави као и међу вама; (2.Солуњанима 3)
1. А сам ја, Павле, молим вас кротости ради и тишине Христове, који сам пред вама понижен према вама, а кад нисам код вас, слободан сам према вама.
2. Молим пак да ми не буде потребно кад будем код вас, онако слободан бити као што мислим да смем против неких који мисле за нас да по телу живимо; (2.Коринћанима 10)
30. Али вас молим, браћо, заради Господа нашег Исуса Христа, и заради љубави Духа, помозите ми у молитвама за ме к Богу; (Римљанима 15)
svakako da je blagoslovena utroba marije koja je nosila budućeg Mesiju koui će se potom vrlo brzo roditi.ko to spori.
no sam Isus se mariji obraća sa ženo! šta ja imam sa tobom. on prekoreva i oca što su ga tražili,zar oni ne zjaju što njemu valja biti.
niko ne odbacuje valjanost slugu Božji ali klanjati im se davati više odmtoga čast je idolstvo smrtni greh.
zašto onda vi koji vidim znate to,fala Bogu imate otvorene oči donekle ne nastavite otvarati oči drugim nesrećnim dušama ovde da to isto razumu da ne ginu?!
žene su doista bile na grobu prve.one su emotivne i Bog ih je take i sazdao i tu vrstu službe emotivne osetne im je i dao,da vode decu ka Bogu da rađaju,da budu poslušne mužu čak da krotošću ,emotivnošću neverne muževe zadobiju za Hrista kad vidu njihovo ponizno čisto življenje.pa to je velika služba.počastvovana. mnogi muški su pomalo gtubi i teško će muškog nekog posvedočiti tako lako kao žena svog muža.
a što prema njoj ženi fali sa muške strane. hrišćanski muž od Boga zadato će da je voli kao svoje telo,da se brine o njoj u duhovnom domenu. ovde se izgleda gleda sa ugla jednog "pijnanog rusa" koji misli da ženu može vući mesto metle po kući! daj da to prvo raščistimo ,da li je ovde reč o Biblijskoj ženi i Biblijskom čoveku i što tu fali jednoj i drugoj strani ,u ulozi, osim da bi sotona kao u edemu voleo da preko slabijeg suda nagovori ženu opet da malo vrdne od Reči i pokvari i sebe i svoj dom! a i celu jednu crkvu ,kao i kod adventista 17. miliona takih. to joj baš neće služiti na čast na dan Gospodnji!