дигитални анђео 3 - стоп биометрији

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
684
jadno, "cilj opravdava sredstvo", i da hoće nikad ne mogu da prekriju sve i treba da znaju "da mali kamen golema kola prevrne"...
bezuspešan pokušaj...
jadno da ponovim....

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Mislim da ipak ima sveštenika i monaha koji smeju i govore otvoreno o seriji ovih filmova "digitalni andjeo". Evo teksta monaha iz Hilandara Dositeja Hilandarca koji govori o svim opasnostima takvih i njemu sličnih filmova:

"О ДИГИТАЛНОМ АНЂЕЛУ III"
петак, децембар 11, 2009 Доситеј Хиландарац

Ових дана се појавио и трећи део филма Дигитални анђео. Сва три дела су некако аматерски урађена и у њима се показује једна недоследност. Наиме, прво су се фокусирали на причу о борби против чипа за који су тврдили да је жиг антихриста, да би већ у овом трећем делу почели да тврде како је чип превазиђен, вероватно ће у неком следећем дигиталном анђелу бити превазиђена и ова биометријска идентификација и питање је само на чему ће се зауставити. На тај начин, подсећају на суботаре и јеховине сведоке, који су израчунавали време доласка Христовог, и онда продавали све што су имали, куповали свечана одела и ишли на пољане са песмама да дочекају Христа и Христос није дошао, а имања продали. И онда тражили грешку, па поново израчунавали па поново излазили на пољане и чекали, а Христос опет није дошао. И онда то израчунали да ће се десити у време првог светског рата, и опет није дошао. Онда су се досетили и рекли: "па дошао је невидљиво". А Исус лепо каже: "У последња времена појавиће се многи лажни пророци, који ће говорити: ево овде је, ево онде је." И говори Господ да се не излази у поља итд. И на тим секташима се то обистинило и видимо да су последња времена. Али суботари и јеховини сведоци су бар искренији по томе што су они тада ипак били заокупљени доласком Исуса Христа, а ови нови пророци су заокупљени доласком АНТИХРИСТА.

Ми у символу вере уопште не говоримо о доласку антихриста, него говоримо о доласку Христовом који ће да суди живима и мртвима. А тај антихрист није био достојан да буде у СИМВОЛУ ВЕРЕ, јер је нечист и њега ће убити Исус Духом уста својих. Дух ових филмова је секташки и нема никакве везе са духом православља. Слушајући ове филмове човек бива узнемирен и губи мир, а Исус својем малом стаду говори: МИР ВАМ, МИР СВОЈ ДАЈЕМ ВАМ, МИР СВОЈ ОСТАВЉАМ ВАМ, НЕ ДАЈЕМ ВАМ ГА КАО ШТО ГА СВЕТ ДАЈЕ. Значи, ако ми имамо УМ ХРИСТОВ, МИР ХРИСТОВ, БЛАГОДАТ ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА, И ЉУБАВ БОГА ОЦА, И ЗАЈЕДНИЦУ СВЕТОГА ДУХА, зашто онда да мучимо себе непотребно. Зашто да нас обузима маловерство и неспокојство западних секташа? Не кажем да тајна безакоња не ради, али и апостол Павле је говорио да тајна безакоња ради. И такође верујем да иде велика невоља на свет, јер свет сав у злу лежи. Али када небогонадахнуто тумаче Откривење Јованово, ови људи само ИСМЕВАЈУ ОТКРИВЕЊЕ ЈОВАНОВО. Свети оци када би приступали тумачењу нечега што је речано у Светом Писму су приступали са страхом Божијим и молитвом, некада и са постом, а из ове приче у овом филму се не осећа тај благочестиви, побожни приступ тумачења књиге Откривења. И речено је код апостола Павла: "Љубљени, не верујте свакоме духу, него кушајте духове јесу ли од Бога, јер се и сам ђаво претвара у светлог анђела да би преварио изабране". А ми нисмо у стању да испитамо животе ових људи који говоре о овим документима , о чиповима (сада већ превазиђеним у овој причи), нисмо у стању да испитамо њихову веродостојност, јер људи који су под дејством страсти нису веродостојни сведоци истине Божије, јер који су испуњени Духом Светим они се не страше да кажу своје име, а пошто се страше да изнесу своје име сведоче да нису испуњени Духом Светим, јер Бог Духа Светога не даје у нечисте сасуде, у остраствљене људе, јер када је Дух Свети сишао на апостоле, они се више нису страшили смрти, нити страдања за Христа (а ови су обично анонимуси, а Црква Православна не може прихватити безимене људе, колико год да се ти људи у филму боре против замене имена бар кодом, они нигде своје име неће да кажу, да знамо ко су).

