Mire, ne postoji prevara, niti si ista rskrinkao, jer ja ipak iz gornjih citata smatram da si ih ti pogresno razumeo, jer oni govore o Hriscanima Nazarenima.
Nije u pitanju neki sajt kao izvor koji sam prilozio, vec su tu vise nezavisnih izvora koje sam prilozio i ja, i takodje Antonija, i to nema veze sa Adventizmom kako tvrdis, vec sa istorijskim izvorima.
Da i poverujemo da si se neki Jevreji u to vreme Nazivali Nazareni zbog toga sto su bili iz Nazareta, ovaj tekst, kao i svi drugi izvori govore o prvoj Hriscanskoj zajednici Nazarena u Jerusalimu, koji su prilikom razorenja Jerusalima poslusali Isusov savet koji je izrekao mnogo godina ranije - da napuste grad kada vide dolazak rata, i oni su to ucinili i nastanili se u mestu pod nazivom Pela.
Ponavljam, ako su i postojali Judeo Nazareni pre Hrista zbog mesta Nazareta u kome su ziveli, koji nisu bili Hriscani - tekst jasno kaze da su ga prihvatili kada se on pojavio i napustili Judaizam, jer tekst to i potvrdjuje, da nisu bili privrzeni ni Judaizmu, ni kasnnije Rimokatolicizmu, i to je bila ta prva apostolska crkva u Jerusalimu.
Ipak si ti pogresno razumeo i interpretirao ceo tekst.
Mozda postoje ljudske interpretacije i na ovim sajtovima, ali sami citati uglavnom govore o istom.
CITATI:
"Svi hrišcani tog vremena su sebe nazivali imenom Nazareni."
Takodje se zna iz jevrejskog Talmuda, koji je najsvetija knjiga Judaizma, da su se prvi vernici u Galileji i Judeji smatrali sektašima i da su bili poznati pod imenom Nazareni.
Crkve, na strani 69, kaže:
"Ovi judaistièki hrišcani su prvo bili poznati svetu kao Nazareni."
Onda na strani 72, istièe sledeæe:
"Omrznuti od strane Jevreja i javno ekskramentirani zbog vernosti hrišcanstvu"
Enciklopedija Ranog Hrišcnstva, na strani 491, kaže sledece po pitanju jevrejskih hrišcana:
"Nije iznenadjujuce što su ove grupe nestale, pošto one se nisu mogle uskladiti sa posle hramnim judaizmom niti sa katolickom crkvom, koja se tada pocela formirati."