Dinosaurusi - delo bezboznika

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Ja ti lepo kažem da evolucionisti CRTAJU godine kako im kad odgovara, a ti opet po starom...kao da si brate mili hipnotisan ili nešto slično...

ps. I da, ajd sad napiši našto pa da tvoja bude zadnja, ma kakva da je...

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
iskopaju crteze ?

podmeste pozitivne mutacije da bi sami stvorili nove vrste i time lagali da smo posmatrali evoluciju ?

izmisle 20 nezavisnih nacina za merenje kamenja da pokazu staru zemlju ?

razvuku svetlost dalekih galaksija da bi univerzum delovao 13,7 milijardi godina star ?

jel znas ti sta pricas uopste :)

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Ogromne vrste životinja, koje danas nazivamo dinosaurusima, su živele pre potopa i u mnogo manjem broju posle potopa, jer su zbog promene klime i uticaja čoveka koji ih je ubijao, nestali.

to nije točno
dinosauri djelo bezbočnih ljudi su svi uništeni potopom, Božjom rukom a ne ljudskom
nijedan nije preživio
čitaj malo bolje Bibliju
nijedan dinosaur nije ušao u Noinu kroablju i nije bio spašen,
pa ni živio poslije potopa

Evo, čekaj samo da otvorim...kh, kh...da vidimo:

"I od svega živog, od svakog tela, uzećeš u kovčeg po dvoje, da sačuvaš u životu sa sobom, a muško i žensko neka bude.
Od ptica po vrstama njihovim, od stoke po vrstama njenim, i od svega što se miče na zemlji po vrstama njegovim, od svega po dvoje neka uđe s tobom, da ih sačuvaš u životu.
"
(1.Moj.06)

Ono što zaista ne piše je da mora da uzme ODRASLE životinje, pa je logično pretpostaviti da je uzeo mladunce...I ono što piše je da uzme po VRSTAMA, a ne po tipovima...Dakle, jedan par po osnovnoj vrsti, a ne po tipovima koji su mogli nastati iz te vrste...S tim se već prepolovljava broj životinja koji ulaze u brod...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ono što zaista ne piše je da mora da uzme ODRASLE životinje, pa je logično pretpostaviti da je uzeo mladunce...I ono što piše je da uzme po VRSTAMA, a ne po tipovima...Dakle, jedan par po osnovnoj vrsti, a ne po tipovima koji su mogli nastati iz te vrste...S tim se već prepolovljava broj životinja koji ulaze u brod...
Interesantno je kako je kod vas kreacionista logika rastegljiv pojam. Dakle, logično je da je Noe uzimao maldunčad životinja da bi zauzeli što manji prostor u barci, a nije nelogično da su i u tom slučaju sve životinje stale u njegovu barku?! Pa hrana za te životinje - koliko je ono trajalo Noino putovanje do Ararata? Kako je i čime je hranio te životinje? ...Ma, sve sama logika, nema šta?

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Upravo sam objasnio u prošlom postu, koji očigledno nisi pročitao da kraja, da bi bilo potrebno ne 4,5 milijardi godina, nego 4500000000000 milijarde god. i planeta veličine 100 Jupitera na koju bi moglo da stane toliko organizama kroz koje bi pozitivna mutacija MOŽDA radila...

Gde si ti, ili bilo ko, posmatrao evoluciju? Da nisi živeo pre milion-trilion godina pa si video svojim očima kako ribi rastu noge, dok se škrge pretvaraju u nozdrve?

Evo ja znam. Zato što reč "dinosaurus" nije postojala.
U Bibliji se spominju "Divovi", a to nam govori da su ljudi nekada bili mnogo veći po gabaritima od današnjeg čoveka. A ako su među ljudima postojali divovi, nema razloga da ih nije bilo i u biljnom i životinjskom svetu...

"A beše tada divova na zemlji; " (1.Moj 06)
"Videsmo onde i divove, sinove Enakove, roda divovskog, i činjaše nam se da smo prema njima kao skakavci, takvi se i njima činjasmo" (4.Moj. 13)
"Jer samo Og car vasanski beše ostao od divova. Gle, odar njegov, odar gvozden, nije li u Ravi sinova Amonovih? Devet je lakata dug, a širok četiri lakta, lakta čovečija." (5.Moj. 03)

U Bibliji se takođe ne spominu ni medved, ni rakun, ni nosorog, ni leopard....itd, ali to ne znači da oni nisu postojali ili da ne postoje...To samo znači da njihovo spominjanje nije bitno za suštinu...

Brate Mislio si na (NEFILE)Tacno tako i biblija ih jasno opisuje!to su bili melezi!Andjela-demona i ljudskih zena,i bili su veoma silni,arheologija je pronasla njihove skelete to je istina ali dinosauruse nikadnije,i nikad nece:

Iz ovih priloga se vidi da biblija govori istinu,nefili su zaista postjali zasto o tome ne govore u skolama?mislim da i sam mozes da rezonujes.

Nije im u interesu jer odose dinosaurusi u propast,evolucija.

Pozdrav.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@gardian
dobro ti reče urednik
mani se ti logike

pročitaj tekst o dinosaurima i shvatičeš da te životinje nije stvorio Jehova
nego čovjek da služe za bjesomučne zabave

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@faky
u Bibliji piše da su nefili bili potomci Božjih sinova - potomstva Setova koji su živjeli u gorama
i kćeri čovječjih - potomstva Kajinova koji su živjeli u dolinama
znači Nefili su nastali miješanjem svetog sjemena sa nesvetim
Setovo potomstvo su bili pravednici i priznavali su svoj grijeh, prinosili žrtve kako je Bog zapovijedio i vjerno čekali Mesiju
Kajinovo potomstvo je to sve negiralo, odbacivalo, imali su idolopokloničku religiju i smatrali su da im netreba Spasitelj jer su oni pravedni

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Interesantno je kako je kod vas kreacionista logika rastegljiv pojam. Dakle, logično je da je Noe uzimao maldunčad životinja da bi zauzeli što manji prostor u barci, a nije nelogično da su i u tom slučaju sve životinje stale u njegovu barku?! Pa hrana za te životinje - koliko je ono trajalo Noino putovanje do Ararata? Kako je i čime je hranio te životinje? ...Ma, sve sama logika, nema šta?
Zaboravio si jedno!secas se kako je Bog hranio izrailj u pustinji?

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589

i kako su sve ostale vrste evoluirale za samo 4000 godina, od macke do tigra, leoparda, risa i ostalih, znaci neka brzinska evolucija ili je stavio na brod i svaku vrstu majmuna, macki, insekata, puzeva i tako dalje :D

Natrag