Ово је врло опасна ствар, јер се на просторе Православне Цркве уноси протестантски дух да свак тумачи како хоће Свето Писмо (зато протестанти имају безброј тумачења ), као да не постоји ЗАКОНИТА ЦРКВЕНА ЈЕРАРХИЈА код нас православних. Ово је врло опасна ствар, јер се под видом борбе против нових докумената исмева и сама Црква, јер у овом случају неки анонимни људи (анонимуси), неки непознати људи, се постављају у улогу правилног тумача Истине, гаранта Истине, а испада да епископи којима је од Бога поверено да УПРАВЉАЈУ РЕЧЈУ ИСТИНЕ БОЖИЈЕ нису више гарант, да Дух Свети не делује код епископа! И на тај начин руше установе Цркве. А да заиста хоће да у православном духу делују, ови људи би деловали у оквиру Цркве, а не овако самостално и анонимно, јер они не могу никоме да се ставе у Цркви у послушност, а по речима светог пророка Самуила "непослушност је гора од идолопоклонства". Не треба православни хришћани да се обмањују овим причама, зна се како је Бог устројио цркву и кога у цркви треба да питају за шта.

Разноразне секте које се баве апокалиптичким темама, добом антихриста, постављају јако много материјала на интернет. У филму Дигитални анђео доста материјала је позајмљено управо са тих секташких сајтова који се баве том проблематиком (као што су суботари или адвентисти и јеховини сведоци). Анонимност твораца сва три дела дигиталног анђела, њихова недоследност, чињеница да је доста садржаја преузето са тих секташких сајтова, и немир који филм изазива указују да православни хришћанин треба са много опрезности да се односи према филму Дигитални анђело. Није хришћански некога страшити, уцењивати спасењем, одузимати мир, а при томе не нудити алтернативу.

Свакако да у условима светског тоталираризма којем се приближавамо, у којем ће по речима Откривења Јовановог хришћани бити гоњени и маргинализовани у друштвеном животу, хришћане интересује и питање тог ЖИГА ЗВЕРИ . Али хришћанин такође треба да има у виду да је новозаветна књига Откривење Јованово пророчка књига, и као пророчка књига не може се тумачити на исти начин као што се могу тумачити и законске књиге четири јеванђеља и поучне књиге посланица, и историјска књига Дела апостлских. Баш из разлога што је то пророчка књига, свети оци се никада нису усуђивали да комплетно тумаче Откривење Јованово, јер у њој има доста праслика и визија, алегорија, које се не могу олако тумачити. Не може се Откривење Јованово тек тако протумачити људским умом, за то је потребно стећи "ум Христов" како говори апостол Павле, тј. стећи Духа Светога који ће нас увести у сву Истину, а за то је потребан врлински и светотајински живот по јеванђељу Христовом. Не може се о жигу звери говорити "погађачким духом", час говорећи жиг звери је чип, час говорећи "чип је превазиђен". Тако православни хришћани не треба да раде.

Размишљање о доласку Христовом изазива у нама љубавна радосна осећања, која снаже човека, која уносе хармонију у човека. А претерана размишљања о доласку антихриста уносе немир, слабе веру и наду на Бога, смућују ум, изазивају колебање у души, уопште раслабљују човека, многе и духовно паралишу. Бављење причом о доласку антихриста постаје својеврсна страст, и као свака страст ово има за последицу лишавање благодати Божије, а без благодати Божије нема спасења. Добро је и потребно читати и о последњим временима, али са расуђивањем и надом на Бога, чувајући мир душевни и кроз светотајински живот стицати Духа Светога, који једини истински душу може да утеши и у најтежим временима гоњења Цркве и једино се уз помоћ Духа Светога, који се зове и Дух Истине може победити Отац Лажи који је Сатана. То је једини Пут којим се побеђује зло у нама и око нас, то је једини Пут којим ћемо се одржати и у та последња времена, која ће и бити тешка каква нису била од постанка света, али Христос каже и храбри: "НЕБОЈ СЕ СТАДО МАЛО, ЈА ПОБЕДИХ СВЕТ".

