Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ogromne vrste životinja, koje danas nazivamo dinosaurusima, su živele pre potopa i u mnogo manjem broju posle potopa, jer su zbog promene klime i uticaja čoveka koji ih je ubijao, nestali.
to nije točno
dinosauri djelo bezbočnih ljudi su svi uništeni potopom, Božjom rukom a ne ljudskom
nijedan nije preživio
čitaj malo bolje Bibliju
nijedan dinosaur nije ušao u Noinu kroablju i nije bio spašen,
pa ni živio poslije potopa
Interesantno je kako je kod vas kreacionista logika rastegljiv pojam. Dakle, logično je da je Noe uzimao maldunčad životinja da bi zauzeli što manji prostor u barci, a nije nelogično da su i u tom slučaju sve životinje stale u njegovu barku?! Pa hrana za te životinje - koliko je ono trajalo Noino putovanje do Ararata? Kako je i čime je hranio te životinje? ...Ma, sve sama logika, nema šta?Ono što zaista ne piše je da mora da uzme ODRASLE životinje, pa je logično pretpostaviti da je uzeo mladunce...I ono što piše je da uzme po VRSTAMA, a ne po tipovima...Dakle, jedan par po osnovnoj vrsti, a ne po tipovima koji su mogli nastati iz te vrste...S tim se već prepolovljava broj životinja koji ulaze u brod...
Upravo sam objasnio u prošlom postu, koji očigledno nisi pročitao da kraja, da bi bilo potrebno ne 4,5 milijardi godina, nego 4500000000000 milijarde god. i planeta veličine 100 Jupitera na koju bi moglo da stane toliko organizama kroz koje bi pozitivna mutacija MOŽDA radila...
Gde si ti, ili bilo ko, posmatrao evoluciju? Da nisi živeo pre milion-trilion godina pa si video svojim očima kako ribi rastu noge, dok se škrge pretvaraju u nozdrve?
Evo ja znam. Zato što reč "dinosaurus" nije postojala.
U Bibliji se spominju "Divovi", a to nam govori da su ljudi nekada bili mnogo veći po gabaritima od današnjeg čoveka. A ako su među ljudima postojali divovi, nema razloga da ih nije bilo i u biljnom i životinjskom svetu...
"A beše tada divova na zemlji; " (1.Moj 06)
"Videsmo onde i divove, sinove Enakove, roda divovskog, i činjaše nam se da smo prema njima kao skakavci, takvi se i njima činjasmo" (4.Moj. 13)
"Jer samo Og car vasanski beše ostao od divova. Gle, odar njegov, odar gvozden, nije li u Ravi sinova Amonovih? Devet je lakata dug, a širok četiri lakta, lakta čovečija." (5.Moj. 03)
U Bibliji se takođe ne spominu ni medved, ni rakun, ni nosorog, ni leopard....itd, ali to ne znači da oni nisu postojali ili da ne postoje...To samo znači da njihovo spominjanje nije bitno za suštinu...
Zaboravio si jedno!secas se kako je Bog hranio izrailj u pustinji?Interesantno je kako je kod vas kreacionista logika rastegljiv pojam. Dakle, logično je da je Noe uzimao maldunčad životinja da bi zauzeli što manji prostor u barci, a nije nelogično da su i u tom slučaju sve životinje stale u njegovu barku?! Pa hrana za te životinje - koliko je ono trajalo Noino putovanje do Ararata? Kako je i čime je hranio te životinje? ...Ma, sve sama logika, nema šta?
Interesantno je kako je kod vas kreacionista logika rastegljiv pojam. Dakle, logično je da je Noe uzimao maldunčad životinja da bi zauzeli što manji prostor u barci, a nije nelogično da su i u tom slučaju sve životinje stale u njegovu barku?! Pa hrana za te životinje - koliko je ono trajalo Noino putovanje do Ararata? Kako je i čime je hranio te životinje? ...Ma, sve sama logika, nema šta?