Dinosaurusi - delo bezboznika

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@100dinara

1.odakle ti znaš da je zemlja stara nekakve miljarde godina
to nije točno, i zemlja nemože biti starija od 6000g
2. gdje to piše da je sunce već radilo dok je zemlja stvorena, u Bibliji piše drugačije da je sunce stvoreno
sunce, mjesec i zvijezde su stvorene tek četvrti dan
3.sunca i zvijezda u našem sustavu nije bilo
4. dan je bio svjetlost na tamu je Bog peozvao noć
5.piše ti jasno zbog čega stvara suncem mjesec i zvijezde
da budu znaci, danima, blagdanima i godinama
6. životinje koje su ljudi stvorili prije potopa Bog je zbrisao s lica zemlje i ne želi da mi o njima išta znamo osim da su stvorene u želji grešnih ljudi da prkose nebu i rugaju se Bogu, zadaju Mu bol
zašto su samo neki fosilni ostaci pronađeni to ja neznam i nikada neču ni istraživati jer mene u prvom redu zanima Evanđelje i tu se maksimalno trudim, a nekakva foslina bića tko su bila uopče ne smatram važnim da bi to moglo utjecati na čovjeka, spasiti ga
smatram to gubljenjem vremena, čovjek bi trebao vrijeme milosti koje imamo od Boga posvetiti molitvi i proučavanju Biblije, proučavanju i poštivanju Božjeg Zakona i svetkovanja subote
na taj način se čvrsto izgrađuje Kristov karakter, čovjek se jača duhovno, samim time biče i sposoban u završnoj velikoj borbi razlikovati Božju istinu - od sotonskih laži i podvala
poznavanje Boga, Krista, Biblije, Božjeg Zakona, jedino je oružje kojim se svaki čovjek može oduprijeti svakoj sotonskoj stupici, podvali, prevari

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
spedy ako kazes da je zemlja stara manje od 6000 godina kontriras SVEMU sto danas znamo iz nauke, ali sta tebi ja pricam, ti mislis da su ljudi stvorili dinosauruse i imali turnire u kojim su ih gledali kako se kolju iz zabave hahaha

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
11.10.2009
Poruka
67.584
@100dinara

1.odakle ti znaš da je zemlja stara nekakve miljarde godina
to nije točno, i zemlja nemože biti starija od 6000g
2. gdje to piše da je sunce već radilo dok je zemlja stvorena, u Bibliji piše drugačije da je sunce stvoreno
sunce, mjesec i zvijezde su stvorene tek četvrti dan
3.sunca i zvijezda u našem sustavu nije bilo
4. dan je bio svjetlost na tamu je Bog peozvao noć
5.piše ti jasno zbog čega stvara suncem mjesec i zvijezde
da budu znaci, danima, blagdanima i godinama
6. životinje koje su ljudi stvorili prije potopa Bog je zbrisao s lica zemlje i ne želi da mi o njima išta znamo osim da su stvorene u želji grešnih ljudi da prkose nebu i rugaju se Bogu, zadaju Mu bol
zašto su samo neki fosilni ostaci pronađeni to ja neznam i nikada neču ni istraživati jer mene u prvom redu zanima Evanđelje i tu se maksimalno trudim, a nekakva foslina bića tko su bila uopče ne smatram važnim da bi to moglo utjecati na čovjeka, spasiti ga
smatram to gubljenjem vremena, čovjek bi trebao vrijeme milosti koje imamo od Boga posvetiti molitvi i proučavanju Biblije, proučavanju i poštivanju Božjeg Zakona i svetkovanja subote
na taj način se čvrsto izgrađuje Kristov karakter, čovjek se jača duhovno, samim time biče i sposoban u završnoj velikoj borbi razlikovati Božju istinu - od sotonskih laži i podvala
poznavanje Boga, Krista, Biblije, Božjeg Zakona, jedino je oružje kojim se svaki čovjek može oduprijeti svakoj sotonskoj stupici, podvali, prevari

Obicno se ne ubacujem u raspravu sa ljudima koji imaju jake "religijske stavove" tj (fanatike za moj pojam) ali sve ovo sto sam procitala....wacko2.....pobogu .......zar u danasnje vreme posle svih dostignuca i saznanja postoje ljudi koji tako razmisljaju.....neverovatno....:ludd/:.....