Član
Učlanjen(a)
19.12.2009
Poruka
193
Koristis potpis sv.arhimandrita Tadeja -Kakve su ti misli takav ti je zivot.
Sv.arhimandrit Tadej,sv.monah Gavrilo i sv,strac Pajsije Svetogorac su rekli da ce Sveta Gora biti potopljena zbog njenog odstupanja od Gospoda.Na to nas je Gospod upozorio i Presveta Bogorodica kada je Planuo nas manastir na Svetoj gori.Ali dalje u prorocanstvu se kaze da ce sve Svetinje koje se nalaze na Svetoj Gori biti uznete na trece nebo da bi se sacuvale do dolaska Gospoda.Monasi sa Svete Gore ce se povuci u manastir Bosnjane pored Krusevca.Dosao sam do saznanja da neki monasi iz Srpskog manastira sa Svete Gore vrse ispovjest preko mobilnog telefona sto me je zaprepastilo,ali onda su mi bila jasnija prorocanstva na sta su mislili Sveti proroci.

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Koristis potpis sv.arhimandrita Tadeja -Kakve su ti misli takav ti je zivot.
Sv.arhimandrit Tadej,sv.monah Gavrilo i sv,strac Pajsije Svetogorac su rekli da ce Sveta Gora biti potopljena zbog njenog odstupanja od Gospoda.Na to nas je Gospod upozorio i Presveta Bogorodica kada je Planuo nas manastir na Svetoj gori.Ali dalje u prorocanstvu se kaze da ce sve Svetinje koje se nalaze na Svetoj Gori biti uznete na trece nebo da bi se sacuvale do dolaska Gospoda.Monasi sa Svete Gore ce se povuci u manastir Bosnjane pored Krusevca.Dosao sam do saznanja da neki monasi iz Srpskog manastira sa Svete Gore vrse ispovjest preko mobilnog telefona sto me je zaprepastilo,ali onda su mi bila jasnija prorocanstva na sta su mislili Sveti proroci.

Kakve to veze ima sa gornjim tekstom i temom? Čitala sam tekstove pomenutih staraca i poznato mi je to o čemu pričaš ali to je POTPUNO posebna priča i tema.

Na Svetoj Gori nisu SVI loši, ima i svetih ljudi, još uvek, a ja sam dala tekst monaha koji je otvoreno govorio o dotičnom filmu jer je to ovde tema a prethodno je većina komentarisala da niko ne sme ništa otvoreno da kaže. Ovaj monah jeste i ovaj tekst sam prenela samo zato i ni zbog čega drugog.

Član
Učlanjen(a)
19.12.2009
Poruka
193
Kakve to veze ima sa gornjim tekstom i temom? Čitala sam tekstove pomenutih staraca i poznato mi je to o čemu pričaš ali to je POTPUNO posebna priča i tema.

Na Svetoj Gori nisu SVI loši, ima i svetih ljudi, još uvek, a ja sam dala tekst monaha koji je otvoreno govorio o dotičnom filmu jer je to ovde tema a prethodno je većina komentarisala da niko ne sme ništa otvoreno da kaže. Ovaj monah jeste i ovaj tekst sam prenela samo zato i ni zbog čega drugog.

Vidim da me niste shvatili u napisanom tekstu pa vam sad pojasnjavam.
Trenutna vlast u Srbiji da bi opravdala uvodjenje biometrijskih dokumenata kod naroda trazi medju svestenstvom saveznike koji ce to da odobre ali za uzvrat ce vlada Srbije pomoci crkve i manastire.Tako ce ta ista vlada pomoci obnovu izgorjelog dijela manastira na Svetoj Gori ali ce zato monasi opravdati uvodjenje biometrijskih dokumenata i to ce narod prihvatiti jer je doslo sa Svete Gore.Taj manastir je i planuo po kazni Bozijoj jer su htjeli da postave igumana u manastiru a manastir do sada nije imao igumana jer je Presveta Bogorodica igumanija!

