Dinosaurusi - delo bezboznika

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Interesantno je kako je kod vas kreacionista logika rastegljiv pojam. Dakle, logično je da je Noe uzimao maldunčad životinja da bi zauzeli što manji prostor u barci, a nije nelogično da su i u tom slučaju sve životinje stale u njegovu barku?! Pa hrana za te životinje - koliko je ono trajalo Noino putovanje do Ararata? Kako je i čime je hranio te životinje? ...Ma, sve sama logika, nema šta?

Kod nas kreacionista?
Zanimljiva je ta klasifikacija.
Onaj koji veruje da je sve nastalo iz ništa (pri tome to nigde ne vidimo u prirodi i oko sebe), da je red nastao iz nereda sam bez ičije inteligentne intervencije (pri tome to nigde ne vidimo u prirodi da se dešava),i da je bakterija sama od sebe oživela i evoluirala/pretvarila se u čoveka milijardu godina dok su retrovirusi isto tako milijardama godina omogućavali pozitivne mutacije iako činjenice na terenu govore da virus izaziva bolest a ne nešto pozitivno - naziva se evolucionista.

Onaj koji veruje da je sve što postoji, svaki složen sistem morao neko da prvo osmisli/kreira u umu i potom stvori(pri tome svuda oko sebe i vidi da ništa ne nastaje samo od sebe: kuće, zgrade, avioni, kamioni, knjige, umetničke slike...), da red iz nereda može da nastane samo ako neko uzme metlu u ruke i uspostavi red(pri tome to vidi svuda oko sebe da sve teži ka propadanju i neredu i da je potrebna metla, krpa, voda da se održi red), i da su živi organizmi od bakterije do čoveka veoma složeni i programirani sistemi koje je Nečiji Um morao da osmisli, programira istovremeno dajući im život koji i sam poseduje - naziva se kreacionista.

Neka neutralni posmatrač proceni ko ima više a ko manje logike...

Što se tiče Nojeve barke, Potop je trajao godinu dana - 40 dana kiše, i ostatak je čekanje da se voda povuče. Brod koji je Noje sagradio nije bio klasičan brod, odnosno njegova veličina je bila znatno veća nego što se predpostavlja. Kako? Pa tako lepo jer kada se govori o merama -laktovima, uzima se u obzir da je Nojev lakat bio skoro duplo veći u odnosu na današnjeg čovekovog lakta. U Bibliji stoji da su ljudi nekada bili i - divovi. Dakle, ako je Noje imao 3-3.5m, onda izračunaj koliki je to lakat u odnosu na današnji od 1,80m prosečne visine...

Dalje, takav brod je imao sasvim dovoljno mesta da uskladišti hranu za skromne obroke preživljavanja, a ne za hanlučenja,prejedanja i opijanja na brodu. I danas znamo koliko čovek, pa i životinja, može da preživi bez hrane...

Druga stvar, Noje nije lutao po svetu hvatajući životinje koje će povesti sa sobom. Životinje su Božijom intervencijom same dolazile, a Noje ih je razvrstavao po vrstama.
Neko se pitao kako su od tih vrsta evoluirali tipovi za kratko vreme. Pa neka razmisli malo i neka ode u neku odgajivačnicu pasa recimo, porazgovara sa uzgajivačem i uveri se za koji vremenski period su nastale sve te mnoge pseće rase od - vuka. Mračna koprena će s' očiju lagano spasti kada uvidi koliko rasa pasa je nastalo od jedne vrste za samo 150god.

To je evolucija – od pseće vrste mogu nastati samo pseće vrste. Nikako magarci. Patka rađa samo patku. Nikada mačku.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Inteligencija dolazi kasno u univerzumu, odakle je dosao taj bog, cak i da postoji niste ni blizu da dokazete da ima bilo kakve veze sa nama , i ako veze sa nama niste ni blizu da dokazete da je to bog iz religije u koju vi verujete.

Evoluciju ne razumes, od macke do tigra i lava ne moze da se dodje za 4000 godina, od babuna do simpanze isto, sve te vrste nisu mogle da stanu na barku, a ako se potop desio onda bi znacilo da su sve evoluirale neverovatnom brzinom.
Naravno nerazumevanje evolucije dokazujes i time sto mislis da virusi podsticu pozitivne mutacije, mozda bi trebao da prestanes da citas kreacionisticku anti nauku i da malo procitas neku pravu knjigu.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Neverovatno koliko su te patke evoluirale u tako kratkom vremenu. Još jučer su nosile jaja a sad već rađaju. Ko bi reko.

