Dinosaurusi - delo bezboznika

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Drago mi je da tvrdis da si neutralan. Verujes u pola biblije i u energetsko bice. Tesko da ces naci nekog ko je "neutralan" poput tebe. Zato sam ti i predlozio da napravis svoju religiju. Opet da ponovim, ne izjednacavaj prihvatanje naucnih saznanja, metoda i cinjenica sa verovanjem u jeftini plagijat-kolaz mitova i legendi.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
axaxaxaxaxa nisu oni ni degeni ni sektasi niti sam ja to rekao, ali ne zaboravi da ima i naucnika koji tvrde suprotno
ja jesam vernik ja to ne krijem, i ja nisam rekao da ste vi vernici u tom smislu nego sam rekao da ste religiski ljudi, a to ako ja zahtevam adekvatne dokaze a ne dokaze rekla kazala, to je zato sto ja necu da mi neko namece neke budalastine bilo da su iz biblije ili iz ateizma, ja samo trazim adekvatne dokaze kao sto mogu da ih imam npr da je zemlja okrugla razumes?
to sto si rekao zadnje za ubicu je tako glupo da je to smesno, kao prvo svkao mora da se sudi na osnovu adekvatnih dokaza, ako su dokazi adekvatni taj ce da bude osudjen, npr dokazi svedoka nisu adekvatni uvek (ako imamo svedoka bez adekvatnih dokaza nego samo rekla kazala), zato sto imamo lazna svedocenja razumes? tako da taj primer sa tim ubicama ti nije dobar

da se nadovezem na starstaf
ja sam rekao da verujem ali ja nisam to tvrdio ni jednog trenutka, daj mi da vidim moj posto u kome sam ja tvrdio da bog postoji daj mi da ga vidim molim te
ja kazem mozda mi imamo zajednickog pretka sa slicica i kazem mozda smo mi nastali od pepela, sve dok mi neko ne da adekvatne dokaze o tome tako ce da bude, mene to mnogo i ne interesuje zato sto sam svestan da je to gubljenje vremena i razmisljanja o nekim stvarima za koje nece biti adekvatnih dokaza za zivota

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
za evoluciju su dokazi jasni kao dan, iz geologije, paleontologije, genetike, biologije i jos par naucnih polja, znaci od fosila i genetike do POSMATRANE evolucije, mi smo posmatrali kako se vrste razdvajaju i kako se stvaraju nove, za sve velike promene ( iz australepitekusa u homo sapiensa na primer ) imamo fosile, koji pokazuju jasno kroz vreme promene. Ne mogu biti jasniji dokazi, ja ne znam sta ti trazis

I broj naucnika iz naucnih polja koji se bave zivotom a koji ne veruju u evoluciju je manji od 1%

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
da se nadovezem na starstaf
ja sam rekao da verujem ali ja nisam to tvrdio ni jednog trenutka, daj mi da vidim moj posto u kome sam ja tvrdio da bog postoji daj mi da ga vidim molim te
ja kazem mozda mi imamo zajednickog pretka sa slicica i kazem mozda smo mi nastali od pepela, sve dok mi neko ne da adekvatne dokaze o tome tako ce da bude, mene to mnogo i ne interesuje zato sto sam svestan da je to gubljenje vremena i razmisljanja o nekim stvarima za koje nece biti adekvatnih dokaza za zivota

Gde sam ja napisao da tvrdis da bog postoji? "Verujes u pola biblije i u energetsko bice."

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ja mislim da sam bio jasan za evoluciju, i mislim da sam rekao da je ona prisutna i danas, imam cist primer sebe, ja npr pre 13,14 god nisam smeo da pipnem racunar, mislio sam da je to svemirski brod, a danas moja sestricina koja ima 7godina sedne za racunar kao ja nekad pored televizora da gledam crtani, znaci rutina rutinski, to je isto neka evolucija prilagodjavanja datom vremenu

starstaf
jeste ja verujem ali nikad nisam tvrdio da postoji bog razumes? ti si rekao da tvrdim da sam neutralan, ja sam rekao da moje verovanje to dokazuje, znaci ja ne idem okoli i pricam bog postoji ili ne postoji kao sto vi idete, ja kazem ja ne znam da li postoji ili ne postoji ali moje verovanje je da postoji, znam za dusu ali to je moja stvar, ja ne namecem svoje misljenje drugima

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
ja mislim da sam bio jasan za evoluciju, i mislim da sam rekao da je ona prisutna i danas, imam cist primer sebe, ja npr pre 13,14 god nisam smeo da pipnem racunar, mislio sam da je to svemirski brod, a danas moja sestricina koja ima 7godina sedne za racunar kao ja nekad pored televizora da gledam crtani, znaci rutina rutinski, to je isto neka evolucija prilagodjavanja datom vremenu

To je kulturna evolucija, to su memi.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
dobro dao sam primer evolucije i evolucije prilagodjavanja coveka zemlji u datom trenutku u kom se on i zemlja nalaze, ali evolucija majmuna u coveka mislim nema sta da kazem za to a adekvatnh dokaza realno nema

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
za evoluciju majmuna u coveka i nema, al za evoluciju od nizih hominida i deljenje zajednickih predaka sa danasnjim majmunima ima i u genetskim i u fosilnim zapisima, i nikakvi dokazi protiv

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
covek je veoma specificno bice, ono ima i mozak koji imaju sisari i mozak koji imaju samo ljudi i mozak koji imaju gmizavci, onda po tome mozemo da dodjemo do nekog zakljucka da su i gmizavci i sisari i ljudi mozda nastali od nekog pretka koji je bio polu covek polu sisar polu gmizavac (reptil) pa da je nas mozak evolvirao u jedan ili jednistven mozak od tog pretka zasnovan na sve tri vrste a da su ostali sisari samo uzeli deo sisara a gmizavci deo gmizavca

Natrag