Starac Tadej i Monah Gavrilo o dolasku Antihrista, Apokalipsi

Starac Tadej (1914-2003), monah jednog manastira u istočnoj Srbiji (Vitovnica kod Petrovca na Mlavi) bio je poslednjih decenija života poštovan kao „najprosvetljeniji monah u Srbij i“. Njegove propovedi, pre 2000. godine, rasute su po raznim publikacijama, a zabeležene su i na zvučnim i video zapisima. One i danas mogu da se pogledaju na mnogim internet sajtovima. O ovom mistiku, mudracu i filosofu, koji je likom veoma podsećao na patrijarha Pavla, napisana je i knjiga „Duhovne pouke srpskom narodu“.
Otac Tadej je smatrao masone vinovnicima najvećeg zla na svetu. Masoni su prisutni u svim hirišćanskim crkvama, naročito u katoličkim, ali i u pravoslavnim, većinski u grčkoj, a u manjoj meri i u našoj crkvi. Oni svuda zauzimaju ključna mesta i pripremaju dolazak antihrista, koji samo što nije zaseo, a od 1992. godine vlada pomoću pomagača.
„Kada budete čuli da je počela ekonomska kriza u celom svetu, onda je njegov dolazak blizu“, rekao je starac Tadej.

Prema njegovim rečima, velika ekonomska kriza iz 30-ih godina prema ovoj biće kao malo dete. Iz neviđenog haosa koji će nastati propašću svetskog monetarnog sistema i ekonomije izroniće Antihrist predstavljajući se kao spasilac čovečanstva. Starac Tadej je upozoravao da će novac postati bezvredan.
Kada je Kosovo i Metohija u pitanju, otac Tadej je još 2000. godine govorio da će Albanci sigurno proglasiti nezavisnost, koju će podržati Amerika i Evropa. Ipak, zapadne sile će u skorijoj budućnosti doživeti težak poraz usled ekonomske krize i većih planetarnih sukoba.
“I Amerika i Zapad će Srbe ponovno goniti. Ipak, posle velikih srpskih stradanja, iznenada, Amerika i Zapad će doživeti strahoviti poraz, pućiće kao balon, pa će se sva njihova vojska povući sa Kosova. Tada će Srbi, za veoma kratko vreme osloboditi svoju duhovnu kolevku. I Šiptara tamo više nikada neće biti. Ni jednoga.“, govorio je Tadej.
Uoči bombardovanja 1999. godine, Tadej je ukazivao na “grehove tadašnje vlasti”. Prognozirao je skori pad Miloševića, ali je ukazivao da će oni koji ga na vlasti zamene biti još gori od njega.
U to vreme predvideo je i da će se Crna Gora odvojiti od Srbije. Ljudi iz njegovog okruženja svedoče i da je ukazao na građanski rat u Crnoj Gori, a zatim i na sukob sa Albancima. U ovom sukobu Crnogorci će likvidirati rukovodstvo najmlađe evropske države.
Tadej je i najavio udar na Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Čak je govorio da će i mošti Svetog Vasilija Ostroškog jedno vreme morati da budu prebačene iz Ostroga na sigurnije mesto.
“Crnu Goru će miriti ljudi iz Srbije i ona će na kraju ponovo ući u sastav jedinstvene srpske države.”
Za oca Tadeja kažu da je imao pogled deteta, a reči pune mudrosti.
Sve više pažnje se posvećuje i besedama monaha Gavrila, koji se upokojio 1999. godine (rođen 1902.). Knjiga „Monah Gavrilo prorok poslednjih vremena“ donosi čitav niz proročanstva vezanih za Srbiju, od kojih su se već jedan deo i ostvario. Dok je otac Tadej umeo da proceni pozadinu svih dešavanja krajem prošlog veka i da iz toga zaključi dalji tok događaja, Gavrilo je, prema svedočenju ljudi iz njegove okoline, imao predskazanja.

