Dali postoji raj?i dali postoji pakao?sta vi mislite o tome?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
nisam ja pricao o tome, a kao drugo to kako se zivi u egiptu avganistanu ili na mesecu stvarno ne znam nikad nisam zive na tim mestima, sta ce da mi kazu i prikazu na televizoru stvarno me mnogo i ne interesuje, ali opet da ponovim nisam o tome pricao

Pricao si generalno o cinjenicama?

Učlanjen(a)
10.10.2011
Poruka
89
Kada dođe Carstvo gospodinovo - Vremena neće Biti i to će se zvati Nedelja jer gdje nema Vremena nema ni Delanja - i tada ćemo Svi odmoriti od Djela Svojih. Vi čini mi se volite mlatiti Praznu Salamu.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
I meni se cini.

Ti govoris iz usta onoga koji pojma nema o buducem vremenu.

Nista nije gore nego mlatiti dzaba tudju praznu slamu.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Недеља је дан Христовог васкрсења, а сви непријатељи Исуса који је Христ и Крста Његовог могу слободно да се муче да докажу како је то повезано са паганизмом. Ми хришћани немамо никакве везе са "даном бога сунца", већ са даном Христовог васкрсења када и први хришаћани ломљаху хлеб у заједници и молитви, у јединству Цркве Христове. То чињаше сваки дан једнако у љубави и трпљењу, страдању и нади, вери у Господа Бога Исуса Христа. А прави пагани могу само да просипају лажи и обмане, то неће преварити правоверне (ортодоксне) хришћане.

7. А у први дан недеље, кад се сабраше ученици да ломе хлеб, говораше им Павле, јер хтеде сутрадан да пође, и протеже беседу до поноћи. (Дела 20)

Дакле, нема никакве везе са паганизмом, а ми немамо шта да размишљамо у том правцу. Док неке заједнице које је оснивала паганска и луциферијанска братија, лажни пророци и "месије", треба да се запитају зашто имају задатак да нападају хришћанска учења и Цркву коју врата пакла неће надживети. Све те заједнице је оснивао неко ко добија "откривење" од неког анђела наводно, неког изабраног "пророка" и ко зна како већ. Али и то треба да буде, срећом па ће једном и нестати, Богу хвала. Дотле ће бити:

11. И изићи ће многи лажни пророци и превариће многе.
12. И што ће се безакоње умножити, охладнеће љубав многих.
13. Али који претрпи до краја благо њему. (Матеј 24)

29. Јер ја ово знам да ће по одласку мом ући међу вас тешки вуци који неће штедети стада;
30. И између вас самих постаће људи који ће говорити изврнуту науку да одвраћају ученике за собом (Дела 20)

13. Јер такви лажни апостоли и преварљиви посленици претварају се у апостоле Христове.
14. И није чудо, јер се сам сотона претвара у анђела светла. (2.Коринћанима 11)

1. А Дух разговетно говори да ће у последња времена одступити неки од вере слушајући лажне духове и науке ђаволске,2. У лицемерју лажа, жигосаних на својој савести,
3. Који забрањују женити се, и заповедају уздржавати се од јела која Бог створи за јело са захвалношћу вернима и онима који познаше истину.
4. Јер је свако створење Божије добро и ништа није на одмет кад се прима са захвалношћу.5. Јер се освећује речју Божијом и молитвом. (1.Тимотију 4)

1. А беше и лажних пророка у народу, као што ће и међу вама бити лажних учитеља, који ће унети јереси погибли, и одрицаће се Господара који их искупи и доводиће себи наглу погибао.
2. И многи ће поћи за њиховим нечистотама којима ће се хулити на пут истине.
3. И у лакомству ловиће вас измишљеним речима. Њихов суд одавно не доцни, и погибао њихова не дрема. (2.Петрова 2)

22. Ко је лажљивац осим оног који одриче да Исус није Христос? Ово је антихрист, који се одриче Оца и Сина.
23. Који се год одриче Сина ни Оца нема; а који признаје Сина, и Оца има.
24. Ви, дакле, што чусте испочетка у вама нека стоји; ако у вама остане што чусте испочетка, и ви ћете остати у Сину и у Оцу.
25. И ово је обећање које нам Он обећа, живот вечни.26. Ово вам писах за оне који вас варају.(1.Јованова 2)

Поред ових и још многих упозорења, ми смо потпуно заштићени од секти и култова (огромних, великих и малих), тако да само треба да погледамо која се саблазан где уклапа. Онда можемо и видети где се изврће и хули на реч Божију.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Tema je: Da li postoji raj i da li postoji pakao?[/WARNING]

Učlanjen(a)
10.10.2011
Poruka
89
Pa jeste tako. Dok god živimo sa BezBožnicima a takvih je jako mnogo iskušavat ćemo Pakao unjesto Raja. Tako su snažni Bogohulnici da radi njih u potpunosti nemožemo vidjesti Svjetlost Božije Riječi. A zašto je to tako. Pa zato što oni koji su na Boga hulili i u Kristovo vrijeme i Danas imaju moć, te svu svijetlost sunca upijaju samo za sebe, a ostatku, koji također ima pravo na Svjetlost u Životu, ostavljaju kiselu u oblačnu svakodnevnicu, misleći da će to do Vijeka ići tako pa su nezadrživi u svom zamahu i snazi. Ipak Snaga, iako Vjernicima stiže kroz Oblake i kratkotrajne Bljeske Sunca, stiže od Boga i jednom će se prekinuti linija napajanja koju sada Moćnici čuvaju Exkluzivno za sebe ...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Car konstantin je 331 godine nove ere preneo pagansku nedelju CASNI DAN SUNCA iz mnogobostva u Hriscansku crkvu da bi mnogoboscima omogucio da lakse predju iz paganizma u novu veru.
Tako su pagani presli u Hriscanstvo a nastavili da praznuju dan koji je bio posvecen njihovom Bogu.
U bibliji nema ni jedne zapovesti koja zapoveda da treba da praznujemo nedelju kao dan vaskrsenja i odmora, niti je Hristos ili iko od apostola napravio ovu promenu sa subote na nedelju.

Izvinjavam se uredniku na ovom odgovoru na predhodne komentare, jer ovo je vezano i za pakao, jer pitanje je da li neko moze da se nada ulasku u raj a postuje mnogobozacke elemente koji su preneseni u Hriscansku crkvu odpadom koji se dogodio u prvim vekovima..

Natrag