Član
- Učlanjen(a)
- 16.05.2009
- Poruka
- 669
Evo, pokusacu najbolje sto mogu, posto neke delove u postu nisam bas najbolje razumela, ali evo...To sto si videla u nekim domova zdravlja ne znaci u svima,znaci nije merodavno za sve vec samo za one koji su tu u blizini.Drugo opet se vracam na problem Stdenta.Isao momak i to kod 2-ce nutricionista ne jednog i sta su mu rekli za gojenje,kakoda se ugoji?Da ide da se seta prirodom.Toliko o kompetentnosti i stucnosti nutricionista koji su zavrsili visu medicinsku ili koju vec.Ja cu reci da neko ko nema prakticnog rada sa ljudima i nema uvida u sve o toj osobi nema sanse da napravi dijetu kakva treba,jer pored nutricionizma potrebno je poznavati i biohemijske procese u telu,koji se odvijaju usled unosenja odredjenih namirnica,pa dodati na to zivotne navike osobe,pol, visinu ,tezinu i onda krenuti sa pravljenjem programa ishrane i jedino tako moze biti rezultata.Da li je bitnija diploma i 2 godine teorije ili rad recimo 10 godina i gomila rezultata.Kod koga bi od ove dvojice prvo otisla da se posavetujes?
Mislim da i ti mene nisi razumeo, ali nisam rekla da je presudna cinjenica da je neko zavrsio visu skolu ali je svakako vrlo bitan faktor, narucito po pitanju tih biohemijskih procesa u organizmu, kao i zbog krvne slike itd...zasto mislis da je rad sa ljudima dovoljna osnova cak bolja od diplome?
Ja imam utisak kao da se ti branis, a tebe niko nije napao :?
Naravno da ti imas lose primere, ja imam dobre...to je normalno, razna iskustva postoje, naravno da ce se svako od nas prvo raspitati kod koga da ide itd...ali svakako, bar sto se mene tice, ne bih sudila o njegovoj strucnosti na osnovu izgleda, a i to je diskutabilno, posto kriterijumi za lepotu se i te kako razlikuju...
Ja treniram u jako dobrom klubu, treneri imaju mnogo iskustva, mnogo medalja...niko od njih nije tvog misljenja, da nijedan nutricionista pojma nema...u svakom zitu ima kukolja
I na kraju, misljenja nam se razilaze po odredjenim pitanjima, to je normalno, cemu taj stav prema svima koji ne misle kao ti? Ovde smo da bi razmenijivali ista ta misljenja, naucili nesto, culi tudja iskustva, rekli svoja...forumi za to sluze... yes3