mozak kako ga ti nazivas veliki ima tri sastava, veliki mozak ili korteks koji poseduju samo ljudi, srednji mozak koji poseduju razvijeni sisari i mozdana baza svojstvena gmizavcima, ovakva funcionalna podela pokazuje trojnu prirodu ljuckog uma, o kojima cete nesto vise tesko saznati u javnosti, ali one otvaraju veoma bitna pitanja zivota
znamo da se u tradicionalnim verskim ucenjima izbegava izlaganje o mozdanoj gradji i ako je pitanje prirode zla i nasom potrebom za tim, neposredno vezana za rad neseg centralnog nervnog sastava
to je prica o prirodi i poreklu ljuckog zla, citava istorija pokazuje ogromnu nadmoc tog jednog dela mozga cak i tamo gde smo se najmanje nadali, u religiskim ljudima u tim ljudima koji treba da propovedaju mir i ljubav, i covek kao da je nemocan da obuzda tu podsvesnu silu u sebi
ovde dolazmo do isusa: isus kao nenadmasni poznavalac duse je od podsvesti kao deo naseg bica koje se ponasa bezobzirno bezosecajno i menoralno govorio kao o zveri,i on se izrazavao kao djavolji duh upozoravajuci da veliki broj ljudi sluzi toj izopacenoj cudi, ovaj izopaceni demon nije samo spolja kao sto ga veci broj vernika zamislja, vec je upravo i u nama, on je deo mozga nase glave koji cesto podupire sve komande, koje jedino mozemo da potisnemo i savladamo jacinom svetlosti i karaktera, ovo savladavanje je upravo prikazana ikonom sv djordja koji kopljem probada azdaju, porucujuci da moramo snazno usmereno i izostrenom paznjim probiti mracnu podsvest ukoliko je zelimo uciniti poslusnom i bezopasnom, u protivnom ona ce uvek iznova nastavljati da vlada nasom dusom i umom, post je jedno sretstvo bez koga je tesko ako ne i nemoguce ovladati tim mozgom, zato sto ga hrana zivotinjskog porekla upravo cini sve mocnijim, vecina ljudi je sklona da sebe smatra dobrom osobom ali takodje ta vecina nikada nije prodla dovoljno duboko u svoj podsvesni um i upozna sebe kakva zaista jeste, susret sa tamnom stranom naseg uma je veoma neprijatan i bolan jooooj mrzi me da pisem vise xD nastavicu drugi put, taman sam i objasnio starstafu odakle potice potreba za zlom kod coveka, a i vama sam objasnio sta je zapravo i sta znaci zapravo ikona sv djordja, i da ona nije naucno fantastika kako ste je opisivali u smislu da su bile neke azdaje i nesto, verujem da vecina vernika nije ovo ni znala
zato ja kazem covek je specificno bice, bez obzira da li mi imali zajednickog pretka ili nas je bog stvorio od prasine
nije to samo kako izgleda na slikicama