Ne postoji nikakvgo izvrtanje, vec sagledavanje celine biblijskog ucenja.
Ja ne vadim pojedine tekstove da bi dokazao istinu, vec je prikazujem u celini.
Oni koji zele da odbrane nesto sto je ne biblijski, oni u svakom slucaju moraju da vade pojedine tekstove i da ih seckaju, izvrcuci smisao.
Primer izvrtanja je upravo prilozeni tekst koji glasi:
"Јер један верује да сме свашта јести, а који је слаб једе зеље.
Neko ko vadi iz konteksta - on bi ovaj tekst upotrebio da dokaze kako onaj ko jede zelje je slab, i on treba navodno da jsede meso da bi ojacao.
Ovo tumacenje moze da prihvati samo neko ko nema nikakvo osnovno znanje iz nutricionizma, ili medicine. i ko uz to ne poznaje bibliju, jer nutricionizam, medicina, pa i biblija govore - da je biljna hrana upravo ona koja u sebi sadrzi sve sto je coveku potrebno za umni i telesni razvitkak, a da upravo meso donosi slabosti, tromost, i bolesti.
Za to pronalazimo i dokaz u bibliji:
"Ali Danilo naumi da se ne skvrni obrokom jela carevog i vinom koje on pijaše, i zamoli se starešini nad dvoranima da se ne skvrni.
I dade Bog Danilu te nađe milost i ljubav u starešine nad dvoranima.
I reče starešina nad dvoranima Danilu: Bojim se gospodara svog cara, koji vam je odredio jelo i piće; jer kad car vidi lica vaša lošija nego u ostalih mladića, vaših vrsnika, zašto da mi učinite da budem glavom kriv caru?
A Danilo reče Amelsaru, kog starešina nad dvoranima postavi nad Danilom, Ananijom, Misailom i Azarijom:
Ogledaj sluge svoje za deset dana, neka nam se daje varivo da jedemo i voda da pijemo.
Pa onda neka nam se vide lica pred tobom i lica mladića koji jedu carsko jelo, pa kako vidiš, onako čini sa slugama svojim.
I posluša ih u tom, i ogleda ih za deset dana.
A posle deset dana lica im dođoše lepša i mesnatija nego u svih mladića koji jeđahu carsko jelo.
I Amelsar uzimaše jelo njihovo i vino koje njima trebaše piti, i davaše im variva.
I dade Bog svoj četvorici mladića znanje i razum u svakoj knjizi i mudrosti; a Danilu dade da razume svaku utvaru i sne" ( Danilo 1. 8 - 17 )
Ako zelje donosi slabost, kako Danilo nije postao slabiji jeduci varivo od zeljastih biljaka?
Dakle, tekst koji glasi: "Јер један верује да сме свашта јести, а који је слаб једе зеље" ne znaci da onaj ko jede zelje da je on slab, vec ovaj tekst upravo kaze suprotno "A KO JE SLAB ON JEDE ZELJE" jede ga da bi ojacao, dok onaj ko jede svasta - on je slab.
Adrian, koliko si prisutan na forumu moras posteno priznati da ja nisam nikada napadao nekoga ko je pisao o Pravoslavlju, ili bilo kojoj drugoj tradicionalnoj veri, niti sam pisao nesto protivno, osim u slucajevima kada je neko napadao Adventiste.
Ti mozes slobodno postavljati koje kod zelis tekstove o svojoj veri i svoja uverenja, ja necu ni rec napisati protivno.
Stvar je u tome, sto kada neko ko nije Pravoslavne vere iznese svoja uverenja, tada se on napadne na sva zvona, i vredja se i on, i crkva, i rukovodstvo..
Ja to ne cinim, i ti imas slobodu da pises sta hoces o Pravoslavlju, bez pisanja protiv drugih, i u to ces se uveriti.
Pozdrav!