...tuuuiiiiit ... tuuuuiiiiit ...
Veterinarska stanica, izvolite.
Halo. Dobar dan. Jesam li dobio veterinara?
Jeste, recite šta trebate.
Evo patka mi se porađa a ne može da rodi jerbo se pačić okrenuo na zadak, vire mu peraje, pa ako bi mogli hitno da dođete, da mi patka i pačići ne krepaju na porodu. Nosi blizance,videli na ultrazvuku. Nije joj još termin, izgleda prevremeni porođaj.
A kada joj je pukao vodenjak?
Pa ne znam sad, bila je u bari, plivala je i bilo je sve lepo i na jednom je počela da se dere ko da rađa.
Dobro, gospodine,vidim da ste uzbuđeni, smirite se, evo sada ću ja da pošaljem hitnu veterinarsku pomoć, a vi u međuvremenu merite period između trudova i trudove koliko traju.
Jao, požurite samo.
Hoćemo,ne brinite, samo se vi smirite.
...tiiiit...tiiit...tiiiit.....

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Ti si prijatelju dežurni evolucionistički policajac na ovome forumu, jel? ;)

Evoluciju ne razumes, od macke do tigra i lava ne moze da se dodje za 4000 godina, od babuna do simpanze isto, sve te vrste nisu mogle da stanu na barku, a ako se potop desio onda bi znacilo da su sve evoluirale neverovatnom brzinom.

Malo pre sam između redova napisao da je pas zvani čivava, koji više liči na miša nego na ozbiljnog psa ali je i dalje pas, nastao od vuka za nekih 150 godina (ne znam tačno) prakse ukrštanja pasa, a ti mi i dalje pričaš kako od majmuna kao vrste nije mogao da nastane drugi tip majmuna za 4000 godina!?

Ko koga ovde malo....m?

Pasmina od pasmine
Majmun od majmuna
Žirafa od žirafe
Konj od konja...

Ok?

mozda bi trebao da prestanes da citas kreacionisticku anti nauku i da malo procitas neku pravu knjigu.

Misliš na one crtane slikovnice?

Hvala ne bih...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pa, moj, Gardiane, ne bih da komentarišem cio tvoj post, ne bi imalo ni svrhe ni smisla - počev od Noevog lakta do veličine njegove barke, koja je, po logici na koju se pozivaš, morala biti veličine Madagaskara!
Ali, hoću da kažem ovo: upravo je iz haosa i nereda sve i nastalo što danas vidimo i poznajemo. Do kasnijeg kolikog-tolikog reda i prirodnih zakonitosti, došlo je usled uticaja gravitacionih sila, magnetnih polja, energije i drugih mikro-kosmičkih činilaca. (Raznih vrsta kosmičih zračenja) I danas imamo svemir koji poznajemo - uslovno rečeno. I šta vidimo? Taj svemir nije ni izbiliza savršen. U njemu se dešavaju sudari nebeskih tijela, crne rupe gutaju zvijezde, milijarde i milijarde lutajućih kometa, asteroida i čega sve ne, tumara po tome svemiru. Da li je to tvorevina savršene inteligencije koja je sve to stvorila i savršeno ustrojila, kako ti kažeš?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
haha ne lupaj, civava nije nastala od vuka za 150 godina, a i to je vestacka selekcija, koje je mnogo brza od prirodne, tako da mesas stvari, nije moguce da je od macke nastao i lav i tigar i sve ostale vrste macaka za tako kratko vreme prirodnom selekcijom, naravno sve je moguce ako kazes da je neki madjionicar sve odradio da ispadne kako treba :D

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Pa, moj, Gardiane, ne bih da komentarišem cio tvoj post, ne bi imalo ni svrhe ni smisla - počev od Noevog lakta do veličine njegove barke, koja je, po logici na koju se pozivaš, morala biti veličine Madagaskara!

To je samo ako računaš i sve tipove vrsta koje imamo danas. Ali ako računaš samo osnovne vrste iz kojih su kasnije nastali razni tipovi, onda je situacija malko realnija...

Ali, hoću da kažem ovo: upravo je iz haosa i nereda sve i nastalo što danas vidimo i poznajemo. Do kasnijeg kolikog-tolikog reda i prirodnih zakonitosti, došlo je usled uticaja gravitacionih sila, magnetnih polja, energije i drugih mikro-kosmičkih činilaca.