"1.odakle ti znaš da je zemlja stara nekakve miljarde godina
to nije točno, i zemlja nemože biti starija od 6000g"

Svako sa iole malo razuma,logike,inteligencije i zelje za usavrsavanjem pomno prati ljudski napredak i saznanja do kojih je covecanstvo doslo i normalno je da se ide u korak sa tim saznanjima i da se covek razvija kao duhovno i inteligentno bice....pa zato su ta sva znanja i data...Na ovakve izjave koje su ovde date mozes samo da ostanes bez teksta i zapanjen.....u 21 veku.....da ne poverujes..wacko2

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
1. Kako je moguće da "u početku Bog stvori nebo i Zemlju" ako mi sada znamo, a znamo bez ikakve sumnje, da je Zemlja stara oko 4.5 milijarde godina, Sunce oko 4.6 a čitav svemir oko 13.75 milijardi godina? To znači da je Zemlja, u odnosu na svemir, mlada i nikako nije mogla biti „prva stvorena“.

Sa ovim pokazuješ da nisi ni pogledao post koji sam postavio o rupama u evoluciji...Tebe ne interesuje istina. Tebe zanima samo tvoje slepo veovanje u autoritete iz evolucije, i u ono što oni kažu. Tebe ne interesuje da misliš svojom glavom nego da drugi misle umesto tebe...
Pa najveći autoriteti iz nauke, bilo jedne, bilo druge strane, nikada neće reći to što si ti rek'o -> "bez ikakve sumnje..." !

2. Kada je Zemlja stvorena Sunce je već „radilo“ tako da nije mogla biti „tama nad bezdanom“, osim po noći, naravno (i to samo na onom delu Zemlje na kojem je noć).

Bog je prvo stvorio vodu.

"2.A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom."

Zatim je stvorio svetlost. Izvor te svetlosti nije bilo sunce. Sam Bog je izvor svetlosti.

"3. I reče Bog: Neka bude svetlost. I bi svetlost."

Potom Bog stvara vreme. To vreme nije zavisilo od planeta i sunčevog sistema, nego od samog Boga.

"4. I vide Bog svetlost da je dobra; i rastavi Bog svetlost od tame.
5. I svetlost nazva Bog dan, a tamu nazva noć. I bi veče i bi jutro, dan prvi."

Dalje, Bog stvara svod posred te vode i rastavlja vodu na onu ispod svoda i na onu iznad svoda.

"6. Potom reče Bog: Neka bude svod posred vode, da rastavlja vodu od vode.
7. I stvori Bog svod, i rastavi vodu pod svodom od vode nad svodom; i bi tako.
8. A svod nazva Bog nebo. I bi veče i bi jutro, dan drugi"

Potom ide oblikovanje vode pod svodom na jedno mesto i stvaranje kontinenta.

"9. Potom reče Bog: Neka se sabere voda što je pod nebom na jedno mesto, i neka se pokaže suvo. I bi tako.
10. I suvo nazva Bog zemlja, a zborišta vodena nazva mora; i vide Bog da je dobro.
"

Tada, kada su stvoreni uslovi (zemlja i voda) Bog stvara Biljni svet.

"11. Opet reče Bog: Neka pusti zemlja iz sebe travu, bilje, što nosi seme, i drvo rodno, koje rađa rod po svojim vrstama, u kome će biti seme njegovo na zemlji. I bi tako.
12.I pusti zemlja iz sebe travu, bilje, što nosi seme po svojim vrstama, i drvo, koje rađa rod, u kome je seme njegovo po njegovim vrstama. I vide Bog da je dobro.
13. I bi veče i bi jutro, dan treći.
"

Četvtog dana Bog uspostavlja mehanizme vremena, stvara planete, sunčev sistem i povlači svoju intervenciju održavanja vremena.