„Beograd će biti razrušen, deo grada će potonuti. Vidim kolone ljudi kako napuštaju grad beže. Tamo će biti opasno ulicom proći, strah će ljudi za svoje živote osećati. U gradovima neće imati od čega živeti, posla neće biti, fabrike neće raditi, a dugove državi neće imati od čega namiriti. Ni vode zdrave za piće neće biti, samo u brdima i planinama. Proliće se krv u Skupštini, narod će se pobuniti, građanski rat će krenuti“, samo su neka od Gavrilovih predskazanja.

Monah Gavrilo, koji je godinama pre NATO intervencije ukazivao da će Srbiju bombardovati zbog Kosova, je predvideo i skorije otcepljenje Vojvodine i Sandžaka.
„Na Kosovu mnoge mrtve nikada neće ni naći. Isti oni koji su nas bombardovali uzeće nam Vojvodinu. Posle Kosova otcepiće nam i Sandžak. Tuđini će se pitati u Srbiji. Mnogi će verovati lažnim obećanjima stranih vladara, ali će se na kraju narod pobuniti“.
Gavrilo je predvideo i sukobe unutar Srpske pravoslavne crkve, s obzirom na to da su poslednja dešavanja pokazala da je jedan deo vladika i sveštenstva takozvani „novotarci“, odnosno deo koji se zalaže za približavanje sa katoličkom crkvom.
“Vladike koje budu išle papi da se poklone ili bilo šta da ga zamole, veliku će nevolju na sebe navući i nemir doživeti. Nema šta kod njega da se traži. Papa one koji Srbe muče svecima proglašava. Tražiće u Beograd da dođe, ali će se narod usprotiviti“.
Vidim mnoge vladike, na veselog patrijarha kao čavke gaču, da on sluša njih, a ne oni njega. Teraju ga da radi suprotno svojoj volji, a time i Gospoda ljute i ne znaju da ih patrijarh gleda kao lekar snimak.
Mnogo vladika i teologa neće se rukovoditi Božijem rasuđivanju, već će zastraniti i sa političarima prijateljstva graditi. Neće rasuđivati po poukama Svetih otaca, već će koristeći, nadmeno poverenu im vlast, da nametnu neka svoja pravila u crkvi, bilo o postu ili neke druge novotarije. Narod će to sam uvedeti, mnogi će se usprotiviti“.
Ono što su oba proroka tvrdila je da će se Srbi vratiti Bogu tek posle velikih stradanja.
Žig Zveri
Otac Tadej je govorio da je već stvoren „džinovski kompjuter“ od nekoliko spratova u Belgiji, koji se zove „Zver”. Isti takav kompjuter se nalazi u Americi, a svi ljudski podaci će se nalaziti u njima. „Pečaćenje“ ljudi će se obavljatii nevidljivim laserskim zracima. Taj „žig“ će ljudima služiti u svemu, na primer u kupovini.
Prema njegovom mišljenju jugoslovenski prostor, a naročito Bosna, uvek su bili poligon za strateška nadmetanja velikih sila. Tadej je i upozoravao da su nova, strašna oružja, već napravljena u tajnosti, ali da svet o tome još ne zna.
KONTROVERZNO
Srpski i ruski car
Starac Gavrilo je isticao da posle golgote ipak dolazi velika slava i radost Srbije.
„To se neće desiti dok Rusija ne postane carevina. Zemlja će se tresti gde on bude prolazio. Sa Kosova će se povući NATO i Albanci će bežati, da će im i Albanija biti tesna. Ruski car će doći na krunisanje srpskog cara. Naš car je iz roda Nemanjića po ženskoj liniji, rođen je i živi u Rusiji i još ne zna da je on taj, već će ga veliki ruski monah projaviti. Srpski car je visok, plave kose, lepog izgleda i sa mladežom na licu. Srpski car biće desna ruka ruskom caru. Zajedno, vratiće sve srpske zemlje“, prorekao je Gavrilo. „Nemci i ostali dolaziće tada u Srbiju da mole da kupe žito, jer će kod nas rađati, a na Zapadu će vladati neopisiva glad i haos. Ali tada će se za sve car pitati“.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Imam knjigu Šta će skoro biti sa svedočenjima Oca Tadeja i Starca Gavrila. I poznato mi je sve što si citirao. Ima još takvih priča, da će ostati samo pet vladika, da će se sedište Crkve preseliti u Kruševac, da će se narod oko manastira Sv. Luka u Bošnjanima kod Varvarina spasiti...itd, itd...
Ono što sam htela da kažem je u nastavku. Citiraću jer je rečeno mnogo lepše nego što bih umela ja.