Ok, odakle te prirodne zakonistosti? Odakle gravitaciona sila("metla"), magnetno polje("krpa") ?
Odakle energija?
Vi svojim očima ne vidite gravitacionu silu, magnetno polje, ili energiju, ali vidite njihova dela i znate da oni postoje.
Zašto onda ne verujete u Stvoritelja kojeg isto tako ne vidite svoijim očima, ali vidite Njegova dela, vidite produkte stvaranja?

To je besmisleno...

I danas imamo svemir koji poznajemo - uslovno rečeno. I šta vidimo? Taj svemir nije ni izbiliza savršen. U njemu se dešavaju sudari nebeskih tijela, crne rupe gutaju zvijezde, milijarde i milijarde lutajućih kometa, asteroida i čega sve ne, tumara po tome svemiru. Da li je to tvorevina savršene inteligencije koja je sve to stvorila i savršeno ustrojila, kako ti kažeš?

Koji svemir mi poznajemo? Pa mi ne poznajemo ni promil svemira! Stigli smo samo do meseca, ostalo posmatramo kroz teleskop i aparate iz ogromne daljine...
Drugo, u svemiru koji mi poznajemo nema ŽIVOTA. Gde si video planetu na kojoj buja život kao na Zemlji? Dakle, kada govorimo o preciznom sklapanju sistema onda govorimo o našem sunčevom sistemu. To je sistem u kome je sve lepo poslagano i složeno da bi se život mogao razvijati. Da je Zemlja samo metar bliže suncu, život ne bi bio moguć jer bi sve izgorelo. Da je samo metar dalje od sunca, život ne bi bio moguć jer bi sve zaledilo...Tačno je tamo gde treba da bude. Kako to?
Samo od sebe se iz haosa tačno matematički namestilo?

Ne bi rek'o...

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
ocigledno ne pratis ni astronomiju, nasli smo vec mnostvo planeta cak i u blizini koje su isto na savrsenom rastojanju od sunca,zasto je i njih bog postavljao tako ? Ne mora cak ni da bude planeta, jupiterov mesec europa najverovatnije ima okeane ispod zaledjene povrsine zbog pritiska koji vrsi jupiterova gravitacija, i dobija svu toplotu od jupitera, i to je dovoljno za zivot, a zvezda ima vise nego zrna peska na ovoj planeti, tako da vrlo su male sanse da je samo oko ove jedne nastao

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Teorija evolucije je kranje besmislena na svakom svom nivou, i potpuno je nenaučna, jer ne moze naučnim eskperimentom da se dokaze.

Da bi dokazali svoju teoriju tj. pozitivan uticaj mutacija u formiranju novih vrsta, evolucionisti su već nekoliko decenija pokušavali da zračenjem određenog gena kod veoma plodne vinske mušice (Drozofila melanogaster) izazovu pojavu neke nove napredne osobine. Eksperiment je pretrpeo potpuni neuspeh. Naučnici su jedino uspeli da dobiju primerak vinske mušice kome nedostaju krila, noge, oči, ili koji ima noge na glavi, ali nikada nisu uspeli da dobiju primerak sa osobinama savršenijim od onih koje on već ima.

Svaka veća genetska promena bi izazvala uginuce organizma.

logika.gif

Što su organizmi na visem stepenu evolutivnog razvija oni ne pokazuju vece egzistencijalne sposobnosti vec manje, jer nije cilj organizma da opstane, nego da ispuni smisao postojanja - da voli. Sto je organizam obdarenim vwecim sposobnostima, to on ima vecu moc da izrazi ljubav, a ne da opstane. Covek svojiom sposobnostima svira na violini, gorovi, stvara, ... a najvecu evolitivnu moć u slučaju neke katastrofe pokazuju najrpostiji organizmi, bakterije, gljive, itd.

Prirodno je da svaka uredjenost (zakonitost ili smislenost) mora da ima svog razumnog tvorca, jer se smislene stvari a posebno ne zakonitosti ne desavaju slucajno. Ako jedan kamen ispadne dole svaki put kada ga pustis iz ruke, to nije slucaj, nego zakon. A zakon ne moze da nastane slucajno. Zato je prirodno da ce upravo oni koji se najvise bave naukom da imaju najvise dokaza za Bozje postojanje, ukoliko ih neki psiholoski (pitanje odgovornosti pred Bogom), konformisticki (uvrazena misljenja) i sebicni (pitanje zaposlenja i napretka) interesi ne umetu da se sa ociglednim istinama o Stvoritelju sveta sloze.