"14 Potom reče Bog: Neka budu videla na svodu nebeskom, da dele dan i noć, da budu znaci vremenima i danima i godinama;
15 I neka svetle na svodu nebeskom, da obasjavaju zemlju. I bi tako.
16 I stvori Bog dva videla velika: videlo veće da upravlja danom, i videlo manje da upravlja noću, i zvezde.
17 I postavi ih Bog na svodu nebeskom da obasjavaju zemlju.
18 I da upravljaju danom i noću, i da dele svetlost od tame. I vide Bog da je dobro.
19 I bi veče i bi jutro, dan četvrti.
"

6. Ako je bog stvorio sve vrste odmah na početku „I stvori Bog zveri zemaljske po vrstama njihovim, i stoku po vrstama njenim, i sve sitne životinje na zemlji po vrstama njihovim“ kako to da pronalazimo fosilne ostatke samo onih vrsta koje više ne postoje? Ako su, npr., u vreme dinosaurusa postojali bikovi, zašto onda nema fosilnih ostataka bikova?

Odakle ti ta fantastična ideja da se pronalaze samo fosilni ostaci vrsta koje ne postoje?

Eno puni muzeji fosila raznoraznih životinja koje imamo i danas...O čemu pričaš?

Fosil nastaje rapidnim/skoro trenutnim zatrpavanjem prilikom katastrofe. Šta misliš - zdravim razumom - ko ima više šanse da bude zatrpan? Dinosaurus od 20 metara, ili zec od pola metra? Šta misliš ko ima veće šanse da pobegne kada dođe do katastrofe i cepanja zemlje - zemljotresa? Sitnije životinje ili krupnije?

Ajmo se malo uozbiljiti pa će sve ići lakše...

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
haha gardian procitaj nesto u zivotu sto nije anti naucno, mozda naucis nesto, znaci kazes da svaki fosil opstaje tako sto je zatrpan tokom katastrofe hahaha STRASNO

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Pa umesto što sve samo negiraš ko papagaj ... ->

-Zemlja je mlada.
JokerMMA: Nije.
-Kako znaš?
-Čekaj malo, kako znaš da nije?
JokerMMA: pročitao sam da nije.
-Aha, ok gde si pročitao?
-JokerMMA: hahaha, nije! hiljade Fosilia dokazuju.
-Koji fosili, pokaži ih?
-JokerMMA:hahaha, hiljade fosila...
-Da li znaš kako nastaje fosil?
-JokerMMA: hahahaha, hiljade fosila...

...ti iznesi ovde kako nastaje fosil!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
[TABLE="class: ts"]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Starost Zemlje - Miroljub Petrovic - YouTube
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
► 77:42

[/TD]
[TD]www.youtube.com/watch?v...1 окт 2011 - 78 мин - Отпремио/ла obrenovackioglasi
Serija od 23 predavanja vezanih za arheologiju, kreacionizam, poznanje Boga. ... Sve ...[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

11 DOKAZI ZA MLADU PLANETU - Isus dolazi
11 DOKAZI ZA MLADU PLANETU. Ovo je lista prirodnih fenomena koji su u
sukobu sa evolucionom idejom da su Zemlja i Svemir stari više milijardi godina.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Pa umesto što sve samo negiraš ko papagaj ... ->

-Zemlja je mlada.
-Kako znaš?
-Čekaj malo, kako znaš da nije?
JokerMMA: pročitao sam da nije.
-Aha, ok gde si pročitao?
-JokerMMA: hahaha, nije! hiljade Fosilia dokazuju.
-Koji fosili, pokaži ih?
-JokerMMA:hahaha, hiljade fosila...
-Da li znaš kako nastaje fosil?
-JokerMMA: hahahaha, hiljade fosila...

...ti iznesi ovde kako nastaje fosil!
jel osecas da je tvoja prica tacna ako drugima izvrces reci a :)

kako fosili dokazuju starost zemlje, kad sam ja to rekao.
Starost zemlje pokazuju desetine nezavisnih nacina merenja starosti kamenja , nemoj da pricas o stvarima u koje se ne razumes, da ne pricam o astrofizici koja dokazuje bez svake sumnje da je univerzum milijardama godina star, samo bajke iz knjiga govore suprotno :D

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
infomaus nema samo covek takav mozak, nego svi sisari, zato sto smo zajedno evoluirali

posto vidim da ne znas recicu da se mozak covek sastoji iz 3 sloja, znaci ta tri sloja koja sam u prethodnim postovima objasnio da ne pisem ponovo isto mrzi me
znas ne radi se ovde samo o izgledu mozga

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
infamous to si vec pricao ranije i vec ti je objasnjeno da te karakteristike delimo sa ostalim sisarima, jer smo RODJACI, ako mi imamo imaju i simpanze, ne samo ljudi

Natrag