Поуке старца Порфирија о томе када ће доћи АНТИХРИСТ одломak из књиге

Каже ми:
„За нас хришћане, за нас када живимо Христом не постоји антихрист. Хоћеш ли ми рећи, овде где ја седим на кревету можеш ли сести и ти?“
Рекох му:
„Не, Старче.“
Каже ми:
„Зашто?“
Одговорих му:
„Јер, ако седнем на вас, спљоштићу вас.“
Каже ми:
„А када би могао ти да седнеш?“
Кажем му:
„Када одете ви, могу да седнем ја.“
Каже ми:
„Тачно тако, дете моје, тако се догађа и са нашом душом. Када у себи имамо Христа, може ли да дође антихрист? Може ли да уђе ма које друго супротно постојање у нашу душу? Зато што данас, дете моје, немамо Христа у себи зато и бринемо о антихристу. Када ставимо Христа у себе, све постаје Рај. Христос је све и тако увек, дете моје, да говориш људима, а противника немојмо се плашити. И гле да ти кажем нешто. Када би сада дошао сам антихрист са неком справом са ласерским зрацима да би ме обележио на силу бројем 666, ја се не бих забринуо. Рећи ћеш ми, старче, зар то није знак антихриста? Да, али и хиљаду 666 неизбрисиво да напише по мени ласерским зрацима, ја се не бих забринуо. Зашто? Зато што, дете моје, и прве мученике су бацали зверима, они су се осењивали крстом, а зверови су постајали као јагањци; бацали су их у море, осењивали би се крстом и море је постајало земља по којој су ходали; бацали су их у ватру, осењивали би се крстом и ватра је постајала пријатна свежина. Благословено моје дете, шта смо ми данас? Верујемо ли у Христа? У крст? Ма, зашто ли је Христос сишао? Да није можда сишао како би оснажио наше страдање? Тако, дете моје, да говориш и Старцу, и да говориш људима да се не боје антихриста. Ми смо деца Христова, ми смо деца Цркве.“
Ово што је урадио је оставило велики утисак на мене.

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Hajde sad polako ovo pogledaj sta o tome kaze sv.Pajsije Svetogorac.
Sta su sve vjerujuci pomisljali da urade kada prime dokumemte a da se ne odreknu Gospoda.Koliko sam shvatio iz tvojih komentara ti si za biometrijska dokumenta ili sam u krivu.

YouTube - Старац Пајсије о новим документима и жигу звери

Taman posla i daleko bilo. Nisam, i ne daj Bože da budem. Ti i ja u stvari isto mislimo o svemu samo se nismo razumeli.

Samo sam htela da kažem da ne treba da se sada tome posvećujemo ovoliko i da dopustimo da nas sve to onespokoji i uznemiri a uzgred nam iscrpi energiju i izazove strah. Sve će ići svojim tokom, to će biti, pre ili kasnije, treba se dobro čuvati, možda će nas dotaći, možda neće. Na nama je da se potrudimo i da se brinemo za svoju dušu svakodnevno a ne da se prepustimo očaju i razmišljamo o nečemu što će biti i kako će biti.

Član
Učlanjen(a)
19.12.2009
Poruka
193
Oprosti ti meni ako sam bio malo grub, tvrdoglav sam po prirodi cesto me iguman kori zbog toga.Kaze on meni ti kad hoces da nesto dokazes ides glavom kroz zid moras vjezbati trpljenje i smirenje.E ako sam ti nesto skrivio mislju,djelom i rijecju oprosti meni gresnom.

Natrag