Zato je najveci broj naucnika i prosvetitelja u veku razuma pokazao utvrdjivanje u svojoj religioznosti upravo kroz bavljenje svojim naucnim radom. Cictiracu samo neke od njih:

"Zadivljujuci poredak u svemiru moze se pripisati samo jednom svemocnom i premudrom Bicu. Ovo uzviseno bice upravlja svetom ne kao njegova sustina, vec kao Gospodar svega! Zbog te svoje vlasti Gospod Bog se naziva svemocnim i sveopstim Gospodarem. Pravi Bog je zivi, premudri i sveobuhvatni Bog. On je iznad svega i bezgranicno savrsen." (Isak Njutn)

"Sto vise proucavam prirodu, to vise ostajem zapanjen i zadivljen pred delima Stvoritelja. Ja se molim u toku svog rada u laboratoriji." (Luj Paster)

"U srcu svakog coveka postoji vakuum, koji jedino Bog moze da ispuni!" (Blez Paskal)

"Pravi prirodnjak kad god pronikne u tajne tvorevine svojim saznanjem, neizbezno svuda u njima vidi prst Boziji" (Robert Bojl)

"U tvorevini ja kao da rukama dodirujem Boga" (Johannes Kepler)

"Onaj koji bez predrasuda proucava prirodne nauke, nuzno dolazi k Bogu" (E.L. Kesel)

"Stvoritelj je ljudskom rodu dao dve knjige. U jednoj je pokazao svoju velicinu, a u drugoj svoju volju. Prva je - ovaj vidljivi svet koji je On stvorio da bi covek, gledajuci na velicinu, krasotu i skladnost Njegovog dela, priznao bozansku svemoc. Druga je - Sveto pismo. U njoj je izneta Bozja namera za nase spasenje. Drugu objasnjavaju ucitelji vere, a prvu fizicari, matematicari, astronomi ... I propovednici Svetog pisma, i naucnici uveravaju nas ne samo u postojanje Boga vec nam otkrivaju i Njegova bezbrojna dobrocinstva prema nama." (Mihail B. Lomonosov)

"Nasa nauka, otkrivajuci nam cuda prirode, treba da nas nadahne divljenjem prema Onome ko ih je nacinio." (Majkl Faradej)

"Ko god vidi kakvo mudro majstorsko delo, taj cas ga prirodni razum savrseno uverava da mora biti negde mudar majstor koji je to nacinio, jer se samo sobom nije moglo naciniti. Ali se nade koji filozof ili citatelj knjiga, koji vidi bezbrojna premudra dela, al premudroga majstora, to jest Boga, nece da prizna, nego veli: "To je priroda tako nacinila", a ovo znaci: To se je samo od sebe tako nacinilo, po slucaju. On s osobitim krasnorecjem, ili bolje da kazem govorenjem u vetar, kaze nam da patki nisu zato date take noge da moze s njima plivati, nego samo po slucaju, buduci da ima takve noge, pliva, a da sta ce; on veli da zubi nisu nacinjeni da grizu, nego kad su zubi, a oni neka grizu. Ako se nade ko da ovakve i ovima slicne budalastine protiv svake iskre razuma dode uveravati, neka svak po savesti kaze hoce li se ko moci uzdrzati da mu ne rece da je ludi nego magare? Nije dovoljno samo pouzdati se u tako rece tako ovaj, a onako onaj". Tome nikada nema ni kraja ni konca. Rekao je ko je sta znao i mislio, koliko glava toliko kapa; no razuman covek valja da sazna da li je sta tacno ili nije, i sta je istina." (Dositej Obradovic)

Izvor:b92 Evolucija vs Bog.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Faky stvarno nema smisla da pricamo o ovome dalje ako ces da nastavis da ponavljas gluposti kao papagaj, dao sam ti zapisane posmatrane slucajeve pozitivnih mutacija u kojima se radjala cak nova vrsta za samo jednu generaciju ( nesto sto sam i ja mislio da je nemoguce ). Znaci promeni se broj hromozoma, ne moze da bude veca mutacija od te, i opet bude pozitivna. POSMATRANO.
Ovaj drugi deo ne znam dal treba da gledam uopste - "organizam nije tu da opstane nego da voli" - haha ne mogu da verujem sta pises.
Isak Njutn nije mogao da razume ponasanje nekih tela u solarnom sistemu i rekao je da bog sa vremena na vreme dodje i popravi situaciju, posle njega je dosao Le Plass koji je objasnio tu zagonetku, sto dokazuje da kad ljudi stignu do razmisljanja da bog nesto uradi, prestanu da razmisljaju .